Caminul familiei mele
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14

thalia

ngr, vad ca te implici si este foarte bine, insa ai grija de tine, sanatatea e mai presus de orice:))
bafta si spor!
roandre
Iti raspund in mare la ce ma pricep (sau cred ca ma pricep laugh.gif ).
Cu ISC...noi am trecut 3 trecut 3 faze la care sa vina ISC dar ei au considerat ca e suficient doar o singura data sa vina...deci ne-au dat doar o faza determinanta.

Pt descarcat materiale ne-am inteles de la inceput cu constructorul sa se ocupe oamenii lor dar de obicei le-am facut si noi cinte...cate o lada de bere la 5-6 oameni.
Dupa fiecare turnare la fel le-am facut cinste. Gratare si alte nebunii le-am dat la finalul casei, la traditia bradului.
Baietilor de pe cife nu le-am dat nimic ci doar celui cu pompa. Spaga la pompa am dat de fiecare data intre 50-80 ron ca sa fie "dragut" baiatul si sa manuiasca cu grija elefantul. Eu toate turnarile le-am facut cu pompa pt ca din cauza terenului ingust nu aveam cum sa intru cu cifa si sa torn cu jgheabul.

ngr
multumesc smile.gif inseamna ca duminica iar facem gratar biggrin.gif

se lucreaza de zor. azi am fost la serviciu si cand m-am intors am avut surpriza neplacuta sa constat cat de mici sunt geamurile la subsol si cat de inalt este de fapt subsolul!!! mai sunt 2 stalpi de ridicat (cei din mijlocul hexagonului). am discutat cu constructorul sa iasa in consola cu un balcon la parter ca sa mai pot pune o fereastra la bucataria de la subsol (altfel ar fi fost o terasa de acces, plina) si sa mareasca celelalte ferestre la 50 cm.
o poza din seara asta:
si inca una cu apusul de aseara:
ngr
cu ce se ocupa un diriginte de santier? ce rol joaca in relatia cu isc? care sunt sarcinile lui? ce trebuie trecut intr-un contract cu dirigintele?

ce presupune a lucra cu o firma si nu in regie proprie in relatia cu institutiile statului? de ce trebuie sa se ocupe constructorul?

altfel maine trebuie sa turnam placa, etapa cu ISC. in principiu merge bine treaba. poze mai tarziu. maine dupa turnare baietii vor pleca pe la casele lor si se vor intoarce martea viitoare.
ngr
poate sa ma ajute cineva cu informatiile de care am nevoie?

multumesc
vimp
rolul unui diriginte este sa urmareasca pe etape sau permanent (in functie de doleantele beneficiarului) ca realizarea constructiei sa fie corecta (in principiu conform proiectului) si sa constituie cartea tehnica a casei. Asta din ce stiu eu. El raspunde alaturi de constructor de realizarea corecta a constructiei si, tot din "auzite", are raspundere ce intra sub incidenta legilor penale, alaturi de constructor, in ceea ce priveste structura de rezistenta a casei.
Despre ceea ce inseamna firma imi este greu sa dau specificatiii clare, eu am lucrat in regie.
mcasa
Salut
Ai niste detalii de stalpi la subsol? Sau alte detalii.
Sunt interesat de structura de rezistenta de la subsol.
Ma bate gandul sa fac si eu cu subsol, dar vreau sa stiu ce implica asta.
Multumesc.

george67
QUOTE (ngr @ Oct 21 2008, 14:46) *
cu ce se ocupa un diriginte de santier? ce rol joaca in relatia cu isc? care sunt sarcinile lui? ce trebuie trecut intr-un contract cu dirigintele?

1.....Esential pentru beneficiar este aspectul ca, prin natura atributiilor sale, este practic omul care reprezinta beneficiarul si ii apara interesele fata de executantii lucrarilor de constructii, a proiectantilor, a furnizorilor de materiale, prestatorilor de servicii cu utilaje, mijloace de transport, etc.
Rolul dirigintelui de santier este de a asigura calitatea corespunzatoare a lucrarilor de constructii, optimitzand cheltuielile cu investitiile. biggrin.gif ......
In momentul incheierii contractului dintre beneficiar si dirigintele de santier se va tine cont, in mod obligatoriu, de faptul ca fazele mentionate mai sus cuprind si faze intermediare, motiv pentru care contractul trebuie sa le stipuleze expres si punctual, astfel stabilindu-se o baza corecta si concreta a obligatiilor contractuale ce-i revin dirigintelui de santier.

