pine
25th February 2008, 22:41
Care sunt cele mai bune racorduri flexibile pentru apa? Astazi mi s-a spart pentru a 3 oara racordul flexibil folosit la chiuveta din bucatarie. Am folosit pana acum racorduri flexibile cu piulite si stuturi din alama. De fiecare data s-a rupt partea de alama imediat deasupra piulitei ca si cum ar fi fost corodata iar alama ramasa parea foarte casanta, ca si cum fusese atacata de apa.
La sfatul celor de la un magazin de sanitare am cumparat racorduri din inox, astea nu par sa aiba nici un fel de furtun pe interior, stie cineva, sunt bune de ceva? Care ar fi cele mai recomandate racorduri flexibile pentru apa?
gelunechifor
26th February 2008, 08:05
QUOTE (pine @ Feb 25 2008, 22:41)

Care sunt cele mai bune racorduri flexibile pentru apa? Astazi mi s-a spart pentru a 3 oara racordul flexibil folosit la chiuveta din bucatarie. Am folosit pana acum racorduri flexibile cu piulite si stuturi din alama. De fiecare data s-a rupt partea de alama imediat deasupra piulitei ca si cum ar fi fost corodata iar alama ramasa parea foarte casanta, ca si cum fusese atacata de apa.
La sfatul celor de la un magazin de sanitare am cumparat racorduri din inox, astea nu par sa aiba nici un fel de furtun pe interior, stie cineva, sunt bune de ceva? Care ar fi cele mai recomandate racorduri flexibile pentru apa?
eu cred ca astea!
pine
26th February 2008, 08:22
Poti detalia un pic de ce ar fi mai bune? Din ce material au stuturile? Si unde gasesc sa cumpar asa ceva?
gelunechifor
26th February 2008, 08:30
QUOTE (pine @ Feb 26 2008, 08:22)

Poti detalia un pic de ce ar fi mai bune? Din ce material au stuturile? Si unde gasesc sa cumpar asa ceva?
vezi pe topicul incalzire in pardoseala vs clasica-ultimul post
pine
26th February 2008, 08:52
Multumesc pentru informatii dar inteleg ca nu este inca de vanzare. Cam cand preconizezi ca o sa ajunga in magazin?
gelunechifor
26th February 2008, 09:01
QUOTE (pine @ Feb 26 2008, 08:52)

Multumesc pentru informatii dar inteleg ca nu este inca de vanzare. Cam cand preconizezi ca o sa ajunga in magazin?
Eu sper ca daca exista cerere incepind din 1 aprilie( nu e minciuna:))
cipaul
26th February 2008, 09:29
QUOTE (pine @ Feb 25 2008, 22:41)

De obicei se sparg cele de apa calda si au piulitele din zamac nu din alama.
Racordurile flexibile daca sunt de calitate, de firma tin mai mult, dar ar fi indicata o inlocuire a lor la 2 ani (asa am auzit) pt. ca cauciucul imbatrineste in special pe apa calda.
Sunt "racorduri" din teava de cupru moale, care au un grad de flexibilitate destul de bun. Pentru ele insa trebuie sa ai un robinet de colt la care sa poti pune o piulita + bucsa de etansare pt. teava de cupru si o pozitie buna pt. acest robinet: adica cam sub baterie la o distanta maxima de 350 mm cat e lungimea tevilor.
Acest tip de alimentare este folosit la bateriile Grohe, unul din lideri mondiali in domeniu (in special pt. calitate).La ei tevile sunt lipite direct pe corpul bateriei.
pine
26th February 2008, 09:36
Cum deosebesc unul cu piulita de zamac de unul din alama?
cipaul
26th February 2008, 09:51
QUOTE (pine @ Feb 26 2008, 09:36)

