RCA-ul nu se intelege cu service-ul

mardarg3

Mi-a fost busita masina fara sa fie vina mea. Usa fata dreapta-praf, usa dreapta spate putin indoita chiar pe muchie. Cel de la asigurari spune ca usa spate poate fi reparata, cei de la service spun ca trebuie inlocuita. Bineinteles ca eu ii sustin pe cei de la service ca nu vreau sa iasa o tiganie chituita care sa rugineasca peste 1 an. Ce pot eu face in aceasta situatie sa-mi apar drepturile de om nevinovat si sa fie facuta calumea masina? Stie cineva?
Multumesc.
batman
Nu poti face nimic. Trebuie sa astepti sa se inteleaga asigurarile cu serviceul. Sau poti sa te duci in service si sa aranjezi cu ei sa platesti tu diferenta intre reparatia usii si inlocuirea ei.

erik
mda, unii agenti constatatori sunt sub orice critica...

ai trei variante: ceri o hartie de la service in care sa scrie ca usa nu poate fi reparata si te duci la seful celui care a facut constatarea cu documentul respectiv si cu pozele in care se vede usa distrusa. faci scandal, poti ameninta cu csa, opc si tot ce iti mai trece prin cap. de obicei se rezolva favorabil. asta ar fi varianta scandal.
varianta doi ar fi sa vorbesti frumos cu agentul constatator si sa afli ce anume l-ar imbuna in asemenea masura incat sa iti dea la inlocuit usa respectiva. (varianta spaga)
varianta a a treia ar fi sa vorbesti cu cei de la service sa inlocuiasca usa si sa platesti tu diferenta. dar este mai greu, o sa iti explice seful de service in ce conditii poate sa faca asa ceva.
gibanu
Poate cineva sa-mi rasunda la o problema din a carei cauza nici sa dorm nu mai pot ?
Pe scurt,in urma unui accident,in care nu am fost vinovat,masina mea[audi /2001],a iesit sifonata rau.
Ambele usi pe stanga,prag stanga si stalp stinga deteriorate.Dupa constatarile politiei,am primit copia asigurarii de la vinovat,dovada de reparatie,iar cu acestea m-am prezentat la sediul ARDAF Pitesi unde mi s-a deschis dosarul,ce arata cam asa ;
-usile - inlocuire,
-prag si stalp - reparare
Pana aici toate bune,dar tot de aici incepe scandalu:
O data ajuns la atelierul celor de la Audi Pitesti,aici s-a constatat ca si pragul trebuie schimbat neaparat,fiind prea deteriorat.
Consultand si alti tinichigii,la aceeasi concluzie s-a ajuns - pragul neaparat inlocuit.
Chemand din nou pe cei de la ARDAF,acestia nici nu vor sa auda de inlocuirea pragului,sustinand ca ei platesc doar repararea lui.Daca vreau sa schimb pragul sa o fac pe cheltuiala mea.
Inainte de accident masina era impecabila din toate punctele de vedere.
Ce pot sa fac eu in cazul asta????????????????????????????????????????????
TrapJaw
ARDAF sunt cea mai de rahat companie posibila, vand RCA-uri ieftine, au daune gramada, iar prin martie-aprilie vor termina toti banii, iar service-urile vor primi banii in urmatoarea campanie de RCA-uri. Jenant, de-a dreptul.
Referitor la problema ta, cere o nota tehnica de la service si ameninta-i pe cei de la asigurari cu comisia de supraveghere a asigurarilor, o sa ti-l dea la inlocuit, eventual da-i si amaratului aluia de o ciorba.
sanddy1964
QUOTE (gibanu @ Feb 9 2008, 09:51) *
Poate cineva sa-mi rasunda la o problema din a carei cauza nici sa dorm nu mai pot ?

