Ce autorizație este necesară pentru o rețea de bloc?
Pagini: 1, 2

tudor_turcu

QUOTE(imanole @ Sep 27 2004, 12:24)
Deci, pentru cei care au o retea ne-comerciala (cabluri sau laser) obtinerea autorizatiei NU ESTE NECESARA.

Intr-adevar, daca e o retea privata sau non-profit, autorizatia ANRC nu e necesara in aceste cazuri...

Problema se pune de ex. la acele retele de cartier care sunt instalate de mici firmulite mai mult sau mai putin oficiale si raman proprietatea acelor firmulite (switchurile/cablurile etc...), care firme vand accesul la Internet pentru mebrii retelei si percep taxe de instalare / intretinere retea...
tuguy
QUOTE(dobrotescunicol @ Sep 7 2004, 17:43)
Rețele de cartier sunt peste tot. Aproape in orice bloc mergi există rețea de calculatoare.
Este cineva, măcar un singur om de pe acest forum, care a obținut aprobarea necesară de la ANRC sau de la alte instituții pentru rețeaua sa?
Care este procedura pentru a obține autorizația? Concret!!! Nu vreau raspunsuri de genul: vezi pe site sau intreaba acolo. Frate, daca ai obținut autorizația, zi-ne si nouă clar ce ai facut? La ce ghișeu ai mers, ce ai scris în cerere, cum arată tanti de la ghișeu, etc.?
*

salutare,
In primul rand tre sa spun din capu' locului ca,cei care dau vina pe birocratie sau alte chestii de genul asta se uita prea mult la stirile de la ora 5:)
De vre-o 2 luni am inceput constructia unei retele intr-un mic orasel din apropierea iasului.
Ideea este ca daca vrei sa faci retea intr-o fara autorizatie , vei avea neplacuta surpriza ,ca la un moment dat un istet(dintre abonati ) care este conectat la micuta ta retea , sa emita pretentii(gen" vreau si eu chitanta" sau " de ce a cazut reteaua ,ca eu am platit pentru acest serviciu si nu s-au luat masuri la secunda" sau " cine-mi garanteaza mie ca intr-o zi nu te superi si nu mai oferi aceste servicii" ,etc,etc) .
Drept urmare :
pentru cei care vor sa stie ce proceduri trebe' urmate :
1. autorizatie de functionare in care sa fie mentionat codul caen 6420
2 . certificat de inmatriculare de la camera de comert in care sa fie specificat codul caen (sau in cazul in care ai firma o mentiune in care sa fie specificata adaugarea codului caen 6420)
3. cerere de notificare la anrc in care specifici clar ce fel de servicii vrei sa oferi publicului(telefonie,acces internet,coletarie,catv,etc,etc) Dupa 7 zile sunt obligati sa-ti trimita prin posta autorizatia .
4. I-ti mai trebe' un certificat de urbanism in cazul in care tre sa traversezi cu cabluri pe domenii publice(prin blocuri si scari i-ti trebe' doar acordul proprietarilor)

Succes!

AndreiTk
QUOTE(tudor_turcu @ Sep 15 2004, 11:44)
Sigur ca exista, dar o fac pe riscul lor - daca se supara un proprietar, atunci apar problemele...

Daca te referi la firme care se ocupa cu instalarea de retele de cartier, sigur ca sunt, am vazut si astfel de firme care in momentul in care fac o oferta de acces la internet unei retele existente pun ca si conditie ca echipamentele hardware din retea (cabluri, switch-uri, hub-uri) sa devina proprietatea lor (dobandind astfel un pseudo-monopol) ...
----------------------

E o chestie de bun simt ca pentru orice cablu care traverseaza parti de proprietate comuna a unui imobil (pereti exteriori, casa scarilor, acoperis etc...) sa se ceara aprobarea asociatiei de proprietari (daca exista)...
Normal, in cele mai multe cazuri nimeni nu cere nici o aprobare si in general nu sunt probleme in practica...

Tudor
*

eu am contracte cu asociatiile de locatari , facute de un jurist , cu aproape 80 % din blocuri si in general iti vor pune intrebarea: " da chirie, cat dai? " sau "da mie ce imi iese daca semnez", la prima intrebare raspunzi ceva de genul " da aia de la cablu, aia de la telefon, apa, gaze platesc ceva?" desi nu ai succes tot timpu si apoi vei plati chirie, ca nu o sa mai treci pe acolo nici cu tancul , iar la a 2-a intrebare raspunzi : " dam si noi un protocol ..."
mai pe scurt ie nasjpa si asa si asa.
AndreiTk
ANRC (www.anrc.ro , Autoritatea Nationala de Reglementari in Comunicatii) este institutia care vegheaza asupra retelistitilor .Aveti neaparat nevoie de certificatul tip pentru furnizarea rețelelor și serviciilor de comunicații electronice . Sa nu va speriati de tot acesti formular , are multicele pagini dar nu toate sunt utile .Acest certificat trebuie luat fie de pe site (www.anrc.ro----legislatie-----decizii anrc-----nr 1333 pe anul 2003) sau de la sediul lor ( sediul ANRC este fata in fata cu casa poporului exact pe strada care duce spre casa poporului , exact pe partea stanga mai exact din cate am vazut eu se afla in aceeasi cladire cu consiliu national al audiovizualului ) .Odata ajunsi acolo va trebuii sa urcatii la etajul 3 camera 11 , sper sa nu ma insel , unde gasiti niste functionari foarte amabili , cereti certificatul tip mergeti acasa il completati in liniste sau il completati si acolo dar sa aveti la voi : copie dupa buletinul solicitantului ( solicitantul trebuie sa fie unul din administratorii firmei este obligatorie aceasta regula ) copie dupa actul constitutiv ( este acela cu toate domeniile de activitate ) copie dupa certificatul de înregistrare conținând codul unic de înregistrare (este acela frumos colorat cu stema romanie si numele firmei si principalul domeniu de activitate) si un fel de desen al retelei ( la acest desen nu este obligatoriu eu unul am dus o schita a blocului din actele de cadastru si am insemnat pe bloc unde sunt principalele swichuri .Cam atata trebuie sa aveti la voi cand mergeti la ANRC , actele firmei insotite de acel formular .Luati formularul il completati lejer , nu va speriati daca il gresiti dupa ce ati terminat de completat o sa va duceti intr-o camera alaturata unde unul din angajati va corecta greselile voastre . Dupa ce ati terminat si aici veti merge la parter ( p2 ) la economic-----registratura unde veti depune dosarul si asta e veti primi un fel de bon si veti astepta telefonul unui angajat in 7 zile .
Cam atata , aveti mare grija ce faceti , faceti dinainte un plan de afaceri bine pus la punct , scrieti intr-un caiet tot ce s-a cheltuit si tot ce s-a incasat , faceti-va o baza de date cu toti clientii na si cam atata .
Bafta multa si sa ne auzim la cat mai multe peeringuri , as vrea sa mai deschid un topic la alta sectiune despre o regula pe care o aud dese ori prin cartier si care nu prea o inteleg sper sa nu deranjez pe nimeni !

acest text este luat de pe un alt forum ( interlan ) scris de Traznitu, l-am copy/paste in ideea in care nu voi face reclama unui alt forum
Traznitu scuze daca te superi biggrin.gif[B][B]
Reclama
Am vazut aici ca au CASCO cu 5% mai ieftin. Pentru Renault e oferta in principal! Pare OK... uitati-va si voi!
Pagini: 1, 2
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.