ingridel75
22nd August 2008, 07:06
Multumesc neotreo 2. Asa este. Dar am facut o socoteala si pe o camera care are 6 radiatoare, Radson e mai sus la pret cu vreo 9 mil fata de HM de la Romstal. Unde gasesc o firma distribuitoare de Vogel?
cip85
30th August 2008, 23:02
Stie careva pe unde gasesc calorifer DeLonghi in Timisoara ? Multumesc anticipat!
DDuras
2nd September 2008, 16:35
QUOTE (neotreo2 @ Aug 22 2008, 08:39)

V&N gasesti in reteaua black sea si la dealeri termomax -nu stiu din ce oras esti...
In Bucuresti pe unde ar veni astea ?
Merci.
Am vazut ieri la Brico calorifere PURMO. Stie cineva ceva de ele ? Sunt cu vreo 25% mai scumpe ca DUNEFERR si de asta mi-au atras atentia. S-ar merita o asa diferenta in plus ?
scheleton
2nd September 2008, 22:02
QUOTE (DDuras @ Sep 2 2008, 17:35)

In Bucuresti pe unde ar veni ...calorifere PURMO. Stie cineva ceva de ele ? Sunt cu vreo 25% mai scumpe ca DUNEFERR
Purmo e o marca cunoscuta, e la nivelul V&N. Nu stiu daca merita diferenta de 25% fata de Dunaferr: ba parca astea unguresti sunt mai ..grele.
Nu mai dau tel. sau link-uri, ca iar se trezeste din somn vreun admin d-asta si cenzureaza, etc. Mai bine sa-ti dea astia detalii, ca sunt super-profesionisti, nu?
Odata am dat un citat de pe un forum de limba engleza din Australia si a sarit unul ca ars ca fac reclama la ..alt forum !!
caldut
2nd September 2008, 22:26
QUOTE (DDuras @ Sep 2 2008, 15:35)

In Bucuresti pe unde ar veni astea ?
Merci.
Am vazut ieri la Brico calorifere PURMO. Stie cineva ceva de ele ? Sunt cu vreo 25% mai scumpe ca DUNEFERR si de asta mi-au atras atentia. S-ar merita o asa diferenta in plus ?
pentru Dunaferr,tre sa le iei cu vreo 20 cm mai mari decit ceea ce-ti iese din calcul,pentru ca grosimea sau,ma rog, adincimea este ceva ma mica.
altcumva sint f. bune,tabla groasa,nu ruginesc,merita.caloriferele .....se ciocanesc cu degetul,dai o sfirla si se aude un zgomot infundat....tabla e groasa,e ok....daca tiuie atunci tabla e cam subtirica,e naspa.totusi V&N mie imi plac mai mult,aripioarele sint ceva mai groase.
DDuras
3rd September 2008, 16:51
Merci de informatii.
Totusi prin Bucuresti, pe unde se gasesc V&N ? Dati un PM daca va e frica de warn-uri. (eu sunt tabacit, dupa cum se vede
)
scheleton
3rd September 2008, 22:34
QUOTE (DDuras @ Sep 3 2008, 17:51)

