haplea82
31st October 2008, 10:41
nu stiu unde se afla Piazzale Roma,dar nu cred ca parcarea este gratuita!daca tot ajungi la venetia cu masina(cazul meu)cred ca iesi mai ieftin sa stai la un hotel in mestre cu parcare gratuita,decit un hotel mai ieftin in venetia(si asa cum spuneam,aratau deosebit de rapanoase,cel putin exterior) si sa platesti parcarea separat!in plus de la respectivul hotel ,cel in discutie,accesul la mijloacele de transport era f facil ,zona in care se gaseste hotelul este deosebita,linga cred ca se afla centrul mestre,zona pietonala,plina de terase ,baruri,etc,zona chiar interesanta pt a fi vizitata!apropos,masina este primita in parcarea hotelului doar cu conditia sa nu o folosesti pe perioada sejurului,deoarece parcarea este f mica si masinile sint aranjate in functie de ziua eliberarii camerei!
vladc
31st October 2008, 10:43
QUOTE (fly_dream @ Oct 31 2008, 10:27)

Este placut din cand in cand sa "uiti" ca-n lumea asta exista masini...
este ideal, nu placut... 
+ca intr-adevar, 8 zile cat am stat in venetia, nu am "folosit" garsoniera mai mult de 2ore/zi (in afara de 8 ore de somn), restul fiind numai pe "coclauri".
@haplea... acum depinde si de ce vrei sa faci in venetia... daca esti atat de legat de masina, faci cum vrei tu, dar eu zic ca nu merita sa te stresezi atata pentru o masina. si da, unele hoteluri arata destul de urat, dar cui pasa??? esti in venetia, te plimbi, vizitezi insulele, ajungi doar seara cand esti rupt de oboseala, faci un dus/baie si somn de voie pana a 2a zi.
ma rog, eu unul nu inteleg de ce atata tevatura pentru o masina... cand e atat de bine fara ele...
haplea82
31st October 2008, 14:31
nu m-ai inteles!eu am ajuns cu MASINA la venetia,veneam din croatia unde mi-am facut concediul la mare cu familia!nu vreau sa fac nimic cu masina in venetia!dar trebuie s-o parchez undeva!parcatul costa ,si costa destul de mult!hotelul respectiv ,costa 90 e (la receptie nu rezervare pe net)cu mic dejun inclus si-mi oferea parcarea gratuit!in venetia am fost numai cu autobuzul sau troleu !circa 20-25 min max!daca ar fi fost sa stau la un hotel in venetia ,chiar daca ar fi fost mai ieftin ,trebuia sa platesc parcarea pt masina si as fi iesit mai scump ,probabil!in plus respectivul hotel,ca bonus,oferea conditii f bune!sper ca m-am facut inteles de data asta!
vladc
31st October 2008, 15:36
ok-ok... pace 
travelling_peach
31st October 2008, 15:46
Buna,
Am renuntat la carnavalul de anul urmator, preturile sareau binisor de bugetul impus. Dar sper in continuare pt un martie aprilie. Am cautat si Garibaldi si Airone pe tripadvisor. Airone sta f prost. Garibaldi m-a incantat pentru ca poti ajunge destul de usor de la aeroport si in Venetia, plus ca reviewurile erau pozitive.
Acum, mai caut, nu exclud nici ideea de apartamente. Daca ati stat in apartamente, pls share.
Si voiam sa va mai intreb ceva, ca nu am inteles:
Exista un bilet pe 72 de ore care e 31 de euro si o chestie cu venice card (aia cu optionalele si nu stiu ce intrari care e <40 de euro. Care e diferenta intre ele?
^
^
vladc
31st October 2008, 17:16
eu am stat in garsoniera... acum depinde si de cate zile stai. majoritatea nu inchiriaza decat pe minim 2-3 nopti. ce sa zic de garsoniera... nu a fost lux, nu a fost jeg, a fost intre (baia era extrem de curata
). dar repet, daca te duci sa vizitezi venetia, nu ai nevoie de mai mult, pentru ca oricum, nu o sa fie un loc decat de gatiti ceva repede si de spalat/dormit. atat.
nu stiu exact la care abonament te referi. eu am avut venicepass de 7 zile si m-a costat ~55euro in care aveam transportul cu vaporeto nelimitat, intrari la muzee si biserici (insumate o gramada!!!) + reduceri la intrarile in alte locatii.
adb9000
31st October 2008, 18:12
QUOTE (travelling_peach @ Oct 31 2008, 14:46)

