rinocereus
15th February 2008, 19:45
ce se intampla daca nu platesc o amenda de circulatie? Stie cineva ce urmeaza?
#andrei
15th February 2008, 19:49
QUOTE (rinocereus @ Feb 15 2008, 19:45)

vei fi nevoit sa o platesti odata cu impozitul
aiptek
15th February 2008, 19:49

banuiesc ca o sa ajungi la tribunal....Sunt curios sa vad si eu ce se intampla.Pt ca o singura amenda am luat si eu la viata mea si am platit-o a doua zi
C.F.S.
15th February 2008, 21:53
Fie faci contestatie si ii actionezi in instanta fie iti vine instiintare de plata peste 1-2 ani, la domiciliu. Daca nu platesti nici atunci, ti se "taie" treptul la cazier fiscal de la circa financiara (sau cum dreq in zice). Daca esti ambitios si nu o platesti, la un moment dat se calculeaza majorari de intarziere si e posibil sa ajungi la mititica dupa cativa ani. O zi de parnaie echivaleaza cu cateva sute de mii probabil, asa ca in functie de suma restanta poti sa-ti iei un concediu de la serviciu si le zici: "Ma duc in Trinidad&Tobago 3 saptamani". Daca ai vreun prieten cu aceeasi problema, puteti planifica un concediu.
test_driver
15th February 2008, 22:07
Eu am o amenda si acum in casa (m-am mutat de atunci si am pastrat colectia) dar cea mai veche amenda are 7 ani 2 luni si vreo cateva zile. Prima amenda pentru speeding 72km/h in oras, si vreo 3 sute de mii parca, nu mai stiu exact, daca le gasesc o sa ma laud mai clar, dar le am sigur. M-am mutat de doua ori de atunci. Si nu mi-a venit nimic, in schimb la ultimele 2 amenzi neplatite nu puteam sa scot niste acte pentru vanzarea masinii, asa ca le-am platit. Deh, eram si eu liceean, apoi student, acum daca mai vin le platesc, dar nu au mai venit de mult una.
kosmyn_kosmyn
15th February 2008, 23:24
Am si eu o amenda luata in ungaria si mi-au dat-o cam abuziv,adica imi zic ca imi dau amenda ca nu am semnalizat in sens giratoriu si imi scriu in p.v ca nu purtasem centura,dar in fine.Stie cineva ce se intampla daca nu o platesc?
C.F.S.
16th February 2008, 00:00
Uite aici
Cu precizarea ca la tine punctul mort nu va fi la circa financiara ci la prima verificare pe care ti-o fac maghiarii.
cosmin_miu
16th February 2008, 00:34

daca ai propietati, masini etc ...nu poti face tranzactii cu ele (vinde, cumpara) si nu-ti elibereaza alte acte de care ai nevoie de la ei. Asta insa daca nu cunosti pe cineva acolo , daca cunosti se rezolva si poti face orice tranzactie sau se poate elibera orice act ....oricum nu cred ca este o prevedere legala sa te constranga sa platesti amenda ,ca daca nu nu-ti elibereaza nu stiu ce act. Cred asta din cauza ca eu nu am platit nici o amenda de 7 ani , dar am intervenit prin cunostinte care lucreaza acolo si mi-au eliberat orice act de care am avut nevoie.
Am auzit ca in viitor v-or fi contabilizate toate amenzile din U.E si v-or fi executate.(din cauza ca 60% nu platesc momentan).Dar daca nu ai nici o propietate nu au ce sa-ti execute , insa suma ce trebuie executata se retrage esalonat din venituri. In caz ca nu ai nici venituri executarea se amana ....dar poate fi reluata in orice moment.
Administratiile financiare trimit momentan niste titluri executorii/instiintari fabricate de ei....
, am primit vreo 2-3 si nu s-a intamplat nimic...ba chiar au scazut din amenzi. Mai am amenzi din 2004 cele din 2001/2002/2003 au zburat...deci cam la 4-5 ani `zboara` (se prescriu sau ceva de genu)
P.S. va pot arata si fisa mea de amenzi pe pm.....modificata nitel
. Singurul lucru de care mi-e naspa acum sunt punctele ,oricum io nu depasesc 4 amenzi /30-40.000 km/ an dinastea de centura in oras , telefon etc.
bobudemaine
20th February 2008, 02:28
QUOTE (rinocereus @ Feb 15 2008, 20:45)