Cere in scris de la Service ca nu se poate repara si mergi la ei cu hartia. O sticla de whisky ai scos si tu la inaintare? Face minuni!
gibanu
Nici acum nu am incheiat afacerea cu rahatul de ARDAF Pitesti
Adica masina mea este gata reparata,si sta in parcul din service-ul Audi Pitesti,iar imbecilii de la ARDAF Pitesti nu vireaza banii,de 4 saptamani,catre service.
Sunt si futut si cu banii luati.
Dupa ideea de mai sus,idee ce ca principiu e f buna,am intrat in gratziile insp. de daune, momindu-l cu o sticla de visiki,la care foarte superior mi-a ras in nas:
-Noi nu facem din astea,refuzand sticla categoric...........ca in final sa-i dau 100 de euro,pe care o primeste ca si cum abia acum ar fi un lucru normal.
Ce sa mai,eu plec acasa usurat de bani,dar cu sperante ca in cateva zile dosarul se va rezolva favorabil.
Dar futu-i mama ei de Romanie si de legile ei(sau ghinionul meu) acest inspector(caruia nu-i dau numele din politete,deocamdata),aflu cu stupoare ca nu mai lucreaza la ARDAF Pitesti.Din ce cauze nu stiu si nici nu cred ca intereseaza, iar dupa 3 saptamani dosarul meu nici macar nu este preluat de alt cineva.
Urmarind firul dosarului ajung la vestitul shmenar(aici in Pitesti) seful de la daune ARDAF Pitesti-maestrul SOARE............asa e numele de familie,care-mi promite ca in cel mai scurt timp v-a analiza personal dosarul............BARBA pentru prosti....ca mine.
Interesandu-ma dupa alte 7 zile calendaristice de situatia dosarului,ce credeti ?................calculatoarele au fost defecte si nu s-a putut lucra la dosare.
Poate nu este interesant pentru multi acest subiect,dar sa stai 3 luni fara masina pt care ai ravnit o viata ,fara sa ai nici cea mai mica vina,din cauza unor incapabili pe care legislatia Romaniei ne obliga sai inbuibam cu bani.....e peste poate !
Dragilor ! Bagati-va mintile in cap si feriti-va de ARDAF ca de dracu'.

Night Elf
Mai oameni buni. Faceti-va mai oameni casco la masini la o companie serioasa. De fiecare data cand va loveste cineva va faceti masina pe casco prin regres si scapati de toata bataia de cap cu companiile de asigurari falimentare. Cei de la casco schimba tot ca nu e pe banii lor si trimit la decontat la compania X a celui care v-a lovit care nu are ce sa comenteze. wink.gif

Zilele trecute si pe mine m-a lovit cineva usor in spate. Are RCA la Omniasig. Fac pariu ca daca ma duc la Omniasig, baga reparatie la spoiler (e doar zgariat si are o pleznitura cat unghia intr-un loc). fagurele de sub el e praf si trebuie inlocuit clar, dar spoileru aproape ca nici nu se conoaste. Oricum o sa ma duc frumos la Allianz ca de-aia le dau o caruta de bani si o sa-mi faca masina fara bataie de cap. smile.gif
sebulbus
Scoate televiziunile la inaintare. La asigurari si service-uri auto e multa mizerie sub pres, si aproape nimanui nu convine s-o scoata cineva la lumina.
cosmin_miu

QUOTE (Night Elf @ Mar 15 2008, 18:25) *
Mai oameni buni. Faceti-va mai oameni casco la masini la o companie serioasa. De fiecare data cand va loveste cineva va faceti masina pe casco prin regres si scapati de toata bataia de cap cu companiile de asigurari falimentare.Cei de la casco schimba tot ca nu e pe banii lor si trimit la decontat la compania X a celui care v-a lovit care nu are ce sa comenteze. wink.gif

Zilele trecute si pe mine m-a lovit cineva usor in spate. Are RCA la Omniasig. Fac pariu ca daca ma duc la Omniasig, baga reparatie la spoiler (e doar zgariat si are o pleznitura cat unghia intr-un loc). fagurele de sub el e praf si trebuie inlocuit clar, dar spoileru aproape ca nici nu se conoaste. Oricum o sa ma duc frumos la Allianz ca de-aia le dau o caruta de bani si o sa-mi faca masina fara bataie de cap. smile.gif

scapi doar de bataia de cap cu banii. De bataia cu frecatu la melodie nu scapi.(depinde de inspector)

Am dus masina la allianz sa o fac pe casco prin regres (Unita-asigurarea celei care ma accidentase... nu avea decontare directa cu service-ul). Inspectorul de la dauna mi-a zis sa-i mai dau cateva picioare deoarece nu se cunoaste bine in poza si cei de la Unit
a nu v-or fi de acord cu decontarea catre Allianz.
 I-am zis ca nu mai dau nimic ca nu vreau sa mai umblu cu masina 1 luna(pana vine u
sa) cu ea facuta mai varza (asa ca i-am intre-deschis portiera si l-am pus sa faca poze cu ea asa sa arate fictiv ca nu se mai inchide). Oricum serv
ice-ul Casa Auto Brasov mi-a zis ca usa o schimba deoarece mazda nu accepta kituirea  sau indreptarea e
i (precum nu o face nici alt brand respectabil).

