masina de spalat Whirlpool FL 5085

Bujye

Salut! Am o masina de spalat Whirlpool FL 5085 de cca 3 ani si am probleme cu ea. Multi or sa zica sa o duc la un service specializat dar mi-e oroare de "meseriasii" pe care "ii lauda" lumea. Manopera scumpa, piese scumpe, lucrare proasta. Eu ma pricep la electronica si electrotehnica(am diploma) si inainte de a umbla la ea de unul singur vreau sa vad daca stie cineva cam ce ar avea si unde sa umblu exact. Problema e ca s-a dublat timpul de spalare, indiferent ca e pe program rapid sau normal, nu mai stoarce si nu incalzeste apa. Sa fie rezistenta? Eu locuiesc la curte, apa e dura si nu am folosit calgon decat cateva luni la inceput, renuntand la el din motive financiare. I-am pus acum 5 luni filtru magnetic special anticalcar si i-am schimbat filtrul de scame.Mi-a mai zis cineva sa verific tensiunea la priza ca poate fi si de acolo. Am verificat tensiunea si este de 212V in loc de 220V. Nu stiu daca era asa de cand am montat masina sau de curand. Poate fi asta o problema? Scuze ca am scris cam mult si le multumesc celor care vor incerca sa ma ajute! smile.gif
paulvanorton
rezistenta o verifici usor cu un ohmetru(multimetru)
dar alaturi de rezistenta se afla un "termic"care deasemenea trebuie masurat.

Bujye
QUOTE (paulvanorton @ Feb 6 2008, 15:31) *
rezistenta o verifici usor cu un ohmetru(multimetru)
dar alaturi de rezistenta se afla un "termic"care deasemenea trebuie masurat.

Mersi.Stiu sa verific rezistenta, dar ce e cu acel "termic"? Cum arata si de ce trebuie masurat?
paulvanorton
e o chestie rotunda,cu 2 papuci electrici pe el.langa rezistenta.
asta asigura o protectie in cazul creserii temperatrii peste o anumita valoare(temperatura apei)
cum il verifici daca este bun:scoti papucii de pe el si multimetru trebuie sa arate 0 ohmi.
adica contact inchis.

PS.TOATE INTERVENTIILE IN INTERIORUL MASINII DE SPALAT SE FAC CU CABLUL DE ALIMENTARE DECONECTAT DE LA RETEAUA ELECTRICA.TOATE PROBELE SE FAC CU CAPACELE MONTATE PE MASINA DE SPALAT(capac superior si capacul care asigura accesul la curea)
MARIAN1500
te rog sa postezi ce ai avut la ea ca si eu am aceeasi masina mi a cazut rulmentii la 5 ani dar s au schimbat usor .nu pot sa mi dau seama ce are o fii programatorul la tine verifica daca e acelasi timp la fiecare ciclu de spalare cronometreaza prima si a doua spalare si daca difera semnificativ timpul programatorul poate fi cauza
vasiletoth
cred ca defectul e pe placa electronica- daca nu ma insel la modelul acesta placa electronica e comuna cu programatorul -
posibil defect : condesator 1 microfarad/ 275Vca sau diode zener cu rezistenta inversa sau condesatorii de filtraj de dupa redresare. adica tensiunea de alimentare in cc a placii electronice e mai mica decat cea reala.
Reclama
In curand... autoevolution.ro

Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.