Situatia actuala si posibile dezvoltari in regiunea Serbia/Kosovo
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7

alalaltu

NU sant adeptul "clonelor". Nici cand e vorba de a "clona" un topic. L-am deschis deoarece "originalul" (topicul "Kosovo") a ajuns o bascalie ieftina. Deci: Cine vrea sa abereze despre Harcov, WWII, alegerile din SUA, certuri personale sau din partea mea si retete culinare sau Britney Spears sa intre pe vechiul topic. Cine vrea sa discute la subiect, e invitat.
alalaltu
De azi a inceput emiterea noilor pasapoarte sarbesti. Spre deosebire de cele pana acum (la fel si de cele montenegrine sau bosniace) inscriptia e doar in cirilica...Directia pare clara! biggrin.gif

TheShen
Sper ca Serbia sa renunte la Kosovo si sa se integreze in UE. Este cel mai bine pentru ei.

Eu chiar nu inteleg de ce nu sunt bucurosti ca au scapat de o populatie atat de mare albaneza. In 50 de ani albanezii erau majoritari in toata Serbia nu numai in Kosovo.
ipsen
Dupa mine cred ca situatia va ramane in coada de peste. Nu vad o rezolvare la situatia de acum.Multe tari nu o sa recunoasca independenta Kosovo si nici sarbi nu o sa renunte la Kosovo.
Mosotti
posturile scrise cu fonturi de neam prost vor fi sterse instant
romanul_liber
15 martie 2008 BUCURESTI miting impotriva Independentei KOSOVO si Impotriva autonomiei TINUTULUI SECUIESC!

Consecintele recunoasterii Independentei KOSOVO? Un dezastru Mondial!
Fitilul a fost aprins.In curand vor exploda si bombele...

UN General Lewis Mackenzie/ Kosovo's Independence "Immoral" (21 februarie 2008 )
Si totusi SUA si puterile Europene sfideaza ONU!
Vedeti declaratia reprezentantului ONU "UN General Lewis Mackenzie":

http://www.youtube.com/watch?v=Tk_SXcSZ9yg

Ca membru ONU, Serbiei ii este garantata integritatea teritoriala...Teritoriul ei este INDIVIZIBIL!(fapt garantat de Dreptul International!) Kosovo este o parte a Serbiei...
Concluzia? Kosovo este recunoscut ca stat independent deoarece SUA si UE vor asta... Incredibil!

Sutele de mii de refugiati sarbi care au fugit din Kosovo pentru a nu fi masacrati de albanezi trebuie sa se intoarca pe pamanturile lor pe care le-au primit mostenire din mosi-stramosi!

Cu ce drept au fost ei deposedati de proprietate?

Oare lumea se mai ghideaza dupa principiile ONU sau mai nou doar dupa interesele Statelor Unite si puterilor de mana a 2-a Europene...?

Asa a variat populatia KOSOVO:

1871 - Serbs: 64% Albanians: 32%
1929 - Serbs: 61% Albanians: 33%
1948 - Serbs: 24% Albanians: 65%
1971 - Serbs: 18% Albanians: 74%
1995 - Serbs: 7% Albanians: 90%
2008 - Serbs: 5% Albanians: 92%

Putina istorie! Al 2-lea Razboi Mondial NAZISTII ALBANEZI-Genocid impotriva Sarbilor...
Acum nimic nu s-a schimbat...

http://www.youtube.com/watch?v=IJWISSs9k58

Credeti ca scaderea asta teribila a sarbilor a fost o "coincidenta"...?

Uitati motivul in filmele care urmeaza:

Albanian Jihad - Ethnic Cleansing/ Genocide Of Kosovo Serbs

http://www.youtube.com/watch?v=eQ1EKSS0O9s...feature=related

A Brief History Of Ethnic Cleansing Of Serbs In Kosovo
http://www.youtube.com/watch?v=_ajTcAIlTPY...feature=related

Sa speram ca Romania isi va pastra pozitia in ciuda presiunilor enorme externe de a recunoaste acest focar de instabilitate si capat de pod in Europa pentru fundamentalistii islamici, trafic de droguri si trafic de femei si copii!

