diacritice in Word 2007

bluesky_c3

ce setari trebuie sa fac pentru a putea scsrie cu diacritice in word?
ADN69
Ce fel de diacritice? Cand pui o intrebare, incearca sa si detaliezi ce vrei sa spui.

xxvirusxx
te duci in COntrol Panel-->Regional an language options-->Language-->Details-->Add

si aduci limba romana.

apoi la key settings alegi sa schimbi limba in word ctrl+shift etc..

si dupa ce intri in word apesi CTRL+SHIFT sa se treaca tastatura in romana si scrii cu diactrice.
ozzyboy
QUOTE (ADN69 @ Jan 24 2008, 16:32) *
Ce fel de diacritice? Cand pui o intrebare, incearca sa si detaliezi ce vrei sa spui.

da tu ce diacritice mai stii? frust.gif
citeste omule

bluesky_c3
...dupa ce faci ce ti-a spus virus, mai ai o varianta sa-ti selectezi limba din taskbar (EN-RO)
malmoth
Ca sa scrii cu diacritice te poti duce in Insert - Symbol alegi din lista derulanta normal text apoi te duci pe semnul ales si dai "Shortcut Key" la baza tabelului, unde poti asigna o combinatie de taste pentru a scrie semnul respectiv. Nu am 2007, dar metoda se poate aplica la orice versiune de word. Nu agreez ombinatia alt+sshift sau din taskbar deoarece schimba pozitia semnelor - o folosesc rar, pentru texte scurte, cand fontul ales nu suporta combinatiile de taste alese sau programul nu recunoaste textul sxris cu diacritice in alt program si trebuie rescris.
ADN69
Nu este Ctrl + Shift, este Alt + Shift
bluesky_c3
mersi, am rezolvat.

alexandrudicu
QUOTE (malmoth @ Jan 24 2008, 17:39) *
Ca sa scrii cu diacritice te poti duce in Insert - Symbol alegi din lista derulanta normal text apoi te duci pe semnul ales si dai "Shortcut Key" la baza tabelului, unde poti asigna o combinatie de taste pentru a scrie semnul respectiv. Nu am 2007, dar metoda se poate aplica la orice versiune de word. Nu agreez ombinatia alt+sshift sau din taskbar deoarece schimba pozitia semnelor - o folosesc rar, pentru texte scurte, cand fontul ales nu suporta combinatiile de taste alese sau programul nu recunoaste textul sxris cu diacritice in alt program si trebuie rescris.

Esti tare, ia sa scrii tu un referat de 10 pagini pentru scoala si sa te vad cum tot tii apasat "alt + xxxx" pentru ă,î,â,ș,ț. Ce sa fie chiar asa de complicat sa tii minte ca pe 5 taste de pe tastatura sunt semnele tale. smile.gif
shapeshifter
pe la regional settings pui toate pe romanian, si instalezi driverul asta de aci:
http://www.secarica.ro/html/ro_kbd_winxp.html
xxvirusxx

QUOTE (ADN69 @ Jan 24 2008, 17:40) *
Nu este Ctrl + Shift, este Alt + Shift

merge si CTRL+SHIFT si ALT+SHIFT conteaza cum setezi.
the_girl_next_door
Am urmat toti pasii de mai sus , dar nu am reusit mare lucru . Am gasit in schimb pe net un site care iti introduce automat diacritice in tot textul introdu

http://srv.diacritice.com/
rparaian
Eu scriu cu diacritice in word si mess de cand ma stiu... si pasii sunt exact cum a spus si xxvirusxx

Start / settings / ctrl panel / regional language options / languages ....... etc... romana, dai ok ok ok ok ok.. si apoi din default ar trebui sa ti le schimbe cu alt+sfift-ul din stanga.
[CeeFour]
vezi in word 2007 sa ii dai in optiuni sa iti salveze in document si fonturile folosite.. toate, nu numai cele sistem, altfel s-ar putea (adica mai mult ca sigur) o sa ai probleme daca vrei sa deschizi/printezi etc. la cineva care are un office mai vechi
johnney
Daca stie cineva in Windows 98 sint aceiasi pasi spusi mai sus? adica Control Panel - Regional Settings etc? sau apare ceva diferit in pasii care trebuie urmati? ma intereseaza aceeasi problema sa pun pe diacritice romanesti in word 2007.

Si..legat de ce a zis [CeeFour]..cum se face salvarea fonturilor in document?
queensoft
Da, sint in 98 este similar. Dar merge Word 2007 pe win 98?!
Salvare fonturi (embed): http://www.howtogeek.com/howto/microsoft-o...2007-documents/
johnney
Multumesc frumos, queensoft. A mers. Sincer nici nu sint sigur ce versiune de Office e, pentru ca e vorba de un calculator mai vechi pe care l-am dat unui baiat sa-i faca reinstalare, din ce am retinut eu de la el, parca zicea ca e 2007. In fine, l-am dat sorei mele sa isi scrie referatele pe el, si avea nevoie de diacritice. Multumesc frumos pentru ajutor.
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.