Sony Ericsson XPERIA X1
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7

M0rtar0

http://www.sonyericsson.com/x1

si inca un site http://www.whoisjohnny-x.com/
Kcuf_di
Cica 630 coco la lansare, zice gsmarena.

eroarex
http://dailymobile.se/2008/11/02/sony-eric...ze-comparisons/
un size comparison biggrin.gif
http://dailymobile.se/2008/11/01/sony-eric...uchflo-3d-demo/
si un panou interesant biggrin.gif
poate chiar ca il voi cumpara dupa ce imi vand ipodu touch biggrin.gif
Steauaboy95
Hmm.....apetisante pozele!
Per total un telefon reusit, design de Sony Ericsson si "interior" de HTC, pare perfect insa vad 2 mari minusuri:
-Camera de 3.2 MPX, deja tehnologia evolueaza la 8MPX si ei au ramas blocati la 3....
- Windows Mobile.....interfata e reusita insa mi-e asa o tarsaiala la OS-ul asta....Daca ar fi avut Symbian poate poate as fi lasat Nokia o perioada biggrin.gif
eroarex
http://blog.se-nse.net/reviews/sony-ericss...eria-x1-review/
cred ca e cel mai bun review biggrin.gif
camera nu dezamageste ca din ce am vazut face niste poze grozave wink.gif
la ce interfata are nu prea cred ca o as umblu prea des prin cea de win-mo biggrin.gif
explore
QUOTE (Steauaboy95 @ Nov 23 2008, 00:42) *
Hmm.....apetisante pozele!
Per total un telefon reusit, design de Sony Ericsson si "interior" de HTC, pare perfect insa vad 2 mari minusuri:
-Camera de 3.2 MPX, deja tehnologia evolueaza la 8MPX si ei au ramas blocati la 3....
- Windows Mobile.....interfata e reusita insa mi-e asa o tarsaiala la OS-ul asta....Daca ar fi avut Symbian poate poate as fi lasat Nokia o perioada biggrin.gif

Pfff.... exact asta ma gandeam si eu , daca avea symbian in loc de windows biggrin.gif il luam
Dezavantaje:
Windows-Nu am umblat cu asa ceva pe mobile si am trecut de perioada in care experimentam cu noutati....
Nu are accelerometer sad.gif
Nu are tv out
Foarte greu
In mare , daca avea tv out si symbian sigur il luam , in cazul asta , mai asteptam poate scot ceva mai calumea
Are foarte multe puncte forte telefonul asta biggrin.gif in capul listei stand bateria
mojook
Oare cand va aparea si la noi in mod oficial? De aparut a aparut, l-am vazut pe cateva site-uri dubioase...

explore
QUOTE (mojook @ Dec 15 2008, 18:59) *
Oare cand va aparea si la noi in mod oficial? De aparut a aparut, l-am vazut pe cateva site-uri dubioase...

Telefonul e aparut de cateva luni bune , dar pe la Romania... mai greu , pe romani inca ii terorizeaza cu telefoane de 2mpx , norok cu internetul , iti zic ca daca nu ar fi avut netul un bum asa de mare in romania sa vedem ce preturi sunt inafara , inca ne jucam cu k750 ....
La noi ca la nimeni , iti dai seama ca daca aduc touch paduri pe stoc nu mai cumpara lumea pe astea normale.....
mojook
Cred ca pretul va fi destul de mare la aparitia in Romania, asa ca nu se vor arunca multi. Pe un site francez costa 645 euroi (2500 lei) , comparativ cu 2190 lei pe un site romanesc. Astept sa vad cat va costa la lansarea oficiala.
explore

QUOTE (mojook @ Dec 15 2008, 19:24) *
Cred ca pretul va fi destul de mare la aparitia in Romania, asa ca nu se vor arunca multi. Pe un site francez costa 645 euroi (2500 lei) , comparativ cu 2190 lei pe un site romanesc. Astept sa vad cat va costa la lansarea oficiala.

