Salutare tuturor!
diferite situatii particulare de genul "am 4000 Euro..si vreau sa iau masina cutare...ce ma sfatuiti?", imprastiate prin toate forumurile.Acest lucru m-a determinat sa incerc sa deschid acest topic, in care sa se spuna si care este "fata nevazuta" a leasingului, ce presupune acesta de fapt, care sunt costurile ascunse, cand merita facut, si mai ales situatii personale negative care trebuiesc evitate. Hai sa punem cu totii cap la cap tot ce merita stiut (si aici ma refer in special la aspectele negative), si sa ne facem impreuna o informare utila in luarea unor decizii. Deci va astept pe toti sa turnam si sa dam in gat leasingul si firmele de leasing!
Si ca sa incep de undeva...leasingul este o modalitate sa spun foarte "comoda" si la indemana care atrage pe foarte multi, si cu care suntem "sedusi" de reprezentantii de vanzari. A fost conceput ca o forma de inchiriere sau "cedare in folosinta" pentru situatiile in care achitarea integrala a produsului nu este posibila sau nu se justifica economic.Presupune deci un produs din folosinta caruia sa iasa profit, care sa aduca bani si care sa-si acopere cheltuielile.Este foarte util in cazul liniilor industriale, utilaje, masini de transport,TIR-uri, autobuze, sau firmelor cu parcuri auto...Merita oare o persoana particulara sa apeleze la acest subterfugiu? Eu cred ca nu...voi ce spuneti? Ati avut situatii cand ati regretat pasul facut cu acest tip de contract? Care sunt firmele de leasing care v-au dezamagit si de ce?