Leasing-aspecte nestiute,experiente personale negative
Pagini: 1, 2, 3

aress

Salutare tuturor! smile.gif Am vazut o gramada de topicuri in care se vorbeste de leasing, persoane care intreaba diverse lucruri,
diferite situatii particulare de genul "am 4000 Euro..si vreau sa iau masina cutare...ce ma sfatuiti?", imprastiate prin toate forumurile.Acest lucru m-a determinat sa incerc sa deschid acest topic, in care sa se spuna si care este "fata nevazuta" a leasingului, ce presupune acesta de fapt, care sunt costurile ascunse, cand merita facut, si mai ales situatii personale negative care trebuiesc evitate. Hai sa punem cu totii cap la cap tot ce merita stiut (si aici ma refer in special la aspectele negative), si sa ne facem impreuna o informare utila in luarea unor decizii. Deci va astept pe toti sa turnam si sa dam in gat leasingul si firmele de leasing! biggrin.gif
Si ca sa incep de undeva...leasingul este o modalitate sa spun foarte "comoda" si la indemana care atrage pe foarte multi, si cu care suntem "sedusi" de reprezentantii de vanzari. A fost conceput ca o forma de inchiriere sau "cedare in folosinta" pentru situatiile in care achitarea integrala a produsului nu este posibila sau nu se justifica economic.Presupune deci un produs din folosinta caruia sa iasa profit, care sa aduca bani si care sa-si acopere cheltuielile.Este foarte util in cazul liniilor industriale, utilaje, masini de transport,TIR-uri, autobuze, sau firmelor cu parcuri auto...Merita oare o persoana particulara sa apeleze la acest subterfugiu? Eu cred ca nu...voi ce spuneti? Ati avut situatii cand ati regretat pasul facut cu acest tip de contract? Care sunt firmele de leasing care v-au dezamagit si de ce?
aleksutzu07
Mi-ai luat vorbele din tastatura. Un astfel de topic vroiam si eu sa incep dar dupa ce ma informam mai bine asupra afirmatiilor mele.
De RCI Leasing imi place ca au DAE mica, parca 6,25% (adica este inclus si comisionul lor de gestionare lunara - acesta este singurul comision perceput lunar). Dar partea nasoala este ca te obliga ei sa iti faci RCA unde vor ei. Mie mi-au trimis in octombrie RCA-ul, care era valabil din decembrie cand aveam nevoie, de la OMNIASIG la pretul de 800 RON, asigurare care eu as fi putut sa o fac la BCR sau ASITRANS aproape la jumatate de pret; si nu pentru ca am cunostinte care imi fac reducere, ci pur si simplu asta imi cereau. Bine ca nu imi trimit si Rovinieta pe la 500 RON.
Despre Impulse Leasing stiu ca te lasa sa iti faci asigurarea obligatorie unde vrei tu. Ei iti trimit RCA doar pentru primele 6 luni si apoi te lasa pe tine sa iti cumperi de unde vrei si la ce pret vrei tu. Dar nu stiu nimic despre DAE. Poate stiti voi.

aress
Personal nu stiu nimic de RCI sau Impuls dar pot sa-ti spun de mine ca am la MotorActive si asa este...te obliga sa faci asigurarile unde au ei interes (in cazul meu Alliantz) Este una din "ciupelile" colaterale care se practica. Partea proasta este ca se aplica TVA la orice cheltuiala, inclusiv asigurare...deci in cazul meu RCA-ul a fost 950 lei si mi-a venit acasa factura lor de 1100 lei cu tva-ul inclus. Ce m-a suparat cel mai mult a fost ca am platit prin ei si tva la taxa de prima inmatriculare,
adica...am platit o taxa la alta taxa... huh.gif
Moaca
Nu bag mana in foc ca e asa (stiu de la o cunostinta), corectati-ma daca gresesc, insa am inteles ca un alt dezavantaj ar fi ca pentru o masina in leasing platesti RCA la nivelul perceput pentru persoane juridice, care e mai mare decat cel pentru persoane fizice.
aress
QUOTE (Moaca @ Feb 21 2008, 12:31) *
Nu bag mana in foc ca e asa (stiu de la o cunostinta), corectati-ma daca gresesc, insa am inteles ca un alt dezavantaj ar fi ca pentru o masina in leasing platesti RCA la nivelul perceput pentru persoane juridice, care e mai mare decat cel pentru persoane fizice.

