Zvartoshu
14th March 2008, 14:21
auzi faza tare la [supermarket mare] , am zis ca ma tampesc de ras ...
NU putem sa te angajam deoarece zilnic se adauga sau se da afara din personal 
asta e una din lovituri
o alta lovitura
lumea aici nu sta decat maxim 3 luni personalul dupa care se adauga alta lume si se elimina cei cu vechime , carte de munca cu greu sa face!
intrebarea mea de neunoscator , o rezista unu in firma asta 2 ani sau 1 an de zile ? ii va face carte de munca? firmele mari de supermarket de ce procedeaza asa dezavantajos?
alta intrebare , de ce este secret si nu se divulga daca eu am fost acceptat sau respins , de ce nu te contacteaza sa spuna de la obraz "nu domnule dumneata nu poti lucra " ? daca merg peste firma de ce zice ca este confidential interviul .. asa ceva nu am mai intalnit!
Dragon Warrior
14th March 2008, 14:24
Pentru ca se gaseste cate unul lesinat de foame care sa le accepte conditiile lor de subjugare.
Zvartoshu
14th March 2008, 14:25
QUOTE (Dragon Warrior @ Mar 14 2008, 14:24)

Pentru ca se gaseste cate unul lesinat de foame care sa le accepte conditiile lor de subjugare.
conditiile la mine au fost ok , eram repartizat la detergenti , si plus de asta ma punea sa fac si scoala de motostivuitorist , a si spus aia de la recrutare , esti pentru perioada de proba 1 luna pe 700ron cu 21 bonuri de masa si prima de 15lei .. deci totul ok pana astazi cand am intampinat fazele tragic comice!
un_el
15th March 2008, 10:12
ciudat.... faza cu datul afara si angajarile.... eu unul muncesc intr-un asemenea supermarket si n-am auzit de asa ceva. am carte de munca am carnet de stivuitorist etc etc. faza cu 700 de roni nu prea imi vine s-o cred, doar daca este vorba de suma bruta, net nu vei avea atat, crede-ma eu muncesc de aproape un an la ei n-am auzit de asa un salariu. oricum atentie la ce vi se spune la interviu si la ce veti intampina la fata locului....
mariusblk
15th March 2008, 10:35
Pe cat de simplu e sa dai pe cineva afara, pe atat de simplu e sa aduci un inlocuitor mai ales ca pe la noi nu prea e la moda cartea de munca pentru joburi de genul asta, cum ai venit asa poti iesi pe usa si asta nu intereseaza pe nimeni dar ne afecteaza pe toti.
un_el
15th March 2008, 10:52
e discutabil ce spui tu. la noi de exemplu TOTI angajatii au carte de munca. de dat afara nu te da nimeni, stai linistit, cel putin la noi. de plecat e adevarat se pleaca. multi pleaca datorita salariilor in primul rand si in al doilea rand datorita muncii care de multe ori este epuizanta.
Zamo
15th March 2008, 12:11
Asa se intampla cand nu inveti carte, ata ete. In comunism nu pateai asa ceva, mama ei de treaba. Ba iti dadeau si casa.
nicuabc
15th March 2008, 19:14
QUOTE (Zamolxel @ Mar 15 2008, 12:11)

Asa se intampla cand nu inveti carte, ata ete. In comunism nu pateai asa ceva, mama ei de treaba. Ba iti dadeau si casa.
Desi sunt capitalist convins am impresia pe zi ce trece ca mai bine ramaneam comunisti, situatia de acum e aceeasi cu cea din perioada interbelica, unii erau miliardari in valute forte iar restul...vai mama lor.
dragospas
15th March 2008, 19:52
QUOTE (nicuabc @ Mar 15 2008, 19:14)

Desi sunt capitalist convins....
Esti capitalist convins ...asa de pe margine ? .... Cam cum ai tine cu Steaua ,sau chiar esti capitalist de'adevaratelea ?
Strict
15th March 2008, 21:38

