Facultatea de Geologie [Universitatea Bucuresti]

magheralex

Buna seara.

Facultatea vad ca se ramifica in 2 domenii de studii universitare, si anume:

1. Geologie (specializare: geologie)
2. Inginerie geologica (specializari: geofizica / inginerie geologica)

Unde anume nu prea se face fizica? Si unde se face fizica, mate si chimie multa?

Care e mai avantajoasa, si de ce?

Nu vreau sa fie plictisitoare, sau f. grea, sa te distruga cu fizica, pt ca o detest.

V-as ramane recunoscator daca-mi puteti raspunde.
magheralex
Admiterea se face pe baza de dosar: 50 % media anilor de licei + 50 % media bacalaureat.

prelude_to_agony
o sa reinviu topicul asta pentru ca aceleasi intrebari le-as avea si eu.
chiar nu este nimeni de aici la geologie sau intentioneaza sa dea anul acesta?
Saint666
eu am de gand sa dau la geologie anul asta
n-am gasit prea multe informatii, decat cele de pe http://www.unibuc.ro/ro/fac_fgg_ro
daca mai ai si alte informatii zi-mi si mie te rog
prelude_to_agony
da,si eu tot acolo am gasit cele mai multe informatii.se pare ca e destul de "underground" facultatea asta de nu zice nimeni nimic.mai stiu ca se face multa practica prin tara,dar asta era de inteles.pe mine m-ar interesa sa stiu la ce nivel se face matematica si fizica,ca n-am fost niciodata buna la astea doua.
recycle_binn
QUOTE (prelude_to_agony @ Jan 28 2009, 14:20) *
o sa reinviu topicul asta pentru ca aceleasi intrebari le-as avea si eu.
chiar nu este nimeni de aici la geologie sau intentioneaza sa dea anul acesta?

smile.gif si eu vreau sa imi depun dosarul la geologie.principalul motiv este ca nu este o facultate prea solicitata si se intra usor (eu am media 8.78,am terminat acum 2 ani liceul),plus ca sunt atrasa de tot ce inseamna mediul inconjurator.intr-adevar,sunt cam paralela cu matemafica,fizica si chimia,insa o sa ma straduiesc.
nuti_barbu
QUOTE (recycle_binn @ Apr 29 2009, 12:57) *
smile.gif si eu vreau sa imi depun dosarul la geologie.principalul motiv este ca nu este o facultate prea solicitata si se intra usor (eu am media 8.78,am terminat acum 2 ani liceul),plus ca sunt atrasa de tot ce inseamna mediul inconjurator.intr-adevar,sunt cam paralela cu matemafica,fizica si chimia,insa o sa ma straduiesc.

Salut,
Dupa terminarea facultati unde poti lucra,in ce domeniu?
Poti sa-mi dai si mie niste exemple ca nu prea ma dumiresc ce faci dupa terminare.

amonra_71
Io știu că mi-a trebuit la un moment dat un studiu geo pentru că voiam o extindere la casă. Puțini în domeniu. Mi-a cerut un nene bani grămadă. E drept că avea nu știu ce aparat că lua cotele și din avion. Cred că te poți angaja la o firmă mare de proiectare totală adică arhi, rezistență, geo, avize.
Al1
QUOTE (amonra_71 @ May 8 2009, 16:57) *
Io știu că mi-a trebuit la un moment dat un studiu geo pentru că voiam o extindere la casă. Puțini în domeniu. Mi-a cerut un nene bani grămadă. E drept că avea nu știu ce aparat că lua cotele și din avion. Cred că te poți angaja la o firmă mare de proiectare totală adică arhi, rezistență, geo, avize.

Ce spui tu e valabil numai pentru secția inginerie geologică. Celelalte sunt alte mâncări de pește.
Patru ani am trăit cu visul de a da la inginerie geologică. Din păcate, s-a dus și visul ăsta, însă a fost preferința mea primară. N-am renunțat însă la gândul de a mă reprofilă pe geotehnică în construcții, diploma permițându-ți lucrul ăsta.

Oricum, recomand cu mare căldură.
Technicolor

eu am intrat la geologie anul asta si sincer incepe sa ma cam sperie intr-o oarecare masura. aveti vreun sfat ceva sa-mi dati, cei care sunteti studenti in aceasta facultate?! mellow.gif
Saint666
eu am intrat la inginerie geologica, si din ce ne-au zis ieri la deschidere combinat cu materiile si orarul...ma gandesc ca sunt mort
zazone
si eu sunt anul I inginerie geologica si deja am inceput cursurile de marti,la mate am facut matrici dry.gif ,la geologie fizica o sa invatam despre roci blabla si deja ne duce in practica sambata viitoare pe Repedea(Iasi),la chimie e nasol rau wacko.gif ,la geoinformatica ne-a aratat cum se citeste o harta si cam atat.in fine cred ca ma las dupa anul I biggrin.gif
Technicolor
CITAT (Saint666 @ 2nd October 2009, 10:52) *
eu am intrat la inginerie geologica, si din ce ne-au zis ieri la deschidere combinat cu materiile si orarul...ma gandesc ca sunt mort

de ce zici asta ma? biggrin.gif
Saint666
pentru ca in liceu am avut mari probleme cu matematica, fizica si chimia, iar la IG cam asta se face smile.gif
dar pe tine de ce te sperie? tongue.gif
prelude_to_agony
CITAT (Saint666 @ 4th October 2009, 11:54) *
pentru ca in liceu am avut mari probleme cu matematica, fizica si chimia, iar la IG cam asta se face smile.gif
dar pe tine de ce te sperie? tongue.gif

pai si tu de ce credeai ca poarta numele de "inginerie" in fata?nu te-ai informat inainte de ce materii sunt?
cam regreti ca n-ai ramas la Mediu,nu laugh.gif ?
Saint666
da, m-am informat....stiam ca o sa fie naspa

stai usor cu Mediu, ca sunt si acolo biggrin.gif , am depus confirmarea pt ca in momentul ala nu eram inca admis la geologie

astept sa apara un orar la mediu, sa vad cum sta treaba si acolo
prelude_to_agony
CITAT (Saint666 @ 4th October 2009, 15:16) *
da, m-am informat....stiam ca o sa fie naspa

stai usor cu Mediu, ca sunt si acolo biggrin.gif , am depus confirmarea pt ca in momentul ala nu eram inca admis la geologie

astept sa apara un orar la mediu, sa vad cum sta treaba si acolo

in ce grupa esti?
Saint666
nici nu stiu, nu am ajuns pe la fac la mediu inca
G|ock
Cand se incep cursurile fratilor la mediu ca am fost azi la fac si eram doar eu si peretii in toata cladirea. Si eu sunt la mediu la IFR aveti idee cand se incep cursurile la ifr ? Orare , grupe ceva? Pe site vad ca n-au de gand sa actualizeze nimic...
vreau_la_mare
hey. am si eu o intrebare. voi la geologie aveti o sala numita M.I? nu de alta dar si noia vem al geografie si se pare ca s-a produs o mare incurcatura in legatura cu un curs....
micutza08
Nu, la geologie nu este nici o sala numita "M.I".
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.