Probleme cu vamesii ( politia de frontiera )unguri !

Award

Este a doua sau a treia oara cand vad un reportaj pe Analog TV ( Timisoara ) in care prezinta niste situatii halucinante cu soferii romani ( bulgari si turci ) de tir in vama ungara la Nadlac . Amenzi primite INCREDIBILE ca valori 1000 , 2000 , 5000 , sau chiar 10.000 de euri date de catre politia de frontiera maghiara !!! Nu o data au fost batuti soferii pentru ca nu au vrut sa dea spaga , pentru ca se revolta intrucat LI SE INVENTEAZA tot felul de probleme ...
Cei care au avut probleme sa le posteze aici cu lux de amanunte si de aici le voi trimite la ministerul de externe ca in felul acesta nu se mai poate ! Facem parte din U.E , nu putem sa fim in continuare pasivi la DISCRIMINAREA la care suntem supusi din partea partii maghiare !
Au mai fost articole si reportaje facute in vami unde se vedea clar ce si cum se cerea spaga , metodele si limbajul cu care eram tratati in vami si nu s-a facut NIMIC . Daca statul roman nu poate face nimic( pentru ca sunt INCAPABILI ) vom trimite sesizari la comisia europeana !
Award
doar o persoana a avut probleme la vama ungara ? huh.gif

spare-me
doamne maica domnului..si la MAE la musiu Cioroianu crezi ca rezolvi ceva ?
petitia aia trebuie depuse la guvern, la MIRA si la MAE in acelasi timp si imediat dupa la UE...ca sa speri numai, ca se poate face ceva...
Award
QUOTE (spare-me @ Feb 26 2008, 15:32) *
doamne maica domnului..si la MAE la musiu Cioroianu crezi ca rezolvi ceva ?
petitia aia trebuie depuse la guvern, la MIRA si la MAE in acelasi timp si imediat dupa la UE...ca sa speri numai, ca se poate face ceva...

Cioroianu , necioroianu ...de undeva trebuie inceput . Inainte de a trimite o sesizare comisiei europene trebuie sa epuizezi toate variantele din tara . Sa incepem cu cele din tara si mai vedem .
mocanu_bogdan
Bataie nu am vazut, dar tertipuri ca sa ceara spaga de fiecare data. Nu iti fac actele pana nu la pui ceva, cel putin 10 eur. Unul mi-a aruncat actele pe jos ca el nu se oboseste sa le controleze asa. De multe ori cauta orice problema si trag de timp doar doar te oferi tu cu ceva. Dar asta nu e doar la unguri, la fel si la noi ("sefu unde mi-ai pus sticla de vin?", la care ii pun 10 RON in acte).
axeaxe07
Situatia, dupa parerea mea, nu e asa de neagra cum era la inceput, daca respecti regulile ( diagrama, acte , etc. ) nu o sa ai probleme...si pot fi respectate....
Award
astea ar fi cateva din articolele din presa romaneasca :

http://www.romanialibera.ro/a85536/frontie...trat-in-ue.html

http://www.bihon.ro/stiri/oradea-bihor/art...071026-06354602

http://www.aradon.ro/stiri/arad/articol/co...20070823-045820

http://www.aradon.ro/stiri/arad/articol/ro...080220-04505629

mishu_emine
QUOTE (axeaxe07 @ Mar 1 2008, 13:19) *
Situatia, dupa parerea mea, nu e asa de neagra cum era la inceput, daca respecti regulile ( diagrama, acte , etc. ) nu o sa ai probleme...si pot fi respectate....

