Caminul familiei mele
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14

ngr

va multumesc.
cat ar trebui lasata scara pana la decofrarea partii de jos?

constructorul si-a gasit alta lucrare, vine dimineata si seara aici, asta ca sa ia si sa aduca la culcare oamenii care nu mai lucreaza la mine, chipurile in verificare si sa ii indrume ce sa faca mai departe; in fapt dincolo nu au conditiile de aici, la mine e cald si bine...
acum sunt 4 oameni (inainte lucrau 6 la mine), unul din ei e si pe post de bucatar - din pacate cel mai bun dintre ei -
azi termina caramida exterioara la mansarda
zilele viitoare o sa faca fierul pentru centura si se vor turna (nu stiu cand, vad ca doar maine mai e frumos afara) stalpii si centura;
o sa ramana de fecaut peretii interiori abia dupa ce o sa puna lemnul de acoperis, am inteles ca nu preau cum sa aseze cei 3 popi de lemn pe care ii am prin mijlocul peretilor;
hidroizolatia nu s-a terminat... mai e de lipit jos, ca era apa si bucatile de jos au ramas nelipite
apoi polistirenul si folia cu crampoane, de adus si batatorit inapoi pamantul...... nu stiu cand se va termina!

abia astept sa o vad terminata, BINE, si sa ii vad ca au plecat; au o nesimtire in ei de n-am vazut!
am verificat hidroizolatia si in foarte multe locuri nu era lipita de perete; a incercuit razvan cu creta a 2 pereti, pe un perete erau cateva benzi aproape in intregime insemnate; l-am sunat pe constructor si cand a venit seara s-a luat evident de mine, ca "ce doamna, pentru atata faceti scandal, ca daca era o firma de hidroizolatii v-o desfacea si va lasa sa o puneti singura! si asa nu trebuia sa va fac hidroizolatia, ca asta tine de finisaje". si e ofticat ca el munceste de 14 ani si nu a avut cu nici un beneficiar atatea divergente, ca citesc si cred tot ce vad la calculator biggrin.gif si dupa aia ma iau de ei (referire la faptul ca i-am scos fisa tehnica si instructiunile de punere in opera ale amorsei si membranei). si showuri din astea avem in fiecare zi.
Astrul
scara trebuie lasata cel putin o luna, iar pe frigul asta....chiar mai mult.
cat despre organizarea santierului....nu stiu ce sa spun, normal beneficiarul nu are treaba daca muncesc 2-4 sau 20 de oameni, important este sa-si respecte termenele si sa nu lucreze in bataie de joc.
Cat despre chitibusuri...e de inteles ca nu orice constructor le stie pe toate, dar n-ar trebui sa faca taraboi de cate ori are beneficiarul cate o idee mai buna sau mai corecta in aplicatie. Daca te gandesti doar la profit...asta e, daca te intereseaza sa faci o treaba buna...cati clienti am eu de cinstit...
Beneficiarul...fiind casa lui, are mai multa rabdare sa studieze fiecare text de pe fiecare sac de ciment si de adeziv si de pe orice material ii intra in casa.
Si mie mi se-ntampla uneori sa mai dau rasol pe ici pe colo, ori se grabesc baietii, ori nu stiu prea bine un anume lucru, insa cand imi cere beneficiarul ceva de care nu sunt sigur, ma scarpin cu mana pe crestet si-l intreb cat se poate de sincer daca are vreo idee ca io-s blana la capitolul ala. Si asa am invatat multe chestii interesante. De exemplu, ce-mi trebuie mie sa stiu cum se face o canalizare, sau o fosa sau o instalatie. Ma uit, ma documentez si invat.
Sa te invat ceva, i-am mai spus-o si altui user, prinzi mai multe muste cu miere decat cu otet. Constructorul ala crede-ma ca nu are job de secretara plus ca are de-a face cu pleava societatii. Mie-mi vine uneori sa-i arunc de pe placa, ii vizualiez cum mor asfixiati in mainile mele, atat de rau ma pot enerva si stressa. Daca mai apare si un beneficiar cu o falca-n cer si una-n pamant...Imi vine sa-mi dau palme singur. Crede-ma. Insa daca vine frumos si-mi spune, uite aici mai trebuie asa, aici ...aici....parca aici...crede-ma ca din placere si rusine refac tot ce trebuie.
Tine minte sfatul asta, mai ai mult pana termini casa.

vimp
O sa spun ce am mai spus si prin alte locuri: atentie la cofrare, daca faceti cu scandura sa fie udata de cateva ori inainte de turnare, altfel lemnul uscat trage foarte repede apa din beton. O spun din experienta mea practica., testat.
rdesign
QUOTE (ngr @ Nov 24 2008, 14:30) *
..........
am verificat hidroizolatia si in foarte multe locuri nu era lipita de perete; ............