Desi sunt capitalist convins am impresia pe zi ce trece ca mai bine ramaneam comunisti, situatia de acum e aceeasi cu cea din perioada interbelica, unii erau miliardari in valute forte iar restul...vai mama lor.
Te exprimi foarte ciudat pentru un capitalist convins
alalaltu
16th March 2008, 05:28
Cauti alt job si ai rezolvat problema. Joburi din astea se gasesc la orice colt de strada.
galeo
16th March 2008, 08:28
La mine a fost tocmai invers,semnand un act aditional cum ca daca plec in mai putin de 2 ani din firma sa platesc nu stiu cate mii de euro;au vreo valoare actele astea aditionale?
dalu364
16th March 2008, 08:52
QUOTE (Zamolxel @ Mar 15 2008, 12:11)

Adevarat graiesti maestre !!!
Ba mai mult, umbla patrula militiei pe strada , prin baruri sau carciumi, te legitima si daca nu dovedeai ca ai un loc de munca, iti faceau rapid dosar penal si te condamnau la executarea a 6 luni la locul de munca , ales de ei .
nicuabc
16th March 2008, 11:44
QUOTE (Strict @ Mar 15 2008, 21:38)

Te exprimi foarte ciudat pentru un capitalist convins

Carrefour Orhideea are cel mai mare profit din tot lantul de hypemarket-uri pe care le detine Hiproma (Carrefour) in lume, asta inseamna ca nu ar fi o problema sa dea salarii angajatilor de 1200-1500 euro cum dau in Occident.
Daca acesta e capitalism....si asta e doar unul din exemple.
Societatile capitaliste au prosperat pt ca au un sistem unde toata lumea o duce bine (a se vedea State, Canada si vestul Europei), daca voi aveti impresia ca noi avem capitalism (autentic) va sugerez sa puneti mana pe un manual de economie politica.
PS: Eu am firma mea, deci se intelege de la sine ca nu imi place comunismul.
QUOTE (dragospas @ Mar 15 2008, 19:52)

Esti capitalist convins ...asa de pe margine ? .... Cam cum ai tine cu Steaua ,sau chiar esti capitalist de'adevaratelea ?
?? Esti manelo?
QUOTE (galeo @ Mar 16 2008, 08:28)

La mine a fost tocmai invers,semnand un act aditional cum ca daca plec in mai putin de 2 ani din firma sa platesc nu stiu cate mii de euro;au vreo valoare actele astea aditionale?
Clauzele de genul acesta au valoare juridica.
Mosotti
17th March 2008, 09:36
Carrefour Orhideea are cel mai mare profit din tot lantul de hypemarket-uri pe care le detine Hiproma (Carrefour) in lume, asta inseamna ca nu ar fi o problema sa dea salarii angajatilor de 1200-1500 euro cum dau in Occident.
daca ar da salarii ca in occident nu ar mai avea profitul ala mare. e atit de simplu
nicuabc
17th March 2008, 09:39
QUOTE (Mosotti @ Mar 17 2008, 09:36)

daca ar da salarii ca in occident nu ar mai avea profitul ala mare. e atit de simplu
Nu este adevarat, nu au sute/mii de angajati. Profitul mare l-au scos din nivelul vanzarilor care a depasit cu mult alte magazine.
jafpefata
17th March 2008, 11:11
Și eu consider că salariile nu reprezintă mult pentru ei dar atâta timp cât lumea lucră acolo, salariul tot așa va fi. Dar odată cu plecarea forței de muncă, salariile vor ajunge la un nivel decent.
fracture
17th March 2008, 12:29
QUOTE (galeo @ Mar 16 2008, 04:28)

Se pare că au.
Nu cunosc problema, știu însă de la un angajat al Unicredit care a pățit la fel. De fapt la banca asta mai toți cei din backoffice au asemenea clauze care cică ar fi ilegale în România.
Are cele mai mari vânzări din lume pentru că este așezat central, rumânu' cumpără până nu mai poate și cumpără toate prostiile și este (cel puțin era) relativ ușor de ajuns la el nu pentru că salariații de acolo sunt geniali.
kkLM
17th March 2008, 14:05