Totusi prin Bucuresti, pe unde se gasesc V&N ?..
De ex. in Valea Cascadelor
vsorinel
10th September 2008, 10:13
Salut,
am si eu ceva probleme in alegerea unui calorifer. Optiunile mele ar fi:
1. Purmo, otel, 2 panouri, 2 convectoare, 600/1200 (H/L) ~ 350 RON + instalator ~ 420 RON;
2. Ferroli, seria CLAN (orizontal), aluminiu, 1 element = 600/80 (H/L) = 36 RON => 10 elementi = 360 RON + accesorii + instalator ~ 450 RON (dealerii respectivi zic ca sunt facuti prin turnare, nu prin presare, dar mie mi se par prea ieftini);
3. Ferroli, seria TAL (vertical), aluminiu, 3 elementi = 2000/250 (H/L) = 420 RON + accesorii + instalator ~ 500 RON (dealerii respectivi zic ca sunt facuti prin turnare, nu prin presare, dar mie mi se par prea ieftini);
4. <noname, probabil turcisme>, fonta, 1 element de 600 (H) = 48 RON => 10 elementi ~ 480 RON + accesorii + instalator ~ 550 RON;
5. ar mai fi fost si fonta de la Nova Florida prin Romstal, da' Romstal sunt nebuni de legat, cer 108 RON pe element !!!
Daca puteti sa ma ajutati in legatura cu urmatoarele probleme ?
1. Ce sa aleg dintre cele de mai sus tinand cont ca sint legat la termoficare (saruri gramada, namol, vara nu e apa pe instalatie, etc) ? La mine in oras nu am acces la alte firme gen Vogel & Noot, Dunaferr, Buderus, Radson, etc, decat la cele de mai sus; daca are rost sa ma avant la cele de fonta, tinand cont si de pretul mai mare ?
2. Care este durabilitatea in timp la caloriferele din aluminiu realizate prin presare, fata de cele realizate prin turnare ? Nu sunt foarte sigur ca cele de la Ferroli sunt turnate, desi ei zic ca daca au dopuri de turnare in partea de sub element atunci sunt turnate;
3. Care este problema functionala la radiatoarele aluminiu verticale (2m) fata de cele orizontale (0.6m) ? Ma pot astepta sa nu se-ncalzeasca in totalitate sau sa se-nfunde mai repede in timp ? Personal, as opta pt cele inalte (Ferroli, seria TAL) dar asta mai mult pt aspect.
Multumesc, Sorin.
DDuras
10th September 2008, 17:42
Aluminiul da mai bine, dar ce-ti pot spune ca troznesc; se aud zgomote in ele cand sunt incinse. La mine asa se intampla.
vsorinel
12th September 2008, 10:18
QUOTE (DDuras @ Sep 10 2008, 17:42)

Aluminiul da mai bine, dar ce-ti pot spune ca troznesc; se aud zgomote in ele cand sunt incinse. La mine asa se intampla.
Multumesc mult pt raspuns.
Intre timp am rezolvat. Cred ca ar fi fost bune si cele 4 variante la care m-am gandit (exceptand-o pe a 5-a de la Romstal care e de-a dreptul SF - in felul asta o sa dea faliment Romstal
), dar a intervenit o alta oferta:
Ferroli, fonta, 1 element = 685 (H) = 4 coloane = 48 RON. Am luat 10 elementi din-astia care m-au rupt pana le-am carat pana la etajul 3 (au vreo 70kg in total).
Pretul e ceva mai ridicat fata de cele pe otel, si aluminiu dar garantia pt fonta este de 25 de ani pe termoficare, in timp ce pt cele din otel si aluminiu, Ferroli nu vrea sa dea niciun fel de garantie pe termoficare.
Ca design sunt ceva mai urate cele pe fonta decat cele pe otel si aluminiu, mai ales ca vin decat grund-uite, nu si vopsite.
Cand l-am intrebat pe dealer cu ce vopsea sa dau peste grundul ala, a zis "cu ce culoare vrei tu"
).
Se pare ca pt cele pe fonta, Ferroli are linie numai in Italia, nu si in Turcia (cel putin asa zicea dealerul).
LED
12th September 2008, 23:23
V&N, Korado sau DeLonghi? Diferentele de pret intre ele sunt relativ mici. Instalatorul mi-a recomandat Korado - numai cu ele lucreaza. Astept si o lista de preturi de la el.
Eu am luat preturi de pe diferite site-uri, stiti vreun distribuitor mai ieftin?
radurfg
14th September 2008, 16:04
Salut,
Am si eu o intrebare: Ca marci de calorifere de fonta imi recomandati?
Dupa ce am citit topicul, am vazut ca sunt recomandate numai marci pt caloriferele de al sau de otel.
Eu vreau sa imi schimb caloriferele vechi de tabla/otel cu unele de fonta, asa ca m-ar interesa cateva marci si distribuitori (eventual imi spuneti pe pm!)
spor,
radu
CatalinSTOIC
16th September 2008, 11:45
Salutare,
Ce marci de calorifere de AL imi recomandati? Incalzirea este prin termoficare.
Mersi!
caldut
16th September 2008, 12:03
QUOTE (CatalinSTOIC @ Sep 16 2008, 10:45)