La mine contractul spune asa "Locatorul (adica societatea de leasing) va incheia in numele sau politele/contractele de asigurare(...), politele de asigurare vor fi incheiate pe numele si in beneficiul locatorului"...deci fara comentarii... smile.gif
Aaa si apropo de asigurari...in caz de dauna totala sau furt, utilizatorul se angajeaza sa achite integral restul ratelor in termen de 30 zile de la stabilirea valorii de lichidare...deci ei se spala pe maini, si ramai tu ca utilizator sa te certi
cu aia de la asigurare...
DAE mic nu e relevant...prin contract Locatorul isi rezerva dreptul de a modifica valoarea...
closchkutza
Eu consider ca este mai avantajos in conditiile actuale sa faci leasing la o masina decat achitare prin imprumut bancar. Ia face-ti comparatia, la BCR de exemplu. O sa va iasa cu vreo 60 de euro mai scump la credit decat la un leasing, la o valoare finantata de 6000 de euro, de exemplu.
Zetics
Eu cred ca daca pui cap la cap faptul ca ai RCA platit ca persoana juridica la care se adauga si TVA, ca nu poti sa-ti faci RCA pe unde vrei tu, ca se mai schimba EURIBOR sau EURIDOR sau alti BUBORI care nu stiu ce inseamna, plus cheltuielile cu reinmatricularea dupa ce se termina leasingul...nu stiu daca iesi asa de bine.

Eu am leasing la Accent, dar am procedat asa doar pentru ca pe vremea aia era singura modalitate prin care mai fentam taxa vamala de 30%, pentru ca se aplica la valoarea reziduala si iese doar 6%.

Azi nu se mai justifica acest demers, deoarece este 10% indiferent cum o iei.

Deci, parerea mea, credit auto pentru pers fizice all the way!!!!!!

aress
Mi s-a reprosat indirect ca am o atitudine anti-leasig... mellow.gif in nici un caz...nu laud nici creditul, nu omor nici leasingul.
In multe situatii leasingul este o solutie foarte buna...vreau doar sa aflam unii de la altii ce-i cu el...ca la dealeri ti se prezinta doar ambalajul... smile.gif
eSkybax
Am citit pe aici si ce ziceti voi sunt niste firme tare ciudate. Eu am leasing si m-au lasat cei de la firma sa imi fac casco si rca unde am vrut eu. Nu au avut nici o problema si nici nu m-au pus sa achit taxe la alte taxe. Doar avans, taxa de management, taxa de prima inmatriculare (care nu e vina lor), numerele si atat. Deci e ok.
Pot sa zic firma sau nu ?
bluerayy

QUOTE (aress @ Feb 21 2008, 16:07) *
La mine contractul spune asa "Locatorul (adica societatea de leasing) va incheia in numele sau politele/contractele de asigurare(...), politele de asigurare vor fi incheiate pe numele si in beneficiul locatorului"...deci fara comentarii... smile.gif
Aaa si apropo de asigurari...in caz de dauna totala sau furt, utilizatorul se angajeaza sa achite integral restul ratelor in termen de 30 zile de la stabilirea valorii de lichidare...deci ei se spala pe maini, si ramai tu ca utilizator sa te certi
cu aia de la asigurare...
DAE mic nu e relevant...prin contract Locatorul isi rezerva dreptul de a modifica valoarea...

In caz de dauna totala, se returneaza creditul catre banca finantatoare, dupa care se asteapta incasarea valorii de despagubire de la asigurator; din suma primita ca despagubire se va retina suma ramasa de plata de catre utilizator; dupa care diferenta se restituie utilizatorului, contractul se inchide.
Simplu...

QUOTE (aress @ Feb 21 2008, 15:21) *
Personal nu stiu nimic de RCI sau Impuls dar pot sa-ti spun de mine ca am la MotorActive si asa este...te obliga sa faci asigurarile unde au ei interes (in cazul meu Alliantz) Este una din "ciupelile" colaterale care se practica. Partea proasta este ca se aplica TVA la orice cheltuiala, inclusiv asigurare...deci in cazul meu RCA-ul a fost 950 lei si mi-a venit acasa factura lor de 1100 lei cu tva-ul inclus. Ce m-a suparat cel mai mult a fost ca am platit prin ei si tva la taxa de prima inmatriculare,

Rca-ul este pt pers. juridice (ca sa fi e si valabil - in ftie de ceea ce este trecut pe talon - in acest caz soc. de leasing); in general soc de leasing lucreaza cu tarife minimale pt. rca,unele le fatureaza si in rate.
Depinde cum ai norocu...

