Verdictul CC: afară cu chiriașii-expirați ai RAAPPS!
Pagini: 1, 2, 3, 4

romaximusro

Curtea Constituțională a declarat nule de drept contractele la adăpostul cărora politicieni ca Mircea Geoană, Vasile Dâncu sau Petre Roman stau ilegal în vile primite de la stat chiar și după încheierea mandatelor de miniștri. Astfel, cei care și-au păstrat casele de la stat mai mult de două luni după pierderea funcției - majoritatea numiți de PSD înainte de 2004 - nu vor mai avea nicio justificare pentru a le păstra.

Curtea Constituțională îi scoate din vilele de protocol ale RAAPPS pe demnitarii care au rămas chiriași de lux chiar și după încheierea mandatului. Judecătorii au declarat nule de drept toate contractele de închiriere care le permit acestora să ocupe pentru sume modice casele de la stat, după împlinirea a 60 de zile de la eliberarea din funcție.

Disputa privind legalitatea contractelor prelungite a fost tranșată de judecători în motivarea deciziei din 30 ianuarie, prin care a fost declarat neconstituțional articolul de lege care le permitea demnitarilor-chiriași cumpărarea vilelor prin negociere directă, fără licitație. Astfel, după publicarea deciziei în Monitorul Oficial, politicieni ca Mircea Geoană, Vasile Dâncu, Șerban Mihăilescu, Șerban Nicolae sau Petre Roman, chiriași fără drept ai RAAPPS, nu vor mai avea nicio justificare pentru a rămâne în locuințele primite de la stat.

Protecție socială pentru demnitari

Judecătorii au ajuns la concluzia că, spre deosebire de foștii chiriași ai apartamentelor de bloc comuniste, care și-au cumpărat în ’90 locuințele printr-o măsură socială, chiriașii de lux au intrat în casele statului fie aleși sau numiți în funcții publice și numai pe durata mandatului, fie „în baza unui act de folosire a locuințelor la care nu aveau dreptul“.

„În ipoteza în care s-au încheiat contracte de închiriere pe durată determinată cu încălcarea“ articolelor de lege care prevăd obligativitatea de a elibera locuința în două luni de la data expirării mandatului, „Curtea reține că acestea sunt nule de drept pentru perioada care s-a scurs după 60 de zile de la încetarea datei demnității sau a funcției publice“, concluzionează judecătorii.

Pe făraș: Geoană, Dâncu, Mihăilescu

Majoritatea celor care și-au păstrat casele de la stat sunt cei numiți în funcții de PSD înainte de 2004. Printre capii de listă se numără foștii miniștri PSD Mircea Geoană, Vasile Dâncu, Alexandru Athanasiu, Șerban Mihăilescu, Dan Nica, Georgiu Gingăraș. La fel și fostul procuror general Tănase Joița sau expremierul Petre Roman, contestatar al notificării de evacuare din casa locuită încă de Mioara Roman.

Tot într-o casă a RAAPPS se află cabinetul senatorial al lui Ion lliescu, aflat în litigiu, dar și Fundația Europeană „Nicolae Titulescu“, prezidată de fostul premier PSD Adrian Năstase. Case de la stat au și fostul director al SRI Virgil Măgureanu, fostul șef al Direcției de Informații Externe Nicolae Pleșiță, Gelu Voican Voiculescu sau foștii demnitari comuniști Ștefan Andrei și Paul Niculescu-Mizil.

Cum au fentat legea

„Acești tovarăși au găsit diferite formule și și-au încheiat direct contracte de închiriere, când încă mai erau în funcții și nu încălcau nicio lege. Unele sunt pe termen de câțiva ani, altele nici nu au termen, sunt valabile „până la rezolvarea situației locative“. Au profitat de lipsa de reguli și au făcut reguli. Alții au contracte pentru locuințe de serviciu pe care nu le-au mai părăsit“, explică Ilie Bolojan, secretarul general al guvernului.

Chiar dacă nu îi va evacua imediat pe chiriașii-expirați din vile, verdictul Curții va cântări mult în instanță, în eventualele procese deschise de demnitarii care vor refuza să plece. În paralel, RAAPPS plănuiește să le mărească de șapte ori chiriile, printr-o ordonanță de urgență.

sursa: http://www.evz.ro/articole/detalii-articol...rati-ai-RAAPPS/
kopu
Iar dai citate din oficios ? Pai nu stii ca astia spun numai sferturi de adevar ? Da, e corect: pesedeii respectivi sa zboare de acolo... dar ce ne facem cu restul baietilor ? Adica modul in care Blaga si altii ocupa incorect o vila Rapps e mai putin ilegal decat stau altii ?? confusedsmiley.png Ioana Tariceanu, nu, nimic ?