L.E. nu stiu de ce naiba se stalcesc aliniamentele la post si nu le pot remedia. cursing.gif
cioan
QUOTE (gibanu @ Feb 9 2008, 09:51) *
Pe scurt,in urma unui accident,in care nu am fost vinovat,masina mea[audi /2001],a iesit sifonata rau.
Ambele usi pe stanga,prag stanga si stalp stinga deteriorate.Dupa constatarile politiei,am primit copia asigurarii de la vinovat,dovada de reparatie,iar cu acestea m-am prezentat la sediul ARDAF Pitesi unde mi s-a deschis dosarul,ce arata cam asa ;
-usile - inlocuire,
-prag si stalp - reparare
Pana aici toate bune,dar tot de aici incepe scandalu:
O data ajuns la atelierul celor de la Audi Pitesti,aici s-a constatat ca si pragul trebuie schimbat neaparat,fiind prea deteriorat.
Consultand si alti tinichigii,la aceeasi concluzie s-a ajuns - pragul neaparat inlocuit.
Chemand din nou pe cei de la ARDAF,acestia nici nu vor sa auda de inlocuirea pragului,sustinand ca ei platesc doar repararea lui.Daca vreau sa schimb pragul sa o fac pe cheltuiala mea.
Inainte de accident masina era impecabila din toate punctele de vedere.

sunt expert tehnic judiciar și în cei 36 ani de activitate este prima oară când aud că un prag se repară. Nu mă refer la reparația prin înlocuire.
Ghinionul vă aparține. Ați fost lovit de un autoturism asigurat la ARDAF, care sunt într-o situație financiară dezastruoasă.
după părerea mea, calea de urmat este următoarea:
Mai întâi să solicitați societății de asigurare (mai întâi verbal și apoi în scris) soluția tehnologică acceptată (repararea pragului)
Să faceți reclamație la CSA (Comisia de Supraveghere a Asigurărilor)
Dacă nu rezolvați în acest mod singura soluție este acțiunea în justiție.
Pentru informații suplimentare îmi puteți scrie la adresa de e-mail cioan@rdslink.ro
Succes!!!
TrapJaw
Chiar, ai rezolvat-o pana la urma?
gibanu
Dragi colaboratori,dati+mi voie sa va anunt cu bucurie faptul ca dupa trei luni de umblatura,mi+am recuperat masina de la service.
Dupa doua drumuri la sediul central ARDAF Bucuresti si amenintarea cu justitia,acestia au catadicsit sa'mi vireze banii.
In concluzie
1.Feriti+va de acidente,da+ti prioritate si unde o aveti
2.Daca totusi ati avut ghinionul unui accident,actionati din start in forta asupra asiguratorului,cu amenintari.Daca valoarea e mare nu mai incercati sa dati spaga la puțoii din provincie,ca tot la Bucuresti ajungeti.

Sper sa nu mai fiu nevoit sa postez la acest subiect de pe pozitie de victima
Cu stima Mihai,care va ureaza ,,Calatorii decente,fara evenimente ! ,,
cornel001
Daca nu ma insel, in cazul RCA-ului au termen 14 sau 21 de zile lucratoare (sau calendaristice) ca sa vireze banii. Trebuia sa te fi dus de la inceput direct la CSA.
babygirl_nwa
CHESTIA CU NOTA DE LA SERVICE AM PATIT-O SI EU.DAR LA ASIROM,UNDE ERA ASIGURATA MASINA PRIETENULUI MEU SI TREBUIAU SCHIMBATE ROTILE ...JANTA+ANVELOPA....ANVELOPELE LE-AU DAT PT SCHIMBAT IAR JANTELE DE REPARAT.CEI DE LA BAVARIA NU AU VRUT SA LE REPARE PE MOTIV K EI NU RASPUND DC SE INTAMPL CEVA CU JANTA DUPA REPARATIE SI AU REFUZAT...INTR-UN FINAL I-AU DAT NOTA DE LA SEFUL DE SERVICE DE LA BAVARIA,DAR SMECHERIA ERA URMATOARE...DL CONSTATATOR AVEA SERVICE-UL LUI PERSONAL ,UNDE A AVUT TUPEUL SA-L SI TRIMITA,BA MAI MULT DUPA CE AU FOST SCHIMBATE ROTILE A VRUT SA-I ADUCEM NOI JANTELE VECHI.