Buna,
Am renuntat la carnavalul de anul urmator, preturile sareau binisor de bugetul impus. Dar sper in continuare pt un martie aprilie. Am cautat si Garibaldi si Airone pe tripadvisor. Airone sta f prost. Garibaldi m-a incantat pentru ca poti ajunge destul de usor de la aeroport si in Venetia, plus ca reviewurile erau pozitive.
Acum, mai caut, nu exclud nici ideea de apartamente. Daca ati stat in apartamente, pls share.
Si voiam sa va mai intreb ceva, ca nu am inteles:
Exista un bilet pe 72 de ore care e 31 de euro si o chestie cu venice card (aia cu optionalele si nu stiu ce intrari care e <40 de euro. Care e diferenta intre ele?
^

^
Incearca si la Lido.Sunt hoteluri super si mai ieftine decat la Venezia.
Russopalace e un hotel de patru stele super! http://www.russopalacehotel.com/
Micut , curat cu un mic dejun excelent intr-o sala cu vedere spre palatul ducal si nu asa de scump.
M-am uitat pe site-ul lor si au pretur de sub 100 euro chiar si de carnaval.
Bineinteles ca ar fi ceva deosebit sa iei una deluxe (au balcon spre laguna) da daca bugetul nu permite asta e!
Nu e ca la Venezia stai prea mult in camera
virtualx
3rd November 2008, 19:38
eu mi-am facut plata ieri pentru 4 nopti (5zile) camera dubla, 2 persoane, in timpul carnavalului 2009, 17-21 feb
daca iei acum rezervi aproape la jumatate de pret / dar nu poti face contramandare asta-i buba.
de ajuns acolo cred ca o sa merg cu trenul ca mi-e frica cu avionul
, prmavara se face tren bucuresti nord - venetia st lucia.
cu cat esti mai aproape de piata sanmarco si podul rialto cu ata dai mai mult pe noapte !
hotelul este la 5 min de pod si 10 de sanmarco
de cautat cel mai bine pe net cazare , apoi luat denumirea hotelului , googleit si direct pe site daca are book now online , pentru rezervare online se scade tot asa o mica reducere care e semnificativa pentru 3-4-5 nopti, dar aici poti contramanda cu pana la 7 zile inainte.
Bafta all , mai vb la anu' dupa ce ma intorc.... pana atunci - Sarbatori Fericite ! 
alina_a_radu
4th November 2008, 12:03
salutare tuturor!
a fost cineva la venetia in noiembrie? (la finalul lunii)
Trebuie sa ma pregatesc cu cizmulite de cauciuc si umbrela?
BOGDAN DSN
4th November 2008, 12:36
cam da....atunci (noiembrie-decembrie) mareea este mai mare/inalta si inunda putin piata San Marco.
vladc
4th November 2008, 13:03
cred ca-i bestial asa... inundata 
cred ca o sa merg si eu la anu' s-o vad sub apa.
icejohnnyice
5th November 2008, 09:58
Salutare sambata 8 noiembrie plec la venetia!Stam 3 nopti si ne intoarcem pe 12 marti!Pentru venetia am inchiriat un apartament 300 E pe noapte + 30 eruro+10 euro comision trimitere avans la western union. Final cleaning.Noi mergem 4 deci cazarea iese destul de bine. Daca intereseaza pe cineva acesta este apartamentul dar mai multe detalii va pot da cand ma intorc, acesta este sit-ul lui. http://www.arsenale-celestia.com/dynalay.a...A=20&MIid=3 si foarte multe apartamente de inchiriat gasiti aici: http://www.homelidays.com/EN-Holidays-Rent...0_Home/Home.asp si nu mai in venetia. Mi-am luat venice card pentru 3 zile au fost 45 de euro..........Mai multe va zic dupa ce ma intorc.
vladc
5th November 2008, 10:51
mda... ce sa-ti zic, trebuia sa va alegeti o locatie mai spre centru sau mai in centru... o sa aveti ceva probleme (sau nu) sa ajungeti in centru, chiar si cu harta in mana 
ceea ce consider ca-i un mare + este locatia, care e foarte linistita.
asteptam impresii si poze.
softpedic
5th November 2008, 19:19
QUOTE (alina_a_radu @ Nov 4 2008, 12:03)

salutare tuturor!
a fost cineva la venetia in noiembrie? (la finalul lunii)
Trebuie sa ma pregatesc cu cizmulite de cauciuc si umbrela?
Sper sa te duci si vara.
alina_a_radu
6th November 2008, 15:21
QUOTE (softpedic @ Nov 5 2008, 20:19)

Sper sa te duci si vara.
cu siguranta ma voi reintoarce si vara...
oricum am doar 3 zile la dispozitie sa descopar cat mai mult din venetia (am rezervat un hotel cu review-uri f bune, central "Al Codega", sper sa fie ok)
ma gandeam totusi ca una din aceste zile sa o sacrific vizitand un pic din verona
(mi-a incurcat My Air toate planurile care mi-a modificat data de intoarcere a zborului
, plus ca orarul de zbor nu e tocmai fericit - la 7.05 AM am zbor de intoarcere)
vladc
6th November 2008, 15:36
nu sacrifica o zi pentru verona. ceea ce iti recomand sa faci e sa te plimbi pe stradute, canale, sa simti pulsul venetiei. traieste zilele alea in venetia si pe insule. ai destule de vazut si 3 zile sunt foarte putine. e prea frumos ca sa pierzi vremea in verona.
alina_a_radu
6th November 2008, 16:01
QUOTE (vladc @ Nov 6 2008, 16:36)

nu sacrifica o zi pentru verona. ceea ce iti recomand sa faci e sa te plimbi pe stradute, canale, sa simti pulsul venetiei. traieste zilele alea in venetia si pe insule. ai destule de vazut si 3 zile sunt foarte putine. e prea frumos ca sa pierzi vremea in verona.
oricum nu aveam de gand sa iau toate muzeele la rand, o sa ma rezum la 2-3 obiective mai importante, plimbare la murano, burano, torcello, lido (ce merita mai mult?)
si...exact ce mi-ai recomandat, aveam de gand sa fac...(plus multe poze
) sper totusi sa nu ploua in fiecare zi (voi merge de pe 20.11 pana pe 24.11)
totusi, nu merita verona?
vladc
6th November 2008, 16:43
murano+burano+torcello = 1zi.
2-3 obiective importante cum le zici tu ~1/2 zi + ca se intuneca mult mai repede acum. daca era vara si se intuneca dupa 9pm era altceva, dar gandeste-te ca la 5pm e deja cam intuneric.
eu zic sa te orientezi la fata locului, dar 3 zile nu o sa-ti ajunga... parerea mea, bine, acum depinde si ce primeaza pentru fiecare.
have fun
alina_a_radu
6th November 2008, 17:19
QUOTE (vladc @ Nov 6 2008, 17:43)

murano+burano+torcello = 1zi.
2-3 obiective importante cum le zici tu ~1/2 zi + ca se intuneca mult mai repede acum. daca era vara si se intuneca dupa 9pm era altceva, dar gandeste-te ca la 5pm e deja cam intuneric.
eu zic sa te orientezi la fata locului, dar 3 zile nu o sa-ti ajunga... parerea mea, bine, acum depinde si ce primeaza pentru fiecare.
have fun

da, cel mai bine ma descurc acolo...vad ce optiuni am
m-a incurcat f tare my air-ul cu schimbarea lor pt ziua de plecare...
multumesc pt sfaturi si recomandari!
mirela68
7th November 2008, 11:15
QUOTE (alina_a_radu @ Nov 6 2008, 17:01)

oricum nu aveam de gand sa iau toate muzeele la rand, o sa ma rezum la 2-3 obiective mai importante, plimbare la murano, burano, torcello, lido (ce merita mai mult?)
si...exact ce mi-ai recomandat, aveam de gand sa fac...(plus multe poze

) sper totusi sa nu ploua in fiecare zi (voi merge de pe 20.11 pana pe 24.11)
totusi, nu merita verona?
Este adevarat ca venezia este foarte frumoasa, unica asi putea spune, dar cine zice ca verona nu merita vazuta ori nu a vazut-o ori a vazut-o superficial in 30 minute. Eu te sfatuiesc sa mergi o zi la verona. Ai multe de vazut si este foarte frumoasa.
mmihaelarom
7th November 2008, 11:44
Salut!
Si eu plec in Venetia acum in Dec 3 zile de pe 11 Dec.
AM citit recomandarile vstre de cazare, insa am cautat pe net pe la hoteluri mai ieftine si am gasit Hotel Reiter de 2 ** (http://www.hotelreiter.com/ ) unde e camera 40 E/noapte double. Mie mi se pare extra ok, chiar ma mira putin pretul.
A stat cineva pe acolo? Ati auzit ceva dsp? Este situat pe strada :Gran Viale Lido S.M.Elisabetta, 57b, Lido.
Help?! : )
Tnx a lot
vladc
7th November 2008, 12:03
Este adevarat ca venezia este foarte frumoasa, unica asi putea spune, dar cine zice ca verona nu merita vazuta ori nu a vazut-o ori a vazut-o superficial in 30 minute. Eu te sfatuiesc sa mergi o zi la verona. Ai multe de vazut si este foarte frumoasa.
am zis ca nu merita sa pierzi o zi in verona in contextul in care ai doar 3 zile la dispozitie si ai de vazut venetia + insule. tocmai d-aia am recomandat sa se viziteze numai venetia pentru ca-s foarte multe de vazut.
Salut!
Si eu plec in Venetia acum in Dec 3 zile de pe 11 Dec.
AM citit recomandarile vstre de cazare, insa am cautat pe net pe la hoteluri mai ieftine si am gasit Hotel Reiter de 2 ** (http://www.hotelreiter.com/ ) unde e camera 40 E/noapte double. Mie mi se pare extra ok, chiar ma mira putin pretul.
A stat cineva pe acolo? Ati auzit ceva dsp? Este situat pe strada :Gran Viale Lido S.M.Elisabetta, 57b, Lido.
Help?! : )
Tnx a lot
dap, pretul e bun, numai ca o sa stai pe insula lido. ca sa ajungi in venetia va trebui sa iei vaporetto (ca idee: san marco - lido ~10 minute). daca te hotarasti sa stai pe lido, fa-ti abonament la vaporetto.
mmihaelarom
7th November 2008, 12:10
Lido e insula separata? Aham, nu stiam asta.. e ok 10 min.
orientativ cat costa vaporetto (normal & abonament)?
Tnx a lot
vladc
7th November 2008, 12:30
sincer nu stiu cat costa exact o calatorie - dar am inteles de pe topicul acesta ca ar fii undeva in jur de 6euro.
eu cand am fost (stat 8 zile) am avut abonament pe 7 zile si m-a costat ~55euro.
uite AICI preturile. daca le iei on-line, ai reducere.
fly_dream
7th November 2008, 12:54
QUOTE (vladc @ Nov 7 2008, 12:30)

sincer nu stiu cat costa exact o calatorie - dar am inteles de pe topicul acesta ca ar fii undeva in jur de 6euro.
eu cand am fost (stat 8 zile) am avut abonament pe 7 zile si m-a costat ~55euro.
uite
AICI preturile. daca le iei on-line, ai reducere.
S-a facut 6,50 euro si ai voie sa circuli timp de 60 minute in aceeasi directie. Preturile sunt aici:
http://www.actv.it/english/navigazione.php...riffe_vaporetto
De la Piazza San Marco pana la Lido se fac 14-15 minute cu vaporetto 51, de exemplu.
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.