Pe bune, incepe si tu sa deschizi topicuri fara a cita doar oficiosu', am vazut ca ai si idei bune si nu cred ca trebuie sa repeti permanent dupa oficios cum face boculet dupa basel...

romaximusro
pai da si tu o lista de exdemnitari pdl care ocupa abuziv case raapps tongue.gif dupa ce si-au incheiat mandatul
mihaibo
QUOTE (romaximusro @ Feb 10 2008, 23:56) *
pai da si tu o lista de exdemnitari pdl care ocupa abuziv case raapps tongue.gif dupa ce si-au incheiat mandatul

Blaga iesi afara din casa! ohmy.gifK:
romaximusro
de ce ? e exdemnitar care sta in casa de la rapps peste cele 60 de zile legale? smile.gif ca iliescu cu fundatia lui, geoana , dancu, gelu voican voiculescu, miki spaga
mihaibo
QUOTE (romaximusro @ Feb 11 2008, 00:08) *
de ce ? e exdemnitar care sta in casa de la rapps peste cele 60 de zile legale? smile.gif ca iliescu cu fundatia lui, geoana , dancu, gelu voican voiculescu, miki spaga

Maximo nu mai fa pe prostu bash.gif
romaximusro
smile.gif hai da lista aia de exdemnitari ce stau in case peste cele 60 de zile "regulamentare" smile.gif

mihaibo
QUOTE (romaximusro @ Feb 11 2008, 00:21) *
smile.gif hai da lista aia de exdemnitari ce stau in case peste cele 60 de zile "regulamentare" smile.gif

Cauta si ai sa gasesti! cool.gif
Eu iti dau un singur nume Blaga(vamesu ajuns ministru de interne laugh.gif ) sta in casa RAPPS si de nu mai e in functie de mai mult de 60 de zile!
tomaso
QUOTE (romaximusro @ Feb 11 2008, 00:21) *

Aștepți degeaba.
Știe și el că toți "chiriașii " sunt din tabăra pe care o apără cu atâta osârdie. Ar însemna să se acuze singur.

Din partea mea, să fie dați afară absolut toți cei care au locuință de serviciu, acestea să fie vândute prin licitație, iar cei care vor să lucreze ca angajați la stat, să negocieze mărirea salariului, astfel încât să poată plăti o rată la bancă, sau o chirie.
Eu nu am chef ca să plătesc impozite pentru ca puța lui Geană, Blaga, Basescu , Pulescu, Belescu, să stea într-o casă de serviciu.
Dacă nu le convine regimul, să se ducă la cules de căpșiuni, ori să își schimbe domeniul de activitate.
Valabil și pentru parlamentari.
Dacă sunt sărăntoci linge blide, să nu intre în politică, să ne scutească.
Vrei să faci politică ?
Ok, poți face, dar nu mă obliga pe mine, contribuabil, să îți plătesc salariu și casă. Fă politică pe banii tăi, iar patria îți va fi recunoscătoare sau va defeca pe tine, după caz. nimeni nu te obligă să fii parlamentar, ministru, președinte. Tu ai vrut asta, tu ai dorit-o, nimeni nu ți-a solicitat serviciile, așa că, te rog frumos, sacrificăte pentru popor, mâncațaș !
Mosotti

nu vi se pare ca CC da cam multe verdicte in ultima vreme?
Strict
CC dă verdicte de cîte ori i se cere, dintre care unele apar în ziare, în funcție de cine poate fi tîrît în noroi.
fanariotul
QUOTE (Mosotti @ Feb 11 2008, 12:40) *
nu vi se pare ca CC da cam multe verdicte in ultima vreme?

Pai daca nu se poate conduce tara altfel ?! Este o criza de autoritate si la guvern, si la presedintie.

Si oricum se vede clar ca le da aiurea; dupa parerea mea este o "fuga de raspundere" clara, cred ca le tataie curul alora de pe acolo.

Ba nu are drept de veto, ba poate refuza o singura data, ba nu exista motive, ba exista dar nu sunt foarte grave si Parlamentul ramane sa decida...

Mai bine angajam un rabin. biggrin.gif
romaximusro
QUOTE (fanariotul @ Feb 11 2008, 12:50) *
Pai daca nu se poate conduce tara altfel ?! Este o criza de autoritate si la guvern, si la presedintie.

Si oricum se vede clar ca le da aiurea; dupa parerea mea este o "fuga de raspundere" clara, cred ca le tataie curul alora de pe acolo.