Greu, eventual daca pui pila pe el. Alama e galbuie, zamacul cenusiu.
Sau dupa distrugerea piulitei se vede ca materialul este format din mici bucatele la zamacul distrus.
Ar mai fi o posibilitate: pe unele se vede pe filet bavurile din turnarea sub presiune (sau pe piulita), e o zona taioasa, subtire. Dar nu la toate.
Culmea e ca sunt si robineti din zamac: la mine la gaz au pus unul si dupa 2 rotati s-a crapat. Groznic cate prosti se permit in tara asta.
Pot fi si alte materiale la fel de proaste, tot felul de chinezarii.
La mine sa "mancat" racordul care vine intre piulita si flexibil in cca. 2 luni pe apa calda. De atunci merg doar pe cupru.
haplea82
26th February 2008, 10:28
QUOTE (pine @ Feb 26 2008, 09:36)

intrebi vinzatorul!ei stiu ce vind,pentru ca este diferenta mare de pret!
cipaul
26th February 2008, 10:39
QUOTE (haplea82 @ Feb 26 2008, 10:28)

intrebi vinzatorul!ei stiu ce vind,pentru ca este diferenta mare de pret!
Ei zic ca vand de "inox".
Crezi ca sunt racorduri cu piulite de "inox"?
Am mai discutat despre cunostintele "avansate" ale vanzatorilor magazinelor de cartier.
E drept ca cei de la lanturile de magazine din tara nu prea gresesc.
Pretul este intradevar in cazul asta cel putin relevant.
haplea82
26th February 2008, 10:42
depinde de magazin!sa stii ca in general vinzatorii sint bine informati!iar chestia aia cu fittingurile,sa stii ca aveam dreptate si sint de bronz si nu de alama ,chiar daca Armatura lucreaza doar cu alama!
pine
26th February 2008, 10:52
Pai cand am cumparat racordurile am cerut sa-mi dea "ceva mai de calitate". E drept ca le-am cumparat de la un magazin "de cartier".
Am cumparat recent 2 racorduri din inox de la celasi magazin, astea nu par sa aiba furtun in interior si sunt ceva mai rigide. Chiar par din inox, ce m-a deranjat e ca nu aveau nici o eticheta cu producatorul desi erau intr-un ambalaj de plastic. A mai folosit cineva asa ceva?
haplea82
26th February 2008, 10:56
si ei ti-au dat ce aveau de calitate la ei in magazin!
cele care le-ai cumparat acum nu pot fi de inox!
pine
26th February 2008, 10:57
O sa incerc sa pun o poza diseara cand o sa ajung acasa. Ce magazin de sanitare recomanzi?
haplea82
26th February 2008, 11:06
sint un simplu consumator ca si tine nu am ce sa-ti recomand!eu in general cumpar de la romstal dar sint mai scumpi fara sa ai garantia ca pretul se regaseste in calitate!in schimb poti sa-i intrebi tot ce vrei despre produsul pe care il cumperi,poti sa ceri sa-ti recomande,sint ,in geeneral,bine pregatiti!
cipaul
26th February 2008, 11:07
QUOTE (haplea82 @ Feb 26 2008, 10:42)

depinde de magazin!sa stii ca in general vinzatorii sint bine informati!iar chestia aia cu fittingurile,sa stii ca aveam dreptate si sint de bronz si nu de alama ,chiar daca Armatura lucreaza doar cu alama!
Armatura a lucrat si pe bronz dar in specila electrovalve pt . uz industrial adica pt. medii mai corozive. Bronzul are caracteristici anticorozive mai bune ca alama, mai ales in chimie dar are si el dezavantajele lui in special pt. producator.
Un lucru trebuie sa intelegi: peste 90% din productia de armaturi sanitare din Europa este pe alama. Este parca si o exceptie o frrma care produce numai fitinguri din bronz. In SUA si eu stiu ca este mult mai folosit bronzul.
Daca stii si alte firme din Europa care produce fitinguri din bronz pt. pexal spune ca sa aflu si eu.
haplea82
26th February 2008, 11:24
eu vorbeam despre fittinguri in general!pt pexal nu am vazut decit din alama!din cele uzuale(nu pexal)nu am vazut decit din bronz desi armatura le face si pe acestea din alama!
cipaul
26th February 2008, 14:33
QUOTE (haplea82 @ Feb 26 2008, 11:24)