Pt ca membrana cu ardezie e stratul final nu intermediar ca la tine. Peste ardezie daca vroiai sa prinda al doilea strat trebuia amorsat cu hydrostop.
Daca lipeai membrana cu ardezie ca strat final era bine pt. ca prindea adezivul polistirenului.
ngr
Astrule, m-am rusinat si eu de nerabdarea mea si multumesc de sfat. evident ca ai dreptate blush.gif insa ma apuca nervii cand le spun de 5 ori si asteapta sa plec ca sa nu mai faca si sa se uite sau sa se acopere. sau vorbesc cu mine ceva, apoi sotului ii spun altceva. cel mai recent exemplu e din dimineata asta, cand imi spune sotul ca i-a spus unul din muncitori ca i-am propis ca le schimb soba, ca cea pe care le-am dat-o nu face prea multa caldura. si nu este adevarat!
Astrule, inca o intrebare pentru tine: de unde pot lua lemn uscat, lemn bun, pentru acoperis? te rog o sursa!

rdesign, hidroizolatia si la mine are urmatoarele straturi: amorsa+amorsa+membrana fara ardezie+membrana cu ardezie; urmeaza polistiren+folie cu crampoane. nu s-a acordat atentie la lipirea primului strat, au vrut sa mearga repede si daca era lipita bine pe margini si pe ici colo de ce nu? biggrin.gif evident ca al doilea strat degeaba e lipit de primul daca intre perete si primul e gol. pentru asta am insistat sa se faca reparatiile.
polistirenul tu cu ce l-ai lipit? cu adeziv sau cu amorsa? ca am vazut in pozele de la tine ca in unele locuri era amorsa intre placi.

vimp, sfatul tau este minunat, insa din pacate nu mai am decat stalpii si centurile de la mansarda la care sa il pun in practica sad.gif( daca ma ducea capul sa fac ata si la scara...
mihaionescu
QUOTE (ngr @ Nov 25 2008, 08:15) *
Astrule, m-am rusinat si eu de nerabdarea mea si multumesc de sfat. evident ca ai dreptate blush.gif insa ma apuca nervii cand le spun de 5 ori si asteapta sa plec ca sa nu mai faca si sa se uite sau sa se acopere. sau vorbesc cu mine ceva, apoi sotului ii spun altceva. cel mai recent exemplu e din dimineata asta, cand imi spune sotul ca i-a spus unul din muncitori ca i-am propis ca le schimb soba, ca cea pe care le-am dat-o nu face prea multa caldura. si nu este adevarat!
Astrule, inca o intrebare pentru tine: de unde pot lua lemn uscat, lemn bun, pentru acoperis? te rog o sursa!

rdesign, hidroizolatia si la mine are urmatoarele straturi: amorsa+amorsa+membrana fara ardezie+membrana cu ardezie; urmeaza polistiren+folie cu crampoane. nu s-a acordat atentie la lipirea primului strat, au vrut sa mearga repede si daca era lipita bine pe margini si pe ici colo de ce nu? biggrin.gif evident ca al doilea strat degeaba e lipit de primul daca intre perete si primul e gol. pentru asta am insistat sa se faca reparatiile.
polistirenul tu cu ce l-ai lipit? cu adeziv sau cu amorsa? ca am vazut in pozele de la tine ca in unele locuri era amorsa intre placi.

vimp, sfatul tau este minunat, insa din pacate nu mai am decat stalpii si centurile de la mansarda la care sa il pun in practica sad.gif( daca ma ducea capul sa fac ata si la scara...

Stiu ca vin si eu tarziu insa pentru cei care nu au ajuns la scari nu decofrati contratreapta decat in momentul in care e strict necesar.

