Istanbul
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38

razvanait99

CITAT (criss_65 @ 22nd June 2009, 20:33) *
pt Hey23:
podul de care vorbeam eu era fatihn sultan mehmet bridge, adica acesta:
http://en.wikipedia.org/wiki/Fatih_Sultan_Mehmet_Bridge. nu stiu daca dansul dervisilor din gara Sirkeci este gratis dar sigur e cu rezervare. am corespondat eu la un moment dat cu ei si urma sa le dau un mail cu cateva zile inainte pt rezervare. din pacate eu am stat f putin la istanbul si nu am mai apucat. in zona moscheii albastre am vazut restaurante care organizau seara turceasca incluzand si dervisi dansatori. cat despre hotel l-ai gasit extrem de convenabil! eu anul trecut am stat la peninsula in septembrie si pt o tripla am dat 65 euro....

pt 'Katalina'
buna katalina, bine ai revenit. podul asa cum am scris era fatih .... si am stat in zona sultanahmet, adica aici:http://www.turkeytravelplanner.com/go/Istanbul/Sights/Sultanahmet/
o seara buna

Podul Sultan Mehmet este cel nou si este foarte departe de Sultanahmet Bridge, tocmai in zona 4.Levent. Ma indoiesc ca l-ati trecut pe asta din moment ce el face legatura cu Umranyie care este la 5 km de Bosfor.
Cred ca ati folosit primul pod Bosphorus din moment ce am vazut ca ati fost la Camlica.
zugry
ce e cu akbilul ala? iti ofera vreun discount fata de a lua bilet de cate ori ai nevoie? Care e sistemul la turci: exista compostoare la urcare in mijlocul de trnasport sau pe peron inainte de a te urca gen Italia, Austria, Germania? Exista vreun tip de abonament pentru 2-3 zile?

Vom sta in Sultanahmet intre 7 si 10 iulie, deci 2 zile full. Reusim sa vedem tot ce este de vazut in Istanbul?
Unde e Mall-ul de care pomeneai, razavan? Venind dinspre Marmaris, pe partea asiatica, il putem vizita inainte de a trece podul spre Sultanahmet? Sau e in partea europeana?

Am o problema legata de rezervare: am incercat sa rezerv la Angel's Home Hotel prin hotel.info. Hotel.info (hotel.de) imi spune ca e ok rezervarea, cei de la hotel imi spun ca nu au nici o rezervare pe numele nostru. Pe de alta parte, am gasit acelasi hotel pe booking.com. Sa anulez pe hotel.info si sa incerc sa rezerv pe booking.com? confusedsmiley.png

oanaoana
CITAT (zugry @ 21st June 2009, 22:59) *
pe unde ati trecut cu feribotul, cat a costat si ce traseu ati adoptat? pe coasta, sau cel mai scurt?

Am trecut pe la Canakkale, feribotul a costat 22 lire. Platesti doar pentru masina, nu si pentru persoane. Traversarea dureaza cam 1/2 h. Plecarile sunt din ora in ora. Vine feribotul pe la jumate, dar pleaca abia la fix.

Din Istanbul am mers pe coasta de nord, pe la Tekirdag, Gelibolu, Canakkale. De la Tekirdag nu am mers pe drumul principal, ci am ales coasta, si privelistea a fost intr-adevar superba. E drumul in lucru, nu e asfaltat o buna bucata, dar poti merge linistit cu 40 la ora, oricum nu-i dai mai mult ca-s serpentine. Noi ne-am orpit pe ici si colo sa facem poze si cite o baie. Plajele sunt inguste si cu pietre, dar sa te racoresti e super OK, mai ales la 30 grade.

De la Eceabat, am luat-o pe malul Marii Egee, la Kaba Tepe (cca 15 km), unde am si dormit o noapte la un hotel (50 euro camera tripla). Plajele sunt superbe, nu prea au fost turisti, cred ca mai mult vin localnici acolo. E o zona cam salbatica. Hotelul, de fapt sunt mai multe vile, a fost curat, cu mic dejun inclus - bufet suedez.

