Caminul familiei mele
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14

kpk1_

Ce inseamna suprafata desfasurata ? ... include si peretii ca suprafata ?
Amprenta e suprafata ocupata pe sol de cladire cu ziduri cu tot.
Suprafata utila e demisol+parter+etaj fara amprenta zidurilor.
Suprafata desfasurata e suprafata utila + amprenta zidurilor + suprafata peretilor ? sau numai amprenta fiecarui nivel (suprafata utila+amprenta zidurilor) ?

In cazul tau, fiecare tip de suprafata ce valoare are ?

Ce este protuberanta din capatul cosului ? biggrin.gif Vecinii se vor uita suspiciosi, mai ales daca sunt niste babe smile.gif)
MirelaLucia
ceva detalii despre cos? ma intereseaza si pe mine

denise18
Buna, si eu sunt in situatia ta...Vezi ca s-ar putea sa avem surprize la banca. La inceput, mi-au spus ca e suficient ca pt. aceasta mutare, casa sa fie acoperita si sa aiba montata tamplaria. Saptamana trecuta au schimbat placa, cica s-a modificat regula - trebuie sa sie ceva din finisaje facut si SA AI OBIECTELE SANITARE MONTATE SI FUNCTIONALE!!!!!!!!!!!! Daca tu afli alte noutati, te rog sa-mi spui si mie! Oricum, ca sa schimbi ipoteca trebuie sa faci cadastrul si intabularea. Alti bani, alta distractie...Apoi cu astea te duci la banca, dosarul se trimite spre avizare juridica, apoi REEVALUAREA.Astept vesti de la tine sau oricine a facut asta.

Pt. cadastru iti trebuie procesul verbal de receptie si certificatul fiscal de la primarie.
ngr
denise, ma sperii sad.gif cum aflu ceva, va spun!

mirela, daca vrei detalii despre firma iti dau pe mess. despre cos: diametrul interior: fi20, doua mantale de inox, la mijloc vata minerala. s-au miscat foarte repede, au venit intr-o zi si au facut masuratorile (la mine trebuia sa ocoleasca centura ca sa nu dea in coama) si apoi motajul a durat cam 2 ore. este foarte solid, a fost ancorat cu niste inele. peste acoperis s-a montat un guler (cam scump dupa parerea mea, cel putin comparat cu restul cosului - 100 euro) din cauciuc si tabla pentru a nu intra apa intre cos si acoperis (au mai bagat si niste silicon, pt orice evntualitate). se vede in a doua poza.
"protuberanta" este o palarie care ofera protectie la vant puternic, sa se impiedice stingerea focului pe timp de vijelie. cosul a costat cu totul, inclusiv montajul, 800 euro, pentru aproximativ 6 m liniari. mult, putin, asta era singura varianta sigura pe care am gasit-o pentru a ocoli coama. fata de alte oferte tot pe inox, aceasta a fost cea mai buna. garantie 5 ani.

kpk1, amprenta casei, egala pentru subsol si parter, este de 61 mp (in proiect, in realitate a iesit un pic mai mare, aproximativ 65mp). pana acum a costat 50000 euro, inclusiv tigla si cosul.
cybersamuray
poti sa mai pui niste poze cu cosul ??
LED
QUOTE (denise18 @ Jan 12 2009, 10:21) *
Saptamana trecuta au schimbat placa, cica s-a modificat regula - trebuie sa sie ceva din finisaje facut si SA AI OBIECTELE SANITARE MONTATE SI FUNCTIONALE!!!!!!!!!!!!

Asa a fost dintotdeauna. Poate ai retinut ceea ce ti s-a spus la primarie, pentru ca intr-adevar se poate face o receptie a casei la rosu.
ngr
ce inseamna receptie partiala si la ce foloseste? la ce foloseste receptia casei? ce fel de document iti da de fapt?
pentru cadastru si intabulrae ce acte trebuie?
cine, cand si in ce conditii da actul de proprietate si in ce consta acesta?

am fost si am intrebat la banca, la agentia de unde am luat creditul, si sunt cam desumflata; o sa incerc sa intreb si la alta agentie... pentru a schimba ipoteca trebuie sa fi trecut deja 1 an de la contractare!!! nu stiam, mi se spusese ca doar pentru achitarea anticipata; iar imobilul trebuie sa fie finalizat in proportie de 75%.

adyastra
QUOTE (conu71 @ Mar 19 2008, 08:55) *
imi pare rau ca te dezamagesc dar eu in locul tau as vinde si as cumpara in alta parte. costa o fundatie din aia cat o casa la rosu. nu stiu ce solutie sa adopti(si nici nu-ti pot recomanda ceva pt ca nu sunt structurist) dar orice solutie vei adopta va fi scumpa sau de compromis iar compromisurile nu sunt bune atunci cand faci o casa. nu-ti pot ura decat succes

sal? sunt nou pe aici? unde sa scriu si eu ca sa pot primi niste sfaturi de la voi?
vreau sa fac si eu o casuta cu zidarie portanta(caramida) ce sfaturi imi dati ? cat poate ajunge o casa p+m de 50 mp la sol si etajul mansardat?
mareci!
conu71
QUOTE (adyastra @ Jan 17 2009, 13:35) *
sal? sunt nou pe aici? unde sa scriu si eu ca sa pot primi niste sfaturi de la voi?
vreau sa fac si eu o casuta cu zidarie portanta(caramida) ce sfaturi imi dati ? cat poate ajunge o casa p+m de 50 mp la sol si etajul mansardat?
mareci!

o casa cum vrei tu costa 52348 de euro. pune si tu mana si citeste cate ceva prin jurnalul de casa. o sa ai raspunsul cand termini de citit. imi pare rau ca te dezamagesc dar costul depinde de sute de factori pe care nu am cum sa ti-i insir

sal? sunt nou pe aici?

ce-i cu semnul de intrebare?

unde sa scriu si eu ca sa pot primi niste sfaturi de la voi?

iti faci jurnal de casa sau unde nu intelegi ceva pui intrebarea pe topicul omului
denise18

Ce inseamna 75% finalizat ? Cand ala de la banca mi-a spus de instalatiile sanitare montate ,mi-a venit sa-i raspund ca eu vreau sa fiu mai "rustica" si-o sa-mi pun buda in curte, eventual in fata casei...Ma opreste cineva?Sau poate nu-mi pun deloc, mai bine plantez niste copaci, ca ies mai ieftin , si-mi rezolv problema! Sau fac o investitie in cateva j`de mii de pungi de plastic pe care le raspandesc in fiecare zi cand ma duc la servici...
anca d
QUOTE (ngr @ Jan 16 2009, 19:01) *
ce inseamna receptie partiala si la ce foloseste? la ce foloseste receptia casei? ce fel de document iti da de fapt?
pentru cadastru si intabulrae ce acte trebuie?
cine, cand si in ce conditii da actul de proprietate si in ce consta acesta?

am fost si am intrebat la banca, la agentia de unde am luat creditul, si sunt cam desumflata; o sa incerc sa intreb si la alta agentie... pentru a schimba ipoteca trebuie sa fi trecut deja 1 an de la contractare!!! nu stiam, mi se spusese ca doar pentru achitarea anticipata; iar imobilul trebuie sa fie finalizat in proportie de 75%.

La receptia casei ti se dau niste hartii prin care se consfinteste ca imobilul e terminat, e in conformitate cu proiectul depus la primarie, valoarea estimata, din astea. In final, bucuros ca ai terminat si etapa asta te duci sa platesti impozitul mad.gif . Pentru a face cadastrul si intabularea ai nevoie de actul de receptie, niste planuri ale casei, si cadastristul la locul faptei sa faca masuratori. Cam atat din ce imi amintesc. Noi suntem in tratative cu banca sa transferam ipoteca, asteptam acordul bancii, pentru ca la noi e mai complicat: terenul e ipotecat si imobilul trebuie dezmembrat.

Referitor la cos mi se pare ca a costat o avere. Noi am facut un cos pentru semineu, din caramida plina pe care am platir 500 ron manopera, vreo 10m de cos din living pe casa. Caramida nu mai stiu cat a fost, oricum 1 leu si ceva bucata. Apoi asta vara am achizitionat din Grecia un "capello" tot din ceramica care a fost 20 euro. Cei drept nu e inox, insa semineul arde f bine, fara sa scoata fum. Am intrebat si pe acolo cum se comporta si au zis ca e ok. Toti au acolo asa ceva. Substantial mai ieftin, dar poate al tau e mai durabil, nu stiu. Aratos e, oricum.
adyastra
QUOTE (conu71 @ Jan 17 2009, 17:22) *
o casa cum vrei tu costa 52348 de euro. pune si tu mana si citeste cate ceva prin jurnalul de casa. o sa ai raspunsul cand termini de citit. imi pare rau ca te dezamagesc dar costul depinde de sute de factori pe care nu am cum sa ti-i insir

ce-i cu semnul de intrebare?

iti faci jurnal de casa sau unde nu intelegi ceva pui intrebarea pe topicul omului

am gresit cu???? se mai intampla. merci stiu ca nu ai de unde sa dai un pret fix dar intrebam asa ....poate a mai facut cineva si macar informativ. nu are nimeni de unde sti ce bag eu in casa si de ce valoare normal . am intrebat si eu . multumesc !
ngr
anca, nu am vrut din inox, era ultima varianta pe care mi-o doream. nu am avut alta solutie, era singurul loc unde puteam pune semineul si face gaura pentru cos, insa dadea fix in coama, si trebuia ocolita.

la mine casa s-a marit fata de proiect cu vreo 10-15 cm si pe lungime si pe latime. si fata de poriect s-au marit ferestrele de la subsol, de la 35 la 50 cm; si a mai aparut o fereastra la subsol. in rest nu sunt alte modificari. pentru ele ar trebui sa am dispozitii de santier? cine ar trebui sa le semneze? sau se trec cu vederea? mai ales marirea dimensiunilor, daca nu se specifica dimensiunile corecte in receptie, se va vedea diferenta la masuratorile cadastristului. sau imi fac prea multe griji?

adyastra, pretul depinde foarte mult si de momentul inceperii constructiei; chiar daca ai face un proiect identic cu oricare dintre noi tot nu vei avea aceleasi costuri. dupa ce vei avea proiectul si un necesar de materiale abia atunci poti estima un cost. la case cu aproximativ aceleasi suprafete am vazut diferente de cateva mii de kg la fier. bafta!
sanddy1964
1. Penetrarea planseelor pt cosul de semineu se "comite" dupa sau e mai bine de prevazut gaura inainte de turnarea placii ? Eu am de trecut prin 3 placi.
2. Ce frumos e cu tigla pe casa! Si eu am in proiect tot tigla dar arhitectul nu mi-a proiectat si sarpanta...am inteles ca firmele mari care vand tigla si asigura s instalarea fac ele proiectul , daca platesti pt asa ceva.Asa este?
ROMBI
buna! din pacate de cand cu criza asta tampita si bancile au schimbat foaia si accepta garantii cat mai "finisate". deci , valabil si pentru denise , ideea e simpla ,nu ne convine e problema noastra nu a bancii. am fost in situatia in care, daca nu mi se aproba creditul , dupa o saptamana nu mai imi acceptau garantia, care la mine e teren fara constructie. acum accepta in garantie doar terenuri cu constructii, asa ca...asta e.
anca d
QUOTE (sanddy1964 @ Jan 18 2009, 18:00) *
1. Penetrarea planseelor pt cosul de semineu se "comite" dupa sau e mai bine de prevazut gaura inainte de turnarea placii ? Eu am de trecut prin 3 placi.
2. Ce frumos e cu tigla pe casa! Si eu am in proiect tot tigla dar arhitectul nu mi-a proiectat si sarpanta...am inteles ca firmele mari care vand tigla si asigura s instalarea fac ele proiectul , daca platesti pt asa ceva.Asa este?

La mine s-a lasat golul pentru cos in cele 2 placi la turnare. La fel si pentru coloanele de apa de la bai. A fost mai bine decat sa sparga placa ulterior, nu cred ca e o solutie sanatoasa pentru constructie. In plus, la cat de armate au fost placile mele, era posibil sa-mi ciuruiasca placa, sa taie fierul, clar nu ar fi fost ok!
sanddy1964
QUOTE (anca d @ Jan 18 2009, 22:19) *
La mine s-a lasat golul pentru cos in cele 2 placi la turnare. La fel si pentru coloanele de apa de la bai. A fost mai bine decat sa sparga placa ulterior, nu cred ca e o solutie sanatoasa pentru constructie. In plus, la cat de armate au fost placile mele, era posibil sa-mi ciuruiasca placa, sa taie fierul, clar nu ar fi fost ok!

La asta ma gandisem si eu dar uite cat de bune si detaliate sunt proiectele din ziua de azi: nu se vede nicaieri unde vin penetrarile in plansee.Daca era ceva mic era o chestie dar asa...cred ca trebuiau sa se vada pe desene de la bun inceput.
Nici nu stiu ce sa fac, sa renunt la semineu sau nu!
sa nu mai zic de fundatie ca nu e evidentiat nicaieri pe unde ies din casa canalizarea, apa...
CE PACAT CA LA URMA URMEI, SE RAMANE LA MANA UNOR "MESERIASI"...cu atatia bani dati pe "proiectare"..
conu71
QUOTE (sanddy1964 @ Jan 18 2009, 21:26) *
La asta ma gandisem si eu dar uite cat de bune si detaliate sunt proiectele din ziua de azi: nu se vede nicaieri unde vin penetrarile in plansee.Daca era ceva mic era o chestie dar asa...cred ca trebuiau sa se vada pe desene de la bun inceput.
Nici nu stiu ce sa fac, sa renunt la semineu sau nu!
sa nu mai zic de fundatie ca nu e evidentiat nicaieri pe unde ies din casa canalizarea, apa...
CE PACAT CA LA URMA URMEI, SE RAMANE LA MANA UNOR "MESERIASI"...cu atatia bani dati pe "proiectare"..

sandy, cand ajungi sa faci fundatia sa-mi aduci aminte sa-ti dau un instalator bun ca sa-ti bage tevile pe sub casa. nu renunta la semineu. chiar daca nu lasi gaurile in placa, la final poti da gauri cu carota. vezi jurnalul lui cgrosu
ngr
si eu zic de lasarea gaurii inainte de turnare. am vazut la noi ca la toate gaurile au facut o armare suplimentara pe margine; insa asta inseamna sa fii sigur de locul unde va fi semineul, eventual sa ai detalii si pe arhitectura. si as pune semineul si doar daca l-as aprinde doar 1 data pe an. insa asta depinde de gust. stiu multe persoane care au optat pentru semineu ecologic, scapi si de mizerie, si de cos. mie nu imi plac, dar asa-s eu.
eu am avut dde doar la structura si nu a fost prevazuta nici o gaura efectiv in planul de structura; in PAC, la instalatii, se vedea pe unde ar trebui sa iasa tevile, insa fara nici o cota. norocul nostru ca tata este instalator si a luat asupra lui partea asta. ca si trasul tevilor pentru instalatia electrica prin placa. asta chiar ca nu apare nicaieri!!
pana la urma cred ca aceste neajunsuri pleaca de la faptul ca arhitectul cu structuristul si inginerii de instalatii nu formeaza o echipa.

sarpanta trebuie sa o proiecteze structuristul, nu arhitectul, acesta da doar liniile generale, nu face el calculele.
sanddy1964
QUOTE (ngr @ Jan 19 2009, 22:36) *
si eu zic de lasarea gaurii inainte de turnare.
sarpanta trebuie sa o proiecteze structuristul, nu arhitectul, acesta da doar liniile generale, nu face el calculele.

asa o sa fac, iau acel instalator inainte si vedem ce si cum trebuie lasat si de ce are nevoie.
gaurile le las inainte, nu le dau dupa ca e balamuc...degeaba!

cu sarpanta vad ca arhitectul nu a dat nici un semn de viata in ultimele 3 zile, i-am dat mail si nimic!
Normal nu trebuiau ei sa o faca si pe aia?????
qwayke
Salut ngr. Unde in Jilava stai?
ngr
aproape de gara progresu.

GATA! s-a terminat si acoperisul. nu-mi vine sa cred cat a durat, e adevarat ca nici nu am presat in nici un fel, ca au muncit bine fara sa stea pe capul lor. INSA nici aici nu a iesit perfect. una din laturi este un pic mai mica/mare decat cealalta si nici nu a fost un multiplu de tigle intregi, asa ca peste marginea asterelei/capriorului din dreapta - fata s-a continuat cu sipca pentru aproape o latime de tigla. ma enerveaza ca este pe fata si nu pe spate, asteptam sa se repare la sageac (speram!).
aaa, si teapa ca am lucrat cu distribuitor! am descoperit ca puteam lua si direct de la tondach. si la pret mai bun decat cel de distribuitor crybaby.gif in plus, enervant faptul ca tigla de baza este ieftina insa tigla de margine, coamele, tigla pentru aerisire, cea pentru trecerea tevii de aerisire cumplit de scumpe!! ultima spre exemplu este aproape 1 milion fata de nici 20 de mii una de baza!

pasul urmator, geamurile! Coane, in sfarsit a vremea sa ne cunoastem biggrin.gif
conu71
QUOTE (ngr @ Feb 3 2009, 19:41) *
pasul urmator, geamurile! Coane, in sfarsit a vremea sa ne cunoastem biggrin.gif

vezi ca am pus poze pe topicul meu:))))
cand ai chef de mine si de marius da-mi un telefon si stabilim o intanlire. sa-ti traiasca viitoarele termopane:)))) chiar am avut cea mai buna oferta? ca sa-i spun lui marius sa le scumpeasca:))))
ngr
atat iti trebuie biggrin.gif crezi sau nu, nu am mai alergat dupa alte oferte; in afara de cea de la veka de care stii, nu am mai cerut alta. acum, sa nu cumva sa te umfli in pene si sa maresti pretul excl.gif discutiile au fost asa: cu cine punem, cu vlad, cu stefan, cu nicu...? (pe nicu nici nu l-am mai intrebat de pret, desi mi-e amic); cu alte cuvinte, am mers doar pe recomandare, ne-a interesat persoana. si la ce discurs ai... biggrin.gif esti greu de refuzat laugh.gif poate gresesc, insa sunt convinsa ca si termopane conteaza foarte mult montajul, nu numai marca. si aici sper sa fie de nota 10.
sanddy1964
QUOTE (ngr @ Feb 3 2009, 19:41) *
puteam lua si direct de la tondach. si la pret mai bun decat cel de distribuitor

Baga-mi si mie PM cu locul de unde ai luat oferta de Tondach de fabrica ...cum ai facut adica?
Thx worthy.gif

De ce se vad doua culori? Era uda o parte din tigla?
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.