10. Sa nu poftesti nimic din ce este al aproapelui tau.
Pagini: 1, 2, 3, 4

Le0n

Salut la lume! primul meu post (sper ca nu si ultimul).
Titlul topicului este a 10-a porunca la crestini. Musulmanii au asa ceva (sau asemanator) ? Ma intereseaza in special referitor la barbat musulman ->femeie maritata, chiar daca nu e musulmana.
Selam
QUOTE (Le0n @ Jan 30 2008, 09:16) *
Salut la lume! primul meu post (sper ca nu si ultimul).
Titlul topicului este a 10-a porunca la crestini. Musulmanii au asa ceva (sau asemanator) ? Ma intereseaza in special referitor la barbat musulman ->femeie maritata, chiar daca nu e musulmana.

Fii binevenit peacefingers.gif
Orice femeie se poate casatori NUMAI cu acordul ei cu un singur barbat(la ceremonia de casatorie este intrebata de trei ori daca il accepta pe respectiv ca si sot).
Pentru divort trebuie sa aibe motive intemeiate, sau sa cada ambii de acord.
Sigur nu poti tine o femeie impotriva vointei ei, sunt multe versete care reglementeaza acest lucru, voi cauta pentru tine smile.gif

In plus o femeie maritata are datoria sa nu intre in discutii lungi cu barbati necunoscuti, sa nu intrebe sau sa raspunda cu vocea ridicata(De ex. cineva spune "Buna ziua!" si ea sa raspunda intr-un fel anume, cu vocea subtiata "Buna ziiiiiua") , sa fereasca privirile insistente si sa se fereasca de privirile insistente.
Nu este permis ca o femeie maritata sa atinga chiar si simbolic, cum ar fi o strangere de mana sau batut pe umar un barbat strain ei.
In casa femeii maritate intra barbatii straini doar cu barbatul, fiul sau tatal...

Bineinteles si reversul este valabil, adica pentru barbati cool.gif

Le0n
QUOTE (Selam @ Jan 30 2008, 10:13) *
Fii binevenit peacefingers.gif
Orice femeie se poate casatori NUMAI cu acordul ei cu un singur barbat(la ceremonia de casatorie este intrebata de trei ori daca il accepta pe respectiv ca si sot).
Pentru divort trebuie sa aibe motive intemeiate, sau sa cada ambii de acord.
Sigur nu poti tine o femeie impotriva vointei ei, sunt multe versete care reglementeaza acest lucru, voi cauta pentru tine smile.gif

In plus o femeie maritata are datoria sa nu intre in discutii lungi cu barbati necunoscuti, sa nu intrebe sau sa raspunda cu vocea ridicata(De ex. cineva spune "Buna ziua!" si ea sa raspunda intr-un fel anume, cu vocea subtiata "Buna ziiiiiua") , sa fereasca privirile insistente si sa se fereasca de privirile insistente.
Nu este permis ca o femeie maritata sa atinga chiar si simbolic, cum ar fi o strangere de mana sau batut pe umar un barbat strain ei.
In casa femeii maritate intra barbatii straini doar cu barbatul, fiul sau tatal...

Bineinteles si reversul este valabil, adica pentru barbati cool.gif

multumesc!
am mai cautat si am gasit diverse variatiuni ale celor 10 porunci. aici am gasit mai explicit , adica ce ma intereseaza pe mine ("sa nu doresti femeia aproapelui tau"). Intrebare: un barbat musulman necasatorit are niste reguli de tipul acesta???
Selam
QUOTE (Le0n @ Jan 30 2008, 10:28) *
multumesc!
am mai cautat si am gasit diverse variatiuni ale celor 10 porunci. aici am gasit mai explicit , adica ce ma intereseaza pe mine ("sa nu doresti femeia aproapelui tau"). Intrebare: un barbat musulman necasatorit are niste reguli de tipul acesta???

Desigur, ele sunt cuprinse in Sunna (traditia profetului)
Nu cred ca am inteles bine intrebarea, dar voi incerca sa raspund referindu-ma la casatorie.
Dar are voie sa vorbeasca cu ea deschis, sa se intalneasca in public cu fete nemaritate, sa isi exprime intentia de a se casatori.
Exceptie fac o femeie vaduva sau despartita, timpul de asteptare este de trei luni si zece zile, sa se inlature dubiile unei eventuale sarcini. Abia apoi se poate gandi la recasatorie.

Tinerii care se pot casatori sunt incurajati sa o faca, pentru a nu preacurvi sau a-si irosi tineretile.

Casatoria are loc cu acordul lor si in prezenta a doi martori(cate unul de fiecare parte) si a imamului care oficiaza..minim.

Barbatul da femeii ceea ce in romana se numeste "dota" adica o valoare ce consta in aur, teren, automobil etc, ca o asigurare in caz ca sotul va pati ceva, femeia sa se poata intretine singura o anumita perioada de timp.
Femeia nu este obligata sa cheltuiasca din aceasta dota pentru familie, insa barbatul cheltuieste din averea sa. De destule ori barbatul se imprumuta la sotie, din dota laugh.gif Si barbatul nu poate interveni in administrarea dotei, decat cu sfaturi.
De aceea impartirea este inegala in cazul mostenirii, barbatul primind mai mult, si femeia mai putin, pentru ca femeia va primi dota de la sot sau deja poseda dota.
Le0n
Mai exact, scrie undeva in Coran despre "sa nu doresti femeia aproapelui tau". (Exemplu: barbat musulman -necasatorit, femeie crestina - casatorita cu barbat crestin... Barbatul musulman face avansuri femeii, chiar si cu tenta sexuala.) E haram sau nu? Daca DA atunci unde 9in Coran) gasesc detalii?
Selam
An Nisa 24
[*Asemenea va este este oprit sa luati] femeile casatorite, afara de acelea care se afla sub stapanirea dreptei voastre.(*roabele, chiar daca au fost casatorite inainte de a fi luate in captivitate, respectandu-se perioada de aproximativ trei luni pentru a se vedea daca ele sunt gravide. Daca sunt, casatoria nu poate avea loc decat dupa ce au nascut.)Aceasta este porunca lui Allah pentru voi! Si va este ingaduit in afara de acestea, sa cautati [*de sotii], dupa averile voastre, prin casatorie, fara sa preacurviti. Iar acelora cu care va bucurati, [*casatorindu-va cu ele] dati-le zestrea lor, ca o datorie. Si nu este nici un pacat pentru voi, daca ati incheiat un legamant intre voi, dupa stabilirea zestrei, caci Allah este Atoatestiutor, Intelept ['Alim, Hakim]
Le0n
multumesc. Intre timp am primit si de la altcineva ajutor.
Sura 2-188:"Nu va luati unii altora averile pe nedrept si nu-i ademeniti cu ele pe judecatori, ca sa mancati o parte din averile oamenilor pe nedrept si cu buna stiinta. "
Sura 24-27"O, voi cei care credeti! Nu intrati in alte case afara de casele voastre, inainte de a cere ingaduinta si a-i saluta pe salasluitorii lor! Aceasta este mai bine pentru voi. Poate ca voi veti lua aminte. "
Sura 24-28"Iar daca nu gasiti pe nimeni in ele, nu intrati pana ce nu vi se ingaduie voua! Iar daca vi se spune voua "Intoarceti-va", atunci intoarceti-va! Aceasta este mai curat pentru voi, iar Allah este Binestiutor a ceea ce faceti voi. "
Sura 17-32"Si nu va apropiati de precurvie, caci ea este josnicie! Si rau drum este ea! "