QUOTE (aress @ Feb 21 2008, 15:21) *

Sunt societati de leasing unde nu se factureaza tva la asigurare, unde taxat. nr rosii e aceiasi ca la politie si nu mai mare.....unde costurile totale (finantare, asigurare, taxa de inmatr) sunt mai mici decat ceea ce pare la prima vedere......
richelieu
Putintel mai generalist vorbind, din experienta mea de pana acum, leasingul este avantajos cu precadere pentru persoane juridice. Iti mai deduci un TVA...mai bagi o factura pe cheltuieli....etc. Dezavantajul major pe care eu il vad, este ca, masina nu e inmatriculata pe numele proprietarului si pentru orice "manevra" trebuie sa umbli dupa imputerniciri....etc. Creditul, in special pe PF, mai poate avea avantajul de a-l "intinde" pe mai multi ani, chiar cu mult mai multi decat ai tine in mod normal masina. Pentru unii constituie un avantaj, pentru ca rata devine implicit mai mica.

Referitor la leasing, singura chestie pe care o pot afirma, este ca niciodata nu vei sti exact cat ai de platit, in special la inceputul contractului. Tot timpul te poti trezi cu o ...diferenta de curs....taxa de nu stiu ce....etc. Si asta....cam la toate firmele de leasing.
aress
O sa ma repet si spun ca am deschis acest topic in special pentru partile negative si ascunse ale contractului de leasing, sau pentru situatiile neplacute cu care s-au lovit multi dintre noi...Astfel putem evita cred situatii similare. Din acest motiv am ales sa deschid acest topic la "Coltul turnatorului"...daca era de laudat poate-l puneam la "sfaturi de cumparare". smile.gif
QUOTE (bluerayy @ Feb 24 2008, 00:30) *
In caz de dauna totala, se returneaza creditul catre banca finantatoare, dupa care se asteapta incasarea valorii de despagubire de la asigurator; din suma primita ca despagubire se va retina suma ramasa de plata de catre utilizator; dupa care diferenta se restituie utilizatorului, contractul se inchide.
Simplu...

Rca-ul este pt pers. juridice (ca sa fi e si valabil - in ftie de ceea ce este trecut pe talon - in acest caz soc. de leasing); in general soc de leasing lucreaza cu tarife minimale pt. rca,unele le fatureaza si in rate.
Depinde cum ai norocu...

Sunt societati de leasing unde nu se factureaza tva la asigurare, unde taxat. nr rosii e aceiasi ca la politie si nu mai mare.....unde costurile totale (finantare, asigurare, taxa de inmatr) sunt mai mici decat ceea ce pare la prima vedere......

Prietene, am senzatia ca ai deschis manualul de economie si ai inceput sa-mi reciti din el.Tin sa te informez ca nu toate societatile de leasing apeleaza la banca finantatoare, multe din societatile mari finantindu-si singure achizitiile(fie direct, fie prin banca proprie).Spre deosebire de tine eu vorbesc cu contractul in fata si da-mi voie sa-ti citez din clauzele contractuale (adica niste paragrafe multe si marunte care sunt citite de prea putine persoane...)
Asa...ce se spune in caz de furt sau dauna totala...(...)Utilizatorul va plati Locatorului intr-un termen de 30 zile o suma egala cu Valoarea de Lichidare, calculata prin inmultirea valorii de achizitie a bunului cu procentajul valorii de lichidare(...)Contractul va inceta in momentul in care Utilizatorul va credita in contul Locatorului sumele reprezentand Valoarea de lichidare, taxele(conform clauzelor), comisioanele, impozitele datorate, precum si celelalte obligatii...in acel moment Locatorul va concesiona Utilizatorului dreptul de a incasa despagubirile din Polita de Asigurare adica...platesti tot ce mai era de plata, se incheie contractul si apoi poti sa-ti recuperezi banii de la societatea de asigurare...deci societatea de leasing nu are nici o raspundere asupra masinii desi este masina sa! Ok, sa spunem ca asta e...te duci sa-ti recuperezi banii de asigurare, dar daca vorbim de contracte mari, de masini de 30-40000 de euroi, ce faci ca sa achiti Valoarea de lichidare, spargi o banca? Si asta in 30 de zile...
Apoi totdeauna RCA pers. juridice este mai mare decat persoane fizice oriunde te-ai duce...nu neg ca pot fi societati care sa-ti permita sa-ti faci tu RCA-ul pe unde vrei, sa aiba taxe mai mici decat la politie...ma rog alte treburi cu care sa te "agate" dar fii convins ca te "ard" pe alta cale pentru ca aici vorbim de business nu de societati de caritate...
Deci ca sa concluzionez...in Romania datorita legislatie deficitare si controlului practic inexistent din partea statului, leasingul este mai "special" cu foarte mari variatii de la o societate la alta...
Simplu... smile.gif
aleksutzu07
QUOTE (Zetics @ Feb 21 2008, 14:44) *
Eu cred ca daca pui cap la cap faptul ca ai RCA platit ca persoana juridica la care se adauga si TVA, ca nu poti sa-ti faci RCA pe unde vrei tu, ca se mai schimba EURIBOR sau EURIDOR sau alti BUBORI care nu stiu ce inseamna, plus cheltuielile cu reinmatricularea dupa ce se termina leasingul...nu stiu daca iesi asa de bine.