1.Responsabilitatile dirigintilor de santier in faza de pregatire a executarii lucrarii
• Verifica existenta autorizatiei de construire si daca aceasta respecta prevederile legale (legea 50/1991 si legea 453/2001);
• Controleaza daca proiectul tehnic este corespunzator autorizatiei de construire si avizelor aferente;
• Verifica existenta tuturor pieselor scrise si desenate si corespondenta dintre acestea; Controleaza daca proiectele au fost verificate in conformitate cu prevederile legale. Din punct de vedere legal, proiectele intocmite vor fi verificate de personal calificat, atestat MLPTL indiferent daca este vorba de o constructie definitiva sau provizorie, precum si in cazul refunctionalizarii, modernizarii sau consolidarii unei cladiri existente. Exceptie fac numai lucrarile pentru locuinte parter, parter si un etaj si anexele gospodaresti din mediul rural. Conform legii, investitorul trebuie sa incheie contracte cu acestia, separat fata de proiectanti, intrucat proiectantul nu are dreptul sa-si verifice singur propria prestatie.
• Verifica existenta in proiect a fazelor determinante si a programului de control al proiectantului;
Participa la pregatirea licitatiilor pentru desemnarea executantilor lucrarilor de constructii;
• Participa alaturi de investitori la elaborarea contractului de executie cu constructorul si raspunde de introducerea in contract a prevederilor referitoare la calitatea lucrarilor ce urmeaza a fi executate;
• Preda constructorului, pe baza de proces verbal, amplasamentul constructiei, liber de orice sarcina, precum si bornele de reper. La predarea preluarea amplasamentului participa si reprezentanti ai proiectantului, precum si in situatii speciale, reprezentanti ai furnizorilor de utilitati.
Participa impreuna cu proiectantul si executantul la trasarea lucrarilor de constructii;
• Preda executantului lucrarilor de constructii terenul destinat organizarii de santier si verifica valoarea lucrarilor de organizare determinate de proiectant.

2.Responsabilitatile dirigintilor in faza de executare a lucrarilor
• Urmareste realizarea constructiei in conformitate cu contractul, proiectul, cu caietul de sarcini si cu reglementarile tehnice in vigoare;
• Verifica respectarea tehnologiei de executie pentru asigurarea calitatii prevazute in documentatia tehnica, in contract si in normele tehnice in vigoare;
• Interzice utilizarea de lucratori neautorizati, acolo unde reglementarile tehnice au prevederi in acest sens;
• Efectueaza verificarile prevazute in normele tehnice si semneaza documentele intocmite ca urmare a verificarilor facute;
• Participa la recepta calitativa a lucrarilor pe categorii de lucrari si semneaza procesele verbale de receptie calitativa impreuna cu constructorul;
• Patricipa la verificarea in fazele determinante si la intocmirea proceselor verbale de lucrari ascunse;
• Are grija ca la fazele determinante, constructorul sa convoace reprezentantul Inspectiei Teritoriale in Constructii;
• Verifica respectarea legislatiei cu privire la materialele utilizate;
• Interzice utilizarea materialelor, prefabricatelor si semifabricatelor necorespunzatoare, sau care nu au certificat de calitate sau agrement tehnic;
• Interzice utilizarea de tehnologii fara agrement tehnic;
• Urmareste executarea lucrarilor pe toata durata lor, aproband plata numai pentru lurarile corespunzatoare calitativ;
• Daca este cazul, solicita sistarea executiei, demolarea lucrarilor necorespunzatoare si refacerea lor numai in baza solutiilor elaborate de proiectant;
• Transmite proiectantului pentru solutionare, propuneri de solutii privind neconformitatile si neconcordantele aparute in executie;
• Avizeaza dispozitiile de santier emise de proiectant;
• Urmareste ca executantul sa respecte masurile dispuse de proiectant sau de alte persoane abilitate;
• Verifica respectarea legii nr. 10/1995;
• Verifica respectarea programului de asigurare a calitatii de catre executant;
• Verifica, in numele investitorului, valori si deconteaza lucrarile executate;
• In baza documentelor de la proiectant si executant completeaza cartea tehnica a constructiei;
• Urmareste dezafectarea lucrarilor de organizare de santier si preda terenul pe care au fost amplasate acestea, proprietarului terenului;
• Asigura implementarea de catre beneficiar a unui sistem de asigurare a calitatii in activitatile necesare realizarii constructiei pentru care a fost angajat;

