Gabi73C
9th March 2008, 01:39
INTAMPINARE LA BAN/SUSPEND/WARN
Inainte de a crea topicul am intrebat pe un altul daca exista deja vreunul cu subiectul asta. Mi s-a raspuns asa cum ar raspunde un SM-femeie unui user cu zero postari care-i cere numarul de telefon. Adica nu mi s-a raspuns.(Cel putin nu pana la ora intrarii in emisie).
Zic, hai sa fac ce zice lumea buna ca trebuie facut la necaz, adica sa dau cu serciu; prima oara am scris "vot egal". M-a luat capul! Mi-au dat ca rezultat 6(sase) pagini de topicuri, ba parca in ciuda mea mai apare si urmatoare paranteza:
"(Search results limited to first 1000)" !!! Nu credeti, convigeti-va cu propriile degete!
Zic iar: Ba boule, ai deja 10% din viata luata, mai da-i o data cu serciu, ca o sa plangi dupa banii de net daca te baneaza. Mai dau o data, cu "aberatie vot egal". Da! Victorie! Evrika! 13 pagini
13!
Ma gandesc: Eh, pana citesc eu toate topicurile astea se schimba democratia, se inventeaza alta oranduire sociala, se termina si cu votul egal...
Asa ca ecce topicu!
---------------------------------------------------------------------------------
VOTUL EGAL
N-o sa ma lungesc prea mult, deja am dat ceva indicii cu privire la subiect.(la edit: Maaaama ce m-am lungit!)
Nu sunt nihilist de felul meu, din contra, respect ordinea sociala deopotriva cu ceea ce a rezultat din faptul ca omenire a ajuns pe treapta asta de evolutie, "mai superioara" celorlalte, numita DEMOCRATIE.
Da' cu treaba asta zisa "vot egal", ntz! Nu ma-mpac neam!
Nu mi se pare normal ca eu, care de felul meu sunt un om destept
( as zice cel mai destept dintre toate cunostintele mele), cu oarecare stare sociala si materiala, cu oaresce perspective mai mult sau mai putin iluzorii de a trai inca vreo 30-40 de ani sa fiu tratat "egal" din punct de vedere al votului cu mamaia, care a facut 4 clase, traieste vai de capul ei dintr-o pensie egala cu jumatate din banii pe care ii cheltui eu pe tigari si are habar de ce se intampla in jurul ei doar in masura in care din motive necunoscute nu se mai da in reluare vreo telenovela la ora la care trebuie. Si oricum, 30-40 de ani n-o mai duce, asta-i clar!
Dar la vot se duce!
Ok, sunt unii mai tineri ca mine, au mai mult de trait sau tot atat cat mine. Da, cu astia sunt de acord sa le fiu egal la vot, sau chiar inferior, daca insumeaza si restul conditiilor.
Reciproca e la fel de valabila! Nici votul meu n-ar trebui sa fie decat a n-a parte din a unuia cu 10 rafturi de biblioteca mai destept ca mine, cu suficient creier sau instinct sau ambele incat sa faca o avere din care sa traiasca tot neamul lui, samd.
Criteriile de departajare pot fi multiple.
Pe vremuri era altfel.Vot cenzitar.Din pacate singurul criteriu era averea, respectiv pozitia sociala. Nu ca ar fi fost total relativ, dar nu ar fi de dorit, stim noi de ce... ("bai, hahalerelor!")
------------------------------------------------------------------------------
Hai sa sarim peste textele cu sangele scurs pe nu stiu ce bulevarde ale Istoriei pentru ca "noi, cei de astazi" sa traim in libertate. Da, au cazut capatani sub ghilotine, s-au trecut Atlanticuri (numa' secolul trecut de doua ori) de catre americani, s-au impuscat dictatori in zi de Craciun samd.
Da. Dar subiectul nu e "democrtatia" ci "tarele ei". Si nici macar toate tarele.. Doar "egalitatea votului".
Legatura in studio!
malone6x6
9th March 2008, 09:24
Compadre imi place cum scrii!
Si opinia ta ca ai suflat primul in paharul cu apa?
Morosanul
9th March 2008, 09:37
QUOTE (Gabi73C @ Mar 9 2008, 01:39)

...omenire a ajuns pe treapta asta de evolutie, "mai superioara" celorlalte, numita DEMOCRATIE.
...

