Credit Orange

andrei_vlad
Salut
Am o cartela prepay Orange cu aprox. 100 euro pe ea, ce as putea face cu creditul ?
Am inteles ca se pot face anumite plati pe internet.
Creditul a fost adunat din bonusul pentru apeluri primite (cartela a fost a unui prieten care vorbeste foarte mult la telefon), e vreo deosebire intre creditul pe care il obtii prin reincarcare clasica si creditul obtinut prin bonusuri ?
queensoft
Creditul e unul singur, ala de pe cartela. Poti sa cumperi chestii cu plata prin sms. De la walpepere de telefon pina la abonamente la ziare. Ia si cauta!
andrei_vlad
QUOTE (queensoft @ Feb 4 2008, 21:00) *
Creditul e unul singur, ala de pe cartela. Poti sa cumperi chestii cu plata prin sms. De la walpepere de telefon pina la abonamente la ziare. Ia si cauta!

Ceva sugestii ? De exemplu gasesc un magazin online de electronice cu plata prin sms ?
Multumesc.

P.S. Mi-a zis un tip ca acel credit obtinut prin bonusuri are o perioada de valabilitate...dupa care se sterge, asa e ?
the_angel
QUOTE (andrei_vlad @ Feb 4 2008, 21:07) *
Ceva sugestii ? De exemplu gasesc un magazin online de electronice cu plata prin sms ?
Multumesc.

P.S. Mi-a zis un tip ca acel credit obtinut prin bonusuri are o perioada de valabilitate...dupa care se sterge, asa e ?

poti SA pariezi online.
Codename
Ce ar fi să vinzi creditul ? Desigur, ar lua cam mult având în vedere că există o limită de maxim 5 transferuri pe lună, iar fiecare transfer are maxim 3 EUR. Ai putea să cumperi conținut premium pentru telefon sau să trimiți mesaje la cea mai tare emisiune: Dan Diaconescu Direct. smile.gif
Ignition
Din pacate creditul respectiv are o valoarea mult mai mica (de piata) decat cea afisata smile.gif
Lucru asta se intampla din cauza ca Orange (ca si Vodafone) au redus substantial perioada de valabilitate a creditului reincarcat.
In momentul de fata daca vrei sa pastrezi o cartela activa trebuie reincarcat min. 7E/60 zile, adica 3,5E/luna.
Practic daca cineva ti-ar cumpara cartela ar trebuii sa faca un consum lunar de cateva ori mai mare decat 3,5E/luna, ori nu prea exista atatea extraoptiuni de care sa ai nevoie lunar.
LunaCrystal
Dar poate o cumpara unii ca sa vorbeasca sau ca sa trimita sms-uri la numere cu suprataxa.
mistique
Da, este o problema sa ai credit mare pe cartela si sa nu vorbesti foarte mult!!Trebuie sa incarci mai mereu sa ai ceva valabilitate la credit. De exemplu si eu am avut aprox. 110 euro pe o cartela si de doua luni "ma chinuiesc" sa consum din credit sa ajung la 40 de euro sa-mi pot face abonament pe acest numar (este un nr frumos, usor de retinut si il am din 1999).Am tot trimis SMS la 100 pt Renault-ul Megane, am transferat 15E luna trecuta,mai transfer 15E si luna asta dar tot e greu sa ajung la 40!!Si asta pt ca 95% din convorbiri le initiez de pe telefonul firmei. (Traiasca firma! tongue.gif )
vladut_v
Poti sa-ti faci abonament la Evenimentul Zilei sau Capital cred ca si la revista Money Express. Sigur mai sunt si altele.
Cauta pe Google "Abonament prin SMS" intr-o jumatate de ora nu mai ai credit nimic pe prepay !

Aduni maculatura primita si o duci la centru de colectare, mai recuperezi din investitie. Intr-un an se aduna cateva zeci de kile, daca nu mai mult ... sa nu mai spun ca mai ramai si cu oarece informatii tongue.gif

andrei_vlad
QUOTE (vladut_v @ Feb 5 2008, 17:44) *
Aduni maculatura primita si o duci la centru de colectare, mai recuperezi din investitie. Intr-un an se aduna cateva zeci de kile, daca nu mai mult ... sa nu mai spun ca mai ramai si cu oarece informatii tongue.gif

Nu cred ca e foarte rentabil laugh.gif
Ignition
Ar fii o idee buna daca operatorii ar accepta sa cumperi de acest credit echipamente din oferta lor, chiar si la preturi diferite...
andrei_vlad
QUOTE (Ignition @ Feb 7 2008, 11:03) *
Ar fii o idee buna daca operatorii ar accepta sa cumperi de acest credit echipamente din oferta lor, chiar si la preturi diferite...

