Panouri solare

dogtag

M ar interesa si pe mine mai multe informatii despre producatori romani de celule solare si instalatii de inmagazinare eneregie prin aceasta metoda. Poate fi si cineva care a facut un astfel de sistem acasa ca un hobby , nu conteaza. Poate iese si de o afacere. In principiu m-ar interesa un astfel de sistem pt o casa normala insa dotata cu aer conditionat. Cam cat ar costa un astfel de sistem? Exista importatori doar de celule solare?
Multumesc anticipat. Orice sugestie este binevenita.
.ral:cr
http://www.solar.philips.com/solar/ls/glob...prof/index.html

nu stiu de romania.

Valicus
QUOTE(dogtag @ Sep 1 2004, 21:10)
M ar interesa si pe mine mai multe informatii despre producatori romani de celule solare si instalatii de inmagazinare eneregie prin aceasta metoda. Poate fi si cineva care a facut un astfel de sistem acasa ca un hobby , nu conteaza. Poate iese si de o afacere. In principiu m-ar interesa un astfel de sistem pt o casa normala insa dotata cu aer conditionat. Cam cat ar costa un astfel de sistem? Exista importatori doar de celule solare?
Multumesc anticipat. Orice sugestie este binevenita.
*

Salut, ma ocup de aceasta problema de un an si pot sa-ti spun urmatoarele:
1-nu exista producatori de celule sau panouri solare(atentie care furnizeaza curent nu apa calda).DACA VREI CELULE CONTACTEAZAMA SI ITI ADUC DIN USA, TIMP DE ASTEPTARE 3-4 SAPTAMANI.
2-daca esti interesat din punct de vedere al unei afaceri, as fi incantat sa colaboram.
3-pentru casa toata lumea recomanda solutii mixte solar+eolian sau hidro.Pentru detalii astept intrebari.
James
Valicus la ce pret ar celulele solare si ce performante au ?
Valicus
QUOTE(James @ Nov 25 2004, 19:16)
Valicus la ce pret ar celulele solare si ce performante au ?
*

Salut, in general preturile sunt cam intre 1.5-10USD/celula (plus transport) functie de amperii pe care ii furnizeaza(tote dau in jur de 0.5v)de la cativa miliamperi pana la cativa amperi(maxim 4,5A, asta este cea ce pot sa furnizez eu in acest moment-atentie pentru a incarca o baterie auto de 12v trebuie sa construiesti un panou care sa furnizeze 17,5-18v, adica ai nevoie de 36 celule pentru un panou).
Pentru alte detalii, astept intrebarile tale.
goguboeru
Ma intereseaza o solutie, eventual mixta ,pt .o casa de locuit (3 persoane).Ce variante de inmagazinare de energie sunt disponibile .Sunt foarte interesat de acest subiect(ma ocup de constructii).

mpxx
QUOTE(Valicus @ Nov 25 2004, 09:10)
1-nu exista producatori de celule sau panouri solare(atentie care furnizeaza curent nu apa calda).DACA VREI CELULE CONTACTEAZAMA SI ITI ADUC DIN USA, TIMP DE ASTEPTARE 3-4 SAPTAMANI.
2-daca esti interesat din punct de vedere al unei afaceri, as fi incantat sa colaboram.
3-pentru casa toata lumea recomanda solutii mixte solar+eolian sau hidro.Pentru detalii astept intrebari.
*

intamplator am cunoscut pe cineva care aduce la comanda asa ceva (inclusiv sistem complet pentru o cabana -sistem solar de 6 Kw = lumina Tv frigider iluminat exterior - daca mai este valabil contacteaza-ma

Eu am comandat acum un sistem care sa-mi incarce un acumulator de 45 A SOLAR !!!
Valicus
Fratilor, atentie mare cu comenzile astea costa al naibi de scump, o asemenea instalatie duce in state la vreo 60.000usd si atentie ca numai cu panourile nu faci nimic, iti trebuie si un banc de baterii suficient de mare care sa inmagazineze aceasta(costuri egale cu panourile solare, daca le cumperi de unde nu trebuie) putere plus charger regulator, care pentru o asemenea putere costa al naibi de scump, plus light arrestor plus invertor sau invertoare, cabluri speciale care sa suporte un asemenea amperaj(333 amperi in cazul de mai sus), sunt o gramada de cumparat adiacente de te rupe la buzunar, nu vreau sa va spun ca un sun tracker care este un dispozitiv de mentinut panourile in unghi optim fata de soare permanent adica misca grupul de panouri dupa soare, costa mai scump sau egal cu panourile care le pui pe el.Spre deosebire de cateva firme din romania care aduc de afara aceste panouri eu incerc sa le fac aici, dar mai dureaza cateva luni pana o sa ies cu ele pe piata, asa ca ....va doresc succes, dar atentie la buzunare.Daca totusi doriti asa ceva, va pot furniza din state instalatii, cred eu mai putin costisitoare (nu mai platiti si TVA)si intai de toate trebuie facut un calcul al consumului casnic de care aveti nevoie, ulterior calculanduse ce banc de baterii aveti nevoie, dupa care se stabileste numarul de panouri necesari, cate invertoare trebuiesc, de care anume(cu sinus modificat sau nu) si multe alte detalii.In scurt timp voi deschide un site cu asemenea produse, mai putin aduse de afara sper eu, facute aici la noi.Deja lucrez cu niste firme de publicitate pentru solutii de reducere a costurilor de energie electrica a produselor lor si pentru un sistem de iluminare independenta a panourilor publicitare stradale si mai am o colaborare cu un producator de case din lemn pentru implementarea unui sistem integrat pentru iluminarea caselor de vacanta, mai pe scurt vrem sa incercam a vinde case din lemn cu lumina gratis, costurile instalatiei fiind inclusa in pretul casei.Sa va dau si un link unde puteti vedea asemenea produse si costurile lor in Romania.
www.alfabit.ro si www.solartec.ro

Astept impresii.

QUOTE(mpxx @ Feb 17 2005, 01:51)
intamplator am cunoscut pe cineva care aduce la comanda  asa ceva (inclusiv sistem complet pentru o cabana -sistem solar de 6 Kw = lumina Tv  frigider  iluminat exterior - daca mai este valabil contacteaza-ma

Eu am comandat acum un sistem care sa-mi incarce un acumulator de 45 A SOLAR !!!
*
ghio

Velicus, de unde ai comandat sistemul pt 45A?
Si cam cat ajunge?
Ce contine sistemul?
adone1
QUOTE(Valicus @ Nov 25 2004, 10:10)
*

Astept si eu un contact pe e-mail ...
marcus33
QUOTE(ghio @ Mar 2 2005, 20:22)
Velicus, de unde ai comandat sistemul pt 45A?
Si cam cat ajunge?
Ce contine sistemul?
*

Kit complet solar !! coolspeak.gif
romel_best
QUOTE (Valicus @ Nov 25 2004, 10:10) *

M-ar interesa si pe mine niste celule solare . Da-mi un mail . te rog , cu detalii si preturi . miguell@digitalnet.ro .Merci mult .

Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.