CITAT (andrei_666 @ 22nd June 2009, 11:50) *
Șoferi extraordinari? Cred că nu ai băgat de seamă că 90% din mașinile din Istanbul sunt lovite în cel puțin 3 locuri tongue.gif

Sincera sa fiu nu am vazut, poate ai dreptate, oricum noi nu am avut probleme de nici un fel cu masina nici la sosire, si am ajuns simbata seara pe la 8-9, luni spre marti pe la 11-12 am trecut cu masina cele doua poduri, chiar daca ne gindeam noi sa mergem asa tirziu, traficul a fost la fel de aglomerat, si la plecare miercuri dimineata pe la 9-10. E drept ca nu am umblat foarte mult, dar din nou, pe stradutele alea in panta si super inguste, toti erau extrem de atenti, si pe bulevarde la fel. E foarte adevarat ca trebuie sa fii si tu ca sofer la fel de atent, ca altfel risti sa-ti stearga masina careva.

Poate am avut noi noroc, ce sa zic... smile.gif
razvanait99
CITAT (zugry @ 22nd June 2009, 23:17) *
ce e cu akbilul ala? iti ofera vreun discount fata de a lua bilet de cate ori ai nevoie? Care e sistemul la turci: exista compostoare la urcare in mijlocul de trnasport sau pe peron inainte de a te urca gen Italia, Austria, Germania? Exista vreun tip de abonament pentru 2-3 zile?

Vom sta in Sultanahmet intre 7 si 10 iulie, deci 2 zile full. Reusim sa vedem tot ce este de vazut in Istanbul?
Unde e Mall-ul de care pomeneai, razavan? Venind dinspre Marmaris, pe partea asiatica, il putem vizita inainte de a trece podul spre Sultanahmet? Sau e in partea europeana?

Akbilul e un dispozitiv mic din metal care iti ofera posibilitatea sa circuli cu el pe toate mijloacele de transport in comun fara a-ti mai face probleme in ceea ce priveste cumparatul biletului; daca in interval de o ora il folosesti de 3 ori atunci a treia calatorie e gratuita. Poate fi folosit de mai multe persoane o data, il poti reincarca la automat cu cati bani vrei si poti recupera banii pe care ii ai pe akbil la finalul sederii daca il returnezi la o casa de bilete care vinde akbil. La turci nu exista compostoare, ca sa intri pe peron trebuie sa iti folosesti akbilul indiferent ca vorbim de vapor, tramvai, metrou, funicular, metrobus, etc.

In doua zile ma indoiesc ca puteti vedea totul; doar daca sunteti bine organizati si incepeti de dimineata.

Cevahir (a se citi Gevahir) se afla in partea europeana, trebuie sa treci primul pod (cel vechi) - Bosphorus cand vii dinspre Marmaris.
Doar ca sa il vizitezi iti trebuie 2h, daca mai vrei si shopping inca vreo doua. E deschis intre 10 si 22 in fiecare zi.
zugry
CITAT (razvanait99 @ 23rd June 2009, 10:22) *
Akbilul e un dispozitiv mic din metal care iti ofera posibilitatea sa circuli cu el pe toate mijloacele de transport in comun fara a-ti mai face probleme in ceea ce priveste cumparatul biletului; daca in interval de o ora il folosesti de 3 ori atunci a treia calatorie e gratuita. Poate fi folosit de mai multe persoane o data, il poti reincarca la automat cu cati bani vrei si poti recupera banii pe care ii ai pe akbil la finalul sederii daca il returnezi la o casa de bilete care vinde akbil. La turci nu exista compostoare, ca sa intri pe peron trebuie sa iti folosesti akbilul indiferent ca vorbim de vapor, tramvai, metrou, funicular, metrobus, etc.