QUOTE (fracture @ Mar 17 2008, 12:29)

Se pare că au.
Nu cunosc problema, știu însă de la un angajat al Unicredit care a pățit la fel. De fapt la banca asta mai toți cei din backoffice au asemenea clauze care cică ar fi ilegale în România.
Au valoare si sunt perfect legale (sunt stipulate in Codul muncii - parca Lg. 53/2003).
adrianatoma
17th March 2008, 14:24

da, au valoare doar atata timp cat in urma acelui training pentru care semnezi act aditional primesti o diploma recunoscuta si in afara locului tau de munca. dar daca trainingul respectiv pt care semnezi act aditional sa stai 1 an, 2 ... 15 este strict legat de activitatea ta acolo si nu are valoare in afara acelei pozitii specifice, atunci nu e legal.
am avut o clauza asa, am plecat mai devreme de expirarea ei. nu am platit nimic, au incercat sa zica ceva, le-am spus faza de mai sus si au tacut...am plecat fara probleme
dennis12225
17th March 2008, 16:33

Eu sunt comunist convins si ma adaptez la capitalism, ma rog asta nu poti sa zici ca e captalism, nu asa cum e dat prin carti ca nici occidentali nu au un capitalism pur sange, dar asta e alta discutie.
QUOTE (nicuabc @ Mar 17 2008, 09:39)

Nu este adevarat, nu au sute/mii de angajati. Profitul mare l-au scos din nivelul vanzarilor care a depasit cu mult alte magazine.
Pai vere daca ti-ar da salariu de 500 de euro frantuzul ala din ce traieste, plus ca ala are salariul lui din Franta, deci daca castiga pe la un 5000 de euro e nabab, s-ar putea sa constati ca ii plateste firma masina si masa, tu vrei sa-si rupa de la gura sa-ti dea tie salariu mai mare.
Nu tine de studii eu am incercat sa ma angajez si am intalnit reactii ciudate ale oamenilor, asta e tare nu te angajam ca oricum avem rulaj mare de oameni. Sa vezi ca o firma care are rulaj mare de angajati vine si te f... la interviu ca pe hotii de cai, te ia ca ei este profesionisti. Atat de profesionisti ca nu realizeaza de ce le pleaca oamenii, la unii nu se punea problema de bani ci de stres, atitudine etc.
Da din nefericire asa este: sunt multi muritori de foame care ar accepta un job prost platit si sa fie tratati ca jegul. Surprinderea consta ca sunt oameni cu potetial care se complac in situatii din astea. In rest daca vreti sa va mai povestest prin ce am trecut la interviuri poate scriu ai sau caut topicul ca atare.
manitu
17th March 2008, 16:45
Am o nelamurire.
Ce intelegi prin sintagma "un job prost platit si sa fie tratati ca jegul" ?
Te rog frumos sa imi dai niste exemple concrete, pentru a putea intelege despre ce este vorba.
Am o afacere si angajati. Nu vreau sa ma comport incorect, dar ma gandesc ca poate imi scapa ceva si aici, in conditiile unui anonimat relativ, se pot spune multor lucruri pe nume.
nicuabc
17th March 2008, 17:22
Are cele mai mari vânzări din lume pentru că este așezat central, rumânu' cumpără până nu mai poate și cumpără toate prostiile și este (cel puțin era) relativ ușor de ajuns la el nu pentru că salariații de acolo sunt geniali.
[/quote]
Nu cred ca am mentionat pe undeva ca ar fi angajatii geniali, eu am avut de a face cu ei (cu "inteligentii de birou") si sunt niste imbecili slugarnici, nu ies din cuvantul francezilor.
QUOTE (dennis12225 @ Mar 17 2008, 16:33)

