Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
ULBS INFORMATICA

Index preturi

Boxa membrana tweeter infundata

Am nevoie de poze cu un curcubeu
 Whisky for Mac

Xiaomi 14 Gpay

Izolare zid exterior de scandura

Dezinstalare drivere W11 23H3
 Recomandare masina de spalat fiab...

BSOD din cauza Intel Audio DSP dr...

De ce sunt oamenii nostalgici

Cum vand casa fara factura Hidroe...
 Scor FICO minim

Tonometru compensat CAS?

polita RCA ONLINE

Termostat frigider - verificare
 

Sorin Ovidiu Vantu- afacerea FNI.

- - - - -
  • This topic is locked This topic is locked
96 replies to this topic

#1
Basarab

Basarab

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 6,374
  • Înscris: 13.07.2004
Sorin Ovidiu Vantu, groparul FNI, a ramas curat si uscat folosind o armata de oameni de paie


6 ani de la prabusirea "marelui FNI"- Sorin Ovidiu Vantu ii petrece in Creta (Social)


[ http://www.presa-zilei.ro/poze/2547.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]      

Controversatul miliardar sta la unul dintre cele mai scumpe hoteluri din lume
, platind, in fiecare noapte, cate 2800 de euro.

Acesta este locul unde isi petrece anul acesta vacanta Sorin Ovidiu Vintu, afaceristul de al carui nume este legat cel mai mare scandal financiar de dupa '90.

Aproape 80 de kilometri de sosea ingusta, serpuita printre crestele joase si aride ale Cretei, leaga Heraklion, cel mai mare oras al insulei, si singurul care are aeroport, de Elounda. Asezata in nord-estul Cretei, intr-un golf alungit, statiunea este considerata extrem de luxoasa, doar cu hoteluri de patru si cinci stele.

Soarele deja ascutit in raze musca din pamantul stancos si mangaie apa de un albastru turcoaz a Marii Mediterane. Strazi inguste, sapate prin solul caramidos, neprietenos cu vegetatia, pastreaza si astazi dimensiunile cararilor de acum cateva mii de ani, astfel ca doua masini de clasa mica abia-si pot face loc una langa cealalta.

Ajunsi in Elounda Village, nu ne-a fost prea greu sa aflam unde stau Vintu si invitatii sai. "A, domnul Vintu? Locuieste la Elounda Beach Hotel", ne-a directionat Eleni, receptionera la Elounda Bay Palace Hotel. Si angajatii de la Elounda Beach il cunosc prea bine pe afaceristul roman. "Vin de zece ani in Elounda, insa doar in primul an am stat la un alt hotel", ne-a declarat Vintu. Controversatul afacerist, patron al canalului Realitatea TV, sta de trei saptamani in Creta si va mai sta inca doua.

Bungalowul ocupat de Vintu se numeste "King Minos" si este este unul dintre cele doua "apartamente regale" care au piscina de interior cu apa calda, piscina de exterior si sala particulara de gimnastica.

In livingul apartamentului troneaza o plasma de un metru si jumatate care sta in permanenta deschisa pe Realitatea TV sau pe The Money Channal, postul de business al lui SOV, lansat de curand. "Este singurul canal de business din estul Europei", sustine acesta. Cand am remarcat ca la The Money Channal este Sorin Ovidiu Freciu, fost presedinte Gelsor si partener de afaceri cu SOV, acesta a avut o reactie agresiva, spunand ca "Freciu este un excelent profesionist".

La dispozitia lui Vintu stau in permanenta un bucatar, trei ospatari, un somelier, care ii asigura "VIP se
rvice", servindu-i masa in resedinta particulara. In plus, acesta si-a adus de acasa si doi bodyguarzi. "Sper ca nu o sa scrieti ca stau in cine stie lux", ne-a spus grijuliu Vintu.

Elounda Beach - un hotel exclusivist

Complexul hotelier Elounda Beach este cotat la cinci stele si face parte din celebrul lant Leading Hotels. Cel mai ieftin bungalou costa 315 euro pe noapte, iar cel mai scump ajunge la 2.800 euro, in luna mai.

In plin sezon, in august de exemplu, preturile sunt cu mult mai mari, 420 euro un bungalou obisnuit si 3.900 euro unul asemenea celui pe care il ocupa SOV. Hotelul are aproximativ 170 de camere si bungalouri cu vedere la mare, zece camere de lux cu piscina comuna, patru resedinte private, 24 de vile cu piscina privata, doua apartamente regale si unul imperial.

Toate camerele au terasa sau balcon, TV satelit, DVD si CD playere, telefon, fax si computer in camerele cu piscina si alte facilitati. Hotelul are opt restaurante si baruri cu specific diferit, terenuri de tenis, teren de minigolf, teren de baschet, volei sau badminton, mese de tenis, centru de fitness cu masaj si sauna, sala de gimnastica si salon de cosmetica. Elounda Beach mai are si un centru pentru sporturi de apa - schi-jet, surfing, iahting si chiar scuba diving.