Ba nu are drept de veto, ba poate refuza o singura data, ba nu exista motive, ba exista dar nu sunt foarte grave si Parlamentul ramane sa decida...

Mai bine angajam un rabin. biggrin.gif

ce dragut. de ce nu zici tu mai bine care e cauza reala: o constitutie de-ampulea facuta cu curul de psd-ul iorgovan sleep.gif
kopu
Bre Romux: in primul rand vezi ca atunci cand Iorgovan a facut Cosntitutia in partid era si Basel si inca ministru cool.gif

In al doilea rand, revenind on-topic, Blaga marsh afara !!! Trebuia sa paraseasca casa in 60 de zile dupa ce a plecat din postul de ministru si NU a facut-o, ce dracu nu intelegi ?

In alta ordine de idei iata ce ne-a soptit o pasarea :

In 1997 motivand ca imobilul din Bulevardul Aviatorilor nr. 57 este revendicat de fostii proprietari, TRAIAN BASESCU a solicitat in calitate de Ministru al Transporturilor atribuirea unei locuinte de protocol. RAAPPS i-a repartizat pentru perioada mandatului de ministru locuinta din B-dul Maresal Prezan nr. 4. In realitate, Primarul General al Capitalei nu numai ca nu a parasit imobilul din B-dul Aviatorilor nr. 57, dar, in 1998, Directia de Administrare a Fondului Imobiliar i-a prelungit contractul de inchiriere pana in 2004.

Chirias la propria Primarie, in vila din B-dul Aviatorilor nr. 57, TRAIAN BASESCU a solicitat RAAPPS, in 2000, prelungirea contractului de inchiriere pentru apartamentul din B-dul Maresal Prezan nr. 4. Solicitarea Primarului General nu era una legala, intrucat pierduse calitatea de demnitar, dar la interventia ministrului PSD, Serban Mihailescu, RAAPPS i-a prelungit contractul de inchiriere.

Hmmm, Base si Michi Spaga ?
romaximusro
QUOTE (kopu @ Feb 11 2008, 18:50) *
Bre Romux: in primul rand vezi ca atunci cand Iorgovan a facut Cosntitutia in partid era si Basel si inca ministru cool.gif

In al doilea rand, revenind on-topic, Blaga marsh afara !!! Trebuia sa paraseasca casa in 60 de zile dupa ce a plecat din postul de ministru si NU a facut-o, ce dracu nu intelegi ?

In alta ordine de idei iata ce ne-a soptit o pasarea :

In 1997 motivand ca imobilul din Bulevardul Aviatorilor nr. 57 este revendicat de fostii proprietari, TRAIAN BASESCU a solicitat in calitate de Ministru al Transporturilor atribuirea unei locuinte de protocol. RAAPPS i-a repartizat pentru perioada mandatului de ministru locuinta din B-dul Maresal Prezan nr. 4. In realitate, Primarul General al Capitalei nu numai ca nu a parasit imobilul din B-dul Aviatorilor nr. 57, dar, in 1998, Directia de Administrare a Fondului Imobiliar i-a prelungit contractul de inchiriere pana in 2004.

Chirias la propria Primarie, in vila din B-dul Aviatorilor nr. 57, TRAIAN BASESCU a solicitat RAAPPS, in 2000, prelungirea contractului de inchiriere pentru apartamentul din B-dul Maresal Prezan nr. 4. Solicitarea Primarului General nu era una legala, intrucat pierduse calitatea de demnitar, dar la interventia ministrului PSD, Serban Mihailescu, RAAPPS i-a prelungit contractul de inchiriere.

Hmmm, Base si Michi Spaga ?

iarasi basescu? laugh.gif te pomenesti ca el o fi fost ala care l-a obligat pe inocentul iorgovan sa scrie constitutia de-ampulea pe care o avem noi, nu? rolleyes.gif
Dihorul Razboinic
Astia nu semneaza un contract la primirea locuintei de protocol? Ii lasa sa dea cu barosul in pereti?

Blaga iesi afara!
dududodo
QUOTE (romaximusro @ Feb 10 2008, 23:24) *

Buna ziua stiti pasi care trebuie urmati ptr cumpararea unei firme ?

Va multumesc
kopu
QUOTE (romaximusro @ Feb 11 2008, 21:02) *
te pomenesti ca el o fi fost ala care l-a obligat pe inocentul iorgovan sa scrie constitutia de-ampulea pe care o avem noi, nu? rolleyes.gif

Romy, tu ai pomenit acolo de pesedei si eu ti-am atras atentia ca feseneu' era implicat atunci (inca nu se certase ilici cu petrica+basel) deci pesedeu' e la fel de vinovat ca pd-u'. Asta e tot.