( as zice cel mai destept dintre toate cunostintele mele), cu oarecare stare sociala si materiala, cu oaresce perspective mai mult sau mai putin iluzorii de a trai inca vreo 30-40 de ani sa fiu tratat "egal" din punct de vedere al votului cu mamaia, care a facut 4 clase, traieste vai de capul ei dintr-o pensie egala cu jumatate din banii pe care ii cheltui eu pe tigari si are habar de ce se intampla in jurul ei doar in masura in care din motive necunoscute nu se mai da in reluare vreo telenovela la ora la care trebuie. Si oricum, 30-40 de ani n-o mai duce, asta-i clar!
Dar la vot se duce!
Te inteleg perfect, dar asta se chiama democratie. Cat e de "superioara" fata de alte sisteme, mai degraba depinde de context 
Reciproca e la fel de valabila! Nici votul meu n-ar trebui sa fie decat a n-a parte din a unuia cu 10 rafturi de biblioteca mai destept ca mine, cu suficient creier sau instinct sau ambele incat sa faca o avere din care sa traiasca tot neamul lui, samd.
Chiar de asta unii nu se duc la vot, din pacate mai ales oameni educati si cu un anume bun simt (sau modestie), care considera ca nu sint suficient de pregatiti in domeniul politic, sau la curent cu evenimentele / personalitatile / organizatiile ca sa-si exprime parerea in mod competnet. Asa ca ... ii lasa pe altii
Efectul nu e nici pe departe pozitiv.
Gabi73C
9th March 2008, 09:44
QUOTE (malone6x6 @ Mar 9 2008, 09:24)