din cele uzuale(nu pexal)nu am vazut decit din bronz desi armatura le face si pe acestea din alama!
Atunci cauta pe www.giacomini.it; www.hertz-armaturen.com vei gasi la uni din cei mai mari producatori europeni. Acum pe alti nu ii mai cunosc.
Da cuvinte de cautare pe www.globalresources.com si o sa observi ca producatori pe alama sunt de vreo 15 ori mai numerosi ca cei pe bronz.
Daca ai alte date le voi studia.
Pot fi si fitinguri de aur, platina la o adica dar conteaza si cate se produc.
Cu catva ani in urma batalia se dadea pe productia din alama fara Pb pt. uz sanitar, pe care multi sustin ca o folosesc dar nu e chiar asa.
Nu are rost sa ne luam dupa vanzatori din magazine care nu prea au habarn ce vorbesc: mie unul a vrut sa-mi vanda un racord din ala flexibil metalic pt. gaz pt. al monta la chiuveta. Ce mai poti zice, mai ales ca sunt cazuri cand se descurca greu si cu cititul.
haplea82
26th February 2008, 15:32
QUOTE (cipaul @ Feb 26 2008, 14:33)

Atunci cauta pe www.giacomini.it; www.hertz-armaturen.com vei gasi la uni din cei mai mari producatori europeni. Acum pe alti nu ii mai cunosc.
Da cuvinte de cautare pe www.globalresources.com si o sa observi ca producatori pe alama sunt de vreo 15 ori mai numerosi ca cei pe bronz.
Daca ai alte date le voi studia.
Pot fi si fitinguri de aur, platina la o adica dar conteaza si cate se produc.
Cu catva ani in urma batalia se dadea pe productia din alama fara Pb pt. uz sanitar, pe care multi sustin ca o folosesc dar nu e chiar asa.
Nu are rost sa ne luam dupa vanzatori din magazine care nu prea au habarn ce vorbesc: mie unul a vrut sa-mi vanda un racord din ala flexibil metalic pt. gaz pt. al monta la chiuveta. Ce mai poti zice, mai ales ca sunt cazuri cand se descurca greu si cu cititul.
alama fara plumb????poate bronz cu adaos de plumb !cauta la noi in comert si o sa remarci cu stupoare ca in mare majoritate fittingurile generale(nu cele pexakl)sint din bronz si nu alama!se vede dupa culoarea materialului!in plus la noi 90 % din marfa cred ca e chinezeasca si da-i tu un search dupa producatorii chinezi de fittinguri si vezi care este materialul de baza!asa ca nu ma iau dupa vinzatori si am vazut suficient bronz la viata mea ca sa-l deosebesc de alama!
pine
26th February 2008, 22:13
Poza cu racordurile. Seamana cu cele de gaz. Sunt sau nu sunt din inox?Click pentru a vizualiza atașamentul
caldut
26th February 2008, 22:22
QUOTE (pine @ Feb 26 2008, 21:13)

Poza cu racordurile. Seamana cu cele de gaz. Sunt sau nu sunt din inox?
Click pentru a vizualiza atașamentul
eu n-as crede.am vazut ceva asemanator,dar fara striatii, netede,si pretul,cam vreo 20-25 lei. tu cit ai dat ?
pine
26th February 2008, 22:31
M-au costat 7RON bucata.
haplea82
26th February 2008, 23:06
probabil sint din alama gofrata si nichelata!inoxul nu prea este elastic!
pine
27th February 2008, 08:13
QUOTE (haplea82 @ Feb 26 2008, 18:06)

probabil sint din alama gofrata si nichelata!inoxul nu prea este elastic!
Sunt bune de ceva sau trebuie sa incep sa caut altele mai bune?
In curand... autoevolution.ro
Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.