Complexul dispune de un amfiteatru pentru concerte, o sala de cinema, sala de conferinte, o pista pentru elicoptere si serviciu de inchiriere a acestora.

Zona de shopping este una exclusivista, cu buticuri Chopard, Cartier, Rollex. Tot aici se mai afla magazine cu haine, bijuterii si tigari ale unor branduri celebre.

Luxosul complex hotelier mai pune la dispozitia clientilor sai medici, fizioterapeuti, nutritionisti, maseuri, cosmeticieni sau instructori de fitness. Pentru doamne exista si un cabinet de cosmetica, iar cuplurile cu copii pot apela la serviciul de baby-sitter. La cerere, clientii pot beneficia si de petreceri speciale, cu muzica, dansuri folclorice si specialitati grecesti.

Fara "mea culpa"

Implinirea pe 25 mai a sase ani de la prabusirea Fondului National de Investitii il va prinde pe Sorin Ovidiu Vintu, numit si "tatal FNI", in Creta.

Quote

Scos de sub urmarire penala in cazul "FNI", SOV sustine ca nu-si gaseste nicio culpa morala in cazul colapsului FNI si a pagubirii a 300.000 de persoane cu peste 200 de milioane de dolari.


"In urma venirii sale in tara, Ioana Maria Vlas a facut nenumarate afirmatii care niciodata nu s-au verificat. Culpa morala? Care culpa morala? Ca fac afaceri in Romania? In urma cercetarilor facute timp de trei ani de o armata de procurori si politisti nu mi s-a retinut in sarcina absolut nimic. Afirmatiile unora si ale altora... Asta e treaba lor", ne-a declarat Vintu.

In acest moment, Vintu mai are doar un singur dosar pe rolul instantelor. Este vorba de cazul "Bancii de Investitii si Dezvoltare" in care este acuzat de fals in declaratii si uz de fals.

Toti oamenii lui Sorin Ovidiu Vintu

La sfarsitul saptamanii trecute, SOV a avut 30 de invitati, toti unul si unul: propriii angajati, jurnalisti la Realitatea TV si manageri ai postului. Jurnalistii au ajuns pe insula joi seara, cu un charter, si au fost cazati in acelasi hotel luxos unde sta si Vintu. Echipa s-a putut bucura de toate facilitatile locatiei si, in plus, a avut la dispozitie masini inchiriate pentru a se plimba in voie pe insula.

Din grupul invitatilor lui Vintu au facut parte: Sergiu Toader - director de proiect, Mihai Tatulici - director de programe, Ana Maria Lembrau - editor-sef, Emanuel Terzian - editor Departament sport, Cristian Coman - editor of the day, Elena Corduneanu - editor vreme, Robert Turcescu, Stelian Tanase, Dan Chisu, Andreea Rosca - director al viitoarei agentii de stiri a grupului de presa Realitatea, Cosmin Popa - director de dezvoltare al agentiei de stiri, Robert Tatarus - director de stiri, Sorin Enache, Mirela Vasadi, Andrei Gheorghe, Mihaela Antoche - producator stiri, Solange Albu, Mihaela Stanculescu - sef PR, Roxana Niculescu, Ovidiu Gyarmath - director de imagine, si Madalina Dulama - reporter.

Lista lui Vintu

Printre invitatii lui SOV de anul acesta s-a numarat si sindicalistul Liviu Luca, paravanul lui Vintu de la Realitatea TV timp de doi ani, pana la recunoasterea implicarii afaceristului in canalul TV. Prezenta acestuia poate fi explicata nu numai prin prietenia care-i leaga pe cei doi, ci si prin faptul ca Petromservice SA, companie pe care Luca o controleaza, detine un pachet de actiuni la Realitatea TV.

Potrivit lui Sorin Ovidiu Vintu, echipa de la Realiateta TV a fost prezenta in Creta intr-o minivacanta oferita de el insusi si nu intr-un weekend de lucru. Anul trecut, cand "Evenimentul zilei" dezvaluia prezenta mai multor jurnalisti de la Realitatea TV la Elounda, la invitatia lui SOV, toti s-au eschivat in declaratii cand au fost intrebati de Vintu.

Anul acesta, cand controversatul om de afaceri a dezvaluit ca este patronul canalului de stiri, reactiile au fost similare. Sergiu Toader, project manager la Realiatea TV si cel care s-a ocupat de arhitectura grupului prezent in Creta, nu a dorit sa faca niciun comentariu.

Stelian Tanase a fost si mai transant: "Nu vreau sa raspund la prostii de-astea. Asta nu e o stire". Doar Andrei Gheorghe ne-a declarat ca team-buildingul de trei zile din Creta a fost senzational. "Nu am nimic de ascuns si nici nu am avut niciodata, iar de fiecare data cand am fost intrebat, am raspuns", ne-a spus, mult mai deschis, Gheorghe.