orice continuare e bine venita:)

Selam
Nu este dupa dorintele voastre, nici dupa dorintele oamenilor Scripturii[crestini si evrei]Cine face un rau va fi rasplatit pentru el si nu va gasi in sprijinul sau, impotriva lui Allah nici un aliat si nici un ajutor!

Oricine face fapte bune barbat sau femeie-credincios fiind- aceia vor intra in Rai si nu vor fi nedreptatiti nici cat un punct{pata de pe samburele de curmala}

An Nisa, (4) 123-124.

iceman007
E lacrimogen dialogul intre musulmani pe topicul asta si cum am remarcat acest lucru...Ca Leon a uitat sa isi eschiveze masca de curios prin tocmai titlul topicului deschis de dumnealui. "Sa nu pofesti ce este al aproapelui tau". Mai precis femeia in islam este proprietatea barbatului pe cand ,la crestini legea 10 se refera la proprietate personala -bunuri materiale si nu persoane.

Iata cum lupul s-a dat de gol.

Numai ca trebuie sa ai in vedere Leone ca Selam a uitat sa mentioneze ca religia islamica nu respecta persoanele de alta religie sau ateii. Regulile care le-a descris domnul Selam sunt respectate doar in cadrul religiei islamice. Mai mult legea 10 "Sa nu poftesti nimic din ce este al aproapelui tau" nu se aplica atunci cand in ecuatie sunt implicate persoanele nemusulmane si bunurile acestora.
Dovada sunt versetele din coran in care Mohamed isi autodistribuie prazile si sclavele din urma jafurilor hoardelor musulmane si faptul ca musulmanului ii este permis violul sclavelor provenite din femei captive nemusulmane casatorite sau necasatorite.

Si Coranul mentioneaza ca preacurvia cu femeile musulmane casatorite e josnicie nu si violul femeilor nemusulmane

...mda Biblia e corupta caci legea 10 nu exista in Coran laugh.gif
Sarrita81

Cele 10 porunci au echivalent si in Islam :

Sura Al-Baqara, aya 53 (2:53): Si datu-i-am lui Moise Scriptura, Cartea Doveditoare [Al-Furqan], nadajduind ca veti fi calauziti.

Sura Al-A'raf, aya 145 (7:145): Si Noi i-am scris pe table îndemnare despre toate lucrurile si tilcuire despre toate lucrurile. Tine-le, asadar, cu putere si porunceste neamului tau sa primeasca ce e mai bun în ele! Apoi va voi arata voua salasul celor abatuti din drum.

In Biblie: Deuteronom, 4:13: Atunci v-a descoperit el legamintul sau, cele 10 porunci, pe care v-a poruncit sa le impliniti si le-a scris pe doua lespezi de piatra.

Monoteismul (unicitatea lui Dumnezeu):

In Biblie: prima porunca se gaseste in Iesirea, supranumita a doua carte a lui Moise: Iesirea - 20:03: Eu sunt Domnul Dumnezeul Tau; sa nu ai alti dumnezei afara de Mine.

In Qu'ran Kareem avem foarte multe fragmente care contin sintagma La illa ha illa Allah si ne prezinta monoteismul islamic, dar voi cita doar din Surat Al-Isra, aya 23 (17:23): Si Domnul tau a oranduit sa nu-L adorati decat pe El

Qur'an Kareem: 2:163; 2:255; 3:2; 3:6; 3:18; 3:62; 4:87; 5:73; 6:102; 6:106; 7:59; 7:65; 7:73; 7:85; 7:158; 9:31; 9:129; 10;90; 11:14; 11:40; 11:61; 11:84; 13:30; 16:02; 18:110; 20:8: 20:14; 20:98; 21:25; 21:87; 23:23; 23:32; 23:116; 27:26; 28:38; 28:70; 28:88; 35:3; 37:035; 38:65; 39:6; 40:3; 40:62; 40:65; 44:8; 47:19; 64:13; 73:9

Despre divinizarea altor zei

Biblie, Iesirea 20:04 : "Sa nu-ti faci chip cioplit si nici un fel de asemanare a nici unui lucru din cate sunt în cer, sus, si din cate sunt pe pamant, jos, si din cate sunt în apele de sub pamant!"

Surat Al-Hajj, aya 12 (22:12): Ei cheama în locul lui Allah ceea ce nu le pricinuieste nici un rau si nu le este nici de ajutor. Aceasta este ratacirea adanca!

Despre respectarea numelui divinitatii

Biblie, Iesirea, 07: Sa nu iei numele Domnului Dumnezeului tau in desert.

Qu'ran, Surat Al-A'raf aya 180 (7:180): Ale lui Allah sunt numele cele mai frumoase! Chemati-L cu ele si departati-va de aceia care schimonosesc numele Lui! Ei vor fi rasplatiti dupa ceea ce fac!

Surat Al-Isra, aya 23 (17:23): Si Domnul tau a oranduit sa nu-L adorati decat pe El si sa va purtati frumos cu parintii vostri, iar daca batranetile îi ajung pe unul dintre ei sau pe amandoi langa tine, nu le ziceti lor 'Of!' si nu-i certa pe ei, ci spune-le lor vorbe cuviincioase.

