Palmieri plantati in gradina

hihu

Eu am 2 palmieri (trachycarpus fortunei) in gradina plantati in aprilie 2007. Sunt puieti, au trunchiul de 30-40 cm. Mai este cineva care a facut ceva asemanator? Mentionez nu au avut absolut nici o problema iarna asta desi nu i-am protejat cu nimic. Stau in Bucuresti si a fost iarna in toata regula in zona asta (-13 grade). Am informatii de la cineva care spune ca are aceeasi specie dar plante mari care au trecut cu minim de pagube - frunze arse( nu pierdute!) temperaturi de -22,5 grade. In zona Plovdiv, Bulgaria.
haplea82
de unde i-ai cumparat?eu am gasit seminte de vinzare si nu puieti!

almeu
Sunt specii de palmieri care supravietuiesc si iarna, cresc si in Georgia.Palmieri Blanosi
liviu_np
La Mamaia de care sunt?
almeu
QUOTE (almeu @ Apr 20 2008, 18:46) *
Sunt specii de palmieri care supravietuiesc si iarna, cresc si in Georgia.Palmieri Blanosi

LA MAMAIA SUNT DAIA SCUMPI
andyirimia
La ce pret se pot gasi palmieri din acestia care rezista (se spune) si iarna (Trachycarpus fortunei, fortunei x wagnerianus, naini tal)? Daca ar avea cam 60 cm inaltime ce pret ar avea?
Multumesc!
gomez99
QUOTE (andyirimia @ Oct 3 2008, 16:41) *
Daca ar avea cam 60 cm inaltime ce pret ar avea?
Multumesc!

5-600ron, din cite am vazut eu.

andyirimia
QUOTE (gomez99 @ Oct 3 2008, 17:43) *
5-600ron, din cite am vazut eu.

Asa de scumpi sa fie la doar 60cm inaltime (5-600ron)? Eu ma refer la palmier (trachycarpus fortunei, wagnerianus sau naini tal) de 60cm cu frunze cu tot, trunchiul avand numai vreo 7-10 cm. Am gasit pe un site din China la vreo 200ron/buc. daca iei 5 buc. cu transport inclus.
Multumesc!
gomez99
daca cumperi din china pe net, e probabil sa dai 200ron, da sa nu primesti plamieri.
cred ca e o firma pe linga gradina icoanei, in bucuresti, unde i-am vazut. e drept ca nu sint sigur ce erau.
andyirimia

QUOTE (gomez99 @ Oct 4 2008, 00:27) *
daca cumperi din china pe net, e probabil sa dai 200ron, da sa nu primesti plamieri.
cred ca e o firma pe linga gradina icoanei, in bucuresti, unde i-am vazut. e drept ca nu sint sigur ce erau.

Am gasit trachycarpus fortunei!!! editat reclama
Sper ca sunt adevarati! Oricum, se pare ca sunt vigurosi! smile.gif

QUOTE (haplea82 @ Feb 27 2008, 20:55) *
de unde i-ai cumparat?eu am gasit seminte de vinzare si nu puieti!

smile.gif
editat reclama
ady_sale
Am un palmier phoenix de o saptamana si ceva si au inceput sa sa se inchide frunzele si sa se usuce!Imi poate spune cineva din ce cauza?
Dev
QUOTE (ady_sale @ 27th October 2009, 12:54) *
Am un palmier phoenix de o saptamana si ceva si au inceput sa sa se inchide frunzele si sa se usuce!Imi poate spune cineva din ce cauza?

Cel mai probabil prea mult apa. O data pe saptamana udat din belsug e suficient. Nu lasa insa apa sa balteasca in farfurie.

Ar mai fi conditii de lumina nepotrivite dar mai degraba as zice ca-i apa.
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.