Lemnul care tine treapta de la cofraj va protejeaza buza treptei si nu o sa trebuiasca sa o refaceti cand o sa o placati scara.
rdesign
rdesign, ..........polistirenul tu cu ce l-ai lipit? cu adeziv sau cu amorsa? ca am vazut in pozele de la tine ca in unele locuri era amorsa intre placi.

styrofix amestecat cu hydrostop

Astrul
De treaba asta n-ai cum sa scapi. Muncitorii sunt cea mai nesimtita rasa de pe fata pamantului. Tu nu ai voie sa vorbesti cu ei. Daca ai facut-o si le-ai dat un deget te infuleca cu totul. Discuta totul cu seful lor. Nu-ti arata nemultumirea fata de ei, te vor injura de fiecare data cand treci pe langa ei (in gand evident). Asa il vor injura pe sef smile.gif.
Ca femeie, nu-ti recomand sa-ti spui parerea in fata lor. Pentru ei femeia e buna numai de mancare si sa ia cate o scatoalca. Iti dai seama ca mare respect n-ai cum sa impui. Numai sotul poate sa faca ordine daca este neaparat necesar.
Cand ai probleme cu x si y raporteaza totul la sef. De multe ori seful nu stie ce se-ntampla pe teren si e chiar indicat sa-si cizeleze angajatii.
vimp
QUOTE (Astrul @ Nov 25 2008, 21:01) *
Ca femeie, nu-ti recomand sa-ti spui parerea in fata lor

Nu stiam ca esti femeie, traiam cu alta idee, pfuiii.
marian.bazavan

QUOTE (vimp @ Nov 25 2008, 23:54) *
Nu stiam ca esti femeie, traiam cu alta idee, pfuiii.

dar ce femeie!!!!!! jos palaria!!!!!!!!!!!!!!!
Astrul
.... cu mine ceva, apoi sotului ii spun altceva. cel mai recent exemplu e din dimineata asta, cand imi spune sotul ca i-a spus ...

Daca cititi din 3 in 4 randuri... laugh.gif
thalia
ngr, nu mi-ai zis, ai luat legatura cu constructorul meu?
vineri termina la mine (stop pe anu asta ca e iarna) si in principiu cred ca e liber.eu ii laud ca fac treaba si nu am avut nici-un fel de divergente cu ei. e bine macar sa incerci. bafta multa!
ngr
of, si netul face greva. cred ca e un virus ceva, alateieri si ieri nu a mers nici un browser decat pentru 1-2 min dupa ce deschideam calculatorul, in unele momente a mers macar messul. asa ca am apucat sa citesc ce mi-ati scris, nici gand sa pot raspunde sad.gif

so, voi ma faceti sa rosesc tongue.gif si Astrule ce ne luminezi calea, eu stiu ca tu ai dreptate, problema e ca al meu constructor are si nevasta wallbash.gif si o iubesc atat gunsmilie.gif de mult. ea le face oamenilor de mancare, si dupa cele 2-3 ore de munca se plictiseste prea tare femeia -numai TV (care merge continuu) mereu saraca - si isi bate la cap barbatul cu sfaturi destepte, ca doar e administratora firmei!!

maine turnam stalpii si centurile la mansarda.
luni ar trebui sa se apuce de acoperis iar eu nu am lemnul! va rog, recomandari de lemn bun, uscat, si dimensiuni diverse. voi cum ati facut la acoperis? ce dimensiuni ati luat lemnul? am nevoie la cosoroabe de 9.5m, capriorii sunt de 6,5m.

thalia, nu primesc PM!
MirelaLucia
QUOTE (ngr @ Nov 27 2008, 11:41) *
of, si netul face greva. cred ca e un virus ceva, alateieri si ieri nu a mers nici un browser decat pentru 1-2 min dupa ce deschideam calculatorul, in unele momente a mers macar messul. asa ca am apucat sa citesc ce mi-ati scris, nici gand sa pot raspunde sad.gif

so, voi ma faceti sa rosesc tongue.gif si Astrule ce ne luminezi calea, eu stiu ca tu ai dreptate, problema e ca al meu constructor are si nevasta wallbash.gif si o iubesc atat gunsmilie.gif de mult. ea le face oamenilor de mancare, si dupa cele 2-3 ore de munca se plictiseste prea tare femeia -numai TV (care merge continuu) mereu saraca - si isi bate la cap barbatul cu sfaturi destepte, ca doar e administratora firmei!!

maine turnam stalpii si centurile la mansarda.
luni ar trebui sa se apuce de acoperis iar eu nu am lemnul! va rog, recomandari de lemn bun, uscat, si dimensiuni diverse. voi cum ati facut la acoperis? ce dimensiuni ati luat lemnul? am nevoie la cosoroabe de 9.5m, capriorii sunt de 6,5m.

thalia, nu primesc PM!