chiar ca pot fi respectate......pt 5 minute depasire pe digrama 3000 de euro...pt 2 diagrame calcate mii de euro......
la neamt pt jumatate de ora iei maxim 250 de euro......
si ar fii multe de zis pe tema asta........
longroad
Aici cred ca pot zpune ceva si soferii de turisme aflati cu treba prin HU. De exemplu: vin doi ceva imbracati intr-o uniforma ungureasca (nu stiu care?!?!), intr-o benzinarie, bilbiie ceva pe limba lor - din care intelegi doar "acte", le dai, dispar cu ele intr-o masina si dupa 10 min pleaca, opresc in dreptul tau si iti intind actele scirbiti prin geamul intredeschis. Nu zic nimic si pleaca. E ceva normal in situatia asta??
axeaxe07

QUOTE (mishu_emine @ Mar 2 2008, 19:39) *
chiar ca pot fi respectate......pt 5 minute depasire pe digrama 3000 de euro...pt 2 diagrame calcate mii de euro......
la neamt pt jumatate de ora iei maxim 250 de euro......
si ar fii multe de zis pe tema asta........

3000 euro ?!? Stiu de 400 euro pentru 15 min. si 800 euro pentru 30 min., dar daca asa zici tu asa sa fie....CHIR pot si respectate, de 6 luni nu am mai avut probleme....si m-a oprit de multe ori....

Un caz....in vama Nadlag, 2 soferi cu ADR au primit 7000 euro in total!3500 euro pentru ca nu au avut semnat carnetul de ADR si inca 3500 euro pentru ca numele subtantelor si cum se sting nu erau in toate in toate limbile tarilor prin care trebuiau sa treaca...
Award
In sfarsit Realitatea Tv a pomenit ceva de acest subiect :

http://www.realitatea.net/155192_Soferii-r...la-Nadlac-.html
Award
Vad ca si tvr a adus discutia despre problema ( in sfarsit ) :

http://www.tvr.ro/articol.php?id=32346&c=89

Daca a ajuns aici PROBABIL ca se va sesiza si ministerul de externe ...
max11
QUOTE (Award @ Mar 11 2008, 14:20) *
Vad ca si tvr a adus discutia despre problema ( in sfarsit ) :

http://www.tvr.ro/articol.php?id=32346&c=89

Daca a ajuns aici PROBABIL ca se va sesiza si ministerul de externe ...

intradevar ce se intampla la NADLAC depaseste orice inchipuire . Iar amenzile imense de ordinul a 5 zerouri , negasite nicaeri in EU , pe care le aplica , cu un ranjet pe fata vamesul ungur , nu sunt decat o reflectare fidela a " respectului" pe care acestia il poarta romanilor . Iar guvernul lor ai sustine 100% , in tot ceea ce fac .Ai nostri guvernanti insa sunt ocupati cu smenuirea licitatiilor ,iar cei din MAE ,ai doare fix in ... de amenzile imense care falimenteaza o groaza de transportatori .
bolo
Pai poate asta si urmaresc ungurii ca s-o duca bine ai lor de la Waberer care fac transporturi in ro la pret de dumping.
Award
Transportatorii organizează astăzi proteste în întreaga țară. Peste 1.200 de TIR-uri și camioane au blocat, astfel, centura Bucureștiului. Transportatorii sunt nemulțumiți de taxele prea mari, carburanții scumpi și drumurile proaste din România.

Protestele transportatorilor au început încă de ieri. Sute de camioane și tiruri au mers cu farurile aprinse, claxonând, din Vama Militari până în Piața Constituției. Proteste au fost și la Arad, unde 300 de tiriști au claxonat zeci de minute de-a lungul șoselei de centură.

Transportatorii cer eliminarea rovinietei pentru drumurile naționale, scoaterea restricțiilor de circulație a camioanelor și anularea taxei de înmatriculare pentru vehiculele Euro 4 și Euro 5. Ei vor de asemenea ca accizele la carburanți să fie utilizate pentru construcția și întreținerea drumurilor.