In doua zile ma indoiesc ca puteti vedea totul; doar daca sunteti bine organizati si incepeti de dimineata.

Cevahir (a se citi Gevahir) se afla in partea europeana, trebuie sa treci primul pod (cel vechi) - Bosphorus cand vii dinspre Marmaris.
Doar ca sa il vizitezi iti trebuie 2h, daca mai vrei si shopping inca vreo doua. E deschis intre 10 si 22 in fiecare zi.

super tare! Intradevar cred ca se merita folosit, mai ales ca noi suntem 4 adulti si un copil de 6 ani juamte. Copii platesc transportul in comun?
Multumesc de sfaturi, esti un localnic nepretuit! thumbup.gif

Privitor la rezervarile online si hotelurile din Istanbul, iata ce am patit: am facut rezervare pe hotel.info, iar hotelul imi raspunde:
"IF YOU THINK TO BOOK BY A TRAVEL WEB SITE, THEN NO WAY TO CHOOSE THE ROOM SITUATION.IT MAY BE AT THE ENTRANCE FLOOR,BACK SIDE,SMALLER ,NEAR THE RECEPTION DESK OR NEAR THE STAIRS." Pe romaneste, daca vrei sa platesti mai putin printr-un site de booking, n'ai decat! dar noi iti vom da cele mai nasoale camere... Ati patit si voi lucrul asta?
razvanait99
CITAT (zugry @ 23rd June 2009, 11:56) *
super tare! Intradevar cred ca se merita folosit, mai ales ca noi suntem 4 adulti si un copil de 6 ani juamte. Copii platesc transportul in comun?
Multumesc de sfaturi, esti un localnic nepretuit! thumbup.gif

copiii sub 7 ani nu platesc transportul in comun.
Finya
CITAT (razvanait99 @ 23rd June 2009, 10:22) *

Cum pot ajunge din cartierul Sultanahmet in mall (Cevahir)?
Se merita sa facem o escapada in Insula Printilor sau mai degraba la Rumeli Kavagi(la cetatea genoveza pe care am bifat-o in programul nostru)?Pentru insula Printilor se ia tot vaporasul care duce la Rumeli Kavagi?Mai devreme de 10.35 exista si o alta cursa pentru Rumeli Kavagi?Care sunt insulele care merita a fi vazute in calatoria cu vaporasul pe Bosfor?

razvanait99
CITAT (Finya @ 23rd June 2009, 12:45) *
Se merita sa facem o escapada in Insula Printilor sau mai degraba la Rumeli Kavagi(la cetatea genoveza pe care am bifat-o in programul nostru)?Pentru insula Printilor se ia tot vaporasul care duce la Rumeli Kavagi?Mai devreme de 10.35 exista si o alta cursa pentru Rumeli Kavagi?Care sunt insulele care merita a fi vazute in calatoria cu vaporasul pe Bosfor?

E super funny ca toti care vin in Istanbul se cazeaza in Sultanahmet.

Pt Cevahir:
Din Sultanahmet iei tramvaiul 38 pana la Kabatas (ultima statie), apoi treceti strada in dreapta ca sa luati funicularul pana la Taksim, iar de aici tot din subteran luati metroul 2 statii pana la statia Sisli Mecidiekoy (in directia 4.Levent).

Exista doar doua plecari pentru Rumeli Kavagi: una la 10.35 si alta la 13.35
Tot drumul dureaza 7 ore din care stationarea in Anadolu Kavagi e de aprox 2h.
Nu va sfatuiesc sa faceti cumparaturi in Yenikoy (e cea mai scumpa zona din Istanbul, poate doar in Istiniye Park sa mai gasiti preturi la fel).
Foarte important: Nu exista insule pe Bosfor!!!