NGR: NU EXISTA DIMENSIUNI DE 9,5 M , ai sa gasesti maxim 7m si astia se comanda la munte. De uscat nici vorba, nu taie nimeni sa tina pe stoc dimensiunile astea. trebuie sa iti faci un calcul cu structuristul si constructorul la dimensiuni mai acceptabile, sa pui si pierderea tehnologica in calcul si sa comanzi. Dureaza cel putin 2 saptamani pana la livrare, asa ca nizi chip sa te apuci luni daca ai nevoie de dimensiunile astea. Sau..... iei ce gasesti pe stoc dimensiuni mai mici daca le pot folosi pe alea intai si pana ajung la cele lungi sa iti soseasca comanda lor.

Astrul
Pai n-ai citit ultimul mesaj pe mess? Ti-l mai dau odata aici.
nu exista lemn la mai mult de 6m
si ala pe comanda
dar il faci din bucati ca merge, nu-i necesar sa cumperi la 6m
ngr
n-am citit, ca mi s-a blocat si messul inainte sa pot salva macar adresele pe care mi le-ai dat cu depozitele de lemn sad.gif
k, m-am linistit un pic biggrin.gif daca se poate face din bucati. vroiam sa iau cosoroabele din lemn lamelar (am gasit la maxim 8m). credeti ca merita?

de saptamana viitoare va fi un pic mai greu pentru ca incep serviciul si fiind job nou nu o sa pot pleca.

acum suntem in cautari de echipa de montat tigla, sambata trebuie sa alergam dupa statia de epurare/ fosa septica la ce ne-om hotara si neaparat lemn.
ngr
Astrule, multumesc mult pentru recomandarea depozitului de lemn. ai avut dreptate, si material de calitate si pret bun! desi nu aveam in plan pentru ieri, am luat si sipca pentru montat tigla. calculul l-am facut singura, acolo, la depozit, sper sa-l fi facut corect.
intre timp ne-am prins si noi ca se apropie Sarbatorile. intrand intr-un magazin am ramas masca sa vedem globulete si brazi si Mosi Craciuni! pentru noi timpul se masoara in zile pana la turnare, zile pana acoperis, pana la cos, pana la...

lucrari urgente: de facut canalizarea pentru subsol acum inainte sa bage pamantul inapoi (neaparat zilele viitoare - trebuia sa cautam un excavator micut care sa ajute, constructorul s-a prins ca e prea mult de munca si dureaza prea mult). inca nu am reusit sa stabilim un contact ferm cu o firma de montaj tigla; inainte de astereala o sa vina si nenea care va face semineul sa monteze cosul.

ce latime are usa de la intrare la fiecare dintre voi?
marian.bazavan
QUOTE (ngr @ Nov 30 2008, 13:17) *

la mine l=2m si h=2,10. si e dubla.
marian.bazavan

marian.bazavan

scuze pt repetitie, dar e de la calculator!!!!!!!
ngr
poze noi:
marian.bazavan
QUOTE (marian.bazavan @ Nov 30 2008, 14:09) *

apropo de usa de la intrare: uita-te la ce atasez la mine!!!! smile.gif
ngr
am citit ca ai avut perpetii si cu ele, ca doar nu se poate altfel biggrin.gif, insa arata superb! vreau si eu obloane!!

chiar, am vrea sa punem tamplaria acum, insa am 3 usi de termopan si nu stiu cum se procedeaza cu montajul, avand in vedere ca nu este sapa turnata, nu stim cat va fi parchetul, gresia, etc. ce ar trebui sa facem? acolo unde sunt fereastra si usa una langa alta, este un singur cadru de tamplarie, sau fiecare este cu al ei?