Petrecere cu taraf

Duminica seara, cu o zi inainte sa revina in tara, jurnalistii au fost invitatii lui Sorin Ovidiu Vintu la o cina care s-a transformat intr-o petrecere in toata regula, la restaurantul italian "Argonaut". Angajatii complexului au inceput sa roboteasca inca de la ora patru dupa-amiaza pentru aranjarea terasei pe care a fost servita cina. Masa, pentru care au fost pregatiti doi purcelusi de lapte si un berbecut, pe langa alte specialitati culinare, a fost asezonata cu o echipa de muzicanti, o trupa de dansatori si trei tinere dansatoare din buric.

Dupa ora 12.00 noaptea, jurnalistii s-au mutat de la masa pe ringul de dans, sufletul petrecerii fiind chiar Sergiu Toader, project managerul de la Realitatea TV. Elementul-surpriza a fost un superb foc de artificii, mai frumos decat cel organizat de Primaria Capitalei pentru Revelion.

Intoarcerea in tara a fost luni dupa-amiaza, tot cu un avion inchiriat special pentru cei 30.

Sursa: Evenimentul ZileiData: Miercuri, 17 Mai 2006

Edited by Basarab, 06 February 2008 - 09:35.


#2
Basarab

Basarab

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 6,374
  • Înscris: 13.07.2004
Vila lui Vântu din strada Paris, cumpărată cu banii păgubiților FNI


Vila din strada Paris 34, scoasă la licitație publică și despre care se spune că ar aparține omului de afaceri Sorin Ovidiu Vântu, a fost cumpărată cu bani de la Fondul Național de Investiții. Cel puțin așa rezultă din expertiza financiar-contabilă întocmită în dosarul prăbușirii FNI de către doi experți desemnați de instanță – Aurel Iosif și Marius Lucian Georgescu. Expertiza, care i-a vizat, printre alții, pe Sorin Ovidiu Vântu, Ioana Maria Vlas și fugarul Nicolae Popa, cuprinde 14 „obiective” de cercetare și descrie circuitul banilor investiți la FNI și modul în care aceștia au ajuns în buzunarele oamenilor controlați de Vântu. Astfel, la capitolul „ operațiuni efectuate de inculpatul Vântu în cadrul FNI” se arată modul în care omul de afaceri „arunca” în diverse investiții banii FNI.

Așa se face că o parte din sumele investitorilor la fond a fost orientată spre imobiliare. Aici, cei doi experți dau ca exemplu semnificativ achiziționarea vilei din strada Paris. Potrivit expertizei, imobilul din centrul Capitalei a fost cumpărat de Sorin Ovidiu Vântu printr-un intermediar, în luna septembrie 1998, contra sumei de 12,8 miliarde de lei vechi. Acum imobilul a fost scos la licitație publică în urma unui proces intentat de SC Dramiral Group SA în baza unui ordin de plată neonorat de una din firmele în spatele căreia s-ar afla Sorin Ovidiu Vântu. Este vorba despre firma SC Imobiliar Network 2002 SA, fostă Gelsor Network. Dați în judecată pentru o datorie de peste 9 miliarde de lei vechi, cei de la SC Imobiliar au pierdut procesul, creditorii de la Dramiral obținând executarea silită a imobilului din strada Paris 34. Oricum, imobilul era deja pus sub sechestru de către procurorii instanței supreme care-l cercetează pe Sorin Ovidiu Vântu.




Iulius CEZAR - Gandul (16-11-2005)

_________________________________________

VÂNTU ȘI REMEȘ AR PUTEA FI AUDIAȚI ÎN PROCESUL FNI[ http://www.antena3.ro/images/spacer.gif - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ][ http://www.antena3.ro/images/spacer.gif - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] [ http://www.antena3.ro/images/pictborder.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ][ http://www.antena3.ro/images/articole/artid_1202141359.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ][ http://www.antena3.ro/images/spacer.gif - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vântu și fostul ministru al Agriculturii Decebal Traian Remeș ar putea fi audiați în procesul privind prăbușirea Fondului Național de Investiții. Dosarul a ajuns la Curtea de Apel București. Avocații fostului președinte al CNVM, Ștefan Boboc, au solicitat luni audierea lui Remeș, motivând că, în calitatea lui de ministru al Finanțelor, ar fi semnat pentru ca CEC să cumpere acțiuni FNI de la Ioana Maria Vlas. Remeș a fost ministru al Finanțelor în perioada septembrie 98 - decembrie 2000. Ioana Maria Vlas a solicitat și ea audierea lui Sorin Ovidiu Vântu, motivând că acesta a fost scos de sub urmărire penală, deși ar fi fost beneficiarul unor sume importante din fondul de investiții.

Vlas susține că Vântu ar trebui să aibă cel puțin calitatea de instigator sau de complice. La termenul de luni, avocații au mai solicitat efectuarea unei expertize din care să rezulte valoarea prejudiciului produs prin prăbușirea FNI. Termenul următor a fost stabilit pentru 18 februarie. Până atunci, instanța urmează să se pronunțe cu privire la cererile formulate.

Antena 3

Edited by Basarab, 06 February 2008 - 09:20.