eu stiu ca amenda se prescrie dupa 5 ani
dar in aceasta perioada daca nu e platita se intoarce la politie si esti dat in judecata...oricum vei pierde iar daca nici atunci nu platesti cica ti se da (mai nou) "munca in folosul comunitatii" (ca au bagat si la noi), dar nu te poate obliga sa faci munca , trebuie sa semnezi tu ca vrei... daca nu nu te poate forta pentru ca se considera SCLAVIE
)
sanddy1964
20th February 2008, 08:59
Vlad_int1
20th February 2008, 10:02
QUOTE (sanddy1964 @ Feb 20 2008, 08:59)

Ce e asa complicat, pt cateva sute de mii, scapi de griji in viitor.
Ti sa mai spus : daca pe tine te doare la bascheti de bani , nu e toata lumea asa; si eu am luat o amenda petru viteza de 6 mil si ceva si nu am avut bani sa o platesc nici la jumate , motiv pentru care nu am platit-o; acum astept sa vad daca se intampla ceva ; eu unul cred ca nu , dar ramane de vazut.
fastcarjunkie
5th March 2008, 12:20
Bun, si ca sa vad ce amenzi neplatite am si sa le platesc unde ma duc?
De la una nu mai am nici macar PV.
abancor
5th March 2008, 13:08
Multe nu mai ajung pe nicaieri. Eu le-am platit pe toate, dar nu am dus niciodata chitanta la politie. Din vreo 10 la care am procedat astfel, in ultimii 5 ani, numai una a venit acasa de la circa financiara, cum ca figurez cu restanta. Normal, problema s-a rezolvat cind am dus copia dupa chitanta. Originalele le pastrez eu.
Goofy
5th March 2008, 19:28
QUOTE (Vlad_int1 @ Feb 20 2008, 10:02)

Ti sa mai spus : daca pe tine te doare la bascheti de bani , nu e toata lumea asa; si eu am luat o amenda petru viteza de 6 mil si ceva si nu am avut bani sa o platesc nici la jumate , motiv pentru care nu am platit-o; acum astept sa vad daca se intampla ceva ; eu unul cred ca nu , dar ramane de vazut.
Lasa-l pe Sanddy in pace ca nu e vina lui ca are bani. I-a castigat, nu i-a furat. Daca nu ai nici macar un rahat de 6 mil sa platesti o amenda, mergi nene legal. Nu zice nimeni ca toata lumea trebuie sa aiba bani, sau ca e o rusine sa nu ai, dar daca stii ca nu ai "cu ce", mergi macar legal, parerea mea.
In rest, problema majorala amenzi apare cand ai nevoie de ceva de la circa financiara, dar si acolo, dupa cum zicea Cosmin, se rezolva cu ceva pile...
fastcarjunkie
8th March 2008, 02:27
Deci, unde ma duc sa vad ce amenzi am neplatite?
walking^human
8th March 2008, 02:45
Eu va recomand sa va platiti toate amenzile. Cunosc pe cineva care a primit o amenda intr-o tara vestica, cam de 500-600 euro, s-a caca pe ei si pe amenda lor in speranta ca nu-i mai face nimeni nimic si 7-8 luni mai tarziu s-a trezit cu o infatisare la nu stiu ce tribunal de i-au tremurat chilotii de pe el. Deabia a "dres-o" cu relatii&shit si a ajuns sa o plateasca cam de 4 ori in final. A fost cam jenant, mai ales ca omu era si avocat
mihaim80
9th October 2008, 09:25
Am si eu o intrebare: am "intepat" un radar fix in Comarnic, mi-a venit amenda, o platesc si dupa asta unde trimit copia dupa chitanta? In Comarnic?!?! Sunt putin nelamurit cu chestia asta mai ales ca punctele aferente le-am "transferat" unei colege si nu asi vrea sa primeasca cine stie ce citatii.
bossake
10th October 2008, 02:02
Amenzile din cate stiu eu se platesc la Directia de Taxe si Impozite a sectorului, sau a localitatii unde este domicilat contravenientul. Adica daca zici ca ai pus-o pe colega ta la volan, o sa iti vina amenda pe numele ei si te duci cu procesul verbal acolo unde plateste ea impozitul.
_Smiley_
10th October 2008, 17:27
QUOTE (mihaim80 @ Oct 9 2008, 10:25)