Insule exista numai in Marea Marmara (in SE) si acestea au primit denumirea de Insulele Printeselor (Buyuk ada, Heybeli ada, Burgaz ada, etc) iar pentru acestea trebuie luat un alt vapor (din Kabatas - partea europeana, din Bostanci - Asia) care n-are nici o treaba cu Rumeli Kavagi.
Eu am vizitat Buyuk ada si Heybeli ada, am fost la plaja, m-am plimbat cu trasura si cu bicicleta - mi s-a parut super ok, acum nu stiu ce preferati voi.
dana_03
CITAT (Finya @ 23rd June 2009, 12:45) *

Din Sultanahmet iei tramvaiul pana la capat (statia Kabatas) in directia Eminonu. De acolo iei funicularul care este in acelasi loc (sunt indicatoare), apoi metroul 2 statii. Intrarea in mall se face chiar de la metrou, nu e nevoie sa mai iesi afara. Mallul Cevahir este imens, iti trebuie mult timp daca vrei sa faci cumparaturi.
Pentru insule iei vaporul tot de la Kabatas. Sunt vapoare mari, care pleaca destul de des si este foarte ieftin - 2.5-3 lire parca. Drumul cu vaporul este foarte frumos (aprox 1.5 ore), relaxant, iar orasul este superb vazut dinspre mare. Cobori de pe vapor la ultima insula. Poti sa faci turul insulei cu trasura, sa mananci la una din terasele de langa mare, sau pur si simplu sa te plimbi prin padure.
oanaoana

CITAT (valentinag @ 22nd June 2009, 10:57) *
In septembrie am si eu in plan istanbul,asa ca va citesc cu interes!
Cartelele/jetoane ce sunt alea de calatorie cu transportul in comun de unde se cumpara?
Autostrada pana in Istanbul cam cat costa?Luam bilet cand intram si platim la iesire?Pot sa platesc si cu cardul?Ati schimbat lire la ei sau la noi?
Multumesc!

Din calculele noastre, autostrada ne-a costat cam 5 euro pe 100 km, daca retin bine. Mai poti sa-ti iei cartela de la ei (KGS parca) e 30 lire si mergi pe unde vrei si cit vrei 3 zile - inclusiv pe podurile peste Bosfor. Acuma voi stiti daca se merita sau nu.

CITAT (razvanait99 @ 23rd June 2009, 13:43) *
E super funny ca toti care vin in Istanbul se cazeaza in Sultanahmet.

Pt Cevahir:
Din Sultanahmet iei tramvaiul 38 pana la Kabatas (ultima statie), apoi treceti strada in dreapta ca sa luati funicularul pana la Taksim, iar de aici tot din subteran luati metroul 2 statii pana la statia Sisli Mecidiekoy (in directia 4.Levent).

Exista doar doua plecari pentru Rumeli Kavagi: una la 10.35 si alta la 13.35
Tot drumul dureaza 7 ore din care stationarea in Anadolu Kavagi e de aprox 2h.
Nu va sfatuiesc sa faceti cumparaturi in Yenikoy (e cea mai scumpa zona din Istanbul, poate doar in Istiniye Park sa mai gasiti preturi la fel).
Foarte important: Nu exista insule pe Bosfor!!!

Insule exista numai in Marea Marmara (in SE) si acestea au primit denumirea de Insulele Printeselor (Buyuk ada, Heybeli ada, Burgaz ada, etc) iar pentru acestea trebuie luat un alt vapor (din Kabatas - partea europeana, din Bostanci - Asia) care n-are nici o treaba cu Rumeli Kavagi.
Eu am vizitat Buyuk ada si Heybeli ada, am fost la plaja, m-am plimbat cu trasura si cu bicicleta - mi s-a parut super ok, acum nu stiu ce preferati voi.