#3
Basarab

Basarab

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 6,374
  • Înscris: 13.07.2004
MAFIA ISI INSTALEAZA OAMENII IN FRUNTEA LUPTEI ANTICORUPTIE

09.03.2007 - Politic & Social - Curentul  
de Ana Maria Bujor

Ministrul de interne Vasile Blaga a anuntat ieri ca in fruntea Directiei Generale Anticoruptie are cele mai mari sanse sa fie numit procurorul Irinel Paun

• Acesta s-a "evidentiat" in activitatea sa prin "scutirea" controversatului Sorin Ovidiu Vintu de acuzatiile aduse in dosarul FNI, din motive medicale •

Acceptul pentru numirea lui Paun in aceasta functie demonstreaza ca ministrul Blaga se afla sub bocancul generalilor din Ministerul de Interne.



Procurorul sef, in cadrul Sectiei I de combatere a coruptiei din Directia Generala Anticoruptie (DGA), Irinel Paun a fost singurul nominalizat (dupa ce Marian Santion, fostul sef DGA si-a data demisia din motive profesionale), in functia de director general al DGA. Insa peste o saptamana vom afla daca procurorul care l-a "scutit" pe Vintu, din motive medicale, de infractiunile comise in dosarul Fondului National de Investitii (FNI) va fi numit "tartor sef" in cadrul DGA. Sa fie oare acestea "serviciile" pe care le primeste Irinel Paun, in schimbul disjungeri lui Sorin Ovidiu Vintu din FNI?



Un trecut dubios



Pe vremea cand Paun era procuror in cadrul parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie-Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata, adica in anul 2004, acesta a intocmit rechizitoriu in dosarul FNI. In urma cercetarilor, Sorin Ovidiu Vintu, fostul infractor de drept comun, ocupa pozitia 15 intre cei 17 inculpati si invinuitii existenti in materialul de urmarire penala. Anchetatorii il acuzau la momentul respectiv pe SOV, ca ar fi comis infractiuni extrem de grave: spalare de bani, asociere in vederea savarsirii de infractiuni, fals in declaratii si uz de fals ori instigare la inselaciune. Pana aici, toate bune si frumoase, datorita in special primilor procurori care au anchetat cazul (echipa a fost formata din procuror Luminta Sega - actualmente decedata in urma unei intoxicari cu aluminiu, subcomisar Constantin Duvac, inspector Constantin Dobleaga), numai ca in final Vintu nu a fost trimis in judecata. Iar "meritele deosebite" pentru aceasta "reusita" i se acorda procurorului Irinel Paun care a disjuns cauza din considerente medicale (Vintu isi rupsese piciorul). Ceea ce au ignorat sefii DIICOT si anchetatorul Paun a fost faptul ca disjungerea pe motive medicale nu exista in vreun cod dupa care se aplica procedura penala.



Paun a inchis ochii la ilegalitatile lui SOV



In rechizitoriu intocmit, Irinel Paun recunoaste ca nelegiuirile in functionarea si administrarea fondului s-au facut inclusiv in perioada in care SOV era tatal FNI-ului. Astfel, anchetatorul precizeza ca una dintre cauzele care au generat pagube in activitatea FNI a fost diminuarea numarului unitatilor de fond aflate in circulatie, fapt ce a avut ca efect direct cresterea nereala a valorii unitatilor de fond in raport de care s-au efectuat rascumpararile si care a generat plata unor sume de bani in plus, necuvenite, din fondurile investitorilor FNI. Acelasi rechizitoriu precizeaza ca o alta cauza importanta care a determinat intrarea FNI in incapacitate de plata a constituit-o reevaluarea nejustificata a actiunilor aflate in portofoliul FNI.



Disjungerea lui SOV sau scutirea medicala



Modul in care Parchetul explica la acea data disjungerea dosarului este de-a dreptul hilar. Procurorii au apreciat ca "inculpatul Sorin Ovidiu Vintu a suferit o interventie chirurgicala ca urmare a unui accident casnic, fiind in imposibilitatea de a participa la efectuarea unor acte de urmarire penala". De asemenea, tot in "scutire" se precizeaza ca inculpatul nu a semnat niciun act decizional cu privire la administrarea FNI si ca au existat opinii separate ale unor experti care pun sub semnul intrebarii vinovatia inculpatului.



Si totusi... dovezi erau



Conform extrasului din finalul expertizei judiciare din dosarul FNI, Vintu, desi dupa caderea fondului nu figura nici ca inculpat, nici ca... nimic, totusi a efectuat doua operatiuni de subscriere si alte doua de rascumparare de unitati de fond. Astfel, prima subscriere a fost facuta in data de 05.03.1996 (prin virament din contul personal deschis la BCR) - o subscriere de 999.990.000 ROL, pentru 74.074 unitati de fond la pretul de 13.500 lei/u.f. Aceasta subscriere figureaza inregistrata in carnetul de investitor emis pe numele inculpatului Popa Nicolae. Cealalta subscriere este din data de 10.12.1999 - (prin depunerea in numerar la Agentia CEC) in valoare de 5.000.032.154 ROL, pentru 74.963 u.f. la pretul de 66.700 lei/u.f., subscriere care figureaza in acelasi carnet de investitor. Vintu a si rascumparat, prin cereri semnate de el, unitatii de fond in doua randuri. Astfel, prin cele doua operatiuni ambele facute pe carnetul aceluiasi Popa s-au virat in contul lui Vintu sumele de 40.000.000.000 ROL si 80.250.000.000 ROL. Din nefericire, aceste probe au ramas in bataia vantului, verdictul in FNI a ajuns deja la a doua amanare, insa pe rolul Tribunalului Bucuresti a reinceput judecarea dosarului FNA, in care SOV apare ca inculpat.



