somn vs. invatat
Pagini: 1, 2

zalman

ce credeti ca este mai util? 2 ore de somn...sau 2 ore de invatat cu oboseala...500 de neuroni in plus sau o lectie invatata perfect?

pareri si idei...
spare-me
adica ti-e lene sa inveti si vrei sa-ti spuna cineva in mod direct "culca-te" ca sa-ti ia o piatra de pe constiinta !

ok ! culca-te (nu e nevoie sa-mi multumesti ) smile.gif

zalman
nu era vorba ca mi-e somn...sunt chiar odihnit...ma referam in general...merita sa pierzi timpul pentru a invata la toate materiile inutile...?..nu mai bine esti odihnit si faci ceea ce iti place?
spare-me
mai bine nu mai inveti la nimic...sa te odihnesti si mai bine...
aiptek
QUOTE (zalman @ Jan 27 2008, 15:24) *
nu era vorba ca mi-e somn...sunt chiar odihnit...ma referam in general...merita sa pierzi timpul pentru a invata la toate materiile inutile...?..nu mai bine esti odihnit si faci ceea ce iti place?

dragul meu, din pacate in ziua de azi trebuie sa stii toate nimicurile ca sa ajungi cineva, adica oriunde ai merge, la orice facultate, mai inveti o gramada pe langa ceea ce vei folosi tu efectiv.Asa ca , daca vrei, poti dormi linistit, dar departe nu o sa ajungi
m3th0dman
Pentru a fi deștept nu e nevoie doar de un număr mare de neuroni, mai important este numărul de legături dintre ei, care cu siguranță nu se obțin prin somn ci punând creierul la muncă (nu la învățat chestii inutile).
În momentul de față dintre somn și învățat pentru școală în 98% din cazuri aleg somnul.
zalman
poate am pus gresit intrebarea...nu ma refeream sa dormi toata ziua ca porcu` ci sa renunti la a invatat tot felul de PROSTII pe care nu o sa le folosesti in viata...nu vreau sa supar pe nimeni...de ex:istoria...sau logica...cu ce ma ajuta pe mine sa stiu ca acu-s 5000 de ani se luptau aia pana nu mai puteau si cadeau toti ?

aiptek
QUOTE (zalman @ Jan 27 2008, 23:29) *
poate am pus gresit intrebarea...nu ma refeream sa dormi toata ziua ca porcu` ci sa renunti la a invatat tot felul de PROSTII pe care nu o sa le folosesti in viata...nu vreau sa supar pe nimeni...de ex:istoria...sau logica...cu ce ma ajuta pe mine sa stiu ca acu-s 5000 de ani se luptau aia pana nu mai puteau si cadeau toti ?

pai de exemplu tu nu inveti la istorie, in cele din urma ramai corigent, posibil repetent.Ce ai rezolvat cu asta?Un pui bun de somn? biggrin.gif
934
Chiar daca nu-ti convine trebuie sa inveti si "prostiile" alea. Daca nu, da-o dracului de scoala si ajungi miliardar. wink.gif
zalman

iar va zic...poate am pus gresti intrebarea...situatia mea este total opus de ce va inchipuiti...am intrat la cel mai bun liceu din jud si pe langa ca stau in fiecare zi pana la 3...mai sunt centrele de excelenta care inseamna 3 ore de munca...(+7 care le avem in fiecare zi)...invat pana imi sar capacele...fac engleza (pentru toate testele care trebuie sa le dau...cambrige...toefl..si care mai sunt)...matematica pentru SAT...iar informatica pantru performanta...pasiune...e...ca sa faci toate aceste lucruri la un nivel calitativ foarte ridicat necesita mult timp...si atunci vine intrebarea ...merita sa te stresezi pentru toate materiile doar ca sa ai o medie decenta????... worthy.gif ...sau mai bine te implici in proiecte umanitare...faci performante la O ANUMITA materie(nu mai multe cum au majoritatea tendinta...hai sa merg la 6 olimpiade intr-un an si cand se uita la sfarstiul anului...poate ca a reusit sa obtina doar 1,2 mentiuni la jud...)...
MadMike.Mitza
Cine te obliga sa mergi la n olimpiade? Cine te obliga sa dai examenele alea la engleza toate odata? Cine te obliga sa mergi la excelenta?
Daca le faci pe toate astea inseamna ca esti foarte bun si reusesti sa le faci pe toate. Daca e asa, iti urez succes in continuare. Din contra, daca simti ca nu mai poti mai lasa naibii unele dintre ele.

Le faci pe toate si nu iti iese nici una bine, ori te concentrezi asupra uneia singure si o faci perfecta.
dani.user
Nu fugi dupa multe olimpiade ca nu o sa faci mare lucru la nicicare. 1-2 ajung.
La engleza pe langa cambrigde la ce iti mai trebuiesc restu?
mnezo
@zalman: performanta nu se face intr`un ANUMIT domeniu (adica: pescuim, ca poate prindem ceva), ci intr`un domeiu exact, pe care`l stii si asupra caruia ar trebui sa te concentrezi exclusiv, daca vrei sa faci ceva acolo. La ce dracu iti trebuie sase olimpiade, 3-4 atestate de limba engleza (care expira in doi ani, din cate stiu) si toate alea?

Alege`ti informatica, daca`ti place, iar la restul invata cat sa treci clasa. Mediile tale din liceu vor fi irelevante la 3 luni dupa absolvire. Si vezi ca istoria e inutila, logica nu e.
zalman
QUOTE (mnezo @ Jan 30 2008, 01:40) *
@zalman: performanta nu se face intr`un ANUMIT domeniu (adica: pescuim, ca poate prindem ceva), ci intr`un domeiu exact, pe care`l stii si asupra caruia ar trebui sa te concentrezi exclusiv, daca vrei sa faci ceva acolo. La ce dracu iti trebuie sase olimpiade, 3-4 atestate de limba engleza (care expira in doi ani, din cate stiu) si toate alea?