3.Raspunderile dirigintilor de santier in faza de receptie a lucrarilor
• Participa la receptia lucrarilor si intocmeste actele de receptie;
• Pune la dispozitia membrilor comisiei de receptie: documentatiile tehnice elaborate de proiectanti si puse la dispozitia constructorilor, documentele doveditoare pentru activitatea de urmarire si asigurare a calitatii derulata pe durata executiei lucrarilor, precum si alte documente si documentatii elaborate in conformitate cu legislatia in vigoare;
• Urmareste rezolvarea problemelor constatate sau recomandate de comisia de receptie;
• Urmareste intocmirea documentelor de aducere la indeplinire a masurilor cerute de comisia de receptie;
• Preda investitotului actele de receptie, documentatia tehnica si economica, impreuna cu cartea tehnica a constructiei;

4.Raspunderile dirigintilor de santier in perioada dintre receptia la terminarea lucrarilor si receptia finala
• In aceasta perioada, dirigintele de santier trebuie sa urmareasca rezolvarea remedierilor prevazute in anexa procesului verbal de receptie, in cel mult 90 de zile.................
Dupa executarea lucrarilor de remediere, se efectueaza receptia finala a lucrarilor, dirigintele de santier predand cartea tehnica a constructiei beneficiarului constructiei si incheindu-si astfel activitatea de diriginte de santier.

Sursa: www.stemco.ro

In ceea ce priveste celelalte nu-ti pot spune multe ,(prietenii stiu de ce wink.gif ) dar atasez ce-am mai gasit prin calculator , pentru contract poti adapta unul de prestari servicii care sa contina ca obligatii ceea ce scrie mai sus , durata , penalitati, etc.
Click pentru a vizualiza atașamentulClick pentru a vizualiza atașamentul
ngr
george hug.gif multumesc mult! faza cu ISC ma interesa foarte tare wink.gif m-ai lamurit! vimp, multumesc de interventie smile.gif

mcasa, nu sfatuiesc pe nimeni sa isi faca subsol. mai ales daca exista cea mai mica sansa de inundatii. ca hidroizolatie, jos, am folosit amorsa bituminoasa pe baza de apa si membrana bituminoasa in strat dublu; in plus am cerut beton cu permeabilitate scazuta. insa nimeni nu imi garanteaza, si nu o sa fiu sigura niciodata, ca la niste ploi serioase nu vor aparea infiltratii. asta cred eu este problema principala a subsolului. apoi apar costurile. tot fierul si tot betonul biggrin.gif plus durata! eu am inceput cam in acelasi timp cu decadrean, el are suprafata mult mai mare si deja parterul gata, noi abia saptamana viitoare ne apucam de parter. si am doar 61 mp biggrin.gif
in pozele de pana acum vezi radierul si sunt detalii de la prinderea in radier pentru fiecare stalp. la mine subsolul are exact aceeasi impartire cu a parterului iar casa este proiectata pe zidarie portanta. deci stalpii de la subsol continua si la parter (cei exteriori vor suferi jontare pentru prelungire la mansarda, in interior nu mai am stalpi la mansarda) iar peretii de la parter vor fi exact deasupra celor de la subsol. stalpii sunt 4fi16 (in realitatea sunt fi18), cu etrieri fi8-10. diafragma e armata cu fi10, la 15 cm pe orizontala si verticala. grosimea diafragmei si a stalpilor, si a radierului, este de 25 cm. radierul a fost armat cu fi 12 la 20 cm. dupa cum spuneam, foarte mult fier. beton a intrat asa: 15.5 mc la radier, 28 mc la diafragma si 12.5 mc la placa peste subsol. repet, a, 61 mp amprenta.

buuuun
s-a terminat o etapa! azi, cu intarzaiere de o zi, s-a turnat placa peste subsol si scara de la subsol. si dupa obisnuitul gratar, baietii au fugit pe la casele lor, urmand sa revina martea viitoare (am convenit ca de sarbatorile religioase nu se lucreaza). aseara au muncit pana la 12, in urma cu 2 seri au stat baietii mei (sotul, tata si electricianul) sa puna tevile pentru firele de curent electric. sunt un pic necajita ca vroiam sa mai facem o fereastra la bucataria de la subsol, pentru care am si modificat terasa de acces din spate, insa din graba constructorul a uitat sa le spuna baietilor sa o cofreze sad.gif asa ca probabil o vom taia.