Nu stiu ce sa zic , e normal sa coste mai mult decat un lg si mai putin decat un nokia
Lg-uri cu touch screen sunt peste tot ( au scazut preturile en-gros) si nimenea nu se atinge de ele
Calitatea costa de obicei , bine eu la telefonul asta ( ca si in cazul la 5800 nokia) nu vad de ce sa coste mult , dotarile sunt medi-sub medi , ar fi fita mare sa cumpar 5800 cu 20 de mil de la noi cand in strainatate a ajuns la 320 de euro :-? sau cum vine treaba , romani au mai multi bani decat straini
tudor_ionutz2000
A aparut si la noi http://www.marketonline.ro/telefoane-mobil...csson-x1-xperia

Cam scump, sa speram ca o sa mai scada pretul.
Dante_Sparda
Scump domnu, scump. smile.gif)... Aici e ceva mai ieftinache. tongue.gif
mojook
Aici e si mai ieftin, dar oare sunt de incredere?
http://www.royalgsm.ro/
Eu as dori sa apara in magazine de telefoane mobile sau la dealeri de telefonie mobila, sa il pot butona inainte, sa stii ce cumperi.
Dante_Sparda
@ mojook

Cel putin "magazinul online" ce l-am pus eu e de incredere, pentru ca am cumparat telefoane de la tip, si e super ok. Nu pot decat sa recomand cu incredere. smile.gif Eu nu am avut nici o problema.

Cel pus de tine nu vad de ce nu ar fi de incredere. smile.gif Au preturi f corecte. smile.gif
mojook
Eu m-am ars de vreo 2 ori cu niste comenzi online (chestii relativ ieftine) asa ca mi-am cam pierdut increderea.
TimeWriter
Acum depinde si ce comanzi si, cel mai important, de la cine. Verifica si tu pachetul inainte sa dai banii, la Fan-Courier poti face asta.
jafpefata
QUOTE (mojook @ Dec 17 2008, 21:39) *
Eu m-am ars de vreo 2 ori cu niste comenzi online (chestii relativ ieftine) asa ca mi-am cam pierdut increderea.

Slab, slab, eu am comandat zeci de produse online. Foarte mulțumit!
gogu_paleologu
L-am luat si eu azi de AICI . E super, o sa revin cu poze. Daca am timp fac si un review.
mojook
QUOTE (gogu_paleologu @ Dec 18 2008, 17:24) *
L-am luat si eu azi de AICI . E super, o sa revin cu poze. Daca am timp fac si un review.

Felicitari pentru achizitie, asteptam pareri (eventual si poze facute cu el). Cam scump, dupa cum spuneam mai sus am gasit un site (http://www.royalgsm.ro/) unde este mai ieftin (2190 lei).

QUOTE (TimeWriter @ Dec 17 2008, 23:24) *
Acum depinde si ce comanzi si, cel mai important, de la cine. Verifica si tu pachetul inainte sa dai banii, la Fan-Courier poti face asta.

Pai de unde stii cu ce curier rapid vine pachetul, sa stea tipul ala sa il verifici, treaba lui este sa ti-l predea si sa il platesti.
dtancu
Iata un review micut de la mine, tocmai l-am luat de la marketonline astazi, Xperia X1i black, 2700 RON cu reducere

In primul rand sa scoatem din discutie aspectele legate de limitarile sistemului de operare. WM 6.1 are bubele lui, cunoscute de toata lumea, care sunt prezente in absolut orice device bazat pe WM deci nu le aducem in discutie. Acestea fiind zise:

Calitatea constructiei e remarcabila. Aproape in totalitate din metal, este un telefon greu, care da senzatia de gadget construit sa spargi capul la om cu el, fara a fi insa mare. Este mai mic decat un iPhone sau Touch HD ca latime, evident este mai gros din cauza tastaturii. Inca o data, superb construit, fara jocuri pe la incheieturi, fara backlight bleeding etc. Singurul bemol la cosntructie este cardul microSD la care nu poti ajunge decat desfacand capacul din spate.

Ca hardware, este aproape identic cu un HTC Touch Pro, cu deosebirea ca la Xperia memoria e un pic mai mare (512/256), ecranul e WXGA iar tastatura are 4 randuri in loc de 5, cu cifrele de pe randul superior accesibile prin combinatie cu o tasta speciala tip Fn (la touch Pro se acceseaza direct).

