De ce unii renunță la telefonia fixă?
Pages: 1, 2

djl

Sper că am deschis topicul unde trebuie.

Mă întreb de ce unii renunță la telefonia fixă? O.K., "Romtelecom" ajunsese la niște tarfie aberante... dar în anumite orașe exista opțiunea R.D.S.
Am auzit de oferte de la rețelele de telefonie mobilă... dar chiar și la acele super mega oferete, să-mi spună, dacă la telefonia mobilă puteai vb. 100-200 în rețeaua respuectivă plătind mai puțin decât la telefonia fixă - excepție erau centul la "Connex" care era valabil doar în week-end și minutele de la "Cosmote".... care în general erau valabile doar 1 an. Și nici ofertele de la telefonia mobilă de azi nu mi se par așa de extraordinare încât să renuți definitiv la fix. Hmm, poate dacă îmi dai ofertă de telefonie mobilă la care aș putea să vb pe viață, nelimitat, măcar în rețea, cu un abonament de 20 euro/lună (T.V.A. inclus) poate aș renunța la fix rolleyes.gif
Alt avantaj al telefoniei fixe: de obicei numrele de fix se schimbă mai greu, așa că uneori, chiar și după 10 ani poți să găsești o persoană la același număr, pe când la telefonia mobilă te poți trezi că după un an nu mai poți da de o anumită persoană pt. că și-a schimbat numărul de telefon.
Uff, ce sunt supărat pe mama mea că din cauză că vorbeam prea mult la fix a trecut pe centrală digitală că vb. eu cam mult pe fix... dacă nu se grăbea, poate eram digitalizat cu numărul vechi, care începea cu 64x... așa aveau mai multe șanse foștii colegi din generală să mă găsească. down.gif
WHEEP26
pentru ca mamaia nu stie ce i aia erdees

Campers
pai .. eu am renuntat (ai mei de fapt) pentru ca pur si simplu nu se merita sa dau vreo 300 de mii/luna la romtelecom pt un tlf care oricum il foloseam de maxim 5 ori pe luna (farasa exagerez)
Era doar un obiect in plus de pe care sa sterg praful ...
Pe cand mobilul , poti plecat de acasa fara grija ca vine bunica la tine si nu te gaseste acasa , ca te suna si vii acasa ..
Avantajul mobilitatii .. smile.gif
djl
crapmepers, cum foloseai telefonia fixă atât fr puțin? huh.gif
George_Catean
pai in primul rand nu mai prea ai pe cine sa suni pe fix...eu nu am nici un numar de fix in agenda...
Bobby_ro
QUOTE (djl @ Jan 4 2008, 10:57) *
crapmepers, cum foloseai telefonia fixă atât fr puțin? huh.gif

djl De ce te mira asa tare ca renunta lumea la telefonia fixa? . E normal acest lucru, ca orice obiect care in timp devine nefolositor (si mai si platesi ab aiurea) si la care renunti in favoarea altuia care iti aduce mai multe avantaje (telefonia mobila) asa si cu fixul.

La fel sa intamplat si la mine cu renuntatul la batranul RTC, devenise useless, nu il mai folosea nimeni din familie in mare pt ca aveau niste tarife aberante spre retelele mobile, in retea nu prea mai aveam pe cine suna. Asa ca am trecut ca si fix pe RDS Tel, marele avantaj al acestuia e ca nu ai abonament lunar asa ca poate sa stea la "pastrat" fara sa platesc aiurea abonament.

Mai pe scurt si strict la intrebarea din titlu: lumea renunta la fix (in speta RTC) in favoarea op. mobili sleep.gif
Alexxfl
s-a mai spus ... oriunde in lume se renunta la serviciile de telefonie fixa in favoarea celei mobile, tocmai pentru ca este mobila biggrin.gif. Traficul de date isi va mai pastra muuuuuuuult timp, cred eu, caracterul sedentar biggrin.gif

C.F.S.
Pentru ca la Romtelecom un abonament de ca*** este vreo 40 de lei, adica 12 E. Cu 12 E faci abonament cu minute incluse, de ex la Vodafone: 100 min nationale oricand e putin mai mult. Cine dreq sta sa i ingrase pe grecii aia? Sper sa dea faliment cat mai repede!!!
daniel.grigorescu
QUOTE (C.F.S. @ Jan 5 2008, 01:44) *
Pentru ca la Romtelecom un abonament de ca*** este vreo 40 de lei, adica 12 E. Cu 12 E faci abonament cu minute incluse, de ex la Vodafone: 100 min nationale oricand e putin mai mult. Cine dreq sta sa i ingrase pe grecii aia? Sper sa dea faliment cat mai repede!!!

Depinde de client.

Sunt persoane, in special in mediul rural, care inca mai au multe numere de fix cu care vorbesc si nu au acces la un serviciu de internet de calitate, caz in care este SINGURA SOLUTIE

Eu unul nu am nevoie de abonament la RTC pentru ca NU AM CU CINE SA VORBESC
Nu am aproape nici un numar de fix in agenda.