Cred ca ai dreptate cu cazarea in Istanbul. Uitindu-ma in urma probabil ar fi fost mai bine sa nu caut un hotel fix in Sultanahmet. A fost mai bine din cauza ca am fost cu 2 copii mici dupa noi, dar daca mergi fara copii cred ca e mai fain sa fii mai departe, mai vezi si alte zone ale Istanbulului, pe care altfel le ratezi. Si cred ca si dpdv al pretului ar fi mai OK.
dana_03
CITAT (oanaoana @ 24th June 2009, 14:31) *
Din calculele noastre, autostrada ne-a costat cam 5 euro pe 100 km, daca retin bine. Mai poti sa-ti iei cartela de la ei (KGS parca) e 30 lire si mergi pe unde vrei si cit vrei 3 zile - inclusiv pe podurile peste Bosfor. Acuma voi stiti daca se merita sau nu.

Cred ca ai dreptate cu cazarea in Istanbul. Uitindu-ma in urma probabil ar fi fost mai bine sa nu caut un hotel fix in Sultanahmet. A fost mai bine din cauza ca am fost cu 2 copii mici dupa noi, dar daca mergi fara copii cred ca e mai fain sa fii mai departe, mai vezi si alte zone ale Istanbulului, pe care altfel le ratezi. Si cred ca si dpdv al pretului ar fi mai OK.

Istanbulul este un oras foarte mare si ai ce vedea in multe zone. Totusi, atractiile cele mai mari sunt in zona Sultanahmet. Iar transportul lor in comun functioneaza foarte bine, deci te poti deplasa cu usurinta in toate zonele orasului. In privinta preturilor, la hoteluri pretul este mult mai mare in zona noua a orasului (ex. Taksim). Eu am fost de foarte multe ori la Istanbul si de fiecare data m-am cazat in zona veche. Acolo intri cel mai bine in atmosfera tipic turceasca.
razvanait99
CITAT (dana_03 @ 24th June 2009, 15:35) *
Istanbulul este un oras foarte mare si ai ce vedea in multe zone. Totusi, atractiile cele mai mari sunt in zona Sultanahmet. Iar transportul lor in comun functioneaza foarte bine, deci te poti deplasa cu usurinta in toate zonele orasului. In privinta preturilor, la hoteluri pretul este mult mai mare in zona noua a orasului (ex. Taksim). Eu am fost de foarte multe ori la Istanbul si de fiecare data m-am cazat in zona veche. Acolo intri cel mai bine in atmosfera tipic turceasca.

Taksim nu este in nici un caz zona noua a orasului. Faptul ca s-au construit cateva hoteluri noi in zona nu inseamna ca e zona noua. Nu cred ca vrei sa stii cum arata mahalaua Taksim. Se apropie de Lipscaniul nostru.
Zonele noi ale orasului sunt Levent, Istinyie, Buyukcekmece, Pendik, etc.
dana_03
CITAT (razvanait99 @ 24th June 2009, 15:42) *
Taksim nu este in nici un caz zona noua a orasului. Faptul ca s-au construit cateva hoteluri noi in zona nu inseamna ca e zona noua. Nu cred ca vrei sa stii cum arata mahalaua Taksim. Se apropie de Lipscaniul nostru.
Zonele noi ale orasului sunt Levent, Istinyie, Buyukcekmece, Pendik, etc.

Da, corect, Taksim nu este printre zonele cele mai noi ale Istanbului, dar este o zona comerciala mult mai cunoscuta decat cele amintite de tine, de aceea foarte mule persoane cauta cazare in Taksim (mai ales ca este si foarte aproape de zona veche). Iar in Taksim preturile sunt destul de mari.... Eu ma cazez mereu in zona istorica desi nu mai am demult ce sa vad nou pe acolo.... doar pentru atmosfera. rolleyes.gif