Alege`ti informatica, daca`ti place, iar la restul invata cat sa treci clasa. Mediile tale din liceu vor fi irelevante la 3 luni dupa absolvire. Si vezi ca istoria e inutila, logica nu e.

in sf cineva care intelege...

off topic:nu merg la 5-6 olimpiade...merg la 2(info+tic...si poate religie...pentru profa) insa ziceam ca am colegi care merg si nu rezolva nimic..(merg si la romana ,si la logica...si la istorie,si la biologie...)
ReVaNgEr
QUOTE (m3th0dman @ Jan 27 2008, 19:15) *
Pentru a fi deștept nu e nevoie doar de un număr mare de neuroni, mai important este numărul de legături dintre ei, care cu siguranță nu se obțin prin somn ci punând creierul la muncă (nu la învățat chestii inutile).
În momentul de față dintre somn și învățat pentru școală în 98% din cazuri aleg somnul.

Da .. .. bine zice omu' , sinapsele conteaza , dar de ce sa inveti toate aiurelile in loc sa dormi ??
Eu unu as dormi , as invata numai la ce ma intereseaza si-mi place .
dani.user
Tot nu ai raspuns pentru iti trebuiesc atatea atestate de engleza si nu iti ajunge unu singur si bun
zalman
pentru ca la unele se cer si altele pe langa cambridge w00t.gif
mnezo
Eh, daca ai bani si timp de ars, da`le pe toate. Sper doar sa`ti fie util macar unul, undeva, candva, inainte sa expire sau sa devina inutil.
dani.user
Mnezo alea de la cambrigde nu expira.

Zalman da-mi te rog un exemplu unde se cer (si pentru ce) si altele fata de un CAE de la cambrigde, ca m-ai facut curios biggrin.gif
zalman
scz..de fapt nu se cereau mai multe...my bad ohmy.gifk:
http://www.admissions.college.harvard.edu/...ests/index.html
zalman
daca tot veni vorba de admiteri...din romania se pot face rost de cartile cu sub de la SAT?
Balalaika
O...Good for you .Sa inteleg ca ai aspiratii inalte. coolspeak.gif .Personal iti recomand ceva:daca tu acuma,la varsta asta nu dormi alea 2 ore ...peste cativa ani o sa tragi de tine ca de un caine mort!Oboseala se acumuleaza in timp si pur si simplu n-o sa mai poti sa faci fata!In privinta olimpiadei:si o singura olimpiada e suficienta(asta daca exelezi in domeniu si ai siguranta ca mergi pana pe tara si chiar mai departe).Apropo,n-a zis nimeni ca trebuie sa ai 10 pe linie(gandeste-te cati oameni aplica pentru a intra la o asemenea facultate...si stai si te gadesti..."pai,atunci cum ii selecteaza?"Sunt toti cu 10 pe linie cu n olimpiade luate ,dar asta nu inseamna ca pot intra.Asa ca chill,relax,cu cat esti mai stresat cu atat mai rau .Nu te forta!Daca faci cu placere,sigur vei avea si rezultatele scontate!Oameni mai de graba apreciaza o persoana comunicativa,relaxata ,inteligenta si care se integreaza usor.

Daca totusi simti tu ca vrei sa iti sacrifici alea 2 ore de somn.....cum vrei.Dar ti-am zis,organismul tau peste cativa ani se resimte.Take care si succes!
peacefingers.gif
m3th0dman
QUOTE (dani.user @ Jan 31 2008, 16:39) *
Mnezo alea de la cambrigde nu expira.

Zalman da-mi te rog un exemplu unde se cer (si pentru ce) si altele fata de un CAE de la cambrigde, ca m-ai facut curios biggrin.gif

Nu-s Zalman dar îți zic că în SUA CAE-ul sau alte examene ale British Council nu prea înseamnă nimic. Pentru asta există TOEFL.
MateiA
Bre, eu deja m-am dezobisnuit de somn...dorm cam 5 ore pe noapte, trebuie sa invat la un car de materii si mai am si teste peste cele scolare: chestii gen ECDL, invatat limbaje programare, limbi straineze (ebgleza, italiana, in curand si suedeza)...asta e. Trbuie sa te organizezi...de obiecei, intr-o saptamana normala, mie imi raman vreo 4-5 ore libere pe care le petrec in parcuri, cu colegii, sau batand Bucurestiul in lung si lat, fotografiindu-l ca mod de relaxare.

Asta se intampla in cls a VIII-a, mai incolo ma astept sa fie si mai rau...dar, deh, asta e viata tongue.gif
MadMike.Mitza
QUOTE (MateiA @ Feb 7 2008, 15:24) *
Bre, eu deja m-am dezobisnuit de somn...dorm cam 5 ore pe noapte, trebuie sa invat la un car de materii si mai am si teste peste cele scolare: chestii gen ECDL, invatat limbaje programare, limbi straineze (ebgleza, italiana, in curand si suedeza)...asta e. Trbuie sa te organizezi...de obiecei, intr-o saptamana normala, mie imi raman vreo 4-5 ore libere pe care le petrec in parcuri, cu colegii, sau batand Bucurestiul in lung si lat, fotografiindu-l ca mod de relaxare.

Asta se intampla in cls a VIII-a, mai incolo ma astept sa fie si mai rau...dar, deh, asta e viata tongue.gif

Suedeza?! Ce naiba? huh.gif
Reclama
In curand... autoevolution.ro

Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Pagini: 1, 2
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.