Caminul familiei mele
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14

septimiu80

placa gasesti la brico, mr brico, etc, da cred ca iti trebuie un mai compactor, cangur in limbaj de "dorel", la brico si mr brico sunt mai scumpe de inchiriat, eu iau cand am nevoie de la firma care are site pe net, in zona garii de nord are locatie, si nu-ti cer decat buletinul, nu trebuie sa depui garantie sau chestii de genul asta, daca crezi ca o sa-l strici poti sa-l asiguri. chiria este cam 200 ron/zi , asigurarea cam 100 ron, indifernt de cate zile... scule de inchiriat sau ceva de genula asta,pe net.. cauta-i pe cei mai apropriati de tine: din zona garii, mai sunt unii in militari si aia de pe cheiul dambovitei care le si vand. pe chei de ex poti sa-l iei pentru 8 ore si costa mai putin decat pentru 24. depinde de locatie si daca vrei sau nu sa depui garantia...
sper sa nu se considere reclama, nu de alta dar sunt 4-5 furnizori si toti fara nume....
ngr
am sunat la brico, a fost primul loc, au zis ca nu au. sa nu fi priceput si sa merg totusi pana acolo? cred ca asa voi face. am sunat la f multi, am si fost pe la unii, ori nu aveau ori erau deja date. evident ca trebuia sa fi vorbit si eu dinainte, acum suport consecintele. de fapt m-am bazat ca am una, insa este foarte mica, e un picamer cu talpa, sub 80 de kg.

azi la 7:30 a venit prima transa de fier, 8 si 10 un pic mai tarziu. de la depozitul de unde am luat nu au avut de 16 si am luat in loc de 18 biggrin.gif au facut o reducere de pret pentru diferenta de cantitate.

baietii intind acum prima masina de balast.

tr sa merg azi si pentru contract pt beton, o sa mergem cu holcim.

coane, il poti intreba pe marius. acu' ramane problema de distanta intre noi.

septimiu, multumesc, din pacate nu stiu firma de la gara de nord. eu am la gara progresu, dar nu-i bai, ca merg pana acolo. te pot ruga sa imi trimiti un mail cu o adresa de acolo sau un nr de tel? multumesc mult!

ngr
o alta zi foarte grea.

evident ca speri ca la tine va merge totul struna, ca de, daca nu ai spera nu te-ai mai apuca.
am inchiriat o alta talpa de compactat cu care s-a mers ok, s-au compactat cam 18 mc de balast. mai este o masina necompactata in groapa si inca una de venit maine dimineata, la prima ora. nu au terminat ce era in groapa pentru ca intre timp a venit a doua masina de fier. si asta cu 2 surprize neplacute: prima ca a trebuit descarcat la mana (vreo 6000 kg) si a doua ca fierul de 10 este grecesc!! am fost tentata sa il refuz, insa pana la urma, si pentru ca dirigintele a zis ca e ok, si pentru ca este produs tot cu standarde CE, si pentru ca asta ar fi insemnat sa caut in alta parte si sa intarzai lucrarea, l-am primit.
semnarea contractului pt beton a ramas pt maine dim, ca nu aveam cu cine azi.
tot maine o sa merg sa cumpar o alta amorsa, cea care a venit azi, din vina mea, nu era ce trebuia (mi s-a cerut pe baza de apa, eu am uitat sa specific asta si mi-a adus pe baza de diluant).
imi e foarte greu sa ma deplasez, cei 2 barbati din familie sunt la serviciu in timpul zilei (tata saracu s-a invoit in fiecare zi totusi) iar eu nu am condus de 10 ani biggrin.gif asa ca sunt dependenta de un sofer... si o masina. maine spre exemplu nu stiu cu ce voi duce inapoi compactorul.
si ma ia groaza ca vad cati bani s-au dus pana acum!!

stiti ceva de fierul grecesc?? a mai lucrat cineva cu el? i-a facut cineva vreo analiza?
mihilc
Eu zic sa stai linistita, nu are nimic. Cu cat l-ai luat? Acum fierul romanesc il gasesti cu 3,6 ron/kg. Probabil ca l-ai luat cu mai mult, ei au in stoc si e in intereseul lor sa scape cat mai repede de el. nu stiu , zic si eu...
ngr
da, e cu poveste; la depozitul de unde imi vine fierul l-as fi luat cu 3,6. insa prin 2 intermediari (fara adaosuri, sau cel putin fara adaos la unul din ei), l-am luat cu 3,15. cand am vazut azi ce scrie pe masina m-a bufnit rasul.
conu71
folia cu crampoane este in bragadiru. daca mai vrei ma suni maine pls ca nu prea mai am timp sa stau la calculator. alerg ca o catea lesinata de vreo 10 zile si cred ca in ianuarie ma opresc.
ngr
azi dimineata incheiat contract holcim, 10% reducere, b250 in sus si b300 la demisol.