Respectarea zilei de Saabat

In Biblie avem versetele 8-11 din Iesirea:
8. Adu-ti aminte de ziua odihnei, ca sa o sfintesti.
9. Lucreaza sase zile si-ti fa în acelea toate treburile tale,
10. Iar ziua a saptea este odihna Domnului Dumnezeului tau: sa nu faci în acea zi nici un lucru: nici tu, nici fiul tau, nici fiica ta, nici sluga ta, nici slujnica ta, nici boul tau, nici asinul tau, nici orice dobitoc al tau, nici strainul care ramane la tine,
11. Ca în sase zile a facut Domnul cerul si pamantul, marea si toate cele ce sunt într-însele, iar în ziua a saptea S-a odihnit. De aceea a binecuvantat Domnul ziua a saptea si a sfintit-o.

Qu'ran, Surat An Nahl aya 124 (16 :124): Iara Sabatul a fost oranduit pentru cei care nu s-au înteles asupra lui, iar Domnul tau va judeca între ei în Ziua Învierii în privinta celor asupra carora au fost cu neîntelegere.

Qu'ran, Surat An-Nisa aya 154 (4:154): Si am ridicat Noi deasupra lor Muntele Tor, cand am încheiat legamant cu ei si le-am zis Noi: "Intrati prin poarta, prosternandu-va!". Si le-am mai zis Noi: "Nu încalcati Sabatul!". Si am luat de la ei legamant strasnic.

Si in ceea ce priveste comportamentul fata de parinti avem o comuniune de idei in cele doua religii:

Biblie, Iesirea, 12: Cinsteste pe tatal tau si pe mama ta, ca sa-ti fie bine si sa traiesti ani multi pe pamantul pe care Domnul Dumnezeul tau ti-l va da tie.

Qu'ran Kareem, Surat Al-Isra, aya 23 (17:23): Si Domnul tau a oranduit sa nu-L adorati decat pe El si sa va purtati frumos cu parintii vostri, iar daca batranetile îi ajung pe unul dintre ei sau pe amandoi langa tine, nu le ziceti lor Of! si nu-i certa pe ei, ci spune-le lor vorbe cuviincioase.

Si interdictia de a ucide este reglementata atit in islam cit si in crestinism:

In Biblie: Iesirea, 13: Sa nu ucizi!

Qu'ran, Surat Al-Isra, aya 33 (17:33): Si nu luati sufletul pe care Allah l-a socotit oprit, decat pe drept! Daca cineva a fost omorat pe nedrept, atunci dam Noi putere celui mai înrudit cu el, însa acesta sa nu se întreaca în omor, caci el este ajutat [de lege]!

Adulterul este interzis in ambele religii

Biblie, Iesirea, 14: "Sa nu fii desfranat!"

Qu'ran: Surat Al-Isra, aya 32 (17:32): Si nu va apropiati de preacurvie, caci ea este o josnicie! Si rau drum este ea!

Furtul e interzis atit in Islam cit si in crestinism:

Biblie, Iesirea, 15: Sa nu furi!

Qu'ran - SURAT AL-MUMTAHANA aya 12 (60 :12): O, Profetule! Daca vin la tine muieri credincioase si îti fac juramant de credinta, fagaduind ca nu vor pune nimic în rand cu Allah, nu vor fura, nu vor curvi, nu-i vor omorî pe copiii lor, nu vor savarsi nici o ticalosie cu mainile lor si cu picioarele lor, si nu ti se vor arata cu nesupunere fata de ceea ce se cuvine, atunci primeste juramantul lor de credinta si roaga-L pe Allah de iertare pentru ele, caci Allah este Iertator, Îndurator [Ghafur, Rahim]!

Pedepse prevazute in Qu'ran Kareem pentru furt:

SURAT AL-MA'IDA, aya 41 (5:41): O, Trimisule! Sa nu te întristeze cei care se grabesc spre necredinta, dintre aceia care zic cu gurile lor: ?Noi credem!?, fara ca inimile lor sa creada, si nici dintre aceia care s-au iudaizat si care asculta numai de minciuna si care asculta de un alt neam, ce nu au venit niciodata la tine si care rastalmacesc cuvintele dupa ce ele au fost bine randuite. Ei spun: De vi s-a dat acest lucru, luati-l, iar de nu vi s-a dat, fiti prevazatori [si feriti-va de el]! Însa pentru acela pe care Allah voieste sa-l ispiteasca, tu nu-l vei putea apara. Aceia ale caror inimi Allah nu a voit sa le curateasca, vor avea parte, în aceasta lume, de rusine, iar în Lumea de Apoi, de chin nemasurat.

SURAT AL-MA'IDA, aya 42 (5:42): Ei asculta numai de minciuna si sunt lacomi dupa tot ceea ce este oprit. Daca vor veni la tine, atunci ori judeca între ei ori îndeparteaza-te de ei! Daca te vei îndeparta de ei, nu-ti vor putea face ei un rau, iar de vei judeca între ei, atunci judeca dupa dreptate, caci Allah îi iubeste pe cei drepti!?

Surat Al Baqara aya 188 (2:188): Nu va luati unii altora averile pe nedrept si nu-i ademeniti cu ele pe judecatori, ca sa mancati o parte din averile oamenilor pe nedrept si cu buna stiinta.

Cu privire la obligativitatea de a rosti adevarul:

Biblie, Iesirea, 16: "Sa nu marturisesti stramb împotriva aproapelui tau!"

Surat Al Baqara aya 42 (2:42): Si nu îmbracati adevarul cu minciuna si nu ascundeti adevarul, cand voi îl stiti!

Si in Islam si in crestinism este interzis sa invidiezi aproapele:

In Biblie, Iesirea, 17: Sa nu doresti casa aproapelui tau; sa nu doresti femeia aproapelui tau, nici ogorul lui, nici sluga lui, nici slujnica lui, nici boul lui, nici asinul lui si nici unul din dobitoacele lui si nimic din cate are aproapele tau!

Qu'ran Surat An-Nisa aya 32 (4 :32): "Nu ravniti la ceea ce Allah a daruit [cu harul Sau] unora dintre voi mai mult decat altora. Barbatii vor avea parte de ceea ce au agonisit si femeile vor avea parte de ceea ce au agonisit. Deci rugati-va lui Allah pentru harul Sau, caci Allah pe toate le stie.
mihaela5
Nu am sa ma opresc decat la 2 aspecte acuma ,ca e tarziu si mi-e somn .

Deci voi ziceti ca respectati ziua de sabat ?

QUOTE (Sarrita81 @ Jan 31 2008, 01:01) *

10. Iar ziua a saptea este odihna Domnului Dumnezeului tau: sa nu faci în acea zi nici un lucru: nici tu, nici fiul tau, nici fiica ta, nici sluga ta, nici slujnica ta, nici boul tau, nici asinul tau, nici orice dobitoc al tau, nici strainul care ramane la tine,
11. Ca în sase zile a facut Domnul cerul si pamantul, marea si toate cele ce sunt într-însele, iar în ziua a saptea S-a odihnit. De aceea a binecuvantat Domnul ziua a saptea si a sfintit-o.

Qu'ran, Surat An Nahl aya 124 (16 :124): Iara Sabatul a fost oranduit pentru cei care nu s-au înteles asupra lui, iar Domnul tau va judeca între ei în Ziua Învierii în privinta celor asupra carora au fost cu neîntelegere.

Qu'ran, Surat An-Nisa aya 154 (4:154): Si am ridicat Noi deasupra lor Muntele Tor, cand am încheiat legamant cu ei si le-am zis Noi: "Intrati prin poarta, prosternandu-va!". Si le-am mai zis Noi: "Nu încalcati Sabatul!". Si am luat de la ei legamant strasnic.

Pai atunci de ce nu tineti ziua de sabat ca evreii duminica si o tineti vinerea ?

Si interdictia de a ucide este reglementata atit in islam cit si in crestinism:

In Biblie: Iesirea, 13: Sa nu ucizi!

Qu'ran, Surat Al-Isra, aya 33 (17:33): Si nu luati sufletul pe care Allah l-a socotit oprit, decat pe drept! Daca cineva a fost omorat pe nedrept, atunci dam Noi putere celui mai înrudit cu el, însa acesta sa nu se întreaca în omor, caci el este ajutat [de lege]!

Deci Biblia spune clar Sa nu ucizi ! Mohamed de ce a adaugat la "sa nu ucizi " decat pe drept? Ce inseamna a ucide pe drept ? A ucide apostatii ,a ucide pe cei care critica islamul sau le "fac rau islamului " ,a ucide adulterinii si homosexualii sau a te razbuna ? Daca ucizi oe cineva care se dovedeste mai apoi ca a fost nevinovat ,ce faci ? Il mai poti invia pe nenorocitul ala ? Nu-i asa ca te-ai facut vinovat de pacat de moarte ?

Apoi vezi tu fata draga aici e toata inselaciunea islamului . Pe de o parte ti se zice sa nu faci rau sa nu incalci cele 10 porunci si pe de alta ti se da liber sa le incalci "in anumite conditii ". Stii cum vine asta ? Ca in contractele alea facute de avocati diabolici in care avantajele sunt scrise la inceput ca sa iti ia ochii si clauzele si conditiile sunt scrise la sfarsit cu litere mici ca sa nu le vezi si in final sa fii tu cel in paguba nicidecum cel in castig .

Apoi asa si Allah va spune pe de o parte sa respectati cele 10 porunci dar totusi aveti voie sa le calcati "in anumite conditii" ?? Cam diabolic Allah asta . Da-mi voie sa iti spun ceva . Toti criminalii care ucid li se pare ca au ucis "pe drept" . Fiecare a avut motivul lui pentru care a ucis . Ca unul si-a ucis nevasta care l-a tradat sau ca altul si-a ucis partenerul de afaceri care l-a inselat sau ca altul a ucis-o pe fata care nu s-a lasat violata desi avea fusta scurta ,toti criminalii au "motivele " lor care li se par "drepte " in momentul in care au faptuit crima.

Si iaca asa avem crima( pe drept) ridicata la rang de lege in islam ,iaca asa ii avem si pe dezaxactii care ucid in numele lui Allah . Doar Quranul i-a invatat ca ei nu ucid pe nedrept .
Mohamed ca sa fie crezut ca este si el trimisul lui Dumnezeu pe pamant nu trebuia sa modifice mesajul lui Isus . Isus a spus clar ca nimeni sa nu se razbune ci sa lase razbunarea in seama lui Dumnezeu , sa nu se raspunda la rau cu rau ci oamenii sa se ierte si sa se iubeasca intre ei . Mohamed de ce nu a continuat cu acelasi mesaj pasnic ? Mai mult a luat arma in mana si a ucis chiar el si companionii lui ( deci a incalcat porunca "Sa nu ucizi ")si au lasat mostenirea uciderii "pe drept" si califilor ce i-au urmat .
Tu care zici ca e mai presus , iertatea si iubirea sau razbunarea si crima ?
Pai vezi mai fata cine a "modificat " si corupt " pana la urma Cuvantul lui Dumnezeu ?

Le0n
iceman eu nu sunt musulman. Sunt crestin dar am o problema cu un musulman. Ca sa te lamuresc am sa iti explic, poate mai citeste cineva care s-a mai lovit de problema si mai da niste sfaturi. Anul trecut, sotiamea a cunoscut, prin intermediul unor prieteni, un student israelian de religie musulmana (o sa-i spun M mai departe). L-a intalnit de 3 ori si nicioadata nu era singura (era insotita de prieteni). Sotia a facut o obsesie pentru lumea araba dupa o excursie in Liban (obsesie pentru muzica, moda repere turistice) asa ca prietenii nostri s-au gandit ca M ar fi binevenit in grup ca sa aduca si alte informatii pentruea. M era in ultimul an la facultate asa ca anul trecut in vara a plecat inapoi in Israel. Si acum incepe distractia: dicutiile pe messenger. Din cate am aflat mai tarziu, el este foarte credicios: rugaciune, post, respectarea familiei (in special a dorintelor mamei lui). Sotia la inceput mi-a ascuns dicutiile pe care le avea cu el pe messenger dar din intamplare/curiozitate am reusit sa vad o parte a unei conversatii. Vorba românului: "m-am crucit". Stiam (de pe forumuri) ca arabii (nu doar cei musulmani) sunt foarte talentati la aburit femeile (scuze dar nu stiu daca ei chiar cred ce spun) asa ca am incercat sa rezolv problema. Au urmat discutiile cu sotia, lamurirea situatiei (era doar "funny talk") si in plus o convorbire cu M la telefon in care el mi-a spus ca "nu are ce sa faca, e indragostit de sotiamea". I-am explicat ca nu prea e normal ce face el, ca lui nu i-ar conveni daca era in situatia mea si am sperat ca s-a rezolvat.
Si a trecut anul. de vreo 2 saptamani observ ceva ciudat: de fiecare data cand intram in camera cu calculatorul sotia mea inchidea cu super-speed messengerul. Am zis wtf, hai sa vedem ce se intampla. Cum lucrez in domeniul IT nu mi-a fost greu sa pun un key-logger si in 2 zile am aflat: convorbirile continuau si chiar mai inversunate ca la inceput (a trecut la la povestirea viselor erotice pe care le avea cu sotia mea + multe altele). Din ce a prins key-loggerul am aflat ca respecta rugaciunile, mama, religia etc. (cred ca ii calc pe urme lui Cioaca ...sic!). Alta discutie cu sotia, acum incercam sa refacem ce s-a stricat. Acum vreau sa am o discutie cu el si pe langa alte chestii "barbatesti" pe care o sa spun, ma gandeam sa-l intreb putin si despre religie (fara jigniri pentru ca nu imi sta in caracter). So, uite-ma pe forumuri intreband, ce ma intereseaza, pe toata lumea musulmana.
Casnicia are suisuri si coborasuri (nasol dar asta e) si sper ca a noastra va depasi criza pentru ca sincer imi iubesc sotia mai mult ca orice pe lume.
Orice sfat e binevenit smile.gif
Sarrita81
QUOTE (mihaela5 @ Jan 31 2008, 04:07) *
Nu am sa ma opresc decat la 2 aspecte acuma ,ca e tarziu si mi-e somn .

Pai atunci de ce nu tineti ziua de sabat ca evreii duminica si o tineti vinerea ?

Assalamu 3alaykum wa ra7matu Allahi wa barakatuhu.

Pentru evrei Sabatul incepe vineri la apusul soarelui, ce treaba are cu ziua de duminica?

Iar in legatura cu celalalt aspect la care te-ai oprit, daca iti explic frumos promiti sa citesti cu atentie si sa nu ma jignesti? Sint dispusa sa pornesc un dialog civilizat, cu argumente, fara ironii, insinuari, jigniri, prejudecati etc.

Wa 3alaykum assalam wa ra7matu Allahi wa barakatuhu.
Selam
Mihaela, ia mai du-te si citeste despre Islam si alte religii, vad ca nici cand tin evreii Sabatul nu stii dry.gif

CODE

Cand au tinut evreii Sabatul duminica ???

Nu, noi nu respectam ziua de Sabat. Nici nu respectam ziua de vineri, de unde ai mai scos-o ? laugh.gif Toate sunt egale.Crezi ca Dumnezeu e descris neputincios cum e in Biblie "Si a saptea zi S-a odihnit"?

In ziua de vineri barbatii trebuie sa mearga la moschee, sa faca slujba in comun, iar pentru femei nu este obligatoriu.E recomandat ca in aceasta zi sa faci vizite bolnavilor, rudelor, sa dai milostenie, sa faci bine.
In afara timpului cat faci rugaciunea de vineri, poti sa muncesti cat vrei. Allah nu a condamnat munca sau stradania, si ne indeamna sa nu pierdem timpul aiurea.

Se pare ca nici Biblia n-ai rasfoit-o...Pai la fel as putea zice "Sa nu ucizi" ca apare in Decalog, dar sunt numeroase scene in care apar indicatii pentru adulterini...Dar stii Pentru homosexuali ? Pentru luarea numelui Domnului in desert? Iti spun eu, moartea, la fel ca in Coran.

Dar la fel spune clar Dumnezeu "Sa nu ai alti dumnezei afara de Mine" (si Isus, bineinteles, si Fecioara Maria, si cateva duzine de sfinti) sa nu-ti faci chip cioplit" (cu exceptia icoanelor, picturilor, gravurilor, troitelor, statuilor, mataniilor,etc etc etc)?

"Nici alta asemanare a celor din ceruri, nici de pre pamant"? rolleyes.gif Da' de unde... thumbdown.gif

CODE
Isus a spus clar ca nimeni sa nu se razbune ci sa lase razbunarea in seama lui Dumnezeu , sa nu se raspunda la rau cu rau ci oamenii sa se ierte si sa se iubeasca intre ei .

Am mai discutat acest aspect, Islamul da voie ca cel care a ucis sa fie ucis dupa judecata, dar tot Allah zice ca "a ierta e mai bine pentru voi!"
Bine, bine, minunat, de acord, sa se iubeasca intre ei, acuma da-mi un exemplu in afara de Isus, care a aplicat acest principiu...Unul singur! Oare Conquistadorii spanioli? Vlad Tepes? Ivan cel Groaznic? Ludovicii ? Henry Marii Britanii? Insusi Papa???
Eu iti voi raspunde cu doua versete:
"Cine n-are sabie, sa-si vânda haina si sa-si cumpere o sabie" - Luca 22:36. Deci Isus spune ca nevoile cotidiene nu sunt la fel de importante ca arma si razboiul.
"Cât despre vrasmasii mei, care n-au vrut sa împaratesc eu peste ei, aduceti-i încoace, si taiati-i înaintea mea." - Luca 19:27 Deci Isus vrea sa scape de cei care i se opun...

Aha...pasnic Isus photo.gif

CODE
Mohamed de ce nu a continuat cu acelasi mesaj pasnic ?

A continuat, dar daca tu esti intoxicata cu propaganda anti nefondata...vezi cucerirea Mekkai...putea Muhammed sa se razbune? Daaaa...si pe buna dreptate, pentru 13 ani de chinuri, dar n-a facut-o.

CODE
Tu care zici ca e mai presus , iertatea si iubirea sau razbunarea si crima ?

Bineinteles ca iertarea si iubirea. Dar pana sa ajungi la Dumnezeu...te mananca sfintii...daca intelegi?

@Le0n : Mie imi pare rau ca a intervenit acel individ in casatoria voastra, tot ce pot sa adaug e ca el sau ea nu a procedat bine. O analiza la rece din partea mea nu stiu daca te-ar ajuta destul, dar eu voi incerca.

Voi incepe cu versete din Capitolul An-Nisa

32 Nu ravniti la ceea ce Allah a daruit [cu harul Sau] unora dintre voi mai mult decat altora!
85 Cel care face o buna mijlocire intr-o chestiune va avea si el o parte din ea, iar cel care face o rea mijlocire, asemenea va avea parte din raspunderea [pentru ea] , caci Allah este cu putere peste toate [Al Muqit]
128 Daca o femeie se teme de nepasarea sau indepartarea [prin divort] barbatului ei, atunci nici o vina nu va fi asupra lor daca ajung la impacare, caci impacarea este mai buna, iar sufletele sunt inclinate spre zgarcenie. Dar, daca va purtati bine si va temeti [de Allah] Allah este Binestiutor [Khabir] a ceea ce faceti voi.
135 O, voi cei care credeti! Fiti faptuitori neclintiti ai dreptatii, martori inaintea lui Allah, chiar impotriva voastra, impotriva parintilor si rudelor voastre-fie bogat sau sarac- caci Allah cunoaste cel mai bine ce e spre binele lor! Nu urmati poftei, ca sa nu va abateti[ de la dreptate]!

In primul rand acel student nu trebuia sa intre in contact cu sotia ta, din moment ce ar fi vazut inelul pe deget.
In al doilea rand sotia ta ar fi trebuit sa fie mai precauta, stiind ca e casatorita.
In al treilea rand, parerea mea, si tu esti pe de o parte vinovat, macar mergeai si tu in excursie in Liban, ca sa fii alaturi de ea, sa vezi pe unde mergeti,va consolidati relatia, etc.Si el probabil nu s-ar fi gudurat pe langa ea daca ar fi vazut ca e casatorita. Gelozia nu este un lucru rau, intr-o anumita masura. Gelozia nu vine decat daca intr-adevar o iubesti (de ce sa fii gelos pe cineva pe care nu-l iubesti?) , dar probabil nu ai realizat pericolele ce decurg din acest lucru.

Daca spui ca sotia a facut o obsesie pentru lumea araba, adica moda, muzica repere turistice(Lumea araba asta inseamna???), e clar ca e inclinata spre "cele lumesti".Cum spunea versetul de mai sus, unde am bolduit, ! Nu urmati poftei, ca sa nu va abateti [de la dreptate]!

Eu sper ca se va rezolva, si te-as sfatui de acum incolo sa fii mai precaut, chiar daca risti sa fii catalogat ca una si alta,in ziua de azi cand scara valorilor s-a inversat, pentru ca in opinia mea casatoria e mai presus de cele lumesti.

P.S. Ma intreb daca in timpul calatoriei in Liban acel "musulman" si-a facut rugaciunile.
Le0n
QUOTE (Selam @ Jan 31 2008, 12:18) *
P.S. Ma intreb daca in timpul calatoriei in Liban acel "musulman" si-a facut rugaciunile.

Multumesc pentru tot ce am primit pânã acum.
acel musulman nu a fost cu sotia mea in Liban. La cunoscut dupa excursie. A fost singura (avem prieteni acolo) si din pacate nu am putut samerg cu ea (serviciul). Dar pentru ca o iubesc si incerc sa fac ca tot ce isi doreste sa se implineasca, am lasat-o in excursie singura (cu strangere de inima pentru ca Libanul tocmai scapase de ceva conflicte).
nile
QUOTE (Le0n @ Jan 31 2008, 12:45) *
..

dar tu la ce te gandesti vazand ca nevasta-ta mentine legatura cu un individ care ii face avansuri?
Le0n
QUOTE (nile @ Jan 31 2008, 13:17) *
dar tu la ce te gandesti vazand ca nevasta-ta mentine legatura cu un individ care ii face avansuri?

Asta e alta problema care va fi rezolvata in particular. Am deschis acest topic ca sa vad daca pot povesti cu el pe teme religioase (el fiind credicios).
Selam
QUOTE (Le0n @ Jan 31 2008, 13:24) *
Asta e alta problema care va fi rezolvata in particular. Am deschis acest topic ca sa vad daca pot povesti cu el pe teme religioase (el fiind credicios).

Asa zice el... rolleyes.gif Dar si popa e credincios, ca doar e popa...dar ce vedem si la stiri, si calugari... wink.gif
Amonet
QUOTE (mihaela5 @ Jan 31 2008, 06:07) *

Corectie: Sabatul la evrei incepe de la apusul soarelui Vineri seara si se termina Simbata seara. Nici pe departe vreo legatura cu Duminca. wink.gif

Cind calendarul Iulian a fost inlocuit cu cel Gregorian in 1582,zece zile au fost omise pentru a aduce calendarul in sincron cu anotimpurile.Astfel, original Sabatul a fost Vinerea nu Simbata si in nici un caz Duminica.

Selam
QUOTE (Amonet @ Jan 31 2008, 14:32) *
Corectie: Sabatul la evrei incepe de la apusul soarelui Vineri seara si se termina Simbata seara. Nici pe departe vreo legatura cu Duminca. wink.gif

Las-o in pace, ea nu stie ce si cand e Sabatul, dar are pretentia la discutii pe tema dogmei islamice sau a altor religii... dry.gif
Amonet
Ziua de Sabat are corelatie cu ziua de El Gumah,deci cele doua "zile de odihna" ale relgiilor islam si mozaice sint mult mai inrudite decit Duminica din religia crestina.
Dar dupa cum fiecare religie (nu numai cele monoteiste) merg dupa calendarul lor,nu e de mirare ca "ziua de odihna"difera de la o religie la alta.
Selam
QUOTE (Amonet @ Jan 31 2008, 14:50) *
Ziua de Sabat are corelatie cu ziua de El Gumah,deci cele doua "zile de odihna" ale relgiilor islam si mozaice sint mult mai inrudite decit Duminica din religia crestina.
Dar dupa cum fiecare religie (nu numai cele monoteiste) merg dupa calendarul lor,nu e de mirare ca "ziua de odihna"difera de la o religie la alta.

Nu exista zi de odihna in Islam.
Amonet
QUOTE (Le0n @ Jan 31 2008, 13:33) *
iceman eu nu sunt musulman. Sunt crestin dar am o problema cu un musulman. Ca sa te lamuresc am sa iti explic, poate mai citeste cineva care s-a mai lovit de problema si mai da niste sfaturi. Anul trecut, sotiamea a cunoscut, prin intermediul unor prieteni, un student israelian de religie musulmana (o sa-i spun M mai departe). L-a intalnit de 3 ori si nicioadata nu era singura (era insotita de prieteni). Sotia a facut o obsesie pentru lumea araba dupa o excursie in Liban (obsesie pentru muzica, moda repere turistice) asa ca prietenii nostri s-au gandit ca M ar fi binevenit in grup ca sa aduca si alte informatii pentruea. M era in ultimul an la facultate asa ca anul trecut in vara a plecat inapoi in Israel. Si acum incepe distractia: dicutiile pe messenger. Din cate am aflat mai tarziu, el este foarte credicios: rugaciune, post, respectarea familiei (in special a dorintelor mamei lui). Sotia la inceput mi-a ascuns dicutiile pe care le avea cu el pe messenger dar din intamplare/curiozitate am reusit sa vad o parte a unei conversatii. Vorba românului: "m-am crucit". Stiam (de pe forumuri) ca arabii (nu doar cei musulmani) sunt foarte talentati la aburit femeile (scuze dar nu stiu daca ei chiar cred ce spun) asa ca am incercat sa rezolv problema. Au urmat discutiile cu sotia, lamurirea situatiei (era doar "funny talk") si in plus o convorbire cu M la telefon in care el mi-a spus ca "nu are ce sa faca, e indragostit de sotiamea". I-am explicat ca nu prea e normal ce face el, ca lui nu i-ar conveni daca era in situatia mea si am sperat ca s-a rezolvat.
Si a trecut anul. de vreo 2 saptamani observ ceva ciudat: de fiecare data cand intram in camera cu calculatorul sotia mea inchidea cu super-speed messengerul. Am zis wtf, hai sa vedem ce se intampla. Cum lucrez in domeniul IT nu mi-a fost greu sa pun un key-logger si in 2 zile am aflat: convorbirile continuau si chiar mai inversunate ca la inceput (a trecut la la povestirea viselor erotice pe care le avea cu sotia mea + multe altele). Din ce a prins key-loggerul am aflat ca respecta rugaciunile, mama, religia etc. (cred ca ii calc pe urme lui Cioaca ...sic!). Alta discutie cu sotia, acum incercam sa refacem ce s-a stricat. Acum vreau sa am o discutie cu el si pe langa alte chestii "barbatesti" pe care o sa spun, ma gandeam sa-l intreb putin si despre religie (fara jigniri pentru ca nu imi sta in caracter). So, uite-ma pe forumuri intreband, ce ma intereseaza, pe toata lumea musulmana.
Casnicia are suisuri si coborasuri (nasol dar asta e) si sper ca a noastra va depasi criza pentru ca sincer imi iubesc sotia mai mult ca orice pe lume.
Orice sfat e binevenit smile.gif

Le0ane...tot zici ca o iubesti asa de mult.Intreaba-te atunci cit de mult te iubeste ea pe tine.Cum poate sa-ti faca una ca asta? Sint doua tipuri de reactie in situatii din astea: prima e da vina pe individul respectiv,pentru ca e normal,il vezi ca rival si concurenta la inima sotiei.A doua este a da vina pe amandoi.Scuza-ma daca imi permit,dar daca nevasta-ta era usa de biserica nu se lasa ea aburita de nimeni,indiferent de natia lu' ala.
Chiar daca nu mai e indragostita de tine sau treceti prin momente mai monotone in casatorie,asta nu se face dpdv moral si al bunului simt.
Daca a facut-o o data,sansa sa repete o chestie de genul asta e mare.
In ceea ce-l priveste pe individul respectiv,prea putin poti sa-l blamezi.E barbat nu-i sfint.Si ce daca se da el credincios? Crezi ca lucrul asta ii opreste pe unii barbati sa umble dupe "fustele" altora? Fi serios...uite la italieni,cind le vorbesti de divort e parca le-ai vorbi de o crima.Nu-si divorteaza nevestele dar amante au cu duiumul.Adulterul la italieni e sport national.Asta poate sa o atesteze multe dintre fetele noastre care au fost aburite de italieni cind au aparut prin Romanica dupa '89,spargindu-se in figuri. Sunt sigur ca dupa aia mergeau la biserica si vreo doua "hail Mary" erau pardonati. laugh.gif
Imi pare rau de ce ti s-a intimplat dar nu cred ca sfaturi adunate de pe forumuri sint solutia problemei tale.Ai incredere in instinctul tau si fa ceea ce crezi tu de cuviinta sau cere sfatul vreunui prieten bun sau al familiei.

Las' ca obsesia aia o sa-i treaca.
mihaela5
Deci ,Sarita tu ai vrut sa dovedesti ca cele 10 porunci au echivalent si in islam nu-i asa?

QUOTE (Sarrita81 @ Jan 31 2008, 01:01) *
Cele 10 porunci au echivalent si in Islam :
..........

..........

Acum uite ca vine Selam si te contrazice spunand:

Nu, noi nu respectam ziua de Sabat. Nici nu respectam ziua de vineri, de unde ai mai scos-o ? Toate sunt egale.Crezi ca Dumnezeu e descris neputincios cum e in Biblie "Si a saptea zi S-a odihnit"?

Deci cum e Sarita ? Pana la urma tineti si voi musulmanii ziua de odihna sau nu o tineti deloc asa cum sustine Selam ? Tu si Selam aveti Qurane diferite de aveti pareri asa contradictorii?Imi pare rau sa zic dar uite ca inca odata islamul nu respecta cele zece porunci scrise in Biblie .
Ziua de vineri este zi libera in tarile arabe Selame ,daca nu stiai dar ce mai conteaza ...
Cat despre ironiile tale cum ca eu n-as fi rasfoit Biblia si nu stiu cand e sabatul evereiesc mai bine ti le-ai tine pentru tine .
SABATUL. Evrei 4:9 'Ramane dar o odihna ca cea de Sabat pentru poporul lui Dumnezeu.' Isaia 66: 23, '"In fiecare luna noua si in fiecare Sabat, va veni orice faptura sa se inchina inaintea Mea"-zice Domnul.'

Șabat
Sabatul. În cea de-a 7-a zi toate muncile erau absolut interzise iar oferta zilnică de sacrificii era dublată. Sabatu amintea desăvârșirea operei de creație făptuită de YHWH (cf. Exod 20,11), eliberarea din Egipt (Deuteronomiu 5,15) ca și trebuința naturală a omului de a se odihni și mai ales de a-și tempera relația cu ceea ce era doar creat (Exod 23,12). După exil normele observării Sabatului au devenit și mai rigide (Nehemia 13,15-22) și au constituit una din trăsăturile caracteristice ale Iudaismului.
Sursa: http://ro.wikipedia.org/wiki/S%C4%83rb%C4%..._evreie%C5%9Fti. Ca vad ca in Biblie n-ai incredere.

Cand m-am referit la ziua de duminica m-am referit ca la ziua a 7-a ca zi de odihna exact asa cum scrie in Biblie.. Nu mai conteaza ca au fost schimbate calendarele , ziua a 7-a tot s-a tinut ca zi de odihna atat in crestinism cat si in iudaism .Asta era ideea .Semnificatia zilei a 7-a ca zi de odihna dupa cum este scris in cele 10 porunci si dupa cum incearca Sarita sa demonstreze ca le respectati si voi musulmanii . Si iaca se dovedeste de fapt ca nu le respectati . Capisci acuma ?
.
Se pare ca nici Biblia n-ai rasfoit-o...Pai la fel as putea zice "Sa nu ucizi" ca apare in Decalog, dar sunt numeroase scene in care apar indicatii pentru adulterini...Dar stii Pentru homosexuali ? Pentru luarea numelui Domnului in desert? Iti spun eu, moartea, la fel ca in Coran

Si eu iti spun nu mai baga in fata legi din Vechiul Testament cand vrei sa arunci cu noroi in crestinism . Nu faci decat sa iti dovedesti ignoranta in cunoasterea Bibliei. Din VT nu au ramas in crestinism decat cele 10 porunci . Galateni 3: 24, Astfel Legea ne-a fost indrumator spre Hristos, ca sa fim socotiti neprihaniti prin credinta.' Romani 10:4, amplifica: 'Caci Hristos este sfarsitul Legii, pantru ca oricine crede in El, sa poata capata neprihanire.

Bine, bine, minunat, de acord, sa se iubeasca intre ei, acuma da-mi un exemplu in afara de Isus, care a aplicat acest principiu...Unul singur! Oare Conquistadorii spanioli? Vlad Tepes? Ivan cel Groaznic? Ludovicii ? Henry Marii Britanii? Insusi Papa???
Eu iti voi raspunde cu doua versete:
"Cine n-are sabie, sa-si vânda haina si sa-si cumpere o sabie" - Luca 22:36. Deci Isus spune ca nevoile cotidiene nu sunt la fel de importante ca arma si razboiul.
"Cât despre vrasmasii mei, care n-au vrut sa împaratesc eu peste ei, aduceti-i încoace, si taiati-i înaintea mea." - Luca 19:27 Deci Isus vrea sa scape de cei care i se opun...

Eu am vorbit de principiile crestinismului . Daca oamenii nu au respectat aceste principii au sa raspunda in fata lui Dumnezeu .Nu este vinovat Isus ca oamenii nu i-au urmat principiile.
Nu ai tu ce sa imi raspunzi cu 2 versete rastalmacite ordinar .Nici macar atat nu ai inteles ca Isus a vorbit de Judecata Lumii in aceste 2 versete nicidecum nu a vrut sa scape de cei care i se opun. Pana si in Quranul tau este scris ca Isus va veni sa judece lumea . NU poti sa vii cu nici un exemplu ca Isus a iscat razboaie asa ca profetul tau .

A continuat, dar daca tu esti intoxicata cu propaganda anti nefondata...vezi cucerirea Mekkai...putea Muhammed sa se razbune? Daaaa...si pe buna dreptate, pentru 13 ani de chinuri, dar n-a fAacut-o.

Pai si normal cand a venit cu 10000 de oameni inarmati la Mekka si aia s-au predat de frica ce rost mai avea sa se razbune ? laugh.gif

anul 624 - Batalia de la Badr •anul 624 - Batalia dela Bani Salim • anul 624 - Batalia de la Eid-ul-Fitr and Zakat-ul-Fitr • 624 - Bat de la Bani Qainuqa' • 624 - Bat de la Sawiq • 624 - Bat de la Ghatfan • 624 - Bat de la Bahran • 625 - Bat de la Uhud. • 625 - Bat de la Humra-ul-Asad • 625 - Bat de la Banu Nudair • 625 - Bat de la Dhatur-Riqa • 626 - Bat de la Badru-Ukhra • 626 - Bat de la Dumatul-Jandal • 626 - Bat de la Banu Mustalaq Nikah • 627 - Bat de la the Trench • 627 - Bat de la Ahzab • 627 - Bat de la Bani Quraiza • 627 - Bat de la Bani Lahyan • 627 - Bat dela Ghaiba • 627 - Bat de la Khaibar • anul 630 - Muhammad cucereste Mecca !
Ia uite aici la profetul tau ce pasnic a fost . Pe unde a trecut numai razboaie si vaduve a lasat in urma .

Sau toate astea nu sunt decat intoxicari propagandistice anti islamice nefondate. tongue.gif
Le0n
QUOTE (Amonet @ Jan 31 2008, 15:03) *
Le0ane...tot zici ca o iubesti asa de mult.Intreaba-te atunci cit de mult te iubeste ea pe tine.Cum poate sa-ti faca una ca asta? Sint doua tipuri de reactie in situatii din astea: prima e da vina pe individul respectiv,pentru ca e normal,il vezi ca rival si concurenta la inima sotiei.A doua este a da vina pe amandoi.Scuza-ma daca imi permit,dar daca nevasta-ta era usa de biserica nu se lasa ea aburita de nimeni,indiferent de natia lu' ala.
Chiar daca nu mai e indragostita de tine sau treceti prin momente mai monotone in casatorie,asta nu se face dpdv moral si al bunului simt.
Daca a facut-o o data,sansa sa repete o chestie de genul asta e mare.
In ceea ce-l priveste pe individul respectiv,prea putin poti sa-l blamezi.E barbat nu-i sfint.Si ce daca se da el credincios? Crezi ca lucrul asta ii opreste pe unii barbati sa umble dupe "fustele" altora? Fi serios...uite la italieni,cind le vorbesti de divort e parca le-ai vorbi de o crima.Nu-si divorteaza nevestele dar amante au cu duiumul.Adulterul la italieni e sport national.Asta poate sa o atesteze multe dintre fetele noastre care au fost aburite de italieni cind au aparut prin Romanica dupa '89,spargindu-se in figuri. Sunt sigur ca dupa aia mergeau la biserica si vreo doua "hail Mary" erau pardonati. laugh.gif
Imi pare rau de ce ti s-a intimplat dar nu cred ca sfaturi adunate de pe forumuri sint solutia problemei tale.Ai incredere in instinctul tau si fa ceea ce crezi tu de cuviinta sau cere sfatul vreunui prieten bun sau al familiei.

Las' ca obsesia aia o sa-i treaca.

Cum am mai spus, se va rezolva in particular. Sfaturi am cerut doar ca sa vad cam ce pareri are lumea. Am deschis topicul exact doar ca sa vad daca exista corespondenta care ma interesa. Din partea mea TOPIC INCHIS!!
Multumesc celor care au raspuns. Cine mai vrea conversatie, PM. O viata frumoasa!
Pagini: 1, 2, 3, 4
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.