Da, stiu cum arata mahalaua Taksim si mai stiu ca e destul de periculos sa te abati din zona turistica, mai ales seara. Am vrut anul trecut sa inchiriez un apartament in Taksim si cand am vazut cum arata strazile din vecinatate m-am lecuit. Sultanahmet, chiar si Laleli sunt cele mai bune cazari in Istanbul. Sigur, e doar convingerea mea....
Finya
Pentru Razvanait99 si dana03
Va multumesc pentru raspunsuri.
O zi buna
mahmud

pt.razvanait99:

am inteles ca locuiesti in istambul;spune-mi daca ai fost vreodata in oludeniz?sau cum se poate ajunge acolo din istambul;
mersi pt raspuns
razvanait99
CITAT (mahmud @ 26th June 2009, 14:53) *
pt.razvanait99:

am inteles ca locuiesti in istambul;spune-mi daca ai fost vreodata in oludeniz?sau cum se poate ajunge acolo din istambul;
mersi pt raspuns

am fost in oludeniz - sunt niste peisaje superbe;
din Istanbul iei avionul din partea asiatica (aeroportul Sabiha Gokcen aproape de circuitul de F1) pana la Dalaman si de acolo nu sunt decat cativa km. Avionul costa 150 Lire dus-intors cu Pegasus.
giovi_buru
CITAT (razvanait99 @ 2nd July 2009, 09:30) *
am fost in oludeniz - sunt niste peisaje superbe;
din Istanbul iei avionul din partea asiatica (aeroportul Sabiha Gokcen aproape de circuitul de F1) pana la Dalaman si de acolo nu sunt decat cativa km. Avionul costa 150 Lire dus-intors cu Pegasus.

salutare, pe 28 iulie in jur de 12 la pranz ajung si eu la Grand Anka Hotel, poti sa-mi zici ce as mai putea vizita in Istanbul pana spre seara, banuiesc ca si obiectivele turistice au program ca peste tot. Revenim in Istanbul si la intoarcere pt inca o zi...asa ca nu ar fi graba. Unde se gaseste piata de mirodenii? multumesc
razvanait99
CITAT (giovi_buru @ 3rd July 2009, 10:20) *
salutare, pe 28 iulie in jur de 12 la pranz ajung si eu la Grand Anka Hotel, poti sa-mi zici ce as mai putea vizita in Istanbul pana spre seara, banuiesc ca si obiectivele turistice au program ca peste tot. Revenim in Istanbul si la intoarcere pt inca o zi...asa ca nu ar fi graba. Unde se gaseste piata de mirodenii? multumesc

Te sfatuiesc sa mergi la Galata Tower (inchide la 18), Sultanahmet (e inchisa in timpul orelor de slujba gen 13.45 - 14.45; 16.45 - 17.45), Agia Sofia (program pana la 17.30) si Basilica Cistern (program pana la 18.30). La Topkapi iti trebuie cel putin 2.5h ca sa vizitezi tot (inclusiv haremul). Haremul se inchide la 17, iar restul obiectivelor la 19.
Piata de mirodenii (Spice Bazar/Egyptian Bazar) se gaseste in zona Eminonu la 3 statii de tramvai de Sultanahmet (iti recomand magazinul Malatya Pazari pentru rahat, fistic, etc).
valentinag
Razvan,croazierele pe Bosfor ai idee cam cat costa?
Din experienta ta,la jumatatea lui septembrie e aglomerat,sunt multi turisti?
razvanait99
CITAT (valentinag @ 5th July 2009, 16:20) *
Razvan,croazierele pe Bosfor ai idee cam cat costa?
Din experienta ta,la jumatatea lui septembrie e aglomerat,sunt multi turisti?