L-am bagat p basel in topicu' tau pentru ca omul a avut maaaari probleme cu restituirea caselor de la Rapps. Tu mi-ai zis sa-ti dau lista de oameni de la marele partid care au avut probleme cu casele Rapps. Eu ti l-am exemplificat chiar pe sefu' lor, pe amicul basel.

Iar la final: BLAGA IESI AFARA !!!! mad.gif

Asa-i ca-ti pare rau ca ai deschis topicul ? thumbup.gif
romaximusro
QUOTE (kopu @ Feb 11 2008, 21:23) *
Romy, tu ai pomenit acolo de pesedei si eu ti-am atras atentia ca feseneu' era implicat atunci (inca nu se certase ilici cu petrica+basel) deci pesedeu' e la fel de vinovat ca pd-u'. Asta e tot.

eu zic ca vinovat e iorgovan, care ghici in ce partid a murit wink.gif
maryus75
QUOTE (romaximusro @ Feb 10 2008, 23:56) *

bassecu!!!!!!!!!!!stiu ca acum sta legal,da casa e FURATA!!!!!!!!si el e chiar seful PL-D.bassecu iesi afara ,escrocule!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
kopu
Blaga iesi afara !!! death.gif Asa un exemplu da un viitor prim-ministru ?
Romux, vii cu tot felul de pesedie expirati sau ratati cand un ditamai numarul 2 in marele partid de cisntiti sfideaza legea... death.gif

(nu Romaximus, topicul nu se poate sterge, I'm sorry ! thumbsup.gif )
romaximusro
QUOTE (kopu @ Feb 11 2008, 21:23) *

L-am bagat p basel in topicu' tau pentru ca omul a avut maaaari probleme cu restituirea caselor de la Rapps. Tu mi-ai zis sa-ti dau lista de oameni de la marele partid care au avut probleme cu casele Rapps. Eu ti l-am exemplificat chiar pe sefu' lor, pe amicul basel.

Iar la final: BLAGA IESI AFARA !!!! mad.gif

Asa-i ca-ti pare rau ca ai deschis topicul ? thumbup.gif

da blaga ce a facut? a stat in case de la rapps, desi nu mai e demnitar? Asa cum a facut-o crema psd-ului? laugh.gif
QUOTE (maryus75 @ Feb 11 2008, 21:31) *
bassecu!!!!!!!!!!!stiu ca acum sta legal,da casa e FURATA!!!!!!!!si el e chiar seful PL-D.bassecu iesi afara ,escrocule!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

pai daca sta legal unde e problema? console.gif
mihaibo
QUOTE (romaximusro @ Feb 11 2008, 21:46) *
da blaga ce a facut? a stat in case de la rapps, desi nu mai e demnitar? Asa cum a facut-o crema psd-ului? laugh.gif

pai daca sta legal unde e problema? console.gif

Blaga STA in casa RAPPS wallbash.gif wallbash.gif wallbash.gif

Blaga iesi afara din casa!

pai tocmai asta e problema ca toate averile smecherilor sunt facute "legal"

Base da casa inapoi!
romaximusro
QUOTE (mihaibo @ Feb 11 2008, 22:42) *
Blaga STA in casa RAPPS wallbash.gif wallbash.gif wallbash.gif

Blaga iesi afara din casa!

pai tocmai asta e problema ca toate averile smecherilor sunt facute "legal"

Base da casa inapoi!

inca odata.. si ce ca sta? Incalca vreo lege ca geoana, miki spaga si alti pesedei? Ca aia nu is mai demnitari si stau in case de la rapps wink.gif
kopu
Bai, tu nu intelegi, Blaga nu mai are dreptul sa stea pentru ca NU MAI ESTE MINISTRU bre ! Numai cat a fost ministru avea dreptul sa stea (ma rog trebuia sa o elibereze in 60 de zile ceea ce el NU A FACUT !)

Blaga , iesi afara !!!

Si Base a avut in trecut aceeasi problema cu statul peste cat era legal in casele Rapps, pastrandu-le mult peste limita.

Dar acu, Blaga , iesi afara !!! E ilegal ca sta, bre Romux, tu deschizi un topic si habar n-ai despre ce e vorba cu casele astea, doar asa vii cu citate de prin oficios fara sa intelegi despre ce este vorba ?

Uite pana si oficiosu' nr. 2 l-a dat in gat pe Blaga (nu-ti mai dau decat citate din oficioase ca sa nu ma contrazici) : aici
Reclama
In curand... autoevolution.ro

Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Pagini: 1, 2, 3, 4
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.