ngr
primele poze (din primele 2 zile, cu eliberarea terenului, trasarea sapaturii si excavarea nu sunt inca descarcate).
ngr
am micsorat pozele asa ca iata-le:

fosa septica este in locul canalizarii pe care le-am stricat-o alor mei. am luat-o de unde mi-a zis Conu wink.gif sunt curioasa in cat timp se va umple biggrin.gif

rog frumos un moderator sa ma ajute cu schimbarea titlului: Acasa! caminul familiei mele
dacadrean

Inca te mai poti duce cu stlpii pana peste placa de la etaj. Nu renunta.
ngr
au fost 3 situatii:
1) proiect initial: stalpii (lateralii au 9 metri, interior 6m) plecau din radier mergeau pana la mansarda. constructorul a zis ca ii este imposibil si a cerut structuristului mustati de ancorare din radier; structuristul a fost de acord fara obiectii, doar ca i-a dat mustatitle de nu stiu cate diametre, au iesit cam de 120 cm; in doafragma, cu mustatile astea, se face jontarea stalpilor care raman aproape la aceeasi inaltime (se scade doar cat ar fi fost in radier, 25 cm) - asta e situatia 2, cea actuala;
3) stalpii plecau din radier dar se opreau deasupra primei placi unde se facea jontarea; asta e situatia pe care structuristul si evident nici eu nu am acceptat-o.

am uitat ceva important (nu era in proiect, cred ca nu au vrut sa se complice ca oricum am comadat doar la rezistenta DDE si pentru PAC au facut doar sa fie acolo ceva): ar fi trebuit, atunci cand s-a sapat, sa se faca o basa pentru colectarea apelor reziduale de la subsol. acum va trebui sa sapam la mana si sa ne indepartam de casa, ca egalizarea e turnata aproape inca 1m de la fundatie. aveti vreo sugestie? rdesign, ajutor, te rog!

alte probleme:
- cum fac hidroizolatia si protectia ei la demisol? partea din pamant si ce este afara?

- cand se lucreaza cu firma (si la ISC se declara astfel), ce trebuie in plus, ce trebuie sa faca/sa aiba in mod special constructorul?

- la impamantare sa merg pe impamantarea in fundatie sau dupa ce se termina casa, alaturi?
ngr
inca ceva:

la 42 mc zidarie, cata caramida trebuie sa iau si cati saci de mortar?

hasit (mortar la care nu s emai adauga nimic), tenco sau multibat?
MirelaLucia
QUOTE (ngr @ Oct 6 2008, 10:32) *
inca ceva:

la 42 mc zidarie, cata caramida trebuie sa iau si cati saci de mortar?

hasit (mortar la care nu s emai adauga nimic), tenco sau multibat?

ia cam cu 30% mai putina caramida. sacii de mortar ii iei dupa cum spune constructorul. Recomand Multibat
ngr
vad ca nu intereseaza pe nimeni armatura mea, asa ca nu ma mai chinuiesc sa le micsorez si pe restul.

pentru cei cativa care mai citesc, spun ca azi dimineata s-a turnat radierul, 15.5 mc, fara pompa. betonul trebuia sa ajunga la 8 si a venit la 9:45.

am fost cu baietii sa cumparam lemn (cu ocazia asta ii multumesc lui roandre ca la ea am citit de inselatoriile la cubaj), in loc de 7 mc (cubati cu sipcile intre randuri la locul de vanzare) au iesit la mine in curte 5,6 mc. ne-am intors si le-am facut scandal, au promis ca mai aduc 1 mc (sincer nu ma simt prea confortabil, ca i-am amenintat ca eu stau in cartier iar ei sunt doar chiriasi; nu sunt adepta scandalului mai ales cand e vorba de colorati, daca nu erau si baietii cu siguranta nu ma mai duceam; am plecat de la ei si dupa vreo 10 min au venit la noi sa masoare si ei ei sa promita ca mai aduc).
una peste alta am luat 200 popi 8x8 la 3 m, total 2000 lei, si acei 5.6 mc scandura, total 2800 lei.
ce m-a omorat de tot a fost sambata, cand am avut un soc cand mi-a zis sotul ca a dat pe distantieri 900 lei!!

