Abonamente de date Orange din 12.03.2008
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6

sind
Au intrat de astazi abonamente noi la Orange
Cu siguranta vor naste o gramada de discutii, asa ca imi asum rolul de dschizator de drumuri smile.gif
Si, cu riscul ca o sa fiu facut iar in diverse feluri, consider ca sunt mai ok decat la Vodafone
in calitate de utilizator de net la greu, stiu ca 128Kbit/s viteza maxima la vodafone este putin - te cam ia somnu in fata laptopului
mi se pare mai ok sa am o viteza super buna tot timpul smile.gif

plus ca la 20EUR a intrat mai nou 7.2MBit + HSUPA fara nici o taxa suplimentara - 6GB trafic
30EUR 7.2MBit + HSUPA - 12GB trafic

si cireasa de pe tort - 10EUR - 1.5GB + 0.7/100MB

iata si linkul aici
Laur1975
Eu am abonament de date de la Orange, cel de 10 euro Internet Night and Weekend, dar eu aveam 4GB, si daca depaseam cei 4 GB mi se activa automat pachet de 500 MB cu 5 euro.
Eu raman asa cum a fost oferta atunci, sau mi se schimba si mie?
sind
QUOTE (Laur1975 @ Mar 12 2008, 10:11) *
Eu am abonament de date de la Orange, cel de 10 euro Internet Night and Weekend, dar eu aveam 4GB, si daca depaseam cei 4 GB mi se activa automat pachet de 500 MB cu 5 euro.
Eu raman asa cum a fost oferta atunci, sau mi se schimba si mie?

teoretic ar trebui sa se treaca automat pe 6GB de trafic inclus, insa tot night and weekend...
dak ai nevoie doar de net seara iti recxomand sa ramai la varianta asta, nu sa treci la Unlimited Start
parerea mea
alemat
Vreo modificare la abonamentele pentru Fix (HomePack 12, HomePack 24)? Sau acolo se fac ca uita?
Laur1975
QUOTE (sind @ Mar 12 2008, 10:22) *
teoretic ar trebui sa se treaca automat pe 6GB de trafic inclus, insa tot night and weekend...
dak ai nevoie doar de net seara iti recxomand sa ramai la varianta asta, nu sa treci la Unlimited Start
parerea mea

Raman la varianta asta. O sa sun la 408 sa vad daca trec automat pe 6GB. Numai cand ma gandesc cat stau pana ii prind pe cei de la 408 mi se ridica parul dry.gif
c0nnex
iar o lua lili peste nas de la moat ca de obicei wink.gif
e super tare oferta mai ales ca atunci cand iesi de sub 3G si 3G+ treci pe EDGE wink.gif fata de GPRSul lu Vodafone
sind
QUOTE (c0nnex @ Mar 12 2008, 11:57) *
iar o lua lili peste nas de la moat ca de obicei wink.gif
e super tare oferta mai ales ca atunci cand iesi de sub 3G si 3G+ treci pe EDGE wink.gif fata de GPRSul lu Vodafone

insa tinand cont ca orange are acoperire mai buna pe 3G si 3G+, nu prea iesi pe EDGE biggrin.gif
cuculea
QUOTE (sind @ Mar 12 2008, 12:48) *
insa tinand cont ca orange are acoperire mai buna pe 3G si 3G+, nu prea iesi pe EDGE biggrin.gif

Oferta celor de la ORANGE 9noua oferta de internet) mi se pare sub cea a celor de la VODAFONE, parera mea. Ma uit numai la preturi si la traficul alocat abonamentului.
Cosconor
QUOTE (sind @ Mar 12 2008, 08:58) *
plus ca la 20EUR a intrat mai nou 7.2MBit + HSUPA fara nici o taxa suplimentara - 6GB trafic
30EUR 7.2MBit + HSUPA - 12GB trafic

huh.gif Pe pagina aceea scrie ca viteza maxima de download este de 3.6Mbps (viteza de 7.2 Mbps este disponibila doar în anumite zone, mai bine zis unele cartiere din Bucuresti... probabil de aceea nu au scris nimic despre ea, pentru ca 99% din acoperirea 3G+ este în 3.6 Mbps), iar optiunea Fast Upload (HSUPA 1.46 Mbps) costa 5? lunar în plus !
Taxa lunară pentru opțiunea Fast Upload este de 5 EUR. Opțiunea poate fi activată pentru abonamentele Internet Unlimited Start, Internet Night&Weekend și Internet Day Unlimited.

QUOTE (c0nnex @ Mar 12 2008, 10:57) *

EDGe este cam singurul (mare) avantaj al acestei oferte. mellow.gif

QUOTE (sind @ Mar 12 2008, 11:48) *

Tocmai au facut update la hara de acoperire GSM/3G de pe site... si vei vi uimit cât de limitate sunt ariile de acoperire HSDPA indoor... daca pe harta sunt limitateîti dai seama cum este în realitate... smile.gif Ca acoperire 3G, nu cred ca stau mai bine ca Voda ; echivalent poate, dar nu mai bine.
mailman
Apropo de harta de acoperire - ati vazut ca au pus 3G la Snagov? biggrin.gif
Cosconor
Ieri am petrecut 12 ore pentru a face noile harti de acoperire cu orasele 3G ; 36 de orase (de hartti ale oraselor) sunt deja gata, dar îmi mai ramân Bucurestiul, Valea Prahovei (asa ca nu, nu stiam de Snagov... smile.gif ) si înca câteva orase din Sud. Apoi trebuie sa fac si o harta generala, la un zoom ceva mai mare decât ce faceam pâna acum, pentru ca aplicatia de acoperire a fost ameliorata si nu mai decaleaza atât de mult portiunile, deci hartile se construiesc ceva mai usor. Voi pune totul pe FTP-ul meu în cateva zile, si voi posta rezultatul în topiucul special (Harti de acoperire).
mailman
Bravo, Cosconor!
Laur1975
Mda... Unde locuiesc eu, in Craiova, nu am 3G+, cu toate ca pe harta de la Orange blocul meu se afla in aria lor, la indoor ma refer.
gompo
QUOTE (Cosconor @ Mar 12 2008, 15:37) *
huh.gif Pe pagina aceea scrie ca viteza maxima de download este de 3.6Mbps (viteza de 7.2 Mbps este disponibila doar în anumite zone, mai bine zis unele cartiere din Bucuresti... probabil de aceea nu au scris nimic despre ea, pentru ca 99% din acoperirea 3G+ este în 3.6 Mbps), iar optiunea Fast Upload (HSUPA 1.46 Mbps) costa 5? lunar în plus !
Taxa lunară pentru opțiunea Fast Upload este de 5 EUR. Opțiunea poate fi activată pentru abonamentele Internet Unlimited Start, Internet Night&Weekend și Internet Day Unlimited.

Optiunea "Fast Upload" costa 5E DOAR la abonamentele ieftine, la cele de 20E si 30E este inclusa gratuit! naughty.gif
alemat
QUOTE (alemat @ Mar 12 2008, 10:58) *
Vreo modificare la abonamentele pentru Fix (HomePack 12, HomePack 24)? Sau acolo se fac ca uita?

Anyone? smile.gif
sind
Daca este cineva care se simte OK pe navigare cu MAXIM 128kbit inseamna ca e masochist smile.gif - fara sa supar pe nimeni
si imi pastrez parerea ca 4-6-8-12GB sunt arhisufuicienti pentru o conexiune mobila
nu inteleg de ce va raportati toti la reteaua de cartier de acasa unde trageti cu cativa MB buni
eu pe I-Link cam asa trag - 5-6-7MB/s...dar in fine...
AlexEn
QUOTE (alemat @ Mar 12 2008, 22:44) *
Anyone? smile.gif

Nu, acolo ramane la fel oferta
alemat
QUOTE (AlexEn @ Mar 13 2008, 09:50) *
Nu, acolo ramane la fel oferta

I see... Pai cam urat din partea lor sad.gif
gompo
Ca veni vorba, n-ar strica sa "umble" un pic si la preturile pentru internet pe telefon (Mobile Internet Always-on).
Ca doar tot "date" sunt si alea.
Cei care nu-si activeaza o optiune de date platesc 0.9Euro/MB, ceea ce mi se pare de-a dreptul ridicol... cursing.gif
Si chiar si cei care-si activeaza una din optiunile de pe-acolo tot ajung sa dea 0.3 Euro/MB, ceea ce tot e mult. confusedsmiley.png
sind
QUOTE (gompo @ Mar 13 2008, 11:21) *
Ca veni vorba, n-ar strica sa "umble" un pic si la preturile pentru internet pe telefon (Mobile Internet Always-on).
Ca doar tot "date" sunt si alea.
Cei care nu-si activeaza o optiune de date platesc 0.9Euro/MB, ceea ce mi se pare de-a dreptul ridicol... cursing.gif
Si chiar si cei care-si activeaza una din optiunile de pe-acolo tot ajung sa dea 0.3 Euro/MB, ceea ce tot e mult. confusedsmiley.png

pey asa mai bine iti pui internet start pe telefon - 10EUR si net la greu smile.gif
nu?
wink.gif
maryuso
probabil are nevoie si de voce. e incomod sa tot schimbi simurile. orange ii da ceata lui vodafone la abonamentele de date. trafic, viteza, edge...
vladut_v
Chiar daca se doreste un raspuns la oferta de date unlimited de la Vodafone, este, totusi, o oferta limitata. Vorbim de taxare suplimentara dupa o anumita valoare a traficului. Daca Orange doreste sa castige o nisa pe aceasta piata, ar trebui "sa ma umble" la solutia PREPAY. Poate si la subventionarea ROAMING-ului de DATE cu toate ca aici dicteaza si piata externa. Nu oricine doreste sau are posibilitatea da a-si asuma un contract de abonament.

De la 2 la 7 Euro pentru 1GB trafic suplimentar la Orange! Chiar si la o viteza de 128 Kbps (Vodafone - dupa 1 GB), in ~18 ore i-ai "topit" ...
sind
pey poti sa pui optiune de internet start, home sau hjome plus si peste un nr de voce - pe acelasi sim - nu e nici o problema
ce...la vodafone nu se poate?daca nu se poate e chiar aiurea

cat priveste oferta - depinde de fiecare - cine este multumit cu maxim 128kbit/s e ok la vodafone, insa mie mi se pare foarte putin
nu stiu daca nu cumva ti se deconecteaza messengerul la viteza asta - dar in fine
eu personal fac numai navigare pe net...ma ales pe cel mobil...deci acei GB nde trafic inclus imi sunt suficienti

insa raman ca de obicei la parerea ca e o piata libera si fiecare alege ce vrea
c0nnex
Orange la 3 G e varza in Craiova
am un W 850 dar mai mult sta pe GPRS decat 3 G
nu se poate sa nu ai macar 99% semnal 3 G in oras ce sa zic outside
la mine in bloc nu este semnal 3 G desi stau in centru cartierului si sunt impanzit de antene gsm
Laur1975
Eu am semnal 3G dar rar sunt 3 liniute din 5. Si mi-am luat si abonament 3G+ de care bineinteles ca nu beneficiez.
diud
salutare

eu am inteles din clipul pe TV ca aceasta oferta se aplica si abonamentelor existente.
Abonamentul de 10 eur nu cred sa fi avut anterior ofertei actuale un corespondent.

Eu am cel de internet unlimited home cu 20 EUR/luna si 4Gb inclusi.
Sa inteleg ca o sa platesc in viitor doar 10 eur pe el??

multumesc
gompo
QUOTE (diud @ Mar 14 2008, 12:32) *
salutare

eu am inteles din clipul pe TV ca aceasta oferta se aplica si abonamentelor existente.
Abonamentul de 10 eur nu cred sa fi avut anterior ofertei actuale un corespondent.

Eu am cel de internet unlimited home cu 20 EUR/luna si 4Gb inclusi.
Sa inteleg ca o sa platesc in viitor doar 10 eur pe el??

multumesc

Nu, o sa platesti tot 20 Euro/luna, dar o sa ai 6GB inclusi si viteza sporita la upload (daca modemul tau suporta HSUPA)
Laur1975
Am gasit pe site la Orange un upgrade de soft pt modemul meu, un Option Icon (cel mare si alb), dar nu stiu daca merita sa fac acest upgrade. Modemul are 1 luna de cand l-am achizitionat si ma gandesc ca acel upgrade de pe site este pt cei care l-au achizitionat mai de mult. Stie cineva daca merita facut acest upgrade?
lord_dark
Am si eu o intrebare, prin ce difera aceste abonamente de cele de internet mobil, adica de ce as da 5E pe 30Mb cand pot da 10E pe 1500Mb???? Vin ca o cartela separata de cea de voce? Se poate folosi pe un smartphone sau iphone??? Trebuie neeaparat la conectare laptop - PC sau merge si pe telefon? Ideea care este, eu am un iphone vreau internet pe el, are bowser, mai de toate?
maryuso
QUOTE (lord_dark @ Mar 17 2008, 18:24) *
Am si eu o intrebare, prin ce difera aceste abonamente de cele de internet mobil, adica de ce as da 5E pe 30Mb cand pot da 10E pe 1500Mb???? Vin ca o cartela separata de cea de voce? Se poate folosi pe un smartphone sau iphone??? Trebuie neeaparat la conectare laptop - PC sau merge si pe telefon? Ideea care este, eu am un iphone vreau internet pe el, are bowser, mai de toate?

abonamentele de date se activeaza pe o perioada de minim un an, nu au servicii de voce, doar sms. pot fi utilizate si pe telefoane
abonamentele de internet mobil sunt mai flexibile, pot fi activate pe o perioada mai scurta de timp(o luna), au si servicii de voce pe acelasi sim. de aceea sunt mai scumpe
alemat
QUOTE (maryuso @ Mar 17 2008, 19:04) *
abonamentele de date se activeaza pe o perioada de minim un an, nu au servicii de voce, doar sms. pot fi utilizate si pe telefoane
abonamentele de internet mobil sunt mai flexibile, pot fi activate pe o perioada mai scurta de timp(o luna), au si servicii de voce pe acelasi sim. de aceea sunt mai scumpe

Fals. Orice abonament de date se poate activa si peste un abonament de voce si se poate activa CU sau FARA perioada minima contractuala. Cu alte cuvinte, iti poti pune abonamentul ala de 20 de EUR o singura luna peste abonamentul tau de voce, dupa care sa suni si sa-l dezactivezi. Intocmai ca si optiunile. Daca vrei si terminal/modem/card de date subventionat, atunci trebuie sa semnezi pe cel putin un an, dar si in acest caz poti face contractul de date pe acelasi sim ca si cel de voce.
razvandragomire
QUOTE (alemat @ Mar 17 2008, 19:36) *
Fals. Orice abonament de date se poate activa si peste un abonament de voce si se poate activa CU sau FARA perioada minima contractuala. Cu alte cuvinte, iti poti pune abonamentul ala de 20 de EUR o singura luna peste abonamentul tau de voce, dupa care sa suni si sa-l dezactivezi. Intocmai ca si optiunile. Daca vrei si terminal/modem/card de date subventionat, atunci trebuie sa semnezi pe cel putin un an, dar si in acest caz poti face contractul de date pe acelasi sim ca si cel de voce.

Absolut corect, eu am abonamentul de 20 EUR activat peste unul de voce si merge fara probleme. Nu am luat modem deci il pot dezactiva cind vreau (sau schimba la altul).

Razvan
lord_dark
Deci la abonamentu de voce pot activa un abonament de internet de 10E (1,5Gb) de ex, pe aceeasi cartela, si poate fi folosit ptr acces internet pe telefonul mobil?
alemat
QUOTE (lord_dark @ Mar 17 2008, 20:34) *
Deci la abonamentu de voce pot activa un abonament de internet de 10E (1,5Gb) de ex, pe aceeasi cartela, si poate fi folosit ptr acces internet pe telefonul mobil?

Da smile.gif
lord_dark
E perfect asa. Dar atunci la ce dracu mai au ab alea cretine 5E 30Mb ????
alemat
QUOTE (lord_dark @ Mar 17 2008, 20:40) *
E perfect asa. Dar atunci la ce dracu mai au ab alea cretine 5E 30Mb ????

Pai habar n-am smile.gif Intreaba-i pe ei smile.gif
Cosconor
Are cineva informatii daca cumva "aria de acoperire" HSDPA 7.2 Mbps s-a mai extins ? huh.gif

Singura informatie pe care o aveam a fost data într-un comunicat Orange de pe 31 octombrie 2007 :
Dezvoltarea retelei de broadband mobil
in premiera, HSUPA la 1,46 Mbps in 42 de orase
3G+ la 3,6 Mbps in 42 de orase
in Bucuresti, 3G+ la 7.2 Mbps cea mai mare viteza la internet mobil
[...]

Serviciile 3G+ cu viteze de pana la 7.2 Mbps sunt disponibile in mai multe zone din capitala, precum Piata Unirii, Bd. Magheru-Universitate, Piata Victoriei, Pipera-Iride, Pipera-Erou Iancu Nicolae si Baneasa - Aeroport.

[...]

De atunci pauza. confusedsmiley.png
Insa este clar ca 99% din reteaua Orange este înca pe 3.6 Mbps, cu HSUPA activ.
romeomanciu
[quote Singura mea problema este denumirea acestor abonamente de internet nelimitat. Cand i-am intrebat ce e cu limitarea mi-au spus ca vezi doamne e nelimitat ca timp de conectare dar se pare ca cei de la orange au uitat definitia de baza a GPRS care sta la baza edge 3g 3g+ si asa mai departe. Definitia GPRS spune conexiune nelimitata ca timp si unde unitatea de tarifare poate fi doar traficul efectuat deci.... Daca nasc noi divergente scuze dar sa nu ii mai spuna nelimitat macar vodafone are bun simt si nu limiteaza traficul ci doar viteza deh nimeni nu e perfect si tot ca sa nu se nasca divergente sunt abonat la orange (4ab) la voce sunt super da la net mai au de munca
sind
QUOTE (romeomanciu @ Mar 18 2008, 00:20) *
[quote Singura mea problema este denumirea acestor abonamente de internet nelimitat. Cand i-am intrebat ce e cu limitarea mi-au spus ca vezi doamne e nelimitat ca timp de conectare dar se pare ca cei de la orange au uitat definitia de baza a GPRS care sta la baza edge 3g 3g+ si asa mai departe. Definitia GPRS spune conexiune nelimitata ca timp si unde unitatea de tarifare poate fi doar traficul efectuat deci.... Daca nasc noi divergente scuze dar sa nu ii mai spuna nelimitat macar vodafone are bun simt si nu limiteaza traficul ci doar viteza deh nimeni nu e perfect si tot ca sa nu se nasca divergente sunt abonat la orange (4ab) la voce sunt super da la net mai au de munca

asa cum a spus-o toata lumea - peste tot in lume exista "Fair usage policy" de xGB - Vodafone Romania este sg sucursala din cate stiu eu care are NELIMITAT in adevaratul sens al cuvantului
Sunt de acord ca promovarea la Orange poate nu e cea mai indicata, insa este facuta cu siguranta ca oamenii sa ajunga in magazine si sa stea de vorba sei de acolo cu ei
se stie ca orange are dep de vanzari peste cel al vodafoneului - sg magazin vodafone ok am inteles ca este cel de pe mosilor - nu e de mirare ca de cativa ani este lider pe acel bulevard smile.gif
vladut_v
QUOTE (sind @ Mar 18 2008, 09:04) *
Vodafone Romania este sg sucursala din cate stiu eu care are NELIMITAT in adevaratul sens al cuvantului

Da. Practic traficul este absolut nelimitat. Teoretic limitarea consta in reducerea vitezei cu pana la ~ 87% dupa primul GB, in cazul abonamentului de 9 Euro. Deci o limitare exista, dar nu e nimic taxat suplimentar, aici este avantajul.
AlexIP
Practic, Vodafone te limiteaza la 18 giga de trafic lunar. Cam atata ai putea face daca ai sta non-stop sa profiti de imensa viteza de 56 kbps.
Cosconor
QUOTE (AlexIP @ Mar 18 2008, 13:04) *
Practic, Vodafone te limiteaza la 18 giga de trafic lunar. Cam atata ai putea face daca ai sta non-stop sa profiti de imensa viteza de 56 kbps.

Daca esti într-o zona cu 3G viteza oricum va fi de 128kbps. Si din câte am înteles, pentru moment nu se face nici o limitare de viteza, chiar daca ai depasit traficul... mellow.gif
msjohntm
Se vede clar:
Internetul de la Orange NU ESTE NELIMITAT! Niste MINCINOSI!
AlexIP
De fapt, tehnic, este nelimitat. Nu te limiteaza, te taxeaza suplimentar peste ce depaseste limita.
sind
QUOTE (msjohntm @ Mar 18 2008, 15:19) *
Se vede clar:
Internetul de la Orange NU ESTE NELIMITAT! Niste MINCINOSI!

ok...motiv pentru cei care au ceva impotriva SA NU ISI FACA NICIODATA
deja devin strasante ideile astea
da mah nene...nu este nelimitat astfle incat sa rupezi voi reteaua in 2
mergeti la vodafone cu totii si sa le f***i alora reteaua
luati-va teava de la GTS daca sunteti smecheri si platiti cateva sute de euro, iar daca pica o secunda primiti desuagubiri mii de euro
m-am saturat de baietasi din astia care in afara de ODC si TORENTI nu stiu nimic altceva
marii surferi de internet......
msjohntm
Pai nelimitat are Romtelecom, sau RCS sau Voda (nelimitat cu limitare de viteza), pe cand Orange are internet limitat cum il avea si inainte cand nu-i zicea nelimitat, si aici vorbim de limite pentru o anumita valoare a abonamentului.
romeomanciu
Ideea nu e sa rupi netu in doua cu odc si torrent ideea e de denumire ca principiu asta am spus si pentru asta sunt eu suparat ca ideea de nelimitat inseamna cu totul altceva sa ii se spuna internet cu trafic inclus de pt x euro nu internet nelimitat pt x euro asta spuneam eu dar e o chestie de principiu si apropos de internetul de la GTS chiar am o teava de ma costa 950 euro pe luna dar nu vorbim de net hosting si multe altele ci de o idee de principiu avand in vedere denumirea. Oricum am facut inclusiv reclamatie la OPC iar maine ma duc in audienta la ei pentru ca m-au chemat acolo. Abia astept sa schimbe numele abonamentului cei de la Orange dar eu sunt un idealist poate mai vb
Coldone
Am vazut ca au un abonament Internet Unlimited Night & Weekend, cu acces "nelimitat" intre dupa 8 seara si in weekend. Ce se intampla in afara acestei perioade? Nu ai acces la internet, sau platesti ca trafic suplimentar?
Laur1975
QUOTE (Coldone @ Mar 19 2008, 21:33) *
Am vazut ca au un abonament Internet Unlimited Night & Weekend, cu acces "nelimitat" intre dupa 8 seara si in weekend. Ce se intampla in afara acestei perioade? Nu ai acces la internet, sau platesti ca trafic suplimentar?

Am eu abonament din asta. Poti sa intrii daca te tine buzunarul. Platesti 0,09 euro/1MB trafic. Prefer sa astept pana la 8 seara. Chestia e ca am posibilitatea sa fac comparatie intre Orange si Voda. Nici nu se compara viteza. Voda sunt net superiori (ambele 3G)
LorD_PSYCHO
In primul rand inainte sa comparati ofertele celor 2 Companii ganditi-va cine urmeaza sa foloseasca acest internet: Toti care stau zilnic pe DC++ sau Torrente si descarca pana au HDD-ul plin ?
Parerea mea ca ambele companii se axeaza pe Internet Mobile... adica iti iei Laptopu' in bratze, te duci in parc si stai pe net... ca de pe DC poti sa descarci si acasa de pe mirificul RDS.
Nush de ce ar prefera cineva un abonament cu trafic limitat cum au cei de la Orange in favoarea unuia cu trafic nelimitat ca cele de la Vodafone.
Si cum acum cativa ani de zile in Romania exista doar conexiune de Dial-up ( 56K ) pt utilizatorii de zi cu zi va spun sigur ca de pe 128K nu o sa vi se deconecteze Messu.
Mai exista si cei din zonele rurale care folosesc acest abonament... si la fel nu cred k ei sunt genu de oameni sa stea toata ziua sa descarce zeci de filme. Un referat, o melodie, un mess... e super ok la 56k... si in afara de 9 Euro / luna nu mai platesti nimic.
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.