Eu am leasing la Accent, dar am procedat asa doar pentru ca pe vremea aia era singura modalitate prin care mai fentam taxa vamala de 30%, pentru ca se aplica la valoarea reziduala si iese doar 6%.

Azi nu se mai justifica acest demers, deoarece este 10% indiferent cum o iei.

Deci, parerea mea, credit auto pentru pers fizice all the way!!!!!!

TU ori te bagi in seama ca sa faci posturi ori iti place tie culoarea butonului Reply. TOcmai s-a spus ca firma de leasing iti face RCA pe persoana fizica daca ai cumparat masina ca persoana fizica sau ca persoana juridica daca este p.j. Adevarata buba legata de RCA este ca unele firme te obliga sa cumperi prin ei RCA-ul cum ar fi RCI LEASING care este mult mai scump din ce am observat eu , decat daca ti-ai face singur la o firma de asigurari.

QUOTE (eSkybax @ Feb 22 2008, 15:44) *
Am citit pe aici si ce ziceti voi sunt niste firme tare ciudate. Eu am leasing si m-au lasat cei de la firma sa imi fac casco si rca unde am vrut eu. Nu au avut nici o problema si nici nu m-au pus sa achit taxe la alte taxe. Doar avans, taxa de management, taxa de prima inmatriculare (care nu e vina lor), numerele si atat. Deci e ok.
Pot sa zic firma sau nu ?

Zi firma! Ca doar asta este ideea, sa aflam care sunt ok si care nu.

QUOTE (richelieu @ Feb 24 2008, 12:14) *
Putintel mai generalist vorbind, din experienta mea de pana acum, leasingul este avantajos cu precadere pentru persoane juridice. Iti mai deduci un TVA...mai bagi o factura pe cheltuieli....etc. Dezavantajul major pe care eu il vad, este ca, masina nu e inmatriculata pe numele proprietarului si pentru orice "manevra" trebuie sa umbli dupa imputerniciri....etc. Creditul, in special pe PF, mai poate avea avantajul de a-l "intinde" pe mai multi ani, chiar cu mult mai multi decat ai tine in mod normal masina. Pentru unii constituie un avantaj, pentru ca rata devine implicit mai mica.

Referitor la leasing, singura chestie pe care o pot afirma, este ca niciodata nu vei sti exact cat ai de platit, in special la inceputul contractului. Tot timpul te poti trezi cu o ...diferenta de curs....taxa de nu stiu ce....etc. Si asta....cam la toate firmele de leasing.