Am si eu o intrebare: am "intepat" un radar fix in Comarnic, mi-a venit amenda, o platesc si dupa asta unde trimit copia dupa chitanta? In Comarnic?!?! Sunt putin nelamurit cu chestia asta mai ales ca punctele aferente le-am "transferat" unei colege si nu asi vrea sa primeasca cine stie ce citatii.
da, la "organul emitent" al amenzii ar trebui sa ajunga o copie dupa chitanta.
Zonze
2nd November 2008, 22:27
Am incercat si eu odata sa trimit chitanta prin fax catre politie, la numarul pe care-l aveam pe instiintare(radar undeva pe DN1). 4 zile la rand a sunat ocupat acel numar, la orice ora incercam. M-am lasat pagubas.Oricum, ulterior nici la impozit n-a aparut
filipe
17th November 2008, 00:12
salut..am si eu o prb..
cu un radar fix din comuna Nicolae Balcescu Bacau.
am primit o scrisoare de la Politia rutiera..[in fine Ministerul internelor .. etc... ] ca am condus pe sectorul de drum vehiculul cu nr cu viteza de si ca proba se face cu foto nr..
ideea e ca acest lucru s-a petrecut in August iar eu am primit scrisoarea vineri 15 Noiembrie. adik dupa fix 4 luni de la incident...
si am mai citit pe net ca acele radare au fost amplasate ilegal si care nu prea corespund normelor de masurare de cinemometre..[sau cum s-or numi alea].
acum .. sincer nu mi-e de bani sau de puncte ci de faptul ca ei se imbogatesc pe seama noastra...
in fine nu asta e ideea, ci faptul ca refuz sa platesc aceasta amenda dand in judecata politia...ei bine cum as putea sa fac acest lucru ... sau dak nu platesc amenda...trimit ei in judecata procesul .. sau cum ? ca nu stiu. dak as fi avut proces verbal era o treaba .. dar asa este instiintare..si cu asta nu stiu ce sa fac...
Multumesc.
sebulbus
17th November 2008, 00:19
Tu ai primit o solicitare de prezentare a identitatii soferului acum. Amenda are s-o urmeze si ai sa ai pe verso calea de atacare.
Vezi totusi (intreaba la politie sau un avocat) ca s-ar putea sa-ti fi trimis prea tarziu foaia asta, si sa scapi.
_Smiley_
17th November 2008, 08:35
termenul e de 6 luni (de la comiterea contraventiei pana la intocmirea procesului verbal ) + 1 luna (de la intocmirea procesului verbal pana cand ajunge PV-ul pa contravenient)
sau cel putin asa era pe la inceputul anului. nu stiu daca s-a chimbat ceva.
filipe
17th November 2008, 17:59
aha..si acum dak nu dau datele la instiintarea aceasta....o sa-mi mai vina una? sau imi vine direct amenda ? aia de 9-20 pct.? totusi am sa ma duc la informatii la politie..sa vad ce zic si ei ..
aha..si acum dak nu dau datele la instiintarea aceasta....o sa-mi mai vina una? sau imi vine direct amenda ? aia de 9-20 pct.? totusi am sa ma duc la informatii la politie..sa vad ce zic si ei ..
_Smiley_
18th November 2008, 08:21
daca nu dai datele, primesti amenda aia mare si scapi de amenda de circulatie (si de punctele aferente).
In curand... autoevolution.ro
Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.