Interfatare LCD grafic cu microcontrollerul ATMega 16

EfEr

Salut!

Vreau sa interfatez un LCD grafic DIP122-5HNLED (datasheet here), bazat pe controllerul SED1520 (datasheet) cu un Atmega16. Am gasit suficiente informatii pentru LCD-uri bazate pe controllerul KS0108 (datasheet) si incerc sa observ diferentele intre cele doua tipuri. Diferente esentiale nu-mi par a fi, totusi, sunt putin derutat de inexistenta unui pin E (Enable) la LCD-ul meu. Din datasheetul controllerului tind sa cred ca nu am nevoie, dar as vrea confirmarea de la cineva mai experimentat.

De asemenea, nu sunt sigur cum trebuie conectat pinul RES. Este corect sa-l leg la Vcc?

Multumesc anticipat.
edy_wheazel
QUOTE (EfEr @ Jan 9 2008, 21:28) *
Salut!

Vreau sa interfatez un LCD grafic DIP122-5HNLED (datasheet here), bazat pe controllerul SED1520 (datasheet) cu un Atmega16. Am gasit suficiente informatii pentru LCD-uri bazate pe controllerul KS0108 (datasheet) si incerc sa observ diferentele intre cele doua tipuri. Diferente esentiale nu-mi par a fi, totusi, sunt putin derutat de inexistenta unui pin E (Enable) la LCD-ul meu. Din datasheetul controllerului tind sa cred ca nu am nevoie, dar as vrea confirmarea de la cineva mai experimentat.

De asemenea, nu sunt sigur cum trebuie conectat pinul RES. Este corect sa-l leg la Vcc?

Multumesc anticipat.

Pinii E, R/W si RST se leaga la pinii uC.
Pt. exemplificarea comunicarii uC - LCD ai aici un program intuitiv, dar cu alt uC: http://www.serasidis.gr/circuits/lcd_keys/lcd_keys.htm

EfEr
Mersi frumos pentru raspuns.
Totusi, problema cea mai importanta este ca pe LCDul meu nu exista un pin de enable. Nu este nevoie de un astfel de pin?
edy_wheazel
QUOTE (EfEr @ Jan 10 2008, 02:07) *
Totusi, problema cea mai importanta este ca pe LCDul meu nu exista un pin de enable. Nu este nevoie de un astfel de pin?

Imi cer scuze, nu am fost atent, LCD-ul la care se refera link-ul care l-am postat era cu HD44780.
Ar trebui sa cauti pe net de ce semnale ai novoie pt. interfatare, eu am folosit doar cele bazate pe HD44780.
cristianp
QUOTE (EfEr @ Jan 10 2008, 02:07) *

Din contra, pe modul exista 2 pini enable (left and right). LCD -ul e impartit in doua parti, cu doua controlere independente.
EfEr
Imi cer scuze ca nu am mentionat asta in postul anterior, dar cei doi pini sunt corespunzatori pinilor de tipul "Chip Select" de la alte modele de LCD grafic (care au, pe langa acestea doua, si pinul Enable).
Reclama
Toamna se numara... ofertele. Noi ti-o oferim pe cea mai buna !

In perioada 22 septembrie - 22 noiembrie orice sistem sau notebook Maguay, echipat cu Microsoft Windows Vista si Office 2007 are un pret special, prin partenerii Maguay.

Afla detalii acum!
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.