CU ARDAF-UL DE ABIA AM TERMINAT UN SCANDAL...O MASINA ASIGURATA LA EI NE-A INTRAT IN MAGAZIN....NU AM TRECUT PE PROCES LA POLITIE DECAT 2 GEAMURI,FARA STALPII DISTRUSI SI MASINA DIN MAGAZIN CARE ORICUM ERA ASIGURATA LA OMNIASIG...GEAMURILE LE-AM SCHIMBAT AU COSTAT 8MIL SI DE O LUNA JUMATATE INCERC SA DAU DE NR DOSARULUI PT K NICI NR DE DOSAR NU AU VRUT SA-MI DEA...DUPA 2 SAPT,DUPA ZECI DE TELEFOANE DATE LA ARDAF-PRIMAVERII SI LA RESTUL SEDIILOR SI INTR-UN FINAL AMENINTATI K O SA LE TRIMIT TOATE DOCUMENTELE PE CARE LE AM LA CSA AU BINEVOIT SA-MI SPUNA K S-A PIERDUT DOSARUL SI AU VENIT IAR SA FACA CONSTATAREA....

IN CONCLUZIE DIN PROPRIE EXPERIENTA POT SA DAU LOCUL I PT CASCO CELOR DE LA ALLIANZ SI II CELOR DE LA OMNIASIG CU MICI OBIECTII
adybmw
Ardaf sucks,da rau de tot...cei mai ordinari,de joasa speta,nici nu am cuvinte!
kos_funny
QUOTE (cornel001 @ Apr 9 2008, 01:14) *
Daca nu ma insel, in cazul RCA-ului au termen 14 sau 21 de zile lucratoare (sau calendaristice) ca sa vireze banii. Trebuia sa te fi dus de la inceput direct la CSA.

Termenul de care spui se ia in calcul din momentul emiterii facturii de catre service.Dar, ca service-il sa poata emite factura, are nevoie de catre un accept de plata din partea inspectorului de asigurari, in urma analizarii devizului.Chestia e ca legal, aceasta solutionare are termen de maxim 90 de zile, timp alocat analizei dosarului.
Al3xandrus
Dar pentru decontare directa la UNITA ma poate ajuta cineva? Nu e foarte mare beleaua, putin tabla turtita pe spate a intrat un idiot in mine pe strada cu prioritate in cotroceni, acum nu sunt nici in tara...insa cand ma intorc trebuie sa rezolv, si pt putin tabla indoita sa stau cu masina in service 10 zile chiar nu vreau

Daca stie careva de un service "civilizat" rog un mic ajutor !!! Multumesc ! (nu am mai avut vreun incident de genul pana acum, am mai avut oglina "luata" tot de un as al sofatului dar ne-am inteles fara politie....acum in schimb a trebuit sa trec prin acest proces umilitor care a durat vreo 7 ore duminica, tinand cont ca eu aveam avionul la ora 3 noaptea spre luni ...)
jay333
Anul trecut m-a accidentat unul care avea asigurare la Ardaf. Din fericire pentru mine nu am avut absolut nicio problema cu ei si nici cu cei de la service (agreat de Ardaf). Probabil eu sunt exceptia care confirma regula.
pagubit_09
eu am fost acum cateva zile lovit de un oarecare lateral fatza dreapta, si mi-a spart spoilerul si mi l-a deplasat de la punctele de prindere.
cu rca-ul omului la OMNIASIG m-a trimis la plimbare zicand ca nu se poate schimba spoilerul si cel mult se poate vopsi si prinde la loc pentru ca ....
" MASINA ESTE VECHE" oameni buni smile.gif)))). mentionez ca este vorba de o masina vw passat din 2003 care noua a costat in jur de 25 de mii de euro si arata ca noua.

deci OMNIASIG sunt niste talhari, m-au calcat in picioare cu dreptatea in mana. Acum sunt fortat sa scot din buzunar banii de reparatie nemaipunand la socoteala timpul nervii si banii cheltuiti aiurea pe drumuri pe la asigurari....

ASTA E ROMANIA smile.gif))))
filipxxx
Daca ai banii sa platesti reparatia, platest-o linistit, eventual la alt service decat cele autorizate VW ca sa nu te rupa baietii la factura si apoi Omniasig iti va deconta... probabil dupa multe telefoane, amenintari, plangere la CSA si in final judecata. Nu mor lupii cand vor cainii si Omniasig o sa aiba probleme sa explice cum o piesa trecuta pe autorizatia de la Politie, apoi pe deviz nu se poate despagubi. Astia cu asigurarile sunt cei mai mari ordinari si te fac din vorbe daca nu esti cu tupeu si hotarat sa-ti aperi drepturile.
crst_g
cuvantul "CSA" pronuntat de fata cu asiguratorul face minuni. wink.gif
Reclama
In curand... autoevolution.ro

Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.