Insula Mykonos
Pagini: 1, 2, 3

Razvanell

QUOTE (vovorel @ Feb 11 2009, 11:49) *
Ma intereseaza sa stiu daca septembrie e o luna in care predomina gay-ii (nu ca m-ar deranja foarte tare da' totusi am vrea sa ne distram cu oameni de aceeasi 'orientare'). Am inteles ca oricum au cluburile lor...

Daca vrei sa-i observi o sa-i observi cu siguranta. Sunt linistiti si nu-ti inchipui ca te alearga sa-ti bage limba-n gura pe plaja. Sunt tot atatea cupluri masculine cate sunt si la noi pe litoral.
Intr-alta ordine de idei in Mykonos mergi cu baietii sau singur. O sa intelegi acolo de ce.
Sunlounger
Am si eu niste intrebari pentru cine a fost acolo
- ce preturi sunt la supermarket-uri?
- sunt supermarket-uri destule prin oras?

Multumesc.

Sunlounger
QUOTE (Sunlounger @ Apr 20 2009, 17:48) *
Am si eu niste intrebari pentru cine a fost acolo
- ce preturi sunt la supermarket-uri?
- sunt supermarket-uri destule prin oras?

Multumesc.

Poate totusi vede cineva topicul biggrin.gif
McDude
dezgrop topicul. nu gasesc nicio oferta de agentie pt Mykonos..un link ceva? sau cei care au fost pe cont propriu linkuri?
multumesc
Sunlounger
QUOTE (McDude @ May 10 2009, 18:34) *
dezgrop topicul. nu gasesc nicio oferta de agentie pt Mykonos..un link ceva? sau cei care au fost pe cont propriu linkuri?
multumesc

Salut.

Ma duc eu in vara. Nu iti recomand sa-ti iei prin agentie si sa le dai si lor comision. Iti recomand sa-ti faci programarea de capul tau astfel:
- cazare: booking.com
- bilete de avion: aegean sau olympic air
- ferry cauti pe google, sunt mai multe variante

Cazarea este minim 100e/noapte pentru o camera de 2 persoane asa ca rezerva din timp. E probabil cea mai tare insula a Greciei, un fel de Ibiza elen. Daca ai intrebari, voi fi fericit sa-ti raspund smile.gif
novixx
tocmai m-am intors de acolo.
am stat la cateva minute (pe jos) de oras.
la plaje ajungeam in cateva minute cu masina, pt ca insula e f mica.
timpul a fost frumos, a batut si vantul cand si cand, dar apa era f. rece
recomandari:
1. plajele Psarou, Paradise si Platis Gialos
2. terasele din Mica Venetie
intrebari?

recomandari:
intrebari?

preturi supermarket (sfarsitul lunii mai):
apa 0.5 l = 0.3 - 0.5 euro
apa 1 l = 0.5 - 1 euro
suc la doza 0.33 l = 1 - 1.2 euro
bere la doza 0.33 - 0.5 = 1 - 2 euro
suc de fructe 1 l = 1.5 - 2 euro
inghetata = 0.5 - 1.5 euro
4 baterii alkaline AA = 5 euro
cipsuri = 1.5 - 3 euro

exemplu preturi 2 sezlonguri:
Paradise = 7.5 euro
Elia = 10 euro
Psarou = 10 euro (dar nu in fata la terasa de fitze)
In unele cazuri, daca comanzi de minim 20 de euro la restaurantul de langa plaja, iti primesti banii inapoi.
StGermain
Era multa lume, erau petreceri si animatie in perioada asta, fete disponibile?

Te descurcai si fara a avea masina, sau ce importanta a avut faptul ca ai avut una?

Cam cat se cheltuie intr-un sejur de 7-10 zile? Tu cam cat ai cheltuit pe cazare/masa/etc?

Orice altceva ai chef sa povestesti ne va face placere sa citim.

Sunlounger
CITAT (novixx @ 1st June 2009, 21:18) *
recomandari:
intrebari?

Ce ai vizitat? Sunt si plaje izolate?
Poze?
Ce preturi erau in restaurante, ce ai mancat?
novixx
Era multa lume, erau petreceri si animatie in perioada asta, fete disponibile?
- nu mi s-a parut ca era lume multa pe plaja in timpul zilei. in schimb, in ultimele 3 week-enduri a fost organizat un fel de festival house pe plaja. de exemplu, pe 28 mai a fost Ministry of Sound. distractia e mai mult in week-end. in week-endul dinaintea mea a fost o petrecere la Paradise care a generat un traffic jam pe o distanta de 2 km de plaja, in contextul in care pe majoritatea drumului abia se petrece un autobuz cu un matiz.
duminica am fost in labirintul din Chora sa fac poze, iar la ora 8 dimineata pleca lumea din cluburi. pe plaja Paradise, la ora 5 dupa amiaza, incepe dansul pe mese. fetele de pe acolo mi s-au parut a fi grecoaice care termina liceul. cred ca nu am ajuns eu in perioada de distractie (asa cum am vazut anul trecut in Laganas)

Te descurcai si fara a avea masina, sau ce importanta a avut faptul ca ai avut una?
- avantajul masinii a fost ca aveam mobilitate maxima, plecam (de) unde voiam, cand voiam. adica ma duceam pe ce plaja voiam eu. alminteri trebuia sa iau taxiul sau sa depind de autobuz. o alta varianta de a ajunge pe plaje este sa mergi cu barca (un fel de plimbare in jurul insulei, cu oprire la fiecare plaja).
- foarte important de retinut. orasul Chora este un sat cu strazi late de 1 metru si o sosea pe coclauri (pe unde sunt si majoritatea hotelurilor cu piscina). plajele sunt in afara orasului, la 2-5-10 kilometri. pe plaja (si implicit la cluburile de pe plaja) nu ajungi pe jos, ci cu: scuter sau atv (nu recomand), masina personala sau inchiriata (de preferinta cat mai ingusta si cu CASCO), autobuz (orar regulat si in timpul evenimentelor chiar nonstop) sau taxi.
- despre taxiuri. cineva de pe insula mi-a spus ca sunt doar 25 de taxiuri acolo. statia lor este langa port. in timpul zilei, gasesti in permanenta cel putin un taxi liber. in week-end, mai ales seara, sau dupa ce sosesc vapoarele, este coada de 10-20 de persoane/grupuri. nu stiu cat costa taxiul. mai sigur este sa platesti transferul de la hotel, este destul de scump (in jur de 10 euro de persoana), dar stii ca nu astepti.

Cam cat se cheltuie intr-un sejur de 7-10 zile?
- nu stiu, fiecare cat se abtine sau cati bani are la el. de exemplu, pe plaja poti sa bei numai apa plata de la supermarket (1 euro la litru) sau sa o tii numai in frappucino si cocktailuri (de la 4 euro). pe plaja poti sa stai pe cearsaf, dar nu in perimetrul cu sezlonguri, sau sa platesti pana la 6 euro un sezlong cu umbrela inclusa.

Tu cam cat ai cheltuit pe cazare/masa/etc?
- nu stiu, in fiecare zi a fost altfel. am mancat si la "impinge tava", si la restaurant. diferenta este de pret, de prezentare a mancarii si de gust. la ieftineaua simti ca esti in Grecia, la restaurant simti ca esti in Occident. oriunde te duci, lumea iti zambeste si te face sa te simti bine, ba chiar am primit cate ceva in plus "din partea casei"
- cazarea am luat-o de pe net. daca nu esti pretentios, poti sa stai la "pensiune", sunt o gramada de case in Chora pe a caror usa scrie "Rooms for rent".

Ce ai vizitat?
- am vizitat tot labirintul de stradute din Chora, 7 plaje ale caror nume nu mi-l mai amintesc si atat.
- nu am vizitat Ano Mera si nici un muzeu.

Sunt si plaje izolate?
O plaja "mai" izolata ar fi Lia, dar nu am ajuns acolo. in schimb, plajele care sunt cu precadere in golfuri sunt ingradite de coame de stanci. pe partile opuse plajei poti face plaja izolat ...

Poze?
- nu am apucat sa le prelucrez, voi pune poate ceva ce nu am vazut pe net.
- in Mikonos este aproape exact cum vedeti in pozele de pe net. deci nu e minciuna.

Ce preturi erau in restaurante, ce ai mancat?
- salate, de la 5 la 25 de euro (in general 10-15)
- paste, de la 8 la 25 euro (in general 10-12)
- pui, porc, miel (f bun), de la 10 la 25 euro
- peste si fructe de mare, de la 10 la fara numar.
- desert, de la 5 la 15 euro.
- giros chicken, pret unic pe insula, 2.5 euro.
- berea, de la 3 la 8 euro.
- nu mai stiu cat costa vinul.
considerati toate preturile de mai sus estimative, probabil variaza in functie de sezon.
nu cred ca cei care sunt dispusi sa plateasca pentru un peste fript la 70 euro/kg citesc acest forum, deci nu continui cu alte scoruri.
totusi considerati ca 2 persoane pot pleca multumite si ghiftuite de la restaurant cu o nota totala de 50 de euro. (adica ierburi aromate puse si in inghetata, sosuri pe si pe langa salate, plus multe fitze la felul principal). senzatia de ghiftuiala maxima, dar cu iz de colesterol, o poti cumpara de la "saormeriile" grecesti cu 15-20 euro pentru 2 persoane, cu tot cu bere.

altceva?

atasat, poza cu bancomatul din Chora duminica dimineata
Sunlounger

Nu ne mai pui si alte poze? smile.gif
lukuh
vreau si eu sa stiu daca pot ajunge din italia (venetia , ancona) pana pe insula asta cu vaporul...si apropo este o insula plina de gay...multi multi
Sunlounger
CITAT (lukuh @ 18th June 2009, 23:33) *
vreau si eu sa stiu daca pot ajunge din italia (venetia , ancona) pana pe insula asta cu vaporul...si apropo este o insula plina de gay...multi multi

Ai invatat sa folosesti Google? Te ajuta mai mult decat un forum smile.gif http://www.ferries.info/

Sunt periculosi gayi astia? Musca?
novixx
sunt super decenti si linistiti si la locul lor.
nici macar nu se tin de mana pe plaja sau pe strada, eu unul nu am vazut asa ceva in cele cateva zile cat am stat.
liv1u
toate ca toate, dar fete singure care sa nu fie lesbiene sunt? daca ma duc cu un amic, gasim pe acolo fete? sau nu ?
sa stiu si eu ce alegere fac.Mersi
Sunlounger
CITAT (liv1u @ 13th July 2009, 15:22) *
toate ca toate, dar fete singure care sa nu fie lesbiene sunt? daca ma duc cu un amic, gasim pe acolo fete? sau nu ?
sa stiu si eu ce alegere fac.Mersi

N-ai gandit-o pe asta? laugh.gif

S-a mai intors cineva de pe insula? Detalii?
Pagini: 1, 2, 3
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.