altfel, o mare invidie s-a abatut pe la serviciu, si dupa ce mi s-a sugerat ca ar fi potrivit un concediu fara plata pentru ca vorbesc prea mult la tel in timpul programului si ma gandesc la problemele personale, scazand astfel productivitatea muncii, am ajuns la o despartire foarte rapida. am ramas cu un profund gust amar, nu ma asteptam, am mai avut ocazia sa parasesc aceasta corabie insa am mizat pe prietenie, mai ales ca i-am anuntat din iarna trecuta ca atat cat va fi casa in constructie nu voi fi 100% a lor.

cam asta e, fug sa imi iau baiatul de la gradinita si sa il duc la medic. sper sa reusesc sa micsorez pozele sa le pot atasa.

spor tuturor!
dacadrean

Sanatate baietelului tau si nu le mai pune pe toate la inima.

Probleme cu sefu am si eu.

Ca nu-l intereseaza ca m-am intepat, el are treaba.

Auzi la el:daca alerg dupa doi iepuri, deaia m-am intepat la picior.

MirelaLucia
Imi pare tare rau ce aud cu serviciul tau. Insa e o vorba, un sut in fund e un pas inainte. Poate pasul asta trebuia sa-l faci de mai de mult si poate e bine ca ai fost constransa intr-u fel sa-l faci acum. la cum au reactionat ei, e clar ca sansele de avansare, de comunicare, de intelegere in timp pe alte situatii sunt aproape nule si ai fi ajuns la concluzia ca ai pierdut timp important din viata cu ei.
ngr
poze de la diafragma, un colt dupa decofrare care e cea mai mare problema la diafragma (doar interiorul este decofrat si evident vizibil si de comentat), armarea placii si a scarii si scara imediat dupa turnare (turnarea ei a fost la galeata cu betonul ramas in pompa, din pacate cam in graba)

vimp
in penultima poza vad ca armatura e lipita de cofraj. Nu stiu daca este corect...
Bafta mai departe si nu te lasa dusa de micile "vicisitudini" ale vietii. Sunt chestii normale si repetitive.
claudiaradu
QUOTE (vimp @ Oct 23 2008, 19:24) *
in penultima poza vad ca armatura e lipita de cofraj. Nu stiu daca este corect...
Bafta mai departe si nu te lasa dusa de micile "vicisitudini" ale vietii. Sunt chestii normale si repetitive.

in general trebuie lasat un spatiu intre cofraj si armatura de 2-2.5 cm care se numeste acoperire.
dupa decofrare o sa se vada armatura, nu este corect.
MirelaLucia
tevile de scurgere, de apa, de curent electric le-ai bagat? ca nu se vad.
ngr
se inalta incet-incet casuta mea... nu pot pune poze ca acum nu mai am cu ce sa le micsorez. in curand. vroiam sa le pun pe cele de la placa, drept raspuns cu instalatiile wink.gif

mi-as fi dorit sa pot spune de la inceput pana la sfarsit ca totul a mers brici, fara divergente, fara greseli, totul ieftin si de calitate biggrin.gif