http://www.tmctv.ro/articol_37155/greva_tr...toata_tara.html

P.S. Printre aceste cereri soferii reclama si tratamentul din vamile maghiare !!!
licap
Legat de asta sa va zic una faina. Tot asa au facut vamesii unguri si cu camioanele spaniole.I-au prins prin vame si i-au amendat, pina au inceput spaniolii sa faca reclamatii pe la ministere...............Ministerele au sesizat politia si vama din junquera si i-o agatat pe fratii unguri de la waberers................si o inceput ai belii............amenzi de alea grase cu 5 zerouri in coada..................patronu de la waberers e ceva scula mare prin parlamentu ungariei ............si o dat dispozitie vamesilor unguri sa nu se mai lege de camioanele spaniole................si uite asa fratii spanioli trec prin vamele hortyste cu zimbetul pe buze..............pt ca au conducatori care tin la ei ..................da la noi.............vamesii nostri aproape fac plecaciuni in fata ungurilor..............pt 10 euroi.............
edyspedition
frate, daca da un vasem in mine, ala nu mai e om
ce draq, am 3 ani de lupte la politie cand eram in liceu.
daca da ala in mine sau in fretemeu io ii rup mainile.

si de amenzi nare rost sa zic, intr-un an de cand fac extern am luat la amenzi de nu le mai tin minte.

mai bine ocoliti vama nadlac, io tot pe la varsand merg, acolo e ceva mai bine, la nadlac e teroare.
ciypriyan
QUOTE (edyspedition @ Jan 3 2009, 01:01) *
frate, daca da un vasem in mine, ala nu mai e om
ce draq, am 3 ani de lupte la politie cand eram in liceu.
daca da ala in mine sau in fretemeu io ii rup mainile.

si de amenzi nare rost sa zic, intr-un an de cand fac extern am luat la amenzi de nu le mai tin minte.

mai bine ocoliti vama nadlac, io tot pe la varsand merg, acolo e ceva mai bine, la nadlac e teroare.

la ce vb. zici , nu cred ca ai mai mult de 20 ani:( .
supramax
vamesi unguri sunt niste nesimtiti. mi se face scarba de aerele lor de superioritate...

ma intrebau cu mine de ce aduc in tara 3 pachete de cafea...ca daca le vand...auziti ce prosti fratilor...
eu le am spus ca ma ocup cu traficul de cafea...a luat foc moghiorosul si mi a inspectat toata masina... eu am stat linistit langa el si i am spus ca dak nu mi le pune la loc cum au fost nu misc masina din vama..

prost am fost si eu ca nu i am spus ca fac trafic cu droguri sa il pun sa caute cu camera de filmat in rezervor... jegosi oameni ungurii fratilor

pe aia cu numere de bulgaria la fel...ii luau la 3... in rest pace si liniste...nu indrazneau sa scoata un cuvant in fata austriecilor sau germanilor...
edyspedition
bai cipriane

la cum gandesti sigur nu ai peste 20 de ani
daca da un vames in tine stai sa te bata?
sau dai si tu?
ca daca da el inseamna ca nu is camere de supraveghere.

of of
dai88sami
Era sa o patesc la vama la unguri dar am avut noroc ca am ales sa intru pe la Cenad si nu Nadlac.Conduceam masina unei rude din Austria care avea ITP-ul expirat(pickel-ul)...aveam acte tot in regula,procura de la notar numai ca am uitat sa verific pickel-ul..la vama,astept sa trec rapid cand colo ungurul se uita in coltul parbrizului si imi vede pickel-ul expirat..imi spune sa trag pe dreapta si incepe sa imi explice intr-o maghiara-romana care e problema..m-a fac nu stiu,ii zic ca totul e ok...cand vad ca se ingroasa gluma si imi spune ca imi retine talonul incerc sa negociez...imi zice ca imi da amenda(cik:)). rolleyes.gif m,a pofteste in ghereta si ii spun ca am numai 8000 de forinti la mine..chiar atata aveam...se uita la mine in portofel vede ca e adevarat...imi da drumul nu inainte de a ma anunta ca urmatoare data o sa imi ia dublu daca nu imi rezolv problema...

Reclama
In curand... autoevolution.ro

Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.