Ba dimpotriva, mei stii cat ai de platit. Ti s-a spus la inceputlui contractului, inainte de a-l semna ca daca platesti atata avans si vrei rate pe atatia ani, rata va fi de x euro la RCI LEASING, si aceasta variaza in functie de cursul valutar. Apoi ar mai fi IMPULSE LEASING care iti fac ratele in LEI si indiferent cat creste sau scade euro tu stii ca rata ta va fi de , sa zicem 700 RON. Iar RCA iti faci unde vrei.
Cat despre CASCO, mi se pare normal ca toate firmele sa te oblige pe perioada contractului sa ai asa ceva.
richelieu
Pai am zis...la inceputul contractului. Da, ratele raman la fel. Casco, la fel. Dar, te mai trezesti cu ceva bani platiti de exemplu, pentru ca, cursul din ziua x, de la banca y, a fost altul decat cel al contractului si uite asa mie la ATV mi-a bagat Eurialul vreo 3 milioane in plus, la avans. Ma asteptam...smile.gif. La diferente de-astea ma refeream.
aleksutzu07
Un alt aspect necuonscut si FOARTE ENERVANT este ca cei de la RCI LEASING mi-au cerut bani pentru "diferenta pret achizitie". Ce inseamna asta? Ca ei au virat in contul Dacia o suma de, sa zicem 27.600 RON, in baza unei facturi proforme iar astia de la Dacia au emis factura si chitanta in valoare de 27.000 de RON. Astia de la firma de leasing stiti ce au zis? Hai sa imi recuperez banii: CUM? "Il pun pe fraierul ala de cumparator sa imi dea banii inapoi. Ce treaba am eu cu Dacia". La alte firme de leasing ati intampinat aceasta problema?
Nu inteleg de ce sunt asa putine repy-uri pe acest topic. Asa putini oameni de pe softpedia si-au cumparat masina in leasing?
aress
QUOTE (aleksutzu07 @ Feb 27 2008, 13:26) *
Un alt aspect necuonscut si FOARTE ENERVANT este ca cei de la RCI LEASING mi-au cerut bani pentru "diferenta pret achizitie". Ce inseamna asta? Ca ei au virat in contul Dacia o suma de, sa zicem 27.600 RON, in baza unei facturi proforme iar astia de la Dacia au emis factura si chitanta in valoare de 27.000 de RON. Astia de la firma de leasing stiti ce au zis? Hai sa imi recuperez banii: CUM? "Il pun pe fraierul ala de cumparator sa imi dea banii inapoi. Ce treaba am eu cu Dacia". La alte firme de leasing ati intampinat aceasta problema?
Nu inteleg de ce sunt asa putine repy-uri pe acest topic. Asa putini oameni de pe softpedia si-au cumparat masina in leasing?

Este nasol ce zici...In mod normal tu ca si utilizator nu ar fi trebuit sa ai nici o treaba cu achizitia masinii de la producator
Ei sunt proprietarii, ei o cumpara si ti-o cedeaza tie in folosinta.Verifica daca nu ai vreo clauza strecurata prin contract
prin care ei isi rezerva dreptul de a-si recupera diferentele de plata.Daca exista clauza...nu ai ce sa faci!
Dar e ciudat ce spui, personal nu am mai auzit sa-ti emita o factura diferita ca suma ca proforma...tocmai in ideea asta este proforma.Banuiesc ca diferenta a venit in urma fluctuatiei de curs valutar, dar chiar si asa...
aleksutzu07
QUOTE (aress @ Feb 27 2008, 20:20) *
Este nasol ce zici...In mod normal tu ca si utilizator nu ar fi trebuit sa ai nici o treaba cu achizitia masinii de la producator
Ei sunt proprietarii, ei o cumpara si ti-o cedeaza tie in folosinta.Verifica daca nu ai vreo clauza strecurata prin contract
prin care ei isi rezerva dreptul de a-si recupera diferentele de plata.Daca exista clauza...nu ai ce sa faci!
Dar e ciudat ce spui, personal nu am mai auzit sa-ti emita o factura diferita ca suma ca proforma...tocmai in ideea asta este proforma.Banuiesc ca diferenta a venit in urma fluctuatiei de curs valutar, dar chiar si asa...

