Help, problema cu un potentiometru

ste_nomine_fan

Salut, am un amplificator Pioneer A445 si am o problema cu potentiometrul de volum, cand misc de el se simte ca si cum ar freca de ceva si se misca mai greu, oricum sunetul nu il influenteaza de loc negativ, banuiesc ca ar trebui curatat, dar cu ce? Este un potentiometru mai ciudat nu cred ca il gasesc in comert usor.
GeorgeGeo
Incearca sa introduci in el pe stratul de grafit 2 - 3 picaturi de gaz (cu o seringa cu ac ). Nu altceva si nu mai mult . Pe urma as vre sa-ti aud parerea pe topic . tongue.gif

mister_rf
Acum depinde de unde apare blocajul respectiv. Daca prin miscarea butonului nu se produc zgomote suplimentare presupun ca blocarea este intre axul potentiometrului si corpul acestuia.
De aceea probabil ca rezolvarea se poate face doar prin demontarea acestuia si desfacerea potentiometrului.
Pentru deblocare trebuie curatat sau degresat axul cu un solvent sau un spray''antigripant'' fara ca lichidul sau impuritatile rezultate sa ajunga in zona de contact cursor sau la depunerea de grafit...
Dificultatea apare daca potentiometrul este capsulat, este nevoie de ceva pricepere si indemanare in a-l demonta si remonta corect.
ste_nomine_fan
Ar merge pus ulei de mecanisme fine?
mister_rf
Pe ax da. Scoate butonul si pune o picatura intre axul acestuia si corpul potentiometrului.

Click pentru a vizualiza atașamentul
ste_nomine_fan
Nu am avut ulei de mecanisme fine, dar am cumparat putina motorina EURO5 Diesel pt ca are mai multi aditivi de ungere si intai am pus pe langa ax, s-a simtit o usoara imbunatatire dar tot freca destul de rau apoi am pus in interior pe grafit foarte putina si acum merge ca nou, chiar super bine, va multumesc mult de ajutor.
m.stefan
QUOTE (mister_rf @ Feb 14 2008, 20:26) *
Pe ax da. Scoate butonul si pune o picatura intre axul acestuia si corpul potentiometrului.

Click pentru a vizualiza atașamentul

cauta si tu niste ulei de masina de cusut si ai sa vezi ca ti se duc toate problemele sau daca nu cauta un ulei cu vascozitate scazuta vezi pe la ceasornicarie mai gasesti iar un ulei super, eu folosesc ulei de masina.

paulvanorton
acel potentiometru asa este el construit.
se roteste greu(ca si cum ar freca)tocmai pentru a aigura o misare uniforma,permitand trecerea "lina"de la un nivel la altul.uneori in cazul nefolosirii aparatului o perioada de timp,el poate sa se roteasca ceva mai greu.nu este cazul sa intervii.isi "revine"la starea initiala rotindu-l de cateva ori.
ai pus motorina pe el...l-ai stricat.
motorina il va distruge in timp scurt.
Reclama
In curand... autoevolution.ro

Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.