Ministrul Blaga, sub bocancul generalilor



Anuntul privind nominalizarea procurorului sef Irinel Paun la conducerea DGA, a fost facut de ministrul de interne Vasile Blaga. E greu de crezut ca Blaga nu cunoaste trecutul procurorului Paun si activitatea acestuia in slujba afaceristilor controversati de teapa lui SOV.

Acceptul dat de ministrul de interne pentru aceasta numire controversata dovedeste ca democratul Blaga nu face exceptie de la regula, fiind incalcat in cele din urma de generalii din minister. Acesta este de altfel si motivul neoficial al demisiei lui Marian Santion din fruntea DGA. Potrivit informatiilor noastre, Santion luase la puricat mai multi ofiteri din cadrul ministerului, iar acest lucru i-a fost fatal, in conditiile in care Blaga a intrat deja in sfera de influenta a generalilor.

Singura sansa ca Irinel Paun sa nu ajunga in fruntea DGA este la Cotroceni.

"Pentru ca Irinel Paun este un procuror sef investit de presedinte, trecerea lui la DGA trebuie aprobata inclusiv de aceasta institutie", a precizat ieri Blaga.

#4
Mosotti

Mosotti

    Geniu umil

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 33,295
  • Înscris: 21.04.2004
17 mai 2006
16-11-2005

traiesti in trecut?

daca de atita timp n-a fost audiat, de ce acum? mai bine il audiaza dupa ce moare. audierile lui peste

#5
Basarab

Basarab

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 6,374
  • Înscris: 13.07.2004
Sorin Ovidiu Vantu: Presa e ca orice alta afacere, trebuie sa produca profit


Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vantu a declarat joi in dezbaterea "Putere la puterea a patra", difuzata de Realitatea TV, ca presa este ca orice alta afacere si ca trebuie sa multumeasca telespectatorul si sa produca profit.

"Sa definim termenul de mogul, in primul rand. Mogul este cel care detine un trust de presa si nu ii este pe plac domnului Basescu", a declarat omul de afaceri Sorin Ovidiu Vantu, la inceputul interventiei lui. "Presa este ca orice alta afacere, trebuie sa produca profit. Presa produce o marfa care este cumparata de telespectatori. Ei sunt cei care 'zapeaza' pe programe", a mai spus Sorin Ovidiu Vantu.

Omul de afaceri a explicat ca investitia intr-un trust de presa este ca orice alta afacere. "Daca telespectatorul nu e multumit de calitatea? acestui produs, schimba canalul, iar asta inseamna pierdere. in momentul in care investesc bani intr-o afacere si simt ca aceasta afacere se duce in afara a ceea ce vrea telespectatorul, ma simt nevoit sa fac anumite interventii", a declarat Sorin Ovidiu Vantu.

"Daca intr-o emisiune incepeti sa laudati al-Qaida, va dau afara instantaneu", i-a replicat Ovidiu Vantu moderatorului Realitatea TV, Robert Turcescu, cand acesta i-a cerut sa ii explice despre ce interventii este vorba. "Puterea apartine ziaristilor. Noi, patronii, nu exercitam puterea decat in cazuri foarte nefericite", a concluzionat omul de afaceri.

Detinatoarea licentei audiovizuale a Realitatea TV este, potrivit CNA, societatea Realitatea Media SA, ai carei actionari sunt: Bluelink Comunicazione (Cyprus) Limited (aproape 55%), Federatia Petrom a Sindicatelor Libere Independente a Asociatilor si Ligilor Apolitice din Ramura Industriei Petroliere – Romania - FSLI PETROM (putin peste 25%), Petrom Service SA (10%) si Global Video? Media SA (10%), Luca Liviu (sub 1%). Potrivit propriei declaratii, Sorin Ovidiu Vantu controleaza postul de televiziune Realitatea TV si trustul din care face parte acesta, grupul Realitatea - Catavencu.

"Putere la puterea a patra" este o dezbatere despre presa si politica, organizata, in premiera in Romania, de Realitatea TV si postul public de radio olandez Radio Netherlands Worldwide. La dezbatere au participat politicieni din mai multe partide, analisti politici, patroni de trusturi de presa, jurnalisti, reprezentanti ai societatii civile si oameni de afaceri din Romania si Olanda.

Postul Realitatea TV face parte din grupul Realitatea - Catavencu. Trustul de presa Realitatea - Catavencu mai detine, printre altele, televiziunile Romantica si The Money Channel, agentia de presa NewsIn, reteaua Radio Guerrilla si publicatiile "Cotidianul" si "Le Monde Diplomatique".