Salutare,
Ce marci de calorifere de AL imi recomandati? Incalzirea este prin termoficare.
Mersi!
nu prea se bat multi producatori de marca,la capitolul Al.dar as recomanda Ferroli,ptr. ca ai garantie mare la ele,iar daca un element se duce,are cine sa vina sa ti-l inlocuiasca.
CatalinSTOIC
16th September 2008, 13:43
QUOTE (caldut @ Sep 16 2008, 13:03)

nu prea se bat multi producatori de marca,la capitolul Al.dar as recomanda Ferroli,ptr. ca ai garantie mare la ele,iar daca un element se duce,are cine sa vina sa ti-l inlocuiasca.
Tot la FERROLI ma gandeam si eu initial.
Am vazut ca a scris cineva si de FARAL... dar din ce am cautat pe net, numai la Universal Ambient am gasit... care nu are punt de desfacere in Bucuresti (sau nu stiu eu). De marca asta ce stiti?
Mersi!
caldut
16th September 2008, 13:51
QUOTE (CatalinSTOIC @ Sep 16 2008, 12:43)

Tot la FERROLI ma gandeam si eu initial.
Am vazut ca a scris cineva si de FARAL... dar din ce am cautat pe net, numai la Universal Ambient am gasit... care nu are punt de desfacere in Bucuresti (sau nu stiu eu). De marca asta ce stiti?
Mersi!
chiar nu stiu nimic....dar 15 ani garantie la Ferroli nu sint de ajuns ?
CatalinSTOIC
18th September 2008, 20:46
QUOTE (caldut @ Sep 16 2008, 14:51)

chiar nu stiu nimic....dar 15 ani garantie la Ferroli nu sint de ajuns ?
Ce magazine imi recomandati? In afara de Romstal si hypermarketurile cunoscute nu mai stiu alte locatii pt k nu m-a interesat pana acum. Am mai gasit ceva magazine la distribuitorii firmei Ferroli dar mi se par "chioscuri" de colt de strada dupa denumire.
Stiti vreun magazin mai mare care sa aibe si calorifere Ferroli ? Ma gandesc ca un magazin mai mare nu-si pune adaosuri exagerate.
Mersi!
caldut
18th September 2008, 20:57
QUOTE (CatalinSTOIC @ Sep 18 2008, 19:46)

Ce magazine imi recomandati? In afara de Romstal si hypermarketurile cunoscute nu mai stiu alte locatii pt k nu m-a interesat pana acum. Am mai gasit ceva magazine la distribuitorii firmei Ferroli dar mi se par "chioscuri" de colt de strada dupa denumire.

Stiti vreun magazin mai mare care sa aibe si calorifere Ferroli ? Ma gandesc ca un magazin mai mare nu-si pune adaosuri exagerate.
Mersi!
plec de la presupunerea ca esti bucurestean(mama lui de sistem centralizat made in RO)...iar eu bacauan,imi pare rau,nu stiu.poate intervine careva de prin zona sa-ti raspunda.
hanako
18th September 2008, 20:58
tocmai am comandat 6 bucati de v&n online, de unde am luat si centrala acum cateva luni. cu transport cu tot (100 RON), am un pret total cu 6 milioane mai mic de la firma cu petentii din bucuesti care (chipurile) imi facuse si discount de 10%.
apropo de postul lui Catalin de mai sus, am cautat fara succes magazine 'mari' care sa vanda Ferroli inainte de a ma reorienta. Si nu imi pae rau - avand centrala in condensatie si o reala nevoie de supradimensionare a suprafetei radiante, am cautat putere cat mai mare la dimensiuni cat mai mici, iar v&n stau mai bine in ceea ce priveste puterea la aceleasi dimensiuni, comparativ cu ferroli.