Eu sunt comunist convins si ma adaptez la capitalism, ma rog asta nu poti sa zici ca e captalism, nu asa cum e dat prin carti ca nici occidentali nu au un capitalism pur sange, dar asta e alta discutie.
Pai vere daca ti-ar da salariu de 500 de euro frantuzul ala din ce traieste, plus ca ala are salariul lui din Franta, deci daca castiga pe la un 5000 de euro e nabab, s-ar putea sa constati ca ii plateste firma masina si masa, tu vrei sa-si rupa de la gura sa-ti dea tie salariu mai mare.
Nu tine de studii eu am incercat sa ma angajez si am intalnit reactii ciudate ale oamenilor, asta e tare nu te angajam ca oricum avem rulaj mare de oameni. Sa vezi ca o firma care are rulaj mare de angajati vine si te f... la interviu ca pe hotii de cai, te ia ca ei este profesionisti. Atat de profesionisti ca nu realizeaza de ce le pleaca oamenii, la unii nu se punea problema de bani ci de stres, atitudine etc.
Da din nefericire asa este: sunt multi muritori de foame care ar accepta un job prost platit si sa fie tratati ca jegul. Surprinderea consta ca sunt oameni cu potetial care se complac in situatii din astea. In rest daca vreti sa va mai povestest prin ce am trecut la interviuri poate scriu ai sau caut topicul ca atare.
Pai vere daca nu vor sa dea salarii decente sa se duca dracului de unde au venit, ca doar nu i-am dat jos pe comunisti sa facem loc jigodiilor! Mai ales ca tot profitul pleaca din tara.
Sa dea in "Hexagon" salariile acestea sa vedem ce se intampla, sa vezi ce-i incing sindicatele din Franta.
cap_tepos
17th March 2008, 21:02
QUOTE (nicuabc @ Mar 17 2008, 17:22)

[...]
Pai vere daca nu vor sa dea salarii decente sa se duca dracului de unde au venit, ca doar nu i-am dat jos pe comunisti sa facem loc jigodiilor! Mai ales ca tot profitul pleaca din tara.
[...]
Unde erai cand am spus ceva asemanator despre "fabrica de chiloti" nokia de la Jucu. Am fost catalogat drept "cap sek" pentru ca m-am opus ca asemenea jeguri de afaceri sa fie deschise aici.
Oricum, partea ingrijoratoare pentru occident este ca inchiderile de fabrici ca cea de la Bochum se vor generaliza, recesiunea cu care se confrunta america de exemplu are la baza exact acest mecanism al capitalismului de caravana si se pare ca tratamentul clasic pe care-l adopta america pentru vindecare nu da rezultate.
Singura solutie ar fi ca occidentalii sa se obisnuiasca si ei cu lefuri ca cele din RO iar eu nu prea-i vad dispusi.
nicuabc
17th March 2008, 21:48
QUOTE (cap_tepos @ Mar 17 2008, 21:02)

Unde erai cand am spus ceva asemanator despre "fabrica de chiloti" nokia de la Jucu. Am fost catalogat drept "cap sek" pentru ca m-am opus ca asemenea jeguri de afaceri sa fie deschise aici.
Oricum, partea ingrijoratoare pentru occident este ca inchiderile de fabrici ca cea de la Bochum se vor generaliza, recesiunea cu care se confrunta america de exemplu are la baza exact acest mecanism al capitalismului de caravana si se pare ca tratamentul clasic pe care-l adopta america pentru vindecare nu da rezultate.
Singura solutie ar fi ca occidentalii sa se obisnuiasca si ei cu lefuri ca cele din RO iar eu nu prea-i vad dispusi.
Eram in Romania, dar stai linistit ca nu intelege nimeni ce se petrece, toti se bucura ca vine Nokia si vor veni bani, dar ce nu stiu ei este ca banii multi se duc tot la ala mult iar banii putini ajung la romani.
In curand... autoevolution.ro
Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.