Mie imi spui ? biggrin.gif
LunaCrystal
Mai ales cand faci credit gratis, nu ?
andrei_vlad
QUOTE (LunaCrystal @ Feb 8 2008, 23:20) *

Nu inteleg la ce te referi...
LunaCrystal
Cand gasesti vreo posibilitate de a avea credit fara sa dai bani pe el.
Codename
Adică din bonusuri.
andrei_vlad
QUOTE (LunaCrystal @ Feb 8 2008, 23:20) *

QUOTE (LunaCrystal @ Feb 12 2008, 23:48) *
Cand gasesti vreo posibilitate de a avea credit fara sa dai bani pe el.

QUOTE (Codename @ Feb 13 2008, 04:08) *
Adică din bonusuri.

Chiar nu inteleg, cum sa fac credit gratis ? Pe cartela mea primesc de doua ori pe luna bonusul pentru apelurile primite, dar aici era vorba de o alta cartela pe care o am de la un prieten, si bineinteles ca nu am primit-o cadou. Chiar nu prind ideea.
danutz1
QUOTE (andrei_vlad @ Feb 13 2008, 18:21) *
Chiar nu inteleg, cum sa fac credit gratis ? Pe cartela mea primesc de doua ori pe luna bonusul pentru apelurile primite, dar aici era vorba de o alta cartela pe care o am de la un prieten, si bineinteles ca nu am primit-o cadou. Chiar nu prind ideea.

Gasesti totul aici
andrei_vlad
QUOTE (danutz1 @ Feb 13 2008, 23:09) *
Gasesti totul aici

Ok, dar tot nu inteleg ce legatura am eu in chestia asta !!!
andrei_vlad
QUOTE (ovidiudincr @ Feb 14 2008, 03:21) *
Sau iti poti primi banii prin microplati:
www.rentabiliweb.ro
www.mobipay.ro

Poti sa-mi dai ceva detalii ?
tibi008
O nelamurire am si eu , pe majoritatea adreselor date mai sus pentru abonare prin sms se specifica ca , valoarea abonamentului va fi inclusa in factura de mobil dar nu spune nimica legat de cartela ca ar lua credt , ma gandesc ca poate dau bani degeaba si imi trebuie abonament nu cartela...Poate spune cineva sigur ca a facut abonament folosind creditul dp cartela?
Codename
Nu are legătură faptul că ai cartelă sau abonament nene. Îți ia din credit (fără TVA pentru că l-ai plătit deja când ai cumpărat creditul).
ovidiudincr
QUOTE (andrei_vlad @ Feb 14 2008, 10:14) *
Poti sa-mi dai ceva detalii ?

Pt plata prin microplati ti se aloca un nr cu suprataxa si iti trimiti mesaje pe nr acela ... ei opresc un comision si restul iti varsa tie in cont.
Nu prea e recomandat sa precizezi ca iti trimiti singur mesaje cu suprataxa .

andrei_vlad
QUOTE (ovidiudincr @ Feb 15 2008, 01:59) *
Pt plata prin microplati ti se aloca un nr cu suprataxa si iti trimiti mesaje pe nr acela ... ei opresc un comision si restul iti varsa tie in cont.
Nu prea e recomandat sa precizezi ca iti trimiti singur mesaje cu suprataxa .

Ai idee cat costa sa mi se aloce acel numar si ce comisioane se iau ?
danutz1
QUOTE (andrei_vlad @ Feb 14 2008, 01:36) *

Pai tu intrebi ceva, apoi uiti ce ai intrebat?
QUOTE (andrei_vlad @ Feb 13 2008, 18:21) *

andrei_vlad
QUOTE (danutz1 @ Feb 15 2008, 09:08) *

QUOTE (danutz1 @ Feb 15 2008, 09:08) *

Eu privesc forumul ca pe o necesitate, nicidecum ca un mod de ati petrece timpul liber !!!
Asa ca nu am chef si timp sa ma cert pe aici.
danutz1
Nu vad de unde ar reiesi faptul ca eu vreau sa ma cert. Ti-am raspuns la acel post ca la oricare altul.
Forumul chiar este o necesitate, si un loc de unde te poti informa, depinde de noi sa nu il transformam in altceva.