Este nasol intr-adevar, dar asa se intampla, dar este precizat in contract, iar contractul de leasing il primesti abia dupa ce sunt efectuate mai toate demersurile si despre diferenta de pret afli cand ai deja masina in fata blocului, adica deja prea tarziu ca sa mai refuzi o masina de, sa zicem, 27.000 de RON la care ai dat comision de analiza dosar de 300 RON, si DPA in valoare de 400 RON. Adica ce sa faci? Sa refuzi sa platesti si sa te duci la alta firma de leasing care sa iti faca exact acelasi lucru?
aress
QUOTE (aleksutzu07 @ Feb 28 2008, 16:00) *
Este nasol intr-adevar, dar asa se intampla, dar este precizat in contract, iar contractul de leasing il primesti abia dupa ce sunt efectuate mai toate demersurile si despre diferenta de pret afli cand ai deja masina in fata blocului, adica deja prea tarziu ca sa mai refuzi o masina de, sa zicem, 27.000 de RON la care ai dat comision de analiza dosar de 300 RON, si DPA in valoare de 400 RON. Adica ce sa faci? Sa refuzi sa platesti si sa te duci la alta firma de leasing care sa iti faca exact acelasi lucru?

Uite nu vreau sa-i laud pe astia de la MotorActive, dar eu nu am avut probleme de genul asta!Nu am platit nici un comision
de analiza, am luat legatura cu astia de la Mazda, am depus dosarul la ei, iar ei l-au trimis la MotorActive.M-au anuntat in 24 de ore ca e ok...m-am dus la MotorActive si mi-au pus contractul sub nas sa-l studiez.L-am luat acasa si dupa ce l-am studiat am semnat!Aveam oricand optiunea sa refuz, pentru ca nu platisem nimic...
Dupa ce am semnat, am platit 10% din valoare la Mazda, restul i-a dat MotorActive in baza proformei emise.A venit masina,
mi-am luat-o, si gata

Daca exista clauza aia, nu ai ce sa faci...

Dar scuza-ma te rog ca te mai intreb odata, pentru ca nu inteleg, de ce este diferenta aia de suma la tine intre proforma si factura?
aleksutzu07
QUOTE (aress @ Feb 28 2008, 22:29) *
Uite nu vreau sa-i laud pe astia de la MotorActive, dar eu nu am avut probleme de genul asta!Nu am platit nici un comision
de analiza, am luat legatura cu astia de la Mazda, am depus dosarul la ei, iar ei l-au trimis la MotorActive.M-au anuntat in 24 de ore ca e ok...m-am dus la MotorActive si mi-au pus contractul sub nas sa-l studiez.L-am luat acasa si dupa ce l-am studiat am semnat!Aveam oricand optiunea sa refuz, pentru ca nu platisem nimic...
Dupa ce am semnat, am platit 10% din valoare la Mazda, restul i-a dat MotorActive in baza proformei emise.A venit masina,
mi-am luat-o, si gata

Daca exista clauza aia, nu ai ce sa faci...

Dar scuza-ma te rog ca te mai intreb odata, pentru ca nu inteleg, de ce este diferenta aia de suma la tine intre proforma si factura?

Nu stiu de unde exista diferenta aia intre proforma si factura: in fond si la urma urmei sunt amandoua emise de Dacia. Sincer eu cred ca vine doar de la diferenta de curs cu toate ca am facut toate calculele posibile la toate cursurile valutare si nu am reusit sa ajung la acea suma. Cand i-am zis dealerului de la Dacia de unde a aparut, mi-a zis ca si el a platit recent acea diferenta pret achizitie.

Din cate se pare, cel mai nasol sta RCI LEASING ROMANIA IFN sad.gif.

Totusi, cat este dobanda anuala efectiva la MotorActive? La RCI este de 6,25% daca tin bine minte.
aress
QUOTE (aleksutzu07 @ Feb 29 2008, 01:56) *
Nu stiu de unde exista diferenta aia intre proforma si factura: in fond si la urma urmei sunt amandoua emise de Dacia. Sincer eu cred ca vine doar de la diferenta de curs cu toate ca am facut toate calculele posibile la toate cursurile valutare si nu am reusit sa ajung la acea suma. Cand i-am zis dealerului de la Dacia de unde a aparut, mi-a zis ca si el a platit recent acea diferenta pret achizitie.

Din cate se pare, cel mai nasol sta RCI LEASING ROMANIA IFN sad.gif.

Totusi, cat este dobanda anuala efectiva la MotorActive? La RCI este de 6,25% daca tin bine minte.