20 TL dus-intors.
Ca si nr de turisti nu e foarte aglomerat, ca si populatie e foarte aglomerat pentru ca toata lumea se intoarce din vacanta. In general cei care stau in Instanbul au summer houses in Antalya, Bodrum, Kusadasi, Marmaris, Canakkale, etc.
silviu1606
Salut,
M-am intors saptamana trecuta din Istanbul.
Am stat la hotelul Topkapi Inter Istanbul. Hotelul se afla in partea veche a orasului, la cateva sute de metri de zidurile vechii cetati.
Locatia este foarte aproape de autostrada care intra in Istanbul dinspre Edirne.
In spatele hotelului este o parcare pazita foarte mare ( pt. Istanbul) la care am platit 5 lire cand am ajuns. Am stat 3 zile.
Hotelul este clasificat la 4*, are camere mari, mobilier elegant, baie cu cada dotata corespunzator, prosoapele, sapunurile si sampoanele se schimbau zilnic. Mini barul din camera este gol ( desi avea o lista de preturi ). Exista un supermarket in apropiere de unde se pot cumpara cele necesare.
Micul dejun este destul de diversificat ca si sortimentatie, dar nu variaza de la o zi la alta.
Am facut rezervare cu aprox. 2 luni inainte si am dat cam 40E/camera/noapte. Pretul la receptia hotelului = 90E.
Hotelul este situat la 100m de statia de tranvai Pazartekke. De aici sunt 9 statii pana in Sultanahmet, dar calatoria nu dureaza mai mult de 20-25 min.
Tranvaiul este destul de aglomerat, dar are AC. Un jeton costa 1,5lire.
Zona in care este situat hotelul nu este una turistica, asa ca nu veti gasi atmosfera din Sultanahmet, dar este foarte liniste si asa cum am mai spus usor accesibil cu masina fie ca vii de la Edirne fie din partea asiatica - noi venind de la Kusadasi am ajuns la Hotel in 30 min de la intrarea in Istanbul.
valentinag
Razvan,20 LT adica 10 E nu?E o singur tip de croaziera,adica ma duce pe Bosfor pana aproape de Marea Neagra sau e in functie de cat mergi trasee mai lungi sau mai scurte?
Silviu,preturi la mancare,la terase,suveniruri,dástea?
razvanait99
CITAT (valentinag @ 6th July 2009, 15:22) *
Razvan,20 LT adica 10 E nu?E o singur tip de croaziera,adica ma duce pe Bosfor pana aproape de Marea Neagra sau e in functie de cat mergi trasee mai lungi sau mai scurte?

Exista croaziere oferite de Istanbul Deniz Otobusleri - IDO (cele la care iti ziceam pretul) si unele oferite de firme private care pot ajunge si la 30 TL (diferenta de lungime intre trasee nu prea exista). In general cel mai nordic punct e Anadolu Kavagi in aceste tururi.
Cursul de schimb e 2.15 TL pentru 1 EUR.

In general mancarea e 8-10 TL un meniu care are inclus un fel de mancare (Kofte, Iskender, Doner, Pide) si o bautura racoritoare. Aceleasi preturi le gasesti si la KFC sau la Mc dar iti recomand sa gusti din mancarea lor traditionala pentru ca e foarte delicioasa.
petru_

Pentru o plimbare pe mare poti folosi si vapoarele pentru transportul in comun. Costa 1.5 lire o calatorie, exact ca la tramvai. Cu siguranta ca traseele sunt mai scurte, dar daca te plictiseste sa stai cateva ore pe un vapor (nu stiu cat dureaza o croaziera), asta e varianta ideala si cea mai ieftina. Atat vapoarele de croaziera, cat si vapoarele bus, se iau din acelasi loc.
silviu1606

Preturi la mancare: de la 7,5 lire in sus la terasele din Sultanahmet -multe feluri specifice. sa intrebi inainte cat de condimentata e mancarea sa nu ai surprize !
Pe faleza marii gasesti scoici ( gatite in prealabil) 2buc/1lira, macrou prajit pe niste barci-bucatarie foarte pitoresti ( doar seara ) 4lire, mai sunt restaurantele de sub podul Galata ( pe unde circula tranvaiul) care se preteaza foarte bine pt. o cina cu preturi mai mari totusi. O bere 5 lire, in conditiile in care la magazin este minim 2,3 lire. Apa, sucuri ca pe la noi. Se consuma multa ceapa ( dar dulce) si mirodenii.
Reclama
In curand... autoevolution.ro

Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.