kriiss
25th March 2008, 16:37
pai m-am interesat eu de parcare ca ma duc cu masina :
Dear Cristian Zaharioiu,
Thanks for your email.
If you prefer a indoor carpark there is very near to our hotel (100 m. away) with a daily charge (approx.6 Euros daily). When you come front of hotel, our staff will be pleased to help you.
Am facut rezervarea direct la ei pe site . Vezi ca iti trag (sau iti blocheaza nu stiu exact) prima noapte la rezervare si , daca anulezi in termen -adica cu 24 ore inainte, iti dau banii inapoi. Asta mi-au zis ei .
criss_65
25th March 2008, 23:29
pt kriiss:
pai m-am interesat eu de parcare ca ma duc cu masina :
iti multumesc inca o data pt informatiile date!
criss_65
27th March 2008, 08:15
pt iguana_albastra:
Hotelul a fost ok, e intr-o zona linistita (nu auzi niciodata muezinii) insa cum spuneam e pe un deal si ca sa ajungi la tramvai sau in piata Taksim trebuie sa urci si sa cobori un deal care e cam abrupt. Noi am avut camera "normala" si aveam vedere spre parc, exista insa camere "plus" care au vedere la Bosfor si intr-adevar privelistea e superba. Camerele sunt potrivit de mari, curatenia e ireprosabila. Hotelul are parcare care e pazita, nu stiu insa daca costa in plus. Camera a costat 96 euro pe noapte fara mic dejun.
Daca mergi cu masina e ok pentru ca n-o sa ai de urcat si coborat dealuri, daca nu mergi cu masina eu as alege totusi un hotel din zona Sultanahmet pentru ca esti mai aproape de principalele obiective si zona e mult mai animata.
multumesc mult,
o zi buna
calingolea
28th March 2008, 21:14
Buna seara
Vad ca multa lume cauta hoteluri in Istanbul cu free parking.
Acelasi lucru caut si eu de ceva zile si iata ce am gasit pana acum (toate hotelurile de mai jos au mentionata pe site-urile pe care le-am gasit parcare, unele dintre ele specifica exact free parking):
GRAND ONS
BIRBEY
ILKAY
ASUR – free parking
BARIN – free parking
ERBOY
ADONIS PALACE
ORIENT MINTUR
SUNLIGHT
ALMINA HOTEL
ALBATROS – free parking
HIPPODROME – free parking
CHARMING VEZIR
HISTORIA
LEGEND HOTEL
BEST WESTERN ANTEA PALACE
BEST WESTERN AMBER
GOLDEN CROWN HOTEL
PS. Toate aceste hoteluri au preturi de maxim 50 euro/noapte camera dubla pt 2 adulti si 1 copil 6 ani.
Ar fi de ajutor ceva impresii de la persoane care au stat pe la unul dintre hotelurile enumerate.
Multumiri.
Ufff. Greu cu parcarile astea !!!
criss_65
31st March 2008, 10:58
ati gasit ceva oferte tentante la targ pt istanbul?
alexxxxx
1st April 2008, 11:55
am ceva experienta in istanbul, am fost de vreo 12 ori, asa ca pot sa va zic urmatoarele despre hoteluri: locatia e totul. Ideea e sa fie in cartierul Sultanahmet, in zona turistica. Eu toate rezervarile le-am facut pe hotel.de, fara probleme de fiecare data. Sunt niste hoteluri super-ok la care am stat chiar langa sf. Sofia, Olympiyat, Best Western Sf. Sofia, Erboy, etc. Parcarea de ex. la Olympyiat (sau Romance, Amissos, etc) e vreo 15-20 de lire pe zi, deci destul de scumpa. La celelalte am parcat pe strada fara probleme. Am mai stat la Amber, super-ok, parcare in fata, dar trebuie sa urci destul de mult pana la strada principala in fiecare zi, ceea ce nu m-a incantat. Ca locatie, cand cautati, ca punct de reper cautati pe langa gara (Sirkeci), sunt aproape de obiective si ieftine. Iar daca mergeti cu trenul, faceti 5 min. maxim pe jos pana la hotel.
Ca transport in oras, recomand transportul public, desi nici taxiurile nu sunt scumpe. Nu recomand deplasarea prin oras cu masina proprie, turcii au un stil aparte de condus, nu cu mult diferit de Bucuresti, insa e bine sa va feriti. Totodata, cascati bine ochii cand traversati. Ca idee, puteti sa va faceti un soi de mini-abonament, care se poate cumpara de la gheretele intitulate Akbil Satis Gisesi. Depui o garantie de 6 lire, pe care ti-i poti recupera cand returnezi akbil-ul. Ideea e ca poti pune credit pe el, cu care poti calatori pe orice mijloace de transport (tramvai, autobuz, metrou, funicular). Daca mergi normal, cu jetoane, costa 1,3 lire calatoria. Daca mergi cu creditul de pe akbil platesti 1,250 prima calatorie, si daca schimbi in termen de o ora ti se iau doar 0,65 lire pentu urmatoarele calatorii.
Ca locatii de vizitat in plus, trebuie s-ajungeti si prin zona Ortakoy, multa mancare buna (trebuie sa incercati vafa...) si locuri misto. De-acolo se ia si vaporasul pentru plimbarea pe bosfor - vreo 5 lire/pers. Din Sultanahmet se ia tramvaiul (38) pana la capat (kabatas) si apoi autobuzul 25.
Mancarea, daca ai putina grija, nu te costa deloc mult. Normal ca daca intri in restaurant de fite pierzi, ca peste tot. Dupa mult timp in care am mancat in restaurante "turistice" am descoperit locatiile "pentru ei", la impinge-tava. Mancare delicioasa, cu mult mai buna ca la restaurantele pentru turisti, si f.f. ieftina. Cu 10 lire/om mancai si beai pe saturate. In locatiile turistice trebuie sa te astepti cam la minim 25 lire/om mancare+bautura la restaurant. Atentie, in Istanbul bauturile alcoolice la restaurante, atunci cand sunt prezente, sunt destul de scumpe. Multe locatii nu servesc decat bere efes, si sub 4 lire/cutie nu prea gasesti, cel mai probabil 5. Vinul sare bine de 12 lire (cam 12 e in butic) iar bauturile spirtoase sunt f. scumpe. Asta ca sa stiti la ce sa va asteptati.
Astea-s parerile mele, ale voastre pot sa difere. Ca termen de comparatie, 1 YTL~=2 lei.
Succese, e un oras in care te simti excelent, cu o fractie din banii pe care i-ai da intr-un oras vest-european, si care are mai multa civilizatie si cultura decat multe "vedete".
Ca transport pana acolo am fost cu de toate: avion, tren, automobil. Recomand trenul, mai ales ca mai nou are si vagon restaurant, si are program parca facut pentru turisti: ajunge dimineata (pe la 8-9) si pleaca seara (la 10). De cateva ori cand am fost cu treaba am ajuns dimineata si am plecat inapoi seara.
P.S : recomandare de hotel: Abella, Olimpyiat, Erboy, Askoc, Best Western St. Sofia, Anadolu (f. ieftin, vreo 25 EUR camera, si locatie excelenta, de pe balcon se vede sf. Sofia, e fix vizavi. Daca n-ai pretentii f mari e ok, oricum mult peste "pensiunile" de la noi). La toate astea am stat cu pana in 50 eur/camera dubla. La Olympyiat daca vrei sa parchezi in fata hotelului e vreo 15-20 lire pe zi. Daca parchezi la vreo 2 strazi distanta e free. Hotelurile astea le gasiti pe hotel.de, rezervati inainte ca preturile afisate la receptie sunt mult mai mari (de regula duble) decat daca rezervati pe net.
bondo
1st April 2008, 11:58
Ar fi de ajutor ceva impresii de la persoane care au stat pe la unul dintre hotelurile enumerate.
Multumiri.
Ufff. Greu cu parcarile astea !!!
[/quote]
Buna,
Noi am avut cazare la Ilkay, dar din pacate cand am ajuns nu stiu ce s-a intamplat si ne-au cazat la Orient Expres (probabil acelasi lant de hoteluri), era chiar langa Ilkay, a fost f bine, Orient Expres este de 4*.
Am parcat undeva in spatele hotelului, o parcare exterioara langa gara Sirkeci, cred ca cu plata pentru cine nu statea la hotel, noi nu am platit nimic. Cei de la hotel, f draguti, au trimis un om cu noi sa gasim parcarea( sunt strazi cu sens unic prin zona...oricum se circula haotic prin Istambul).
Hotelurile sunt f aproape de bazar, palatul topkapi...cam tot ce vreti sa vizitati. Se merge f usor pe jos.
xwh
1st April 2008, 14:59
Și eu plec în Istanbul la sfârșitul lunii pentru 4-5 zile , pentru cumpărături mai mult dar și atracțiile locale... am ales tot zona Sultanahmet pentru cazare, prețurile am văzut că variază între 40 și 70 EUR pentru o cameră la un hotel de 3 stele în această zonă.
O să merg cu mașina personală , mi-a spus și mie cineva că motorina și benzina sunt foarte scumpe, mai sunt stații peco la granița dintre Bulgaria și Turcia ? Acolo aveau prețuri de cca. 1 EUR litrul.
criss_65
5th April 2008, 09:44
a stat cineva in hostel? eu nu am stat si habar n-am cum e?