9,28 dar valoare mica a DAE nu e un criteriu, pentru ca isi rezerva dreptul de a putea fi modificata... dry.gif
Referitor la diferenta de pret insemna ca problema pleaca de la dealer. In mod normal tre sa incheie un precontract, sau contract de rezervare cu tine...acolo e posibil sa se stipuleze ca isi rezerva dreptul de a modifica valoarea de achizitie
de pe factura in functie de...ma rog, curs de schimb... , bla, bla.Daca nu e asa poti sa te duci sa-i tragi de urechi
Uite eu ceva asemanator am patit cu astia de la Mazda...La modelul preluat in leasing, un BT50, era abia atunci lansat, nu exista omologare de tip RAR.Am fost nevoit sa ma duc cu astia de la MotorActive la RAR pentru omologare tip.Au fost achitate de reprezentantul MotorActive toate taxele de acolo...numai ca m-am trezit cu ele prinse in prima factura.Am facut scandal la leasing dar astia bineinteles s-au spalat pe maini(ca la tine) asa ca am fost la dealer cu gura mare, am facut scandal si au fost de acord sa discute. Am negociat, si pentru ca mai aveam o masina comandata la ei o Mazda3, au acceptat sa suporte ei costul unor optionale pe Mazda3.Astfel am obtinut, proiectoare de ceata(pe nivelul TX sunt optionale), pres plasticat protectie portbagaj, covorase cauciuc, aparatori noroi spate,toate originale si angajamentul ca omologarea RAR pentru Mazda3 va fi suportata de ei.

Inca odata, vezi de precontractul ala cu dealerul daca exista si daca e stipulat in el ceva de genul asta...daca e bagat asa ceva, nu ai ce face!

Aaa era sa uit si ce era mai important...pe langa optionalele astea am obtinut si o reducere de pret DDP pentru Mazda3 de 3%. Buna treaba, nu? smile.gif

aleksutzu07
QUOTE (aress @ Feb 29 2008, 09:28) *
9,28 dar valoare mica a DAE nu e un criteriu, pentru ca isi rezerva dreptul de a putea fi modificata... dry.gif
Referitor la diferenta de pret insemna ca problema pleaca de la dealer. In mod normal tre sa incheie un precontract, sau contract de rezervare cu tine...acolo e posibil sa se stipuleze ca isi rezerva dreptul de a modifica valoarea de achizitie
de pe factura in functie de...ma rog, curs de schimb... , bla, bla.Daca nu e asa poti sa te duci sa-i tragi de urechi
Uite eu ceva asemanator am patit cu astia de la Mazda...La modelul preluat in leasing, un BT50, era abia atunci lansat, nu exista omologare de tip RAR.Am fost nevoit sa ma duc cu astia de la MotorActive la RAR pentru omologare tip.Au fost achitate de reprezentantul MotorActive toate taxele de acolo...numai ca m-am trezit cu ele prinse in prima factura.Am facut scandal la leasing dar astia bineinteles s-au spalat pe maini(ca la tine) asa ca am fost la dealer cu gura mare, am facut scandal si au fost de acord sa discute. Am negociat, si pentru ca mai aveam o masina comandata la ei o Mazda3, au acceptat sa suporte ei costul unor optionale pe Mazda3.Astfel am obtinut, proiectoare de ceata(pe nivelul TX sunt optionale), pres plasticat protectie portbagaj, covorase cauciuc, aparatori noroi spate,toate originale si angajamentul ca omologarea RAR pentru Mazda3 va fi suportata de ei.

Inca odata, vezi de precontractul ala cu dealerul daca exista si daca e stipulat in el ceva de genul asta...daca e bagat asa ceva, nu ai ce face!

Aaa era sa uit si ce era mai important...pe langa optionalele astea am obtinut si o reducere de pret DDP pentru Mazda3 de 3%. Buna treaba, nu? smile.gif

Buna treaba, intr-adevar. Cu dealerul nu tin minte sa fii facut vre-un precontract. Parerea mea este ca DAE este un criteriu, in fond si la urma urmei asta este interesul meu: sa platesc o dobanda cat mai mica si din cate vad a ta este cu 15% mai mare. Stiu ca spun in contract ca este la alegerea lor dar nu am auzit pana acuma ca vre-un dealer de leasing sa fi schimbat dobanda. Am primit un raspuns oficial din partea lor dar este apa in ploaie. O sa il caut sa il pun aici.
aress
QUOTE (aleksutzu07 @ Feb 29 2008, 11:12) *
Buna treaba, intr-adevar. Cu dealerul nu tin minte sa fii facut vre-un precontract. Parerea mea este ca DAE este un criteriu, in fond si la urma urmei asta este interesul meu: sa platesc o dobanda cat mai mica si din cate vad a ta este cu 15% mai mare. Stiu ca spun in contract ca este la alegerea lor dar nu am auzit pana acuma ca vre-un dealer de leasing sa fi schimbat dobanda. Am primit un raspuns oficial din partea lor dar este apa in ploaie. O sa il caut sa il pun aici.

