Tocmai mi-am cam definitivat planurile de EURO 2008.
Cea mai ieftina alternativa este:
plecare cu Easy Jet spre Milano Malpensa pe 7 sau 8 iunie (14:55 - 16:05). Azi mi-am cumparat biletul care a fost 40 euro pentru plecare 7 iunie. Se doarme in Milano, iar in ziua meciului cu Franta (de la Zurich), se pleaca cu trenul (4.5 ore Milano - Zurich). Se plateste doar parcursul italian (Milano Centrale - Chiasso Dogana), pentru ca pe parcursul elvetian, transportul este gratuit pentru cei care au bilet de meci.
In urma unui acord intre UEFA si caile ferate elvetiene si austriece, posesorii de bilete de meci vor avea transport gratuit in ziua meciului si jumatate din a 2-a zi. Legitimarea se face pe baza biletului de meci.
Dupa meci (se termina la ora 20:00), ma mut la Luzern (cazarea in orasele gazda ale EURO vor fi colosale), aflat la o ora cu trenul, Tot din Luzern, voi lua trenul dus-intors si la al 2-lea meci al nationalei (13 iunie, cu Italia tot in Zurich). Cine vrea sa mai stea, poate sa stea tot in Luzern ca al 3-lea meci e la Bern (17 iunie, ora 20:45), aflata tot la 1 ora cu trenul, dar am dubii ca vor mai fi trenuri la retur, asa ca ar trebui cazat in Bern.
A 2-a zi se poate reintoarce la Milano, dar nu veti prinde nici Easy Jet (din Malpensa), nici Wizz Air (din Bergamo), asa ca mai trebuie sa stati o noapte in Italia. Returul cu Easy Jet pe 19 iunie a costat azi 36 euro.
Subsemnatul o sa mai dea o raita prin Marrakech (easyjet din Geneva), dar asta e alta poveste