Ecranul este superb, are rezolutia lui Touch HD dar la o diagonala de 3 ", ceea ce duce la o definitie foarte buna a imaginii. Xperia are taste hardware pt. aproape orice (call/reject/OK/Panels/2 butoane hard pt softkeys/volume rocker/camera, plus D-pad, plus un mouse optic in centrul D-pad-ului.
Inca ceva:asta e un telefon cu 4 (patru) LED-uri de semnalizare , cate unul in fiecare colt al carcasei. LED-uri in 3 culori fiecare, sistem software de semnalizare cu vreo 25 de combinatii de lumini in functie de ce ti se intampla (baterie slaba/mesaj SMS/mesaj MMS/email nou/ apel pierdut/apel in curs...) sunt zeci de combinatii, cine dracu tine minte culorile toate nu stiu.
O varianta mai amuzanta e unul din panel-uri cel cu pesti care inoata 3D pe ecran. Fiecare peste e diferit si inseamna ceva, in functie de culoare (sunet inchis, apeluri pierdute etc), plus ca ii poti face sa inoate spre stylusul tau

Inventia celor de la Sony cu panel-urile este un concept foarte promitator, in orice caz mai promitator decat TouchFlo. In momentul in care vor exista suficiente panel-uri sistemul devine foarte flexibil. Ceea ce exista la ora actuala e deja ca si cum ai avea 6 tipuri de TouchFlo, fiecare customizabil.

Ca performanta, este foarte, foarte rapid. Cu ultimul ROM este mai rapid decat orice HTC din familia Touch, incluzand HD/Diamond/Touch Pro. Rotatia ecranului instantanee, derulare in meniuri instantanee (la Xperia exista 128 MB RAM dedicati pt acceleratorul grafic, destinati in principal panelurilor).
De asemena, Sony a reusit sa convinga pe cei de la Opera mobile sa faca o versiune special optimizata pt Xperia. Merge foarte foarte aproape ca performanta fata de un Safari pe iPhone.

Bateria de 1500 mAh, foarte buna. Nici nu se pune problema de incarcat in fiecare zi, indiferent de WiFi/Bluetooth & Co.

Camera foto cu autofocus, blitz, puncte de focalizare multiple selectabile prin touch, insa doar 3,2 MP.

Pe partea audio: desi nu e vandut ca un telefon din seria walkman, Sony pune niste casti neasteptat de bune in pachet. Asta vine de la cineva care da lejer 500 EUR pe casti in-ear Shure asa ca luati-o ca atare. Castile sunt in-ear insa au adaptor cu microfon pe fir, care poate fi folosit cu orice alte casti. Xperia are jack de 3,5 mm.
Softul audio/video e cu dus si intors: el ca soft e exceptional, a se vedea review-urile de pe net. Este un panel separat care e identic cu sistemul de interfata folosit la PSP. Poate fi foarte usor manuit cu degetul, fiind adaptat pt touch. Partea proasta e ca fiind un panel dedicat, nu poti sa iesi din el si sa faci altceva in timp ce asculti muzica. Daca vrei asa ceva folosesti playere dedicate tip Coreplayer/ Media Player etc si nu mai treci prin panelul respectiv.

Ca minusuri:

- nu are accelerometru. Orientarea ecranului se schimba la deschiderea/inchiderea sliderului
- in afara de panel-uri, este aproape 100% un PDA-phone clasic. Partea de utilizare touch este mult mai redusa fata de un HTC. Exista optimizari pt derulare liste cu degetul, dar cam atat.
- ecranul nu este "flush" ca la HTC, ci este "recessed", ca la Tytn II. Avantaj: sensibilitate foarte mare a ecranului, dezavantaj: nu se poate folosi atat de usor cu degetul
- camera doar 3,2 MP.

Concluzia mea este ca l-au facut ca pe un device business in primul rand. Ai nevoie clar de stylus ca sa-l folosesti, exista un TouchFlo preinstalat in unul din paneluri insa imediat ce iesi din el e nevoie de stylus. Foarte rapid, foarte bine construit, designul nu dezamageste absolut deloc, are un look&feel de telefon combinat cu un PDA. Cred ca e la ora actuala primul PDA-phone in clasa business.
TimeWriter
Foarte bun review-ul, felicitari. N-ar fi stricat si ceva poze. tongue.gif
dtancu
QUOTE (TimeWriter @ Dec 20 2008, 00:40) *
Foarte bun review-ul, felicitari. N-ar fi stricat si ceva poze. tongue.gif

Da, din pacate am descoperit o chestie la care va rog sa fiti toti atenti cand cumparati din Romania:
La ora actuala Xperia se vinde la noi prin Marketonline si prin pdamall. Atentie ca nu sunt aduse prin canalele oficiale Sony-Ericsoon. Al meu e adus din Germania, are toata documentatia in germana, insa asta n-ar fi nimic.
Are tastatura germana (QWERTZ), iar telefonul are ROM UK in engleza, flash-uit peste hardware-ul DE. Telefoanele sunt sigilate, noi, cu garantie, insa mi se pare bataie de joc sa vinzi PDA-uri cu ROM english pus peste un hardware DE.
Atentie mare.
C_BLOCK
laugh.gif Asa , chiar eram curios care e bastan sa dea 20 si ceva de milioane pe un telefon smile.gif
Bateria cat tine este intrebarea
dtancu
Cel putin doua zile, folosit intens, WiFi, Bluetooth, 3G.
dany31337
salut...eu am un xperia in limba germana si verau sa il bag in limba engleza si nu reusesc....