Cred ca ti-era usor daca faceai un contract de rezervare anterior in care se specifica tot inclusiv seria masinii si tu plateai un avans modic. In urma acestui contract dealerul emitea proforma in care mentiona de asemeni seria masinii. Si acu i-ai fi "ars"... wink.gif

richelieu
QUOTE (aleksutzu07 @ Feb 27 2008, 13:26) *

Este exact o chestie pe care-o spuneam eu. Ei spun asa: Tu ai semnat cu ei contractul in Euro, la cursul de ...sa zicem, 3.5 Ron/euro. Dar, in ziua in care ei au facut plata catre dealer, cursul de schimb a fost de 3.6Ron/euro. La 10.000 euro, asta inseamna 1000 Ron diferenta. Ei...diferenta asta o platesti tu. Si asta nu-i doar la RCI...am patit-o si la Eurial si la Romstal. Pana acum, cel mai bine am lucrat cu Romstal, mi se par destul de prompti la toate treburile. Au in schimb niste penalitati, de te duci invartindu-te. Am platit 20 ron penalitati la o factura de 1600, pentru vreo...3 zile de intarzieri...
aleksutzu07
QUOTE (aress @ Feb 29 2008, 13:27) *
Cred ca ti-era usor daca faceai un contract de rezervare anterior in care se specifica tot inclusiv seria masinii si tu plateai un avans modic. In urma acestui contract dealerul emitea proforma in care mentiona de asemeni seria masinii. Si acu i-ai fi "ars"... wink.gif

Data viitoare asa o sa fac.
Eu nu inteleg: dealerii mi-au zis ca o sa imi dea masina cu seria de sasiu xyz si de la pretul de 7700 euro atunci, o sa imi faca o reducere de 200 euro si astfel o sa imi i-a doar 7500 euro pentru o masina care a costat 7700 euro. Primesc contractul final de la RCI LEASING care imi arata ca ei au platit 7700 euro la cursul de 3.3801 (care la un calcul rezulta suma de 26.026,77) si astfel lor suma in RON care a fost virata in contul furnizorului a fost de 26.492,07 RON. Poate imi explicati si mie cum au reusit asta din moment ce daca e sa calculezi, asta este cursul care iti da. Dupa ce reusiti sa imi explicati o sa va rog sa imi spuneti de ce ei insisi spun mai departe ca factura este de fapt de 26.026,77 atat cat imi iese si mie daca inmultesc la cursul care mi-l dau ei si apare si in arhiva la BNR.

"Suma platita la Furnizor in data de 22.12.2006 a fost in valoare de 26.492,07 RON
La aceasta data cursul comunicat de BNR a fost 3,3801 RON.
Valoare de intrare a bunului raportata la cursul BNR din data platii catre Furnizor este de
7.700 Euro (pret auto cu TVA) * 3,3801 = 26.026,77 RON"
Asta este paragraful esential din comunicatul lor atunci cand am cerut lamuriri in privinta acestei sume. De ce o data 7700 euro la cursul de 3.3801 le da 26.492.07 RON si tot la aceeasi suma de 7700 euro si acelasi curs de 3.3801 rezulta suma de 26.026,77 RON ?
Plus ca acea reducere nu apare pe nicaieri.

Eu am semnat contractul cu ei in EURO si nu lei. In contract scrie 6471 euro pret fara TVA nu scrie nimic de curs.
Cel mai ok mi se pare daca vin cu o proforma de la dealer si GATA. Nu cred ca as mai intampina astfel de probleme. Acolo este specificata suma in RON pe care o sa o vireze in contul furnizorului si inclusiv reducerea daca este sa imi acorde.
richelieu
Pai, cel putin la faza cu discountul, e si vina ta. Nu trebuia sa semnezi contractul pe suma aia, pentru ca nu era prins discountul. Asta e in proportie de 99% vina dealerului, pentru ca a trimis proforma catre societate de leasing fara discountul promis.

Pagini: 1, 2, 3
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.