ne programasem, atunci cand am inceput casa, ca de Craciun facem focul in casa noastra. adica avem tigla, geamurile si cosul. tigla, probabil va fi, geamurile, inca nu stim, dar cos sigur nu. asa cum e gaura de cos data, iese cosul fix in coama, structuristul nu are nici o problema cu asta, insa noi avem biggrin.gif asa ca vrem sa il deviem. cel cu care vorbisem sa il monteze (effe) a zis ca nu se baga sa faca deviere si ne-a recomandat pe cineva cu inox. noi am fi vrut din ceramica, dar... oricum, nenea cu inoxul nu poate anul asta... aveti vreo idee? stiti pe cineva care face cosuri?
conu71
QUOTE (ngr @ Dec 13 2008, 17:48) *
poze noi:

mama ce de betoane:)))) buncar a iesit

QUOTE (ngr @ Dec 14 2008, 11:25) *
chiar, am vrea sa punem tamplaria acum, insa am 3 usi de termopan si nu stiu cum se procedeaza cu montajul, avand in vedere ca nu este sapa turnata, nu stim cat va fi parchetul, gresia, etc. ce ar trebui sa facem? acolo unde sunt fereastra si usa una langa alta, este un singur cadru de tamplarie, sau fiecare este cu al ei?

de asta ma cautasei pe messenger?smile.gif))) daca ai cote de nivel date in casa si stii cat va fi sapa restul vine de la sine. da-mi un telefon si iti explic mai pe larg. la toti care am facut asa a iesit perfect. si nu sunt putini:)))

ps: fiecare este cu al ei daca ii pot spune asa:)))

ps 2: nu ai raspunde la telefon nici picata cu ceara:)))
akinik
Am citit aproape tot jurnalul casei tale , ngr, am "vazut" peripetiile prin care ai trecut , de la realizare proiectului care sa intins pe vreo 7 luni (uhh) ...pana la finalizarea la rosu . Pe parcursul executiei se observa cateva mici greseli , insa ce ma nedumerit din start a fost , ideea realizarii acelui subsol , cu diafragme din beton. Nu inteleg de ce sa ales acea varianta , cu atata beton, lemn pentru cofrat, fier si timp destul de mare pentru manopera , doar de dragul de a executa ceva , cand s-ar fi putut alege o varianta cu diafragme din b.a. pe exterior si stalpi - grinzi la interior , cu pereti de compartimentare din boltari .
Nu stiu de ce a ales structuristul solutia asta , dar din pct. meu de vedere , nu e o solutie prea economicoasa si necesita un timp cu mult mai mare la manopera , fata de solutia indicata de mine.
Alt aspect care nu mi-a placut , e legat de dren . Am vazut diverse solutii date de mai multi forumisti , dar de vazut in practica nu observ la nimeni . Toti se rezuma la realizarea de izolatie si hidroizolatie , iar cand vine etapa realizarii de dren pe langa casa , toti arunca pamant , acopera si Doamne ajuta sa nu -mi intre apa in subsol. Ca dupa 4-5 ani sa-si puna intrebarea , de ce am eu igrasie in subsol , da de ce imi intra apa in subsol si incepi sa bagoslovesti pe constructor si pe toti cei care "te-au sustinut" la ridicarea constructiei.
Nu am vazut si eu pe cineva sa faca o colectare a apei pluviale provenita de pe acoperis sau apa provenita din solul apropiat de casa , cu un tub montat pe un pat de beton , pe tot perimetrul casei , care sa duca pana la o groapa de colectare , prevazuta cu o pompa cu un plutitor , pentru evacuarea spre exterior a apei in surplus , iar evacuarea asta sa se faca spre o zona neutra sau spre o rigola(santz) de la drum.
In plus , ma deranjeaza cand vad oameni care se zgarcesc la cateva sute de lei , punand pamand pamant pe langa temelia(elevatie , pereti de subsol) casei , in loc sa puna cateva straturi de balast sau sort pentru "a scapa" mai rapid de apa care poate dauna constructiei.
Efectul e asemeni unei incaltaminte tip adidasi care "tzine" apa , in momentul cand "am luat" o groapa plina cu apa sa imbibat tot papucul si voi ramane ud la picioare o perioada maricica , iar urmarea va fi cu penicilina sau tzuica fiarta smile.gif
Bafta si succes in continuare.
Reclama
Am vazut aici ca au CASCO cu 5% mai ieftin. Pentru Renault e oferta in principal! Pare OK... uitati-va si voi!
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.