Nu vad de unde ar reiesi faptul ca eu vreau sa ma cert. Ti-am raspuns la acel post ca la oricare altul.
maryuso
QUOTE (Codename @ Feb 5 2008, 02:26) *
Ce ar fi să vinzi creditul ? Desigur, ar lua cam mult având în vedere că există o limită de maxim 5 transferuri pe lună, iar fiecare transfer are maxim 3 EUR. Ai putea să cumperi conținut premium pentru telefon sau să trimiți mesaje la cea mai tare emisiune: Dan Diaconescu Direct. smile.gif

sau poti sa faci dedicatii pe taraf band.gif
andrei_vlad
QUOTE (maryuso @ Feb 28 2008, 20:30) *
sau poti sa faci dedicatii pe taraf band.gif

Taraf ? puke.gif thumbdown.gif
Iti fac tie dedicatii daca vrei tongue.gif
ovidiudincr
QUOTE (andrei_vlad @ Feb 14 2008, 01:36) *

E imposibil sa strangi 100 de euro din bonusuri pt apeluri primite, decat daca .... ai facut tu o GHIDUSIE pe care multi au facut-o dar nu au zis nimic.
Eu sunt unul dintre ei ...dar nu-mi e rusine sa recunosc ...acum cand nu mai merge ...a mers pana acum 2 saptamani ...din decembrie.
Eu mi-am dat seama de ea pe la sf lui ianuarie .

Sa explic in ce consta :
- la cartele noi orange prepay era primul apel gratuit pana in ora 10 dimineata precum si 20 de apeluri in retea cu 2 euro. (1 apel = 60 minute)
- la abonamente exista optiunea de 5.5 euro cu 50 de apeluri in retea si 3 numere favorite cu care vorbesti nelimitat.
Banii au venit din bonusuri pentru apeluri primite , s-au dat , desi ei precizau clar ca nu se dau , dar s-au dat.

In felul acesta eu am sunat de pe un nr pe altul ... am strans pe mai multe cartele peste 1.000 de euro in total, cu care mi-am facut abonamente si am luat telefoane la preturi promotionale, mi-am facut abonamente la ziare si reviste sau am transferat credit mai ieftin ca in oras.

Ca mine ...sunt multi ...tocmai de-asta au stopat fenomenul ....batea la ochi.
Poate unii afirma ca cei de la orange intentionat au lasat sa se primeasca aceste bonusuri ... nu cred asta pentru ca eu le-am adus pierderi mari prin abonamentele platite la ziare si reviste, taxa de interconectare pe care o platesc la celelalte retele .
Anu trecut , pe vremea asta au fost alte scapari , atunci am vorbit mii de minute nationale pe seama lor si la fel m-am abonat la ziare prin sms. In plus am sunat din stranatate de 300 de euro cat timp am fost plecat la munca, bani primiti pe cartele moka de la ei.
Jean Gary Diablo
Se poate suna de pe un prepay Orange international direct,sau trebuie activat ceva?
Eu tot incerc si suna ocupat ..asta pe 2 numere diferite.
gompo
QUOTE (Jean Gary Diablo @ Apr 18 2008, 12:22) *
Se poate suna de pe un prepay Orange international direct,sau trebuie activat ceva?
Eu tot incerc si suna ocupat ..asta pe 2 numere diferite.

In mod normal merge direct, nu trebuie activat nimic, credit si valabilitate sa ai... tongue.gif
La inceput se formeaza "+" in loc de "00"
Daca suna ocupat ori sunt ocupate cele doua numere ori (cel mai probabil) e ocupat/congestionat accesul la international.
Daca esti pe plaja 0755... o sa-ti mearga si mai greu. naughty.gif
adizbang_tv
Dar la Orange nu se poate cumapra valabilitate? Ca la Vodafone exista optiunea asta... wink.gif
Cosconor
Nu, la Orange nu poti cumpara valabilitate. sad.gif
gompo
QUOTE (adizbang_tv @ Apr 18 2008, 14:22) *
Dar la Orange nu se poate cumapra valabilitate? Ca la Vodafone exista optiunea asta... wink.gif

Nu poti cumpara dar poti imprumuta gratuit, o data pe luna, 40 de centi care-ti dau valabilitate o zi plus ziua in care i-ai imprumutat.
La urmatoarea reincarcare vei returna cei 40 centi.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.