Uitati cine sunt Albanezii de fapt:

Filmare cum Albanezii Musulmani din KOSOVO distrug o BISERICA, ii smulg cu o ura teribila Crucile de pe turle riscandu-si si viata in furia lor oarba, si trag clopotele in batjocura in timp ce ii dau foc si gloata albanezi formata si din femei si copii jubileaza.TERIBIL!!! SOCANT!!!!
http://www.youtube.com/watch?v=fkgHkxIfgBc

Asta este starea sarbilor ramasi in casele lor din Kosovo!
Pe langa alte atrocitati puteti vedea o BISERICA ORTODOXA din Pristina(capitala asa-zisului stat Kosovo) transformata in
WC PUBLIC de catre albanezi...(ultima si penultima poza din slide)
TERROR IN KOSOVO-METOHIJA

http://www.mfa.gov.yu/Policy/CI/kosovo-slike/index.html

Picture Slide cu alte BISERICI Ortodoxe Sarbe vechi de sute de ani distruse cu Tunurile si cu EXPLOZIBILI de catre Albanezii Musulmani(cum aratau inainte si cum aratau dupa...)

http://www.youtube.com/watch?v=hK1aPvMsRmA

Mai mult, Albanezii musulmani au distrus din 1999 pana in 2008 peste 150 de BISERICI si MANASTIRI. Enorm!

Asta zice ISLAMUL:

Qur'an:8:39 "Fight them until all opposition ends and all submit to Allah."
Qur'an:8:67 "It is not fitting for any prophet to have prisoners until he has made a great slaughter in the land."
Qur'an 8:12 "Your Lord inspired the angels with the message: 'I will terrorize the unbelievers. Therefore smite them on their necks and every joint and incapacitate them. Strike off their heads and cut off each of their fingers and toes."

Si ALBANEZII au facut exact asta nemusulmanilor; SARBI Ortodocsi din KOSOVO!

Sarbii nu le-au daramat nici o moschee cat timp albanezii erau minoritari, dar albanezii vor sa distruga orice urma de crestinism din Kosovo dupa ce s-au vazut majoritari...

Uitati ce au facut Albanezii cu satele Sarbilor din Kosovo!
Arata ca dupa un holocaust nuclear...
Totally distroyed Serbian Villages near PEC filmed in 2005

http://www.youtube.com/watch?v=Ie1xyrW8xmY...feature=related

Inca ceva...Stiati ca aproape toata clasa politica albaneza din Pristina e formata din fosti criminali de razboi?

HASHIM THACI the Snake; :PRIMUL MINISTRU al KOSOVO- Criminal de razboi
Agim Ceku - Primul Ministru Anterior :Genocid : 687 de crime, 518 mutilari prin tortura, 584 de rapiri...
Ramush Haradinaj -Criminal de razboi - violuri -tortura- mutilare- rapire

Toti trei :HASHIM THACI,Agim Ceku,Ramush Haradinaj s-au intalnit in 1995 cu OSAMA BIN LADEN in Tirana(capitala Albaniei) pentru a stabili planul jihadului in Kosovo.
FAPT CONFIRMAT!(mai multe informatii pe http://www.savekosovo.org/ si pe Wikepedia daca o sa cautati numele lor)

Trei Vechi melodii Populare SARBE:

1) Ghici titlul melodiei...: "KOSOVO"(o melodie foarte frumoasa):
http://www.youtube.com/watch?v=gU8Z25Ep1jo...feature=related

2)Copii sarbi cantand Oj Kosovo, Kosovo:
http://www.youtube.com/watch?v=g2S34l71XSY

3) Copii sunt din doua sate sarbe din SUDUL KOSOVO unde traiesc in gheto-uri in spatele sarmelor ghimpate paziti de KFOR pentru a nu fi masacrati de catre Albanezi asa cum au patit ceilalti copii sarbi din Kosovo(Reamintesc: 1929 - Serbs: 61% Albanians: 33% ;2008 - Serbs: 5% Albanians: 92% )
http://www.youtube.com/watch?v=1DJBPMmrAXA...feature=related

Deci , foarte albanez; pamantul asta nu...?
"Asa a fost din vechime, pamant albanez"... dupa cum sustin albanezii ramasi acum stapani acolo dupa masacrarea locuitorilor sarbi si fortarea restului sa fuga din Kosovo pentru a-si salva viata...

Faceti ceva cat inca mai este timp!
Nu lasati ca o asemenea monstruoasa nedreptate sa aiba loc!

Acesta este un site American foarte bine documentat care militeaza pentru NERECUNOASTEREA INDEPENDENTEI ILICITE a provinciei SARBE KOSOVO!

http://www.savekosovo.org/

Exista si site-ul Romanesc:

http://www.kosovo.ro/
alalaltu
Ok. Deci ai facut un rezumat asupra viziunii sarbesti a problemei. Ma rog, nu e completa, insa binevenita. Insa nu prea acopera situatia actuala. Despre ce s-a intamplat si de ce s-a intamplat exista multe pareri divergente. Insa fapt e ca s-a intamplat. Ideea mea e sa vedem ce se va intampla mai departe, deoarece cu trecutul n-ai facut mare branza.

romanul_liber
Sincer, KOSOVO a fost dintotdeauna pamant SARB!

Alalaltu,cred ca filmele astea doua iti spun tot!

Albanian Jihad - Ethnic Cleansing/ Genocide Of Kosovo Serbs!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
http://www.youtube.com/watch?v=eQ1EKSS0O9s...feature=related

A Brief History Of Ethnic Cleansing Of Serbs In Kosovo
http://www.youtube.com/watch?v=_ajTcAIlTPY...feature=related

Albanezii sunt Musulmani, deci toate aceste Manastiri Ortodoxe vechi de sute de ani nu sunt ale lor... wink.gif
Si deci nici pamantul pe care sunt construite!

Exista manastiri Sarbe acolo inca din evul mediu timpuriu!
Va dau doar un exemplu: Manastirea DECANI ,anul 1327.Puteti cauta pe google daca nu ma credeti.

Bisericile Ortodoxe din KOSOVO:
http://www.youtube.com/watch?v=cIeHB6ZHsjo...feature=related
alalaltu
@"romanul liber" M-a interesat subiectul. Am citit propaganda ambelor parti. 60-70 procente minciuni. Dar asta nu conteaza. Situatia actuala conteaza. Pe ce a fost nici dracu nu da doi bani. Interesant e doar care-s interesele diferitelor parti implicate, deoarece acestea vor hotara viitorul si nu niste povestiri istorice.
AMDG

QUOTE (TheShen @ Mar 10 2008, 22:39) *
Eu chiar nu inteleg de ce nu sunt bucurosti ca au scapat de o populatie atat de mare albaneza

Pentru ca istoria ne invata ca musulmanii sunt expansionisti in Europa smile.gif
dual
alalaltu, dar care-i nelinistea VOASTRA ?
sa nu-mi spui ca ceva nu merge conform planului vostru ?
sa nu-mi spui ca nu ati luat in considerare reactia rusiei pe termen lung ?
eu ma mir de ce nu actioneaza rusia in ceea ce priveste mascarada asta numita kosovo.
si-nca ceva, considera ca exista o tara-n europa pe undeva, prin vecini, ce merita o "rasplata" din partea rusiei ca prea si-a bagat si-si baga coada mai peste tot.
alalaltu
QUOTE (dual @ Mar 11 2008, 10:21) *

Inca unul obsedat de teorii conspirationiste! laugh.gif Ma rog, tu sa fii sanatos!

eu ma mir de ce nu actioneaza rusia in ceea ce priveste mascarada asta numita kosovo.

Fiindca-i doare-n c...Sau mai bine zis, situatia le convine de minune.

jihadu
QUOTE (dual @ Mar 11 2008, 09:21) *
si-nca ceva, considera ca exista o tara-n europa pe undeva, prin vecini, ce merita o "rasplata" din partea rusiei ca prea si-a bagat si-si baga coada mai peste tot.

adica, ce speri tu sa faca? laugh.gif laugh.gif

Latra si ei sa se bage-n seama laugh.gif
alalaltu
RIA Novosti
Belgrade, March 12 (RIA Novosti) The European Union (EU) is to give the government of Kosovo over $385 million to prepare for admission into the EU, the head of the European Commission Liaison Office in Kosovo has said. Renzo Davidi told reporters in Kosovo capital Pristina Tuesday that 124.7 million euros ($192 million) would be allocated in 2008, 66.1 million euros ($102 million) in 2009, and 67.3 million euros ($104 million) in 2010.

Deci daca sarbii continua joaca cu nationalistii si cu radicalii, s-ar putea ca Kosovo sa intre in UE inaintea Serbiei.
lupu2
Hmm, dreptatea si legea e de partea sarbilor, dar, din nou, in lume primeaza dreptul fortei, si nu forta dreptului. Albanezii se bazeaza in special pe ditamai baza americana din Kosovo, probabil americanii, neputand sa se intinda prea mult, si cu prea multe "materiale" ( armament greu, etc. ) in tarile NATO, si-au pus o baza mai valabila acolo.

QUOTE (alalaltu @ Mar 12 2008, 17:45) *
Deci daca sarbii continua joaca cu nationalistii si cu radicalii, s-ar putea ca Kosovo sa intre in UE inaintea Serbiei.

Daca Kosovo, condusa de teroristi, mafioti, traficanti de carne vie si criminali de razboi, un loc unde nu se respecta nici un drept al omului, iar bisericile crestine sunt distruse ( apropo, daca aparea asta cu niste crestini dand foc la o moschee, cred ca NATO, UE, ONU si lumea araba sareau ca arsi in sus, incepeau jihadu, embargouri, bombardamente, proteste etc. ) intra in UE, inseamna ca noi ar trebui sa iesim urgent de acolo, sa ne inarmam cu arma nucleara, si sa-i bombardam urgent pe toti cei care ridica glasul la noi, fiindca ori vine sfarsitul lumii, ori UE s-a transformat intr-o organizatie criminala.
alalaltu
QUOTE (lupu2 @ Mar 12 2008, 19:24) *
Hmm, dreptatea si legea e de partea sarbilor

Te referi la rezolutia 1244? Pai nu e foarte clara treaba, deoarece aia se refera la Jugoslavia, un stat care nu mai exista. Si oricum, la dreptate etc. sarbii ar fi trebuit sa se gandeasca inainte de a comite genocidul din Bosnia si incercarea de epurare a populatiei din Kosovo. Acuma-i prea tarziu.
jafpefata
Singura dezvoltare viabilã este aruncarea unei bombe în capul lor. Nu vãd altã dezvoltare la ei.
alalaltu
KFOR to stage war game in north
10 March 2008 | 13:47 | Source: Tanjug
ZUBIN POTOK -- KFOR tactical unit North will tomorrow stage maneuvers in the region of Lake Gazivode, in northern Kosovo.
The NATO forces in the province announced this will "help their units deploy in a better way and gain proficiency in performing their tasks".
As KFOR said in a statement, a "large number of armored vehicles and helicopters will be seen tomorrow and Wednesday driving and flying over the region of Zubin Potok".

Se pare ca s-au hotarat sa demonstreze cine are ceva de spus acolo si cine nu.
ILoveMyBunny
QUOTE (alalaltu @ Mar 10 2008, 21:45) *
De azi a inceput emiterea noilor pasapoarte sarbesti. Spre deosebire de cele pana acum (la fel si de cele montenegrine sau bosniace) inscriptia e doar in cirilica...Directia pare clara! biggrin.gif

Si care e problema,se aliaza cu macedonenii Kiril si Metodiu care au inventat alfabetul chirilic?E ceva la mijloc,Serbia o coteste spre Macedonia laugh.gif
glowr6
Eu zic ca Serbia sa se alieze cu Rusia. Ce-a facut UE la capitolul Kosovo este tradare la cel mai inalt nivel international. SUA spera la o baza militara solida in Kosovo. Asta ar fi inca o lovitura sub centura la adresa Rusiei. SUA aplica aceiasi strategie cand s-au bagat in Afganistan prin anii ''70. Au inarmat afganistanii pui de teroristi originali ca sa de-a flit la rusi in dorinta unei prezente militare. Cea iesit stim cu totii.
Kosovari sunt condusi de teroristi care la momentul oportun vor face exact ceau facut talibanii. Alianta cu Rusia este cea mai inteligenta miscare strategica a Serbiei . UE trebuie pedepsita la fel ca si USA. Rusia & aliatii poate face asta. Incep sa respect Rusia lui Putin din ce in ce mai mult. naughty.gif
alalaltu
QUOTE (glowr6 @ Mar 12 2008, 23:09) *
UE trebuie pedepsita la fel ca si USA. Rusia & aliatii poate face asta.

Belarus, Venezuela si Cuba???
alalaltu
Serbia remembers Ðinðiæ
12 March 2008 | 11:04 -> 23:04 | Source: B92, Beta, Tanjug
BELGRADE -- Five years ago to the day, Serbia?s first democratic prime minister, Zoran Ðinðiæ, was shot dead as he entered the government building.Five years later, Serbia is without a government, and her further European path remains unclear.

Daca nu-l asasinau, Serbia ar fi acum cot la cot cu Romania in UE si ar fi o tara prospera. Unii n-au vrut asta si inca n-o vor.

?Between October 5 and today, those forces of the former regime have stabilized, but there is something we should not forget ? that there is nothing stronger than ideas whose time has come, and the time has come for European union, for the creation of a big economic, cultural, political system, and that?s one of the reasons for our optimism, to hold our hand out to fate and what all other European countries have done, we will do too,? said the Democratic Party official.

Parerile cetatenilor:

For Bratislava Parezanovic ?Djindjic?s death is a tragedy measured by a century?. ?His work should lead us. Had he been alive today, we would have been twenty years ahead?, she says.
Marko Vidojkovic has no dilemma that we are responsible for everything that is happening to us today. ?Today we are so desperately sorry over his assassination, but when he was alive we were not aware how important and great he was?, Vidojkovic says.
Aleksandar Jovanovic (20) is convinced that only with Djindjic ?we would be today near to joining Europe? and ?would solve many problems. ?Instead today, in 2008 we have dilemma should we join the EU or not?, Aleksandar says.
Stevan Novakovic (45) says that with Djindjic ?Serbia would be much happier? and ?perhaps already in the EU?. ?In recent 20 years I believed in him only. That is what I am remembering him for?.
Cedomir Bosanac (50) says that after Djindjic?s death we are going backwards only. ?I always supported his vision and respected him so much. Unfortunately he was stopped only two years later?.
Darko Mandic (33) says that each year on March 12 he is visiting Djindjic?s grave. ?Every year more people are coming. That says it all?.
glowr6
QUOTE (alalaltu @ Mar 13 2008, 01:13) *
Belarus, Venezuela si Cuba???

Statele Unite ale Ungariei si Transilvaniei?
Consecintele deciziei Kosovo sunt de bataie lunga chiar daca nu vrem sa ni le imaginam. Aceleasi forte care nu au vrut o Serbie "democrata", vor un Kosovo independent si de ce nu ar vrea si ceva instabilitate pe plan romanesc. UE a incalcat o lege internationala fundamentala.
Alta lege internationala fundamentala este ca statele NATO nu se ataca unele pe altele. Pe bune? Si daca legile internationale fundamentale referitor la suveranitate si independenta nu se respecta, atunci cum putem crede ca integritatea teritoriala a Romaniei este garantata? Cati nu ar vrea o bucatica din a noastra glie. Suntem vulpi balcanice prea batrane pt a mai crede in povesti nemuritoare cu NATO.
O contra-balanta impotriva UE/SUA e binevenita. wink.gif
alalaltu
QUOTE (glowr6 @ Mar 13 2008, 03:28) *
O contra-balanta impotriva UE/SUA e binevenita. wink.gif

Voronin, tu erai? lol.gif
glowr6
"Voronin, tu erai?

Bre om tu nu intelegi ca eu mi-s vulpe balcanica agramata? Nu-I bai ca ce-mi lipseste la ale regulilor de gramatica le am cu varf si indesat la ale mirosului (m-am adaptat bine intre ursi polari proud.gif ).
Popandaul Voronin pana una alta e una din primele vertebrate care beneficiaza de situatia Kosovo.

Acum sa gandim la rece. Care sunt jucatorii? UE/NATO, Russia&co si Islamismul. Cu asta in gand, incearca sa descifrezi jocul Serbiei.

Referitor la pozitia noastra, sunt de accord in a nu recunoaste independenta Kosovo. Dar felul in care ne-am expus aceasta pozitie e la nivel de mistret carpatin nu vulpe balcanica. Puteam fi mult mai diplomati prin: 1. a nu sari imediat cu un raspuns categoric; 2. consultatii pe dupa Cortina cu cat mai multi jucatori; 3. revizuirea legilor internationale si ce inseamna Kosovo in acordanta cu ele si 4. daca chiar suntem fortati sa facem pozitia public (ceea ce nu s-a intamplat inca) ziceam ceva la modul” Romania va recunoaste independenta Republicii Kosovo in momentul in care Serbia va fi de accord cu ea.”

Te pomeni ca si tu-i fi vreun mistret carpatin?! tongue.gif
Reclama
Am verificat si e pe bune! La job.ro se dau super premii: 8 Sony Vaio, 8 HTC-uri cu Windows si GPS si 16 iPod-uri Nano de 8Gb.
Si culmea, daca le spui si prietenilor tai ai sanse mai mari de castig
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.