ce am de reprosat:
diriginte:
- la placa peste subsol, trebuia anuntat ISC-ul, dar pentru ca marti constructorul a zis ca toarna miercuri, dirigintele a fost la ISC sa anunte inspectorul insa cum nu l-a gasit, nici anunt nu a lasat; insa s-a amanat turnarea pentru joi, si tot nu a fost sad.gif acum, in anuntul facut la ISC e trecuta firma la constructor, teoretic el ar trebui sa anunte, insa nici nu vreau sa o las asa, mai ales ca de lucrat chiar au lucrat bine si ar fi pacat de platit amenda sau platit expertiza, tocmai pentru ca nu e nimic de ascuns. saptamana viitoare se va turna placa peste parter, dirigintele zice ca va anunta ISC pentru asta, desi in documentatia depusa noi am trecut faza cu ISC doar la placa peste parter;
- vine, cica verifica, insa nu sunt multumita; in locul lui as fi luat vinclul sa verific peretii, firul de plumb sa verific verticalitatea, etc. se multumeste sa ii spuna constructorului ce sa faca;
constructorului (implicit oamenilor lui): daca se poate face ceva mai usor sau daca e o etapa care apoi "se ascunde", incearca sa nu o faca. azi, spre exemplu, dirigintele le-a zis sa profite de vremea inca buna si sa se apuce de hidroizolatie; seful a plecat (are mama in spital, e o scuza foarte buna la care nici nu poti spune nimic) iar oamenii s-au apucat de treaba cum au stiut; si au inceput sa dea cu amorsa fara sa fi curat in prealabil peretii perfect de aschiile, firisoarele de lemn de la cofrag ramase lipite in beton. am stat langa ei sa le arda; apoi c-a apucat unul sa dea cu matura pe jos, insa sa dea si pe perete proaspat ars, iarasi i-a fost lene si a avut nevoie de impins de la spate.

si mai sunt, va mai scriu, dar acum tr sa ii dau copilului sa manance!
rdesign
Raspuns la PM.
Hydrostopul si hydrorepair-ul de la Apla se dilueaza cu apa.
Pe beton chiar e indicat ca prima mana sa fie diluata cu circa 15-20% apa pt. ca altfel betonul trage solventul din amorsa.
Daca primul strat il dai nediluat vei constata ca nu face priza la beton si daca incerci sa+l indepartezi cu un spaclu vei constata ca se cojeste ca pe o membrana.
Mana a 2-a si eventual a 3-a se dau nediluate sau putin diluate (pt. economie sau usurinta in aplicare)
Membrana bituminoasa se aplica cu flacara.

Fara frica ca nu ia foc nimic.
Am aplicat un asemenea tratament si peste asteriala din OSB si nu mi-a luat foc acoperisul.
ngr
rdesign, multumesc de raspuns.

eu am luat pentru pereti hydrostop solvent, l-am diluat cu benzina, am gasit in fisa tehnica de pe site. miroaseeee!
peste egalizare am dat cu o amorsa, nu de la apla ca nu am stiut ca e cea mai buna pana nu ai zis tu, pe baza de apa, atunci nu a fost nevoie de diluat, probabil ca a fost mai apoasa solutia.
membrana ai lipit-o doar pe locul de suprapunere sau continuu?

inca o data multumesc!

se lucreaza la hidroizolatie, ne certam pentru decofrat (azi sunt 17 zile de la turnat placa) si pentru turnat urmatoarea.
ma chinuiesc sa gasesc un sistem de ancorat cosul de fum, in conditiile in care la mansarda nu am nici macar un singur perete interior sau stalp!!
marian.bazavan
QUOTE (ngr @ Nov 7 2008, 21:59) *
membrana ai lipit-o doar pe locul de suprapunere sau continuu?

la mine a fost: continuu.
rdesign
QUOTE (marian.bazavan @ Nov 7 2008, 23:17) *
la mine a fost: continuu.

subscriu.
marian.bazavan
o poza cu membrana pusa!
ngr
multumesc pentru schimbarea titlului topicului hug.gif

si voua colegilor mei va multumesc pentru raspunsuri smile.gif

azi se da a doua mana de amorsa, timpul de uscare completa este de 48 de ore, deci pe miercuri lipirea membranei. acum ma gandesc ca nu stiu daca am facut bine luand membrana cu ardezie, nu stiu daca se vor lipi bine intre ele cele doua straturi.

trebuie sa ma hotarasc rapid si la solutia de colectare a apelor menajere. prima propunere (pusa in practica de conu) este sistemul aqua biotec. pentru cine a pus de la Val..m il rog sa dea detalii de costuri sistem si montaj.

tamplaria cand se monteaza? intai se finiseaza glafurile, polistiren, etc sau se pune intai tamplaria si apoi finisajul?
mcasa
Salut
Am si eu o intrebare. La subsol ce dimensiuni au "stalpii", cate fire si ce dimensiune are fierul beton?
Ai ceva poze cu efectuarea hidroizolatiei la subsol?
Din poze am vazut ca sunt 4 fire.
Multumesc.
ngr
la subsol stalpii fac parte din diafragma, ceva mai sus e un raspuns amplu la intrebarea asta.
mcasa
Multumesc, am gasit.
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.