altfel echipa mi se pare ca merge bine, nu am ce sa le reprosez. Doamne ajuta sa mearga in continuare asa! pana acum ne-a ajutat Dumnezeu si cu timpul, a plouat doar duminica atunci cand nu s-a lucrat.
vimp
Observ o nuanta de nervozitate in postul tau. Faptul ca nu sunt comentarii nu inseamna ca iti citesc mai putini jurnalul.
Ia lucrurile usurel, esti la inceput. Iar daca echipa este buna si o sa va intelegeti bine o sa te scape de multe probleme.
PS: de ce nu ai inchiriat popi?
rdesign
QUOTE (ngr @ Oct 6 2008, 07:50) *
.......... ar fi trebuit, atunci cand s-a sapat, sa se faca o basa pentru colectarea apelor reziduale de la subsol. acum va trebui sa sapam la mana si sa ne indepartam de casa, ca egalizarea e turnata aproape inca 1m de la fundatie. aveti vreo sugestie? rdesign, ajutor, te rog!

alte probleme:
- cum fac hidroizolatia si protectia ei la demisol? partea din pamant si ce este afara?

- cand se lucreaza cu firma (si la ISC se declara astfel), ce trebuie in plus, ce trebuie sa faca/sa aiba in mod special constructorul?

- la impamantare sa merg pe impamantarea in fundatie sau dupa ce se termina casa, alaturi?

Zau ca nu inteleg problemele tale.
ngr
popi am vrut sa cumpar folositi, am ramas fara si cum aveam nevoie acum de ei, i-am cumparat noi. sper sa recuperez din ei pentru compartimentarea interioara la mansarda.
nervozitate e, sunt foarte obosita, e a doua saptamana de santier non stop. la 7 baietii sunt afara, si eu pe langa ei, dupa ce intra ei la culcare abia atunci ne strangem si noi sa mancam, etc. in afara de momentele cand am fost dupa marfa si ziua de ieri, cand am fost la serviciu, in rest am vazut fiecare fir de nisip compactat si am urmarit fiecare bara de fier asezata in armatura. plus alergat dupa materiale, cearta cu fierul, certificatele de calitate inca nerezolvate, azi lemnul, sambata distantierii, banii de gestionat, preturile care urca. nu ma plang, imi place sa urmaresc casa crescand sub ochii mei! insa este o responsabilitate foarte mare si greu de dus. sunt si fara copil, e la soacra pentru prima oara crybaby.gif si nu se impaca prea bine cu ideea.

rdesign, te strig pe tine pentru ca si tu ai demisol. si as fi vrut sa stiu cum ai rezolvat canalizarea pentru el. hidroizolatia am vazut-o, mai bine de atat nu cred ca se putea, dar si tare scumpa. la pereti o sa iau tot atlas, amorsa si membrana, cum ziceai tu. insa eu trebuie sa aleg intre caramida si polistiren, nu le pot pune pe amandoua. caramida insa e cam de 4 ori mai scumpa.
roandre
Hehehe, de acum incep sa se intinda nervii la maxim. Eu acum, dupa 5 luni de urmarit santierul zi de zi, facut aprovizionarea cu materialele, mai dat cu saru'mana pe la cate o reclamatie, control, etc am ajuns de sunt ori furioasa ca un taur in anumite momente ori super calma (de se mira cei din jur de mine).
Si eu am avut pt prima data copilul dat la soacra si a fost greu....dar mai greu e acum cand umblu cu el pe santier dupa mine, dupa materiale si ce mai trebuie.
Din pacate trebuie sa facem multe sacrificii....dar faptul ca de acea casa, acea curte se va bucura cel mai mult copilul, compenseaza tot.

De inselatorii vei mai avea parte (si ca vrei si ca nu vrei) pt ca e in firea romanului-vanzator sa te fure oriunde/oricand/la orice.
La lemn (si la fier) e cel mai "dureros" furt pt ca e si f scump si se simte la buzunar. Bine ca ai cubat totusi acasa dar e mai bine ca de acum inainte sa cubezi cand iti incarca in masina.
Popii la 10 ron/buc sunt ok....dar scandura la 400 ron/mc e prea putin. Eu cred ca au pus pret mic pt ca stiau ca te fura la cubaj si practic ei prin "smecheria" asta ajung la pretul de pe piata...chiar mai mare putin. Eu scandura o iau de pe Fundeni cu 460 ron/mc si asta e cel mai mic pret gasit (caci e si la 500 ron/mc la altii).