Societatea Radio Netherlands Worldwide (RNW), infiintata in 1947, este societatea publica de radio, TV, servicii de SMS si servicii de internet? din Olanda. Ea este, in prezent, o retea internationala si detine posturi care emit integral sau partial in noua limbi.

Edited by Basarab, 06 February 2008 - 09:26.


#6
Basarab

Basarab

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 6,374
  • Înscris: 13.07.2004
http://www.hotnews.r...vidiu_vantu.htm

Quote

Weekend de lux in Creta, cu Sorin Ovidiu Vintu, managerii si vedetele Realitatea TV.


Desi neaga ca ar avea vreo implicare manageriala la postul de stiri, "parintele" FNI a condus sedintele de strategie organizate in Creta. Sorin Ovidiu Vintu a inchiriat un avion pentru deplasarea angajatilor de la Realitatea TV in raiul din Creta.

Aceasta este prima poveste care probeaza ca SOV cladeste in Romania, intr-o discretie bizara, un imperiu media.

Pe 6 mai, un charter Gulfstream G4 decola de pe Aeroportul Baneasa cu destinatia Creta, avind la bord celebritati ca Andrei Gheorghe, Mihai Tatulici, Sanda Nicola, Robert Turcescu, Melania Medeleanu, Sergiu Toader, Razvan Dumitrescu, Anamaria Lembrau si Cosmin Prelipceanu.

Urmau trei zile pe care cei prezenti le-au caracterizat ca senzationale, cu limuzine de lux, cazare la fel, jacuzzi si masaj, piscina si vedere la mare. Intilnirea vedetelor mentionate cu Sorin Ovidiu Vintu reprezinta o dovada a implicarii controversatului om de afaceri in Realitatea TV.

Relatarea de mai sus este sustinuta de mai multe surse neoficiale si de informatii de la Aeroportul Baneasa, care confirma pentru dimineata zilei de 6 mai, ora 8.00, o cursa charter de 12 locuri, in care se afla, printre altii, si Mihai Tatulici. Destinatia: Heraklion, nordul insulei Creta. In schimb, dintre cei prezenti, numai Andrei Gheorghe confirma intilnirea cu Vintu.

Intrebat de "Evenimentul zilei" daca s-a vazut cu omul de afaceri in Creta, Gheorghe a raspuns: "Da". Tot el a spus ca "probabil" a existat si o intilnire de grup.

SOV neaga

Sorin Ovidiu Vintu a negat ca s-a vazut cu vedetele Realitatii TV: "Am fost in Creta in aceeasi perioada. In Creta imi petrec trei saptamini de vacanta de Pasti, atunci cind statul roman ma lasa sa ies din tara. Am fost insa numai cu un foarte bun prieten al meu, domnul Ion Andrei. Am auzit ca erau acolo si cei de la Realitatea TV, intr-un team building, insa nu i-am vazut".

Robert Turcescu a confirmat si el excursia din Creta, dar a raspuns evaziv cind a venit vorba de Vintu: "A fost un team building facut de Realitatea TV. Nu are nici o legatura cu Vintu ce s-a intimplat in weekendul in care am fost noi acolo. E cu totul altceva. Pe insula respectiva, nu stiu, s-o fi aflat Vintu, pamintu?... e problema altora".

Robert Turcescu a indrumat "Evenimentul zilei" catre Sergiu Toader, project managerul postului, care insa a refuzat sa ofere vreun detaliu. La fel a facut si Razvan Dumitrescu. Melania Medeleanu a confirmat deplasarea, dar a refuzat sa comenteze legatura dintre aceasta si Sorin Ovidiu Vintu. Mihai Tatulici a afirmat: "Am fost acolo in timpul liber si e treaba mea ce fac in timpul liber".

Anamaria Lembrau, editorul-sef al Jurnalelor Realitatea TV, nu a negat excursia, dar nici nu a oferit detalii: "Mi se pare absolut neinteresant pentru presa ce face in timpul sau liber un editor de la stiri, asa cum este neinteresant si ce face la serviciu".

Excursie de vis

Din relatarile celor care au acceptat sa raspunda la intrebarile "Evenimentului zilei" rezulta totusi ca excursia a fost una opulenta, in care vedetele s-au simtit exceptional. Sanda Nicola a declarat pentru "Evenimentul zilei" ca, pentru ea, weekendul petrecut in Creta a fost unul dintre cele mai frumoase din viata.

"M-am distrat, m-am bronzat, mi-am comandat masaj, a fost foarte misto", a spus ea. Despre Sorin Ovidiu Vintu, Nicola a spus ca il stie numai din poze si ca nu crede ca este suficient de importanta incit sa il cunoasca pe magnat. "Oricum, daca astea sint recompensele in compania asta, imi place sa lucrez aici", a conchis ea.

Andrei Gheorghe a fost la fel de incintat: "A fost fenomenal, erau 30 de grade, sunam acasa si ma distram ca in Romania ploua si ningea, in timp ce noi dormeam la piscina".

Conform uneia dintre sursele neoficiale, Mihai Tatulici si-a speriat destul de rau colegii, directorul de programe al Realitatii TV alunecind si cazind pe scari.

