Dilema-locuinte Si "confort"

BlackSheep

Salut!
Am si eu o dilema: is in cautarea unei locuinte noi ( o garsoniera sau un apartament de o camera) si am cautat la mica publicitate ceva in acest sens.Problema este ca vad destul de multe anunturi de genul "garsoniera confort 2","apartament confort 1",etc...si nu stiu ce inseamna,care este diferenta dintre o garsoniera confort 3 si una confort 1,spre exemplu.( adica...in ce consta exact diferentele).Am sunat la niste agenti imobiliari,dar banuiesc ca erau in "pauza de masa" a gandirii,sau erau incepatori,pt ca ...nu stiau (stiu,e ...absurd).Dar asta e... Ma ajuta cineva cu niste explicatii,pls ...?
dante01
nu stiu prea multe, insa sti cum se zice, bob cu bob se umple sacul...
deci: ce pot spune eu despre apartamete e ca difera marimea camerelor in functie de treaba asta, adica daca e conf 2 sau mai stiu eu 3 camerele sunt mai mici...
baile si bucatariile sunt chiar mici de tot in cazul celor confort 3...(am locuit in asa ceva)
o alta treaba, am vazut ca de obicei cele conf 3 nu au balcon...
cele conf 1, imbunatatit sau cum draq mai zic deseptii de agenti, se poate sa aiba in pluc ceva gresie sau parchet, dar din cate stiu nu exista decat conf 1 simplu...le zic ei as ca suna ami bine...
cam atat stiu eu...
bafta!

morpho
din cate stiu eu, cf este dat de impartirea camerelor si dimensiuni: daca treci dintr-o camera in alta, daca este semidecomandat sau decomandat, daca baia este mica sau obisnuita (de genul are loc si pt o cada mare sau are doar o cadita mica), daca are balcon sau nu, etc. In general cu cat cf este mai mic cu atat pretul este mai mare
bineinteles ca ideal este sa iei cfI, eventual cfI sporit;
eu am luat ap cam in graba, am observat multe abia dupa ce m-am mutat
in general cauta cam asha:
-camerele decomandate (sa nu treci din una in alta); in cazul garsonierei, bucataria sa nu fie in coltul camerei (astea sunt semidecomandate, adica ai o camera mai mare din care s-a lluat un coltz si s-a trantit o bucatarie mica)
-apartamentul sa nu fie pe colt
-in bucatarie sa ai loc de aragaz, frigider, masa si eventual sa incapi si tu pe langa ele (asta apropo de bucatariile alea in care si cu o persoana si deja s-au aglomerat smile.gif )
- sa ai un balcon
-sa ai debara si camara (sau eventual sa stii ca existau in plan, chiar daca le-au desfiintat fostii proprietari)
- inca ceva ce am observat (senzatia de tavan in cap! - de multe ori cele cfII sunt mai joase)
- eu am gresit cand am luat ap in bloc in care sustinere este pe grinzi (adica in toate camerele vei observa sus grinzi ce ies in relief) - dupa ce am renovat, indreptat chiar si cu rigips si imbinarile se observa sad.gif
- toate imbunatatirie cresc pretul: gresie, faianta, parchet, termopan, centrala; eu am considerat ca este mai bine sa iau ap fara imb si sa le fac eu (si asha in bucat aveau fostii proprietari o faianta si o gresie oribila, m-am chinuit o gramada pana le-am dat jos);
- nu ai spus daca cauti in bucuresti sau nu smile.gif insa banuiesc ca este valabil si pt alte orase: in general apartamentele situate in acelasi cartier seamana asha ca este bine sa vezi macar cate 1 sau 2 ap in fiecare cartier, iti vei face o idee de ansamblu.
BlackSheep
Multumesc de sfaturi ! O sa tin cont de ele ! Cred ca eram dator sa spun si unde intentionez sa cumpar,adica orasul : Timisoara. Nu cred insa ca ar fi vreo deosebire,in ceea ce priveste conf.,in functie de oras (doar toate au fost facute pe inainte de '89,iar la constructiile noi nu am vazut tampenii de genul asta ,gen "confort".... Dar...de alea nu ma pot apropia-ma refer la pret...sad.gif ).
BlackSheep
Totusi.....Nimeni nu stie mai multe despre acest subiect ??? sad.gif
Alice
incearca sa iei intr-un bloc care a fost facut la f. scurt timp dupa cutremurul din '77 din 2 motive:
1. nu l-a prins biggrin.gif
2. alea facute imediat dupa au fost facute sa reziste mult mai bine la cutremure.
moartea
are dreptate alice, dar si preturile sunt pe masura...
de ex, in craiova, intre un apartament aproximativ la fel ca suprafata, zona si etaj, in zona centrala, diferenta poate sa ajunga si la 10.000 eur doar pentru ca blocul e mai nou (unul inainte si unul dupa cutremur).

important e sa iti placa apartamentul, nu ce confort are si prostii de genul asta.

BlackSheep
So..... Iata ce concluzii am tras pana acum: confortul se stabileste in fct de spatiul disponibil,dar si de imbunatatiri ( unii agenti imobiliari considera ca pana si cele mai mici imbunatatiri cresc confortul la II sau chiar I). In schimb,ca o remarca personala,la cele de conf.III nu ai nici wc(in general),iar cele de conf II abia is dotate cu wc si un dus (totul intr-un spatiu de 1.5 / 1.5).Cele conf I au posibilitate de vana ,iar spatiul depaseste 30 m2.Deci...cam asta e... Thanks, tuturor !
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.