Compadre imi place cum scrii!
Si opinia ta ca ai suflat primul in paharul cu apa?
Fenc-shui. Aaaa, I mean fen-chiu!
Cum adica "opinia mea"?! Pai nu e clara? A, poate te referi in sensul "ce ar fi de facut"? Habar n-am, ca mai toata lumea de pe aici, cand e vorba de dat cu parerea si de fluierat arbitrii sunt cel mai bun , dar daca mi se cer solutii raspund imediat "da' ce, io-s mecanic?"
Nu exista solutie, deocamdata. "Schimbati oranduirea cea cruda si nedreapta"? Ntz, deocamdata o lasam pe-asta, alta mai buna n-avem...
Cand s-o inventa un sistem automat de calcul al "valorii votului" o sa fie altceva... O ecuatie in care parametrii (parca asa se zicea?)sa fie educatie, IQ, avere, varsta, statut social,cazier, stare civila, numar de copii intr-un cuvant "cine esti si ce faci pentru societate", care sa stabileasca , Da, votul tau se pune x, al lui - 2x, al lui -10 x. Da atunci voi sti ca votul meu e important pentru ca/daca si eu sunt (sau nu) important.
Pana atunci voteaza mamaia la fel ca mine. Iar eu nici macar o punga de faina si o sticla de ulei n-am capatat.Pentru ea a fost determinanta punga asta la ultimile alegeri.
Poate in acel moment politicienii ar avea alt discurs electoral. Pentru ca s-ar adresa unui grup electoral cu coeficient de vot mare nu unui electoral "egal"...
De exemplu eu l-as vota pe unul care ar spune, "da, voi fura pentru mine timp de 3/4 din mandat dar 1/4 voi face si treaba". Ar fi o fractie rezonabila, pentru inceput. Pentru ca stiu ca e maximul pe care l-as putea cere de la clasa politica, in acest moment. Mamaia nu stie. Crede inca in faptul ca Becali isi va imparti averea la toti saracii. Iar daca in Duminica Votului eu voi avea vreo treaba, gen sa ies la un gratar cu compadres-ii, sa ne imbatam porceste si sa criticam starea natiunii, ei bine, mamaia nu! Ea se va duce la vot. Garantat.
Gentle_dragon
9th March 2008, 09:52
Numai amintirea ranjetului celui care a propus ca alternativa la democratie un "dictator luminat" sau eventual o "democratie originala" imi provoaca o profunda greata. Din pacate nu exista sisteme perfecte ci doar sisteme mai bune decat altele, iar modul in care functioneaza un sistem depinde de maturitatea componentelor. E drept ca mai depinde din pacate si de influente externe. Cum poate fi explicata aparitia asazisului Petre Roman in politica romaneasca decat impins in fata de papusari externi. Daca ati fi fost profesor universitar (nu pun in discutie ce fel de) si v-ati fi cunoscut trecutul, v-ati fi bagat in politica sau ati fi preferat sa stati linistit? Si manevre de tipul asta au fost nenumarate. Si atunci poate fi pus la indoiala sistemul democrat sau trebuie cautate cauzele in afara? Este poporul roman suficient de matur pentru democratie? Era monarhia constitutionala o solutie mai buna? Cei care "ne-au vrut binele" ne-au impus o democratie "republicana" care se potriveste ca nuca-n perete.
(THX)GogolometroEAW
9th March 2008, 10:02
Uite replaiul meu.
Iti dau o paralela cu...gamingul.
Ai un joc bun, putine buguri si patchuri la zi dar tot pierzi meciuri pentru ca nu folosesti expluiturile din joc, nu stii hartile dar mai ales nu joci.Imagineaza-ti ca "mamaia" se duce la vot si o multime de sofpedisti de marca cu educatie si statut social spun fara jena ca nu voteaza si nu vor vota niciodata.Politica in sistem democratic este cel mai tare joc pentru baieti mari.Inveti sa manipulezi, sa folosesti electoratul, asta e meseria de politician.
ILoveMyBunny
9th March 2008, 10:03
de ce nu cere initiatorul topicului azil politic in Corea de Nord?
Macar de ai fi vreun mare bogatas;asa te-as intelege. Cred ca oricine ,cand trece de o anumita avere isi baga cucu-n umanitate si principii si devine un despot burtos si basinos. Dar asa,bugetar,student sau ce-oi fi,nu vad cum poti sustine o asemenea bazaconie;voturile celor care vor conta intr-o astfel de romanie vor fi a lui Becali,Patriciu si alti ciocoi,vechi si noi.Bate-i doamne pe ciocoi cum ne bat si ei pe noi. Mama lor
makemefamous
9th March 2008, 10:26
Ceea ce nu ai luat in considerare sunt asteptarile fiecaruia dintre votanti. Mamaie nu va trai 30-40 de ani, poate are doar doua gaini care-i dau oua si tencuiala sta sa cada pe ea, dar ea nici nu-si va dori niciodata sa devina milionara in dolari, nu-si va dori ca mediul de afaceri sa fie mai aerisit de impozite. Tot ce-si va dori e ca pensia ei mica sa devina mai mare, sa poata sa-si mai ia o paine in plus. Asta e crezul ei si de aia merge la vot. Tu in schimb ai asteptari mai mari: vrei o clasa politica curata, vrei un mediu de afaceri competitiv etc. si pentru asta mergi la vot. Deci nu vad de ce votul tau sa aibe o pondere mai mare. Pentru ca asteptarile sunt aceleasi raportate la conditia fiecaruia. Si atunci votul lui Patriciu cat sa fie? De 10x al tau? De ce? Si in plus cum vei motiva pe cineva sa mearga la vot? spunandu-i votul tau conteaza ... dar frate, nu asa mult, ca deh, tu nu ai intrat la facultate si acuma vopsesti masini si presupun prin asta ca nici nu esti la curent cu scena politica romaneasca. Cine merge la vot merge cu credinta ca votul lui sau ei conteaza, iar cine nu merge face asta pentru ca stie ca oricum cine va ajunge la putere isi va vedea prima data de propriile nevoi, va cauta sa se imbogateasca si de aceea nu merita votul sau. Votul egal da o putere ( bine, de multe ori fictiva ) fiecaruia. Daca Becali va fi ales, dupa numarul de voturi, inseamna ceva: inseamna ca majoritatea votantilor au nevoi pe care cred ca Becali le va indeplini. Si mai mult ca sigur ca nu le va indeplini; dar daca o va face atunci cei mai multi vor putea zice ca au votat corect. Deci cei multi vor fi multumiti si nu cei puternici. Cred ca intelegi ce vreau sa zic.
(THX)GogolometroEAW
9th March 2008, 10:30
QUOTE (ILoveMyBunny @ Mar 9 2008, 10:03)