Semnificatia posibila

Eschivele si modalitatile diferite de negare tind sa acorde credit variantei in care lumea buna din Realitatea TV a primit cadou o excursie de lux de la Sorin Ovidiu Vintu. In acest caz, legatura omului de afaceri cu postul TV ar fi dovedita. S-ar putea vorbi despre o recompensa generoasa acordata unui grup mic de oameni alesi pe sprinceana, de patronul de fapt (dar nu de drept) al televiziunii.

Ce motive ar avea Sorin Ovidiu Vintu sa-si ascunda in acest caz calitatea de mare investitor media? Pe de o parte, este clar ca televiziunea a carei linie ar dicta-o ar putea face jocuri sub o aparenta de independenta. Nu e de neglijat insa si faptul ca omul de afaceri stie ca numele sau are un impact negativ atunci cind este asociat cu o afacere sau cu o structura media.

Intr-un interviu acordat "Evenimentului zilei" la inceputul acestui an, Sorin Ovidu Vintu relata ca si-a vindut actiunile la "Academia Catavencu" pentru ca toate articolele critice din revista ii transformau pe cei vizati in dusmanii lui.
In cazul in care conexiunea Vintu-Realitatea TV se confirma, exista mari sanse ca si minitrustul de presa scrisa creat in jurul Petrom Service sa fie controlat de miliardar. Este vorba despre "Ziua", "Averea" si "Gardianul". La acestea se adauga Radio Total si reteaua de televiziuni locale Alpha. Cu alte cuvinte, un holding de presa care poate influenta decisiv opinia publica din Romania.

Se pricepe sau nu la media?

Implicarea lui Sorin Ovidiu Vintu in mass-media a suscitat interesul presei inca de la mijlocul anilor ?90, cind acesta a cumparat un pachet din actiunile revistei "Academia Catavencu". Cei 30a fusesera achizitionati de la Mircea Dinescu. Ulterior, Vintu i-a impartit intre "academicienii" care detineau restul de participare la revista.
Urmatoarea sa investitie in mass-media s-a concretizat prin aparitia ziarului "Curentul". Sediul si mijloacele tehnice de care dispunea redactia au provocat invidie in rindul concurentei, dar titlul nu a fost niciodata unul puternic. La aceste doua publicatii facea Vintu referire cind spunea, in "Evenimentul zilei" din 23 februarie: "Sint cel mai mare perdant in media".

Presupusa extindere

In momentul in care Realitatea TV a trecut din posesia lui Silviu Prigoana la petrolistii lui Liviu Luca, multe voci l-au indicat pe Sorin Ovidiu Vintu ca fiind in spatele afacerii, chiar daca acesta nu a confirmat niciodata informatia.

Extinderea trustului prin achizitia ziarului "Ziua", apoi "Gardianul" si recenta lansare "Averea" a fost facuta, pe hirtie, tot din fondurile sindicatului condus de Liviu Luca, cu care Vintu a afirmat ca are doar o legatura de prietenie.

Dupa plecarea, la inceputul anului, de la "Evenimentul zilei", echipa lui Dan Cristian Turturica s-a aflat si ea pe lista de achizitii a lui Vintu. Informatii neoficiale anuntau lansarea noului ziar condus de Turturica.

Conform acelorasi surse neoficiale, Vintu ar fi vrut sa treaca afacerea prin societatea de editare condusa de Sorin Rosca Stanescu, Fulcrum, varianta refuzata de Turturica, astfel ca lansarea publicatiei a fost aminata pentru toamna, din lipsa fondurilor de la Vintu.

Un alt nume contactat de Sorin Ovidiu Vintu a fost Cristian Tudor Popescu, dupa plecarea acestuia de la "Adevarul". Cristian Tudor Popescu a relatat, tot pentru "Evenimentul zilei", ca a primit o oferta de finantare din partea controversatului om de afaceri, dar ca a refuzat-o.

Alte surse sustin ca banii investiti de Adrian Ursu, Lelia Munteanu si Bogdan Chirieac (500 de mii de euro) ar fi provenit tot de la Sorin Ovidiu Vintu.

La acestea se adauga cel putin un radio si o retea de posturi TV locale.

Cit a costat distractia

Week-end-ul petrecut la soare, cu vedere la mare, a lasat vedetele Realitatea TV fara memorie. Nici unul dintre participantii la excursie care au acceptat sa vorbeasca despre experienta petrecuta, nu a mentionat locatia exacta in care a fost cazat. Unele dintre ele au spus chiar ca nu-si amintesc. Singurul amanunt a fost numele localitatii n care a aterizat avionul: Heraklion, insula Creta.

Surse neoficiale sustin ca vedetele Realitatea TV au fost cazate in vile de lux la Elounda, statiune aflata la 65 de kilometri de Heraklion, si ca drumul dinspre si inspre aeroport a fost parcurs cu limuzine.

