Boxe laptop pe USB

morihey

Salutare !
Sunt mai mult decat necunoscator in ale electronicii, dar de curand mi s-a pus pata sa fac o transformare la niste boxe. Am un set de boxe (daca ma gandesc bine e mult spus boxe) pentru telefoanele Sony-Ericsson si as vrea daca e posibil sa le inlocuiesc mufa cu una USB pentru a le conecta la un laptop.
Nu stiu cum ar trebui sa fac legaturile la respectiva mufa USB si mai ales nu stiu daca este ok sa incerc (daca exista vreun risc sa stric ceva).
Orice sfat este binevenit.

Multumesc anticipat.
ilya
usb e un protocol digital, boxele sunt analogice. îți trbuie un chip inteligent care să faca decodarea semnalului, nu ai cum să legi două fire direct.. tongue.gif

morihey
Intre timp m-am mai documentat si eu si am constatat ca fara un "traducator" nu se poate face nimic. Merci oricum de raspuns.
Totusi ridic o alta intrebare : am pus la boxele mentionate mai sus o mufa jack 3,5 si le-am conectat la iesirea audio a laptop-ului; de auzit se aude sunetul dar se aude mult mai incet decat se auzea cand le foloseam la telefon. Difera semnalul oare, sau este de la un legaturile de slaba calitate pe care le-am improvizat eu ?
bit 61
Explicatia este foarte simpla:
amplificatoarele audio interne ale laptopului debiteaza putere mare (2....3,5W) numai pe difuzoarele
incorporate.
In momentul introducerii unui jack in mufa amplificatorul comuta automat pe o treapta de putere
foarte mica si asigura la iesire cateva sute de milivolti ,atat cat este necesar sa "atace" un amplificator
de putere extern sau pentru o auditie in casti.
Aceasta comutare automata este posibile datorita unui contact suplimentar prevazut in mufa.
In atasament este un CI des folosit in laptop-uri.
Productie Intel.
Click pentru a vizualiza atașamentul
Sageata rosie indica switch-ul care face comutarea la introducerea jack-ului in mufa.
morihey
QUOTE (bit 61 @ Feb 29 2008, 07:33) *
Explicatia este foarte simpla:
amplificatoarele audio interne ale laptopului debiteaza putere mare (2....3,5W) numai pe difuzoarele
incorporate.
In momentul introducerii unui jack in mufa amplificatorul comuta automat pe o treapta de putere
foarte mica si asigura la iesire cateva sute de milivolti ,atat cat este necesar sa "atace" un amplificator
de putere extern sau pentru o auditie in casti.
Aceasta comutare automata este posibile datorita unui contact suplimentar prevazut in mufa.
In atasament este un CI des folosit in laptop-uri.
Productie Intel.
Click pentru a vizualiza atașamentul
Sageata rosie indica switch-ul care face comutarea la introducerea jack-ului in mufa.

Merci mult de lamurire. worthy.gif
In concluzie cu cunostiintele pe care le am eu in electronica, ma pot duce linistit sa imi cumpar direct din magazin ce am nevoie ! biggrin.gif
CYCLER
... buna idee, mai ales ca nu vad de ce ai vrea sa folosesti niste difuzoare slabe (ale "boxelor" pentru telefon) ca alternativa la niste difuzoare slabe (ale laptopului) tongue.gif
nelu97
Daca acele boxe pentru telefon sunt active, atunci intr-adevar se pot modifica pentru functionarea pe USB (ma refer la alimentare). Am ascultat odata niste boxe de la SE si va pot spune ca se aud mai tare decat multe difuzoare de laptop. Bineiteles mai adaugi un cablu pentru mufa jack.

Eu am rezolvat problema simplu achizitionand boxe gata facute pentru laptop, care se alimenteaza din port USB. Au costat echivalentul a 10euro si se aud destul de bine si tare.
Alimentarea din USB nu este insa cea mai buna idee, deoarece datorita faptului ca masa de intrare a amplificatorului continut in boxe este aceeasi cu masa de iesire, se formeaza un fel de bucla de masa si poti auzi zgomote parazite care sunt destul de enervante in pauzele de muzica sau cand te uiti la un film (tiuit cand misti mouse-ul, auzi "hard-discul", etc.).

cpredeanu
Eu am cumparat ieri de la Metro SIGMA SP300 pe USB. Nu au jack. Decat mufa USB. Putere 0.4x2. Merg bine si se aude destul de tare si clar.
Plaja de frecventa : 20Hz-16kHz. Asta am vazut dupa ce am instalat driverele pentru ca in carticica nu scrie. Odata conectate la sistem (XP sau Vista) SO instaleaza drivere si merg, dar calitatea sunetului este sensibil imbunatatita instaland driverele de pe CD. Se simuleaza un 7.1.
Boxele nu au niciun fel de reglaj. Totul este din soft.
Pret 35.6 lei. Eu zic ca merita.
PS : Am vazut azi pe net Genius SP-i200U dar nu stiu cum sunt. Dar ca pret sunt mai scumpe.
traian79
Salut...

intervin si eu aici cu o problema...

am primit de curand niste boxe logitech z5 de care sunt foarte multumit. merge la tot ce inseamna sunet din windows. din pacate am o problema cu tunerul tv (un winfast pvr tv2000 XP): boxele fiind pe usb, nu scoate deloc sunet din tuner.

raspunsul primit de la serviciul tehnic de la leadteck a fost:

"Unfortunately, the TV-Tuner must transfer audio by analog bus.

It can’t support to USB speaker."

are cineva vreo solutie la problema asta? placa audio este cea integrata in placa de baza (945gct-m2), dar sunt dispus sa adaug o placa audio mai acatari sau sa schimb tunerul tv, doar sa scoata sunetul prin boxele usb.

sau exista vreun adaptor...?
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.