Problema De Codul Muncii

GaR
Am o mare problema:
pe 17.09 mi-am depus cerere de incetare a contractului de munca in care ceream incetarea contractului de munca in 30.09. Stiu ca tb sa treaca minim 15 zile din momentul depunerii cererii, dar in cazul meu sunt doar 14.

Intrebare: daca nu mi se aproba cererea avand in vedere ca nu trec decat 14 zile, pot sa-mi iau cartea de munca pe 1.10 avand in vedere ca eu am anuntat plecarea de pe 17.09 sau tb sa mai stau inca 15 zile?

Multumesc.
aurafas
Ca oricare altă lege în România, și Codul Muncii este interpretabil.
Prevederile sunt niște sugestii smile.gif
Ideea e că de bază sunt clauzele contractului de muncă pe care l-ai semnat la încadrare și politica internă a firmei. Singurii care-ți pot răspunde concret la întrebare sunt cei de la personal din firma respectivă.
Toranaga
QUOTE(aurafas @ Sep 23 2004, 10:28)
Prevederile sunt niște sugestii smile.gif
*

Codul muncii este o selecție de sugestii? Uite ce mai afli pe forumul ăsta. Bună treabă.
altcineva ix
Depune cat mai repede un act aditional la cererea anterioara si specifica in acesta faptul ca dintr-o eroare in cerere ai mentionat un preaviz de 14 zile. Solicita prelungirea cu o zi, adica sa inceteze contractul cu o zi mai tarziu, iar preavizul sa fie de 15 zile. In caz contrar, daca firma nu vrea sa te lase sa pleci, poate considera cererea ta nula datorita zilei lipsa din perioada preavizului.

Poti sa vorbesti si cu conducerea firmei, ca sa vezi daca vor sa accepte cererea in aceste conditii.
aurafas
QUOTE(Toranaga @ Sep 23 2004, 11:02)
Codul muncii este o selecție de sugestii? Uite ce mai afli pe forumul ăsta. Bună treabă.
*

Chiar nu știi în ce țară trăim?
În cazul dat, baza este contractul de muncă și înțelegerea dintre părți. Dacă cei din conducerea firmei au un dinte împotriva lui, îi dau cu Codul Muncii în cap și trebuie să stea 15 zile. Dacă relațiile sunt amiabile, se merge la mica înțelegere.
Din cât de disperat pare însă cel care postează, e clar că îi trebuie alte soluții.
Chiar mai am o sugestie, fără glumă: ia-ți concediu medical și uite așa trece perioada. Am mai auzit un caz asemănător.
GaR
Nu sunt disperat ca m-ar lovi astia pe la munca. Sunt disperat sa nu-mi faca figuri. Si sa stau astea 14 zile, sa aflu ca tb sa ofer minim 15 zile de preaviz, sa nu se mai ia in considerare ca deja am anuntat pe 17 ca vreau sa plec si sa ajung sa mai stau in plus inca 15 zile, deci sa plec cam pe 15 oct in loc de 1 oct.
Cei la care vreau sa plec ma asteapta, dar cat oare?
S-ar putea sa se fi rezolvat, la personal mi s-a spus ca mi-a fost aprobata cererea si mi-au dat sa-mi faca lichidarea, dar eu nu am vazut cererea. Acum se pare ca si eu sunt un pic paranoic, dar... prieteni exista intotdeauna.
tholfy
E vorba de demisie, actul e unilateral, adica nu trebuie sa faci cerere, iti dai demisia si gata... maxim 15 sau dupa caz 30 de zile (la functia de conducere). Citeste articolul de mai jos (din noul cod al muncii). Succes.

Art. 79. - (1) Prin demisie se întelege actul unilateral de vointã a salariatului care, printr-o notificare scrisã, comunicã angajatorului încetarea contractului individual de muncã, dupã împlinirea unui termen de preaviz.
(2) Refuzul angajatorului de a înregistra demisia dã dreptul salariatului de a face dovada acesteia prin orice mijloace de probã.
(3) Salariatul are dreptul de a nu motiva demisia.
(4) Termenul de preaviz este cel convenit de pãrti în contractul individual de muncã sau, dupã caz, cel prevãzut în contractele colective de muncã aplicabile si nu poate fi mai mare de 15 zile calendaristice pentru salariatii cu functii de executie, respectiv de 30 de zile calendaristice pentru salariatii care ocupã functii de conducere.
(5) Pe durata preavizului contractul individual de muncã continuã sã îsi producã toate efectele.
(6) În situatia în care în perioada de preaviz contractul individual de muncã este suspendat, termenul de preaviz va fi suspendat corespunzãtor.
(7) Contractul individual de muncã înceteazã la data expirãrii termenului de preaviz sau la data renuntãrii totale ori partiale de cãtre angajator la termenul respectiv.
(8) Salariatul poate demisiona fãrã preaviz dacã angajatorul nu îsi îndeplineste obligatiile asumate prin contractul individual de muncã.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.