prima data trebuie instalat "X1_HardSPL_v1.zip" cu instructiunile astea:
CODE
UPDATE: RELEASE TIME

Well, we actually have a Hard-SPL ready, what we *don't* have is an xperia, so, we're accepting your gracious donations so we can actually go and buy one and tinker with more hacks!
you can see the donation link in our signature - the big link saying "elite project".

Instructions to flash Hard-SPL:

it's recommended you run the basic package, and don't flash the other attachment (MFG SPL - it is only for hackers).

0a) make sure you have .NET framework installed on your PC! if not, get it from http://www.microsoft.com/downloads/d...DisplayLang=en
0b) if you have vista, WMDC update is recommended: http://www.microsoft.com/windowsmobi...ce-center.mspx
1) download Hard-SPL package from attachment, extract to an empty folder.
2) it is recommended you download only the X1_HardSPL_v1.zip unless you want to tinker with MFG SPL (MFG SPL 0.52 is a separate attachment).
3) you must Have Phone Synced with PC in Windows Mobile!
4) run X1_HardSPL.exe. (if you want to flash MFG SPL: at this point replace the extracted RUU_Signed.nbh with the MFG version of RUU_Signed.nbh)
5) follow steps in the RUU, and check on the device for prompts after PC shows loading bar.
6) it should go to tricolour screen now and say 0.52.OliNex.MFG (this is SSPL!).
7) Hard-SPL flashes, device automatically reboots, job done.
8 ) to confirm you got it installed, go into bootloader mode (tricolour screen!) and verify the screen shows 0.72.OliNex (or 0.52.OliNex MFG).

NOTE: you will not see the SPL version during normal boot, that is the OS version, not SPL!
to enter bootloader mode to see version: with the device turned OFF, press and hold the volume down button along with the power button, then release the power button, and finally release volume down button when bootloader tricolour screen appears.

NOTE 2: anyone having problems with the device entering SSPL automatically(your device doesn't go to tricolour screen), please copy Xperia-SSPL-Manual.exe from the Xperia-SSPL-Manual.zip attachment to the device and run it. then once the screen is in SSPL (tricolour screen saying 0.52.OliNex), run RUU on the PC (i.e. the rest of the hardspl package) manually.

NOTE 3: this is unsigned Hard-SPL. also, this has overwrite protection, if someone needs to revert to stock SPL for warranty reasons, a stock SPL downgrade package is also available here - scroll down!

NOTE 4: do not use this RUU to flash anything else! this is only intended for flashing the Hard-SPL. use Xperia CustomRUU to flash other ROM images. for example this version: http://rapidshare.com/files/164933503/X1_CustomRUU.zip

IMPORTANT: extra Xperia-specific notes: the prerelease roms out there in the X1 ROMs thread are not going to flash on retail devices because the radios they include are only flashable on prerelease devices ("Security unlocked" message in SPL can be seen on these). so what you need to do is repack the NBH without the radio - this will only work with Hard-SPL though, as repacking breaks the HTC sign on the NBH file.
I had a tester upload a repackaged UK image, which will flash fine. you can find it in the x1 roms thread. =)

se descarca imaginea cu limba care o vrei, pentru engleza o gasiti aici: link

apoi se scrie inaginea pe telefon....instructiunile pe care le-am gasit spun:
CODE
How to enter bootloader mode on your Xperia:

0. Make sure your phone battery is fully charged.
1. Turn off your phone.
2. Remove and reinsert the phone battery.
3. Press and hold first the volume down button on the phone and then the phone power button.
4. Continue holding the two buttons (volume down + power button) down until the phone display turns on and displays colored stripes.
5. Release the buttons.
6. Attach the USB-mini cable to the phone and the PC.
7. Take a cold beer :).
Delay a few minutes, or alternativity take a short nap
8. Follow included instructions.
9. Read again.
...
10. Start playing with your device

problema este ca nu stiu cum sa bag imaginea pe telefon. daca stie cineva cum se face sau a mai facut asa ceva va rog sa impartasiti si la altii.
Reclama
In curand... autoevolution.ro

Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.