de ce nu cere initiatorul topicului azil politic in Corea de Nord?
Macar de ai fi vreun mare bogatas;asa te-as intelege. Cred ca oricine ,cand trece de o anumita avere isi baga cucu-n umanitate si principii si devine un despot burtos si basinos. Dar asa,bugetar,student sau ce-oi fi,nu vad cum poti sustine o asemenea bazaconie;voturile celor care vor conta intr-o astfel de romanie vor fi a lui Becali,Patriciu si alti ciocoi,vechi si noi.Bate-i doamne pe ciocoi cum ne bat si ei pe noi. Mama lor
Un pic gresesti...Omul nu vrea RPCoreeana pentru ca are alte principii.Bate saua sa priceapa iapa.Exemplu pentru lectie, PSD urla ca vrea marirea pensiilor chiar daca bani canci, face legea tipa, isi ia flamura "apararii celor saraci".PNL trimite scrisorii prin care le aminteste ca Tari cel bun le-a dat 5 lei la pensie.
Vin iuropenelii.PNL ia 13%.Bazin electoral?45-65 de ani cu studii 8 clase sau medii.Adicatelea PNL papa electoratul lui tata ilici.
Asta se intampla cand ai 6-7 milioane de pensionari, extrem de saraci, jumatate din ei slab instruiti care devin o fantastica masa de manevra si aducatoare de procente electorale, care mai are si constiinta civica de a se duce la vot.Revolta apare caci in democratiile normale saracii nu prea conteaza si nici biliardarii lui peste, ci omul instruit cu un venit mediu bine informat care se pare ca nu voteaza in republica bananiera romanika dar tipa la altii ce au avut o optiune...
marlowe
9th March 2008, 10:53
Un vot este egal cu alt vot, INTOTDEAUNA.
Solutia este ca alegatorii sa fie educati si in cunostinta de cauza dpdv politic.
Democratie nu va fi in Romania pana cand toti cetatenii nu vor avea un anumit nivel de cunoastere/cultura.
Se poate vorbi de preocupari cognitive, cultura abia atunci cand cetateanul are satisfacute cerintele elementare, adapost, hrana, securitate sociala, etc.
De ce va mirati de parlamentari, ei sunt dintre noi, sunt ca noi.
Un vot va fi egal cu alt vot in Romania, abia atunci cand vor fi indeplinite conditiile de mai sus, dupa ce vor mai trece ani buni, avand in vedere si ca vor veni la putere tinerii de azi. Dar cand stau si ma gandesc cum sunt OT-PDL-eii, as mai plusa 20 de ani pe langa cei dati de Brucan.
Eu m-as intreba si daca noi ca natiune suntem facuti pentru democratie sau ne trebuie vesnic cate un tatuc?
romaximusro
9th March 2008, 11:03
QUOTE (marlowe @ Mar 9 2008, 10:53)

Un vot este egal cu alt vot, INTOTDEAUNA.
Solutia este ca alegatorii sa fie educati si in cunostinta de cauza dpdv politic.
Democratie nu va fi in Romania pana cand toti cetatenii nu vor avea un anumit nivel de cunoastere/cultura.
Se poate vorbi de preocupari cognitive, cultura abia atunci cand cetateanul are satisfacute cerintele elementare, adapost, hrana, securitate sociala, etc.
De ce va mirati de parlamentari, ei sunt dintre noi, sunt ca noi.
Un vot va fi egal cu alt vot in Romania, abia atunci cand vor fi indeplinite conditiile de mai sus, dupa ce vor mai trece ani buni, avand in vedere si ca vor veni la putere tinerii de azi. Dar cand stau si ma gandesc cum sunt OT-PDL-eii, as mai plusa 20 de ani pe langa cei dati de Brucan.
Eu m-as intreba si daca noi ca natiune suntem facuti pentru democratie sau ne trebuie vesnic cate un tatuc?
lol, o spui de parca tineretul la alte partide e facut din alt material
of doamne pupincuristi is unii
tomaso
9th March 2008, 11:18
Egalitatea votului este un punct slab al oricărei democrații.
Din păcate, este un cerc vicios. Știm că este un punct slab, dar mai știm faptul că renunțarea la votul universal ar implica apariția altor riscuri, mult mai mari.
Pentru a nu vorbi în vânt, dau două exemple:
1. Hitler a venit la putere prin vot universal.
( dezavantajul votului universal )
2. Clasa politică actuală, votează strict în conformitate cu interesele lor, ignorând interesele majorității populației.
( dezavantajul delegării votului )
ILoveMyBunny
9th March 2008, 11:43
si cine sa voteze,tomaso,petrolistii?Dupa ce criterii sa cantareasca votul tau mai mult decat al meu,dupa banii din cont,dupa afacerile murdare? Sau propui un test de cultura generala,limbi straine samd?
kill_them_all1000
9th March 2008, 11:59
In ziua de azi cumperi diploma cu cativa dolari si omul vrea vot bazat pe inteligenta.
Sa nu mai vorbesc de stereotipul: am citit multe carti sunt inteligent. Uitati'va la cititii acestei tari: comunisti infecti care turnau ce prindeau (culmea acum ii sprijina pe cei corecti si drepti).
Celest
9th March 2008, 14:00

Zic, hai sa fac ce zice lumea buna ca trebuie facut la necaz, adica sa dau cu serciu; prima oara am scris "vot egal". M-a luat capul! Mi-au dat ca rezultat 6(sase) pagini de topicuri, ba parca in ciuda mea mai apare si urmatoare paranteza:
"(Search results limited to first 1000)" !!! Nu credeti, convigeti-va cu propriile degete!
Zic iar: Ba boule, ai deja 10% din viata luata, mai da-i o data cu serciu, ca o sa plangi dupa banii de net daca te baneaza. Mai dau o data, cu "aberatie vot egal".
asta pentru ca desi sunt scrise instructiuni de cautare, majoritatea le ignorati
Cautarea dupa vot egal este gresita din start pentru ca scriptul aduce tot ceea ce contine ORI/SI vot ORI/SI egal.
O cautare dupa +vot +egal va returna doar 3 pagini de rezultate ce va contine toate posturile in care se regasesc simultan cele 2 cuvinte cautate. Ar putea fi rezultate corecte DAR si posturi unde in prima propozie este vorba despre vot iar in ultima comenteaza offtopic vreun scor egal din cine stie ce meci.
Si ultima, cautarea dupa "vot egal" returneaza acum fix topicul tau dar inainte n-ar fi returnat nimic.
Este doar o informare, nu trebuie sa-mi raspundeti.

Dar la vot se duce!
Egalitatea aia nu se refera la cat te duce capul fata de altul, la cat de blond esti fata de altul brunet, la sansele care le-ai avut sa termini o scoala fata de cele 4 clase ale bunicii ce apoi a trebuit sa abandoneze fiindca probabil a trebuit sa munceasca ca sa traiasca (si sa-si creasca copilul care apoi ti-a dat nastere tie).
Egalitatea aia se refera la dreptul fiecarei fiinte de a beneficia de sanse egale, la un moment dat in timp, in fata unei situatii impuse ce urmeaza sa afecteaze global.
Egalitatea aia se refera la drepturile naturale ale oamenilor, perfect egali in momentele esentiale din viata (nastere, moarte) si nu dupa cine stie ce motive aiuristice invocate de oricare X persoana, la oricare moment T in timp.
Gabi73C
9th March 2008, 15:03
@ Celestin, la primu' quote:
Sunt pierdut pentru domeniul asta, al IT-ului ma refer. Daca cineva se mai indoieste in mod filozofico-carciumistic ca ar exista doua linii absolut paralele n-are decat sa se gandeasca la mine si la ceea ce tine de calculatoare. Aici e ca-n artele martiale.Cu cat afli mai mult, cu atat realizezi ca esti mai pe dinafara.
Adevarul e ca nici nu m-am strofocat prea tare cu cautatul. Intrucat imi plac sporturile extreme, gen jucatul cu contull gol pe langa Ban-ul sculat al moderatorilor, am zis cu Dumnezeu, inainte, mi-am facut trei cruci cat monitorul de 19'' si i-am dat verde. Faptul ca mai sunt in viata inseamna ca am noroc, dar e o chestie relativa, asa a crezut si Yamamoto la Midway pana a aparut nenorocitul ala de avion care a dat alarma... Oricum, sincer multumesc pentru stradanie si bunavointa.
@Celestin, la al doilea quote:
Stiu perfect la ce se refera egalitatea votului. Daca ar afla profesorul cu care mi-am dat lucrarea de diploma ("Principiile statului de drept"
) ce am spus eu aici, mi-ar revoca iremediabil licenta, huh? N-are nimic, raman cu permisul de salupa, ma apuc de pescuit.
Nu, domnule (si cu ocazia asta "arond" si celorlalti cativa care m-au inteles un pic anapoda). La momentul actual e cel mai bun sistem, logic sa fie egal votul, si eu cred in egalitatea de sanse dobandita odata cu calitatea de fiinta umana. Cu toate ca votul egal nu rezulta neaparat din egalitatea de sanse ci dintr-unul din dezmembramintele "libertatii cetatenesti", anume acela de a hotara cine/cum sa te conduca samd...
Dar faptul ca acum e "asa" nu inseamna ca "maine" nu ar fi bine sa fie altfel.
Criteriile unei utopice departajari intre valoarea voturilor (alea cu varsta, avere, iq samd) erau enumerate exhaustiv, lista ramanand desigur deschisa mai ceva decat inima politicianului roman in perioada de prosteala electorala.
Pana la urma si sa visam cu ochii deschisi e anti-regulament? Ca daca s-ar crea un program care sa stearga automat "batutul de campi" nu stiu ce s-ar alege din anumite arii de pe Forum. Ce mai conteaza un camp batut in plus?
Ce, votul meu nu e egal?
Hai, dati-mi cupa cu otrava, cum i-au dat coechipierii lui Socrates ala de la nationala Argentinei, ca o sa zic la fel ca el: "o beau bucuros decat sa-mi dati voi quote-uri"
--------------------------------------
@Tomaso: Imi place cum gandesti, man, aproape la fel de mult cat imi place cum gandesc eu.
Cred ca m-am luat de tine pe vreun topic, dar considera dilita acea postare, daca exista. Nais tu mitiu! Sincer.
Gabi73C
10th March 2008, 12:03
Nu pentru critica/apologia democratiei deschisesem topicul, dar n-am nimic impotriva alunecari lui pe panta asta.
Da, unul din meritele democratiei teoretice (sau la nivel principial) este ca limiteaza, cenzureaza, nuanteaza, imblanzeste asa-numitul drept "al celui mai tare". Am spus "limiteaza, cenzureaza..." Atat. Pentru ca in niciun caz nu il elimina.
De cand s-a ridicat pe labele din spate omul a continuat sa faca ce facea si cand statea pe toate patru. Adica sa-si arate coltii si sa maraie la ceilalti pentru o femela cu blana mai scurta, pentru un loc mai apropiat de foc, in pestera...
Credti ca lucrurile s-au schimbat prea mult? Si azi trebuie sa fii mai tare decat altul, iar daca ajungi sa fii ai automat mai multe drepturi/privilegii/beneficii decat ceilalti.
E in firea omului sa vrea sa fie "mai tare" decat altul. Sanse egale? Hai sa fim seriosi! Poate la nivel teoretic, dar realitatea e alta.Si nu ma refer la tara noastra ci la cele care chiar au motive sa spuna ca sunt in plina democratie.
Iar votul inegal, sau hai sa-l numim "dreptul diferentiat la decizie" nu ar fi decat o recunoastere "democratica" a faptului ca nu toti au acelasi discernamant politic.
Sau, mai pe sleau, a dreptului celui mai tare.
-------------------------------------
Pentru cei care in momentul asta tasteaza de zor pe Google cuvinte gen Nietzsche, Zaratustra, nazism sau filozofie retrograda:
Nu va mai obositi, le-am fumat... Nu sustin ca ACUM ar fi momentul trecerii la un asemenea sistem de vot.
jihadu
10th March 2008, 12:33

INTAMPINARE LA BAN/SUSPEND/WARN
Si ce propui, sa voteze numai cei cu studii superioare, din mediul urban?
Ar mai strange PSD-ul 10-20 voturi poate, la nivel national si ar muri de ciuda Fanariotul ca nu poate vota
berserkr
10th March 2008, 12:46
Hai sa zic si eu p'a mea: la ce foloseste votul? Problemele de rezolvat ale cui sunt, ale celui cu raftul sau ale celui cu foamea? Ale celui prost sau ale celui destept (bogat/mediu/sarac - etc)? Bun, si daca presupunem ca avem vot inegal si au mai multe drepturi cetatenii x (sa spunem ca s-au validat si (de catre cine?) criteriile pentru obtinerea unei ponderi de vot mai mare), ei sigur or sa vada tot ce are nevoie societatea? Nu cumva or sa deturneze puterea pentru a lucra in chiar defavoarea criteriilor pe baza carora au fost ei desemnati ca avand pondere mai mare? In fine, votul egal este o auto-reglare a societatii, odata deturnat pe baza de criterii, devine putere politica in mana putinilot, si incurajeaza stim noi ce.
Gabi73C
10th March 2008, 12:58
QUOTE (jihadu @ Mar 10 2008, 12:33)

Si ce propui, sa voteze numai cei cu studii superioare, din mediul urban?

Nu propun nimic, n-auzi? Doar huidui, fluier si strig "De-misi-a!", ca doar sunt membru de frunte al partidului Romania.
motanul13
10th March 2008, 13:02
QUOTE (Gabi73C @ Mar 10 2008, 12:58)

Nu propun nimic, n-auzi? Doar huidui, fluier si strig "De-misi-a!", ca doar sunt membru de frunte al partidului Romania.
Bine ai venit printre noi !
jihadu
10th March 2008, 13:04
QUOTE (Gabi73C @ Mar 10 2008, 12:58)

asta e..din pacate votul unuia cu 8 facultati si 3 masterate care are vila in Primaverii are aceeasi valoare cu a unuia cu 4 clase din comuna Afumati.
Sad, but true
Tot ce poti face e sa incerci sa ridici nivelul de educatie si sa reduci acest decalaj de cultura intre cei cu educatie si cei mai saraci.
Ia ca exemplu tarile nordice unde middle clas-ul ajunge la 70-75%, Japonia unde middle class -95%.
Gabi73C
10th March 2008, 13:06
QUOTE (motanul13 @ Mar 10 2008, 13:02)

Bine ai venit printre noi !
Bine (ca) v-am gasit. Ma temeam ca sunt singurul "ganditor de la Hamangia". Sau cum s-o numi forumul asta, parca asa, nu? Nu-i asa ca-i minunat?
motanul13
10th March 2008, 13:13
QUOTE (Gabi73C @ Mar 10 2008, 13:06)

Bine (ca) v-am gasit. Ma temeam ca sunt singurul "ganditor de la Hamangia". Sau cum s-o numi forumul asta, parca asa, nu? Nu-i asa ca-i minunat?
OK !
Atunci noteaza lectia numarul unu :
Intotdeauna sa arunci cu cat mai mult kkt in cei care iti sunt antipatici !
Lectia numarul doi :
Daca Doamne - fereste indraznesti sa iti arati simpatia fata de oricare politician , fii pregatit sa primesti toate epitetele posibile .
Daca rezisti saptamana asta , fa-ma atent sa iti mai spun cateva ponturi .
On topic :
De la greci citire , egalitatea votului intr-o democratie este implicita . Cum ar zice Basarab - PUNCT .
Gabi73C
10th March 2008, 13:28
QUOTE (motanul13 @ Mar 10 2008, 13:13)

(...) lectia numarul unu :
Intotdeauna sa arunci cu cat mai mult kkt in cei care iti sunt antipatici !
Lectia numarul doi :
Daca Doamne - fereste indraznesti sa iti arati simpatia fata de oricare politician , fii pregatit sa primesti toate epitetele posibile .
Stai linistit, n-am suficienta munitie pe cat de bine tintesc. Din pacate, sunt grenade cu raza mare de defragmentare, mai sunt si victime colaterale...
Sunt pregatit, da' deocamdata le arat doar partea aia numita "sfincterus splendoris", in mod echidistant tuturor. Dar daca zici ca se lasa cu antren, pot sa ma prefac ca as tine cu vreunul... Ia zi, care e in top?
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.