Aceleasi surse au afirmat ca pentru fiecare persoana cazata s-au cheltuit intre 2.000 si 3.000 de euro pe noapte si ca suma necesara pentru acoperirea intregii excursii se ridica la 250.000 de euro. Aceasta cuprinde si banii cheltuiti in transportul cu un avion charter.
Inchirierea unei curse private intre aeroportul Baneasa si cel din Heraklion costa in jur de 12.000 de euro dus-intors. La aceasta suma se adauga o taxa, intre 100 si 400 de euro, pentru fiecare dintre pasageri.

Sursele neoficiale afirma ca vedetele si managerii Realitatea TV au beneficiat inclusiv de plimbari cu sky-jet-ul si ca printre dotarile vilelor in care au fost cazati au fost jacuzzi, piscina, ba chiar si piane.

(Bety Blagu, Iulian Comanscu, Vlad Iorga, Daniel Neamu)

Edited by Basarab, 06 February 2008 - 09:35.


#7
fracture

fracture

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,883
  • Înscris: 08.06.2006
Parcă a luat ceva cu suspendare...subțire, de vară.

SOV o să fie băgat la închisoare pentru furăciunea aia exact atunci când și Băsescu, Iliescu sau Ion Ion Țiriac vor păți la fel.

#8
kopu

kopu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,672
  • Înscris: 09.02.2004
SOV e un alt mafiot care  are ca portita de scapare datu' cu limbutza la puternicii vremii.

Ei, si acum vreau sa spun ceva care sigur imi va aduce multe antipatii pe aici: si aia care au depus la FNI au fost niste fraieri la care eu NU sunt de acord sa le fie acordate despagubiri de la bugetul de stat la care si eu cu multa sudoare contribui.

Esti fraier, da-ti o palma si continuati viata, nu cere bani de la stat !!! :confuzzled:

#9
mihaibo

mihaibo

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 2,203
  • Înscris: 12.07.2005
Asta e din aia buni?

#10
kopu

kopu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,672
  • Înscris: 09.02.2004
Desigur, e un oligarh de treaba.   ;)

Edited by kopu, 06 February 2008 - 10:35.


#11
motanul13

motanul13

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,351
  • Înscris: 03.08.2006

View Postkopu, on Feb 6 2008, 09:58, said:

SOV e un alt mafiot care  are ca portita de scapare datu' cu limbutza la puternicii vremii.

Ei, si acum vreau sa spun ceva care sigur imi va aduce multe antipatii pe aici: si aia care au depus la FNI au fost niste fraieri la care eu NU sunt de acord sa le fie acordate despagubiri de la bugetul de stat la care si eu cu multa sudoare contribui.
Esti fraier, da-ti o palma si continuati viata, nu cere bani de la stat !!! :confuzzled:

1000% de acord cu tine .
Da` tu nu stii ca orice fraier inseamna un vot ?

#12
kopu

kopu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,672
  • Înscris: 09.02.2004
Corect !

#13
Basarab

Basarab

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 6,374
  • Înscris: 13.07.2004
Tribunalul București a dispus eliberarea din arest a Ioanei Maria Vlas
Miercuri 06 februarie 2008, 15:59


MULTUMIM DNA!!!


Tribunalul București a decis să o elibereze din arest preventiv pe Ioana Maria Vlas. Fostul administrator al SOV Invest este arestat preventiv de patru ani în dosarul prăbușirii Fondului Național de Acumulare. Vlas este singurul inculpat din dosar care se mai află după gratii.

Instanța a mai decis să îi înlocuiască acesteia măsura arestării cu cea a interdicției de a nu părăsi țara. Decizia nu este definitivă și poate fi atacată cu recurs la Curtea de Apel București.

Ioana Maria Vlas este acuzată de înșelăciune pentru că ar fi indus și menținut în eroare 13.200 de investitori la FNA, cărora le-ar fi pricinuit o pagubă de peste 25 de miliarde de lei.

Tribunalul București a condamnat-o în urmă cu doi ani pe Ioana Maria Vlas la șapte ani de închisoare. Odată ajuns la Curtea de Apel, dosarul a fost trimis spre rejudecare.
Sursa: Realitatea TV

#14
Basarab

Basarab

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 6,374
  • Înscris: 13.07.2004
CE FACE DNA? Ce face BASESCU? Se face ca tace?! :)

#15
motanul13

motanul13

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,351
  • Înscris: 03.08.2006

View PostBasarab, on Feb 7 2008, 14:57, said:

CE FACE DNA? Ce face BASESCU? Se face ca tace?! :)

Basarabe , tu esti viu ? :confuzzled:

#16
Dihorul Razboinic

Dihorul Razboinic

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,322
  • Înscris: 01.10.2006
Daca as avea banii lu' ala, nu i-as sparge pe hoteluri de neam prost. :huh:

#17
maryus75

maryus75

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,273
  • Înscris: 25.08.2006

View PostBasarab, on Feb 7 2008, 14:57, said:

CE FACE DNA? Ce face BASESCU? Se face ca tace?! :)
pai e nebun sa isi atace televiziunea de reclama?

#18
Basarab

Basarab

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 6,374
  • Înscris: 13.07.2004
SOV vrea sa cumpere rapid. Bravo lui.

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate