CITAT (zugry @ 14th July 2009, 16:54)

de pe faleza nu ciugulit, mancat pe strazile principale, kebap si iaurt. Pestele l-am incercat dar nu mi s-a parut grozav. Mi se par mai buni bucatari grecii la peste ...
Cevahir e peste pod, tot inainte

Serios vorbind, am mers drept pana la stadionul Galatei, apoi facut stanga in sus si tinut drept. Nu am vazut indicatoare de Cevahir, dar GPSul (iGo2008, harti dec 2008) il avea si ne-a dus direct in parcare. E cam la 4km de pod (podul de la Sultanahmet).
Sincer, daca nu ai GPS cu harti actualizate, fa-ti rost, ca altfel nush cum te poti descurca in Istambul....
Nu exista nici un pod la Sultanahmet, cred ca vorbesti de Bogazice Kopru (Bosphorus Bridge).
CITAT (badea_ghio @ 14th July 2009, 17:01)

azi mi-am luat biletul de la agentia din craiova. a fost aproximativ 270 de lei. valabil de pe 31 iul-30 august, 5 zile calatorie, si rezervare pentru tren craiova-bucuresti. prima oara cand am intrebat mi-au zis doamnele de 368 de lei si m-am cam speriat....dar dupa au calculat corect(sub 26 ani) si am ajuns la pretul de mai sus.
intrebarea mea ramane: cum fac cu internetul pentru laptop? locatia unde o sa stau nu stiu sigur daca are internet. la cosmote mi-au zis de internet mobil la GPRS (cu vreo 4 euro pe MB) (scump)
au turcii wi-fi gratis, macar prin mall-uri? stau o luna si o sa mai intru si eu pe un skype sa tin legatura cu oamenii.
Exista un fast-food in primul mall adevarat din Istanbul - Akmerkez (Schlotzsky's Deli) in cartierul Etiler - in care gasesti internet wireless.
Mai exista in Aeroportul Ataturk la sosiri/plecari internationale dar nu cred ca ajungi pe acolo cu masina - e prea departe.
CITAT (zugry @ 13th July 2009, 20:47)

mda, mie mi-au spart masina in Sultanahmet. La cca 1 ora dupa ce ne cazasem... fara sa avem bagaje la vedere. Doar pentru ca era cu numar strain. Spart geam, deschis usa, rabatat bancheta, scotocit protbagaj. Pagube importante: geamul, casetele video cu amintirile din TR, 3 costume de baie si suvenirurile adunate in 10 zile de TR.
Decat Grand Bazaar mai degraba va recomand Cevahir (e al doilea mall din lume ca marime si primul din Europa) sau Olivium. Chiar aveau preturi bune, dar am vazut 5-10% din ele. Cevahir e enorm: 343 de magazine!!
Si nu ratati sa va luati mancare la pachet si sa mergeti pe faleza, seara, dupa 22, sa vedeti cum iau turcii masa in oras: pe paturi sau direct pe iarba, cu ceainice si oale... Sa nu faceti ca ei: strangeti-va gunoiul!
Am folosit iGo 2008, harti decembrie 2008, s-a descurcat impecabil. Turcii: niste dementi la volan. Nu semnalizeaza, depasesc cand ti-e lumea mai draga, opresc cand nu te astepti, ies de peste tot fara sa se asigure. Nu folositi proiectoarele nici macar pe timpul noptii, pe noi ne-au oprit la Kuccukuyu pentru asta.
Spre Antalya, de la Adapazari spre Kuthaya se lucreaza, dar se merge cursiv. Kuthaya - Afyon e bun drumul, atentie la radare, stau in sant, cu portbagajul deschis, cu botul spre directia de mers, ca o masina la popas. Asta pentru ca am cetit ca mergeti in Antalya.
Acum este sezonul de reduceri si sunt preturi super bune pentru toate buzunarele (-60% la Massimo Dutti, -50% la Dufy, -50% la Waikiki, -50% la Network, -30% la Adidas, etc); merita sa va faceti cumparaturile in Istanbul.
CITAT (zugry @ 14th July 2009, 16:54)

de pe faleza nu ciugulit, mancat pe strazile principale, kebap si iaurt. Pestele l-am incercat dar nu mi s-a parut grozav. Mi se par mai buni bucatari grecii la peste ...
Cevahir e peste pod, tot inainte

Serios vorbind, am mers drept pana la stadionul Galatei, apoi facut stanga in sus si tinut drept. Nu am vazut indicatoare de Cevahir, dar GPSul (iGo2008, harti dec 2008) il avea si ne-a dus direct in parcare. E cam la 4km de pod (podul de la Sultanahmet).
Sincer, daca nu ai GPS cu harti actualizate, fa-ti rost, ca altfel nush cum te poti descurca in Istambul....
Bucatarii turci sunt la fel de buni ca si grecii, numai ca nu trebuie sa mananci de la toate dughenele publice sau din Galata Bridge.