Distantieri de 9 mil lei??? Enorm de mult...astia sunt pe la 0.15 lei/buc.
rdesign
QUOTE (ngr @ Oct 7 2008, 23:35) *
rdesign, te strig pe tine pentru ca si tu ai demisol. si as fi vrut sa stiu cum ai rezolvat canalizarea pentru el. hidroizolatia am vazut-o, mai bine de atat nu cred ca se putea, dar si tare scumpa. la pereti o sa iau tot atlas, amorsa si membrana, cum ziceai tu. insa eu trebuie sa aleg intre caramida si polistiren, nu le pot pune pe amandoua. caramida insa e cam de 4 ori mai scumpa.

La canalizare am montat in cofrag prima data piese de trecere - le vezi in foto- care se gasesc la Praktiker.
Dupa ce am finalizat izolatiile, am montat si canalizarea in "manson" de nisip.

Referitor la izolatii.
Caramida asigura protectie mecanica. Nu cred in membranele cu crampoane. Sunt bune doar daca te porti cu ele "ca cu ouu".
Polistirenul asigura termoizolatie.
Izolatia hidro ai vazut-o.
mcasa
"vad ca nu intereseaza pe nimeni armatura mea, asa ca nu ma mai chinuiesc sa le micsorez si pe restul."
Salut.
Eu unul citesc si am ce invata.
Multumesc.
ngr
va multumesc smile.gif

am micsorat pozele biggrin.gif

ieri dirigintele a reusit in sfarsit sa faca anuntul la isc. noi am propus o singura faza cu ISC, placa de peste subsol. sper sa accepte si sa nu fie discutii.

azi se lucreaza la stalpi.

vroiam sa mai intreb (poate pare pueril, insa nu ma duce capul): cand ati avut de descarcat fierul, alte materiale, alte treburi cu muncitorii, i-ati platit cumva, i-ati cinstit, cum ati facut? si ce inseamna "sa faci cinste"? si care e traditia aia cu graterele? cand se fac si pana la urma, cine se ocupa de ele? cum ati procedat?

atentia la soferul de pe cifa cat este? (urmatoarea turnare va fi cu pompa, la diafragma, banuiesc ca va fi mai greu).

si acum pozele dinainte de turnare. frunzele care se mai vad prin armatura au disparut inainte de turnare. la fel s-a mai controlat o data membrana cu flacara. rdesign, nu stiu daca am procedat chiar bine cu scurgerea, acum e trecut sad.gif
rdesign
Scurgerea mi se pare OK.
Eu am optat pentru piese de trecere pentru ca au interiorul conic si permit mai multa flexibilitate la montajul tubulaturii.

Oricum, indiferent care au fost ratiunile ce au condus la constructia radierului general, te felicit.
Cand eram in faza la care te gasesti tu, constructorul mi-a oferit varianta sa faca radier in loc de talpi armate.
Nestiutor si capos, i-am zis sa respectam proiectul.
Acum, sincer, mi-ar fi placut mai mult aceasta solutie tehnica.
Si daca mai armam o centura cu fier similar celui dintr-o grinda asemanatoare ca pozitie si dimensiuni, aș fi putut darama acum un perete si l-aș fi reconstruit cu blocuri de sticla.
Dar oricum, la fiecare constructie, după ce trecem de o anumita faza intotdeauna ne apar dorinte de genul "daca as fi facut".
ngr
mi-ai dat o idee! am discutat cu arhitectul despre a face perete din caramida de sticla intre living si bucatarie (ratiuni de lumina) insa mi-a taiat elanul spunandu-mi ca e complicat. insa din ce ai zis tu imi dau seama ca te gandeai la o solutie combinata cu cadre, si sigur ar merge si la mine (mai ales la cat fier am biggrin.gif). inca o data multumesc!
si sa stii ca tot nu am decis cum protejam hidroizolatia sad.gif. inainte sa ne apucam nici nu ma gandeam sa nu folosim caramida, insa cand vad cum se goleste contul ma ia cu fiori! dirigintele propunea, daca nu vreau caramida, sa nu punem nici in pamant extrudat, sa plecam cu expandat de 10 de jos, fara plase, sa il tina doar pamantul.
baietii au montat 4 stalpi simpli si unul dublu. si bodogane ca la toate casele/vilele de pana acum au facut jontare pe fiecare nivel, nu i-a chinuit nimeni asa biggrin.gif (vila anterioara a avut 493 mp amprenta, cu subsol integral, cu sala cinema la subsol -stil amfiteatru- si piscina la parter; cei 61 mp ai mei sunt cat piscina confused.gif ).
rdesign
QUOTE (ngr @ Oct 8 2008, 15:22) *
.............pamant extrudat, ......................

Ai grija. Ia-o mai usor ca drumul e lung si o iei razna pana la urma.
ngr
smile.gif)
formulez altfel: sa nu punem polistiren extrudat nici pe portiunea de ziduri care se afla in pamant
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.