Pe de alta parte, presupunand ca as apela frecvent numere de fix as folosi BETAMAX. Romania e printre destinatiile free la multe dintre serviciile lor, deci odata ce mi-am incarcat contul cu 10 euro + tva as avea 300 DE MINUTE PE SAPTAMANA MOCA TIMP DE 3/4 LUNI IAR APOI 1 CENT PE MINUT
Calitatea este OK, spun asta in cunostinta de cauza pentru ca folosesc, cu conditia sa ai un provider serios de internet.

SI ATUNCI, DE CE NAIBA SA DAU 12 EURO PE LUNA LA RTC? DE CE???

Aaaaa, pentru ca poate odata vreau sa sun la salvare si nu am cum? Pai sun de pe Orange. Nu merge Orange? Sun de pe Vodafone. Nu merge Vodafone? Sun de pe RDS. Acuma' sa nu-mi spuneti ca se poate intampla ca sa nu mearga niciuna din astea. NU !!!
Cosconor

QUOTE (C.F.S. @ Jan 5 2008, 01:44) *
Pentru ca la Romtelecom un abonament de ca*** este vreo 40 de lei, adica 12 E.

Nu chiar ! La 7€80 lunar ai 50 de minute în reteaua Romtelecom si apleuri Unlimited 18H - 8H si weekend catre orice retea fixa din RO. Mi se pare foarte tare !
Mie nici nu îmi trece prin cap sa reziliez cele 2 abonamente Romtelecom pe care le am.

Cât despre tarifele catre mobil : 1 minut costa maxim 0,135€ adica mai ieftin decât pe PrePay Oarnge/Connex/Cosmote.
Iar pentru Inetrnational zona 1, minutul costa 0,09€ catre telurile fixe... aveti voi as atarife de pe mobil ?? wink.gif

Lol, ia uite la mine, ce iau apararea Romtelecom-ului ! ohmy.gif
In ultimele luni chiar a început sa-mi placa de ei ! Inainte îmi erau indiferenti.
Teophileos
Eu am pre-pay "Orange Young" , un abonament "Flexibil " de la "Orange-Ro" , fenomenalul "Digi mobil" si deasemenea "Vodafone-Ro" cu tarife preferentiale , asadar orice telefon fix mi se pare mai mult decat inutil !
razyell_3x
QUOTE (Cosconor @ Jan 5 2008, 15:57) *
Nu chiar ! La 7?80 lunar ai 50 de minute în reteaua Romtelecom si apleuri Unlimited 18H - 8H si weekend catre orice retea fixa din RO. Mi se pare foarte tare !
Mie nici nu îmi trece prin cap sa reziliez cele 2 abonamente Romtelecom pe care le am.

Poate prin zonele in care nu ai alta alternativa, acolo o fi foarte tare in rest suks big time, de exemplu RDS Tel le da clasa cool.gif

La RDS Tel pt 0 lei primesti: 100 minute in RDS + 50 minute in RTC si tarifele de mai jos wink.gif

1 eurocent in retea
2 eurocenti in oricare alta retea fixa nationala
8 eurocenti spre orice operator fix din europa
8 eurocenti spre orice operator mobil national
18 eurocenti spre operatori mobili din Europa!.

Compara cu astea si vezi ti se mai pare ca fixul RTC e "foarte tare"?
Cosconor
QUOTE (razyell_3x @ Jan 5 2008, 22:21) *
Poate prin zonele in care nu ai alta alternativa, acolo o fi foarte tare in rest suks big time, de exemplu RDS Tel le da clasa cool.gif

Da, în zonele rurale mi se pare o oferta foarte competitiva !
Insa da, în orase recunosc ca RDS-ul e tare si el... chiar daca nu am nici o idee cum merge treaba la ei (de exemplu, daca nu mai e curent electric mai ai telefon ?)

La RDS Tel pt 0 lei primesti: 100 minute in RDS + 50 minute in RTC si tarifele de mai jos wink.gif

Da, însa în cazul în care toate cunostintele sunt în Romtelecom (buncii utilizeaza RTC-ul, si toata agenda lor e în Romtelecom sau mobil, în afara de 2 sau 3 persoane din Bucuresti pe RDS)... mellow.gif
De aceea spuneam ca nu are nici un rost sa tai RTC-ul, mai ales cel de la tara.
razyell_3x
QUOTE (Cosconor @ Jan 5 2008, 23:21) *
Da, în zonele rurale mi se pare o oferta foarte competitiva !
Insa da, în orase recunosc ca RDS-ul e tare si el... chiar daca nu am nici o idee cum merge treaba la ei (de exemplu, daca nu mai e curent electric mai ai telefon ?)

Cand cade curentul e cam nasol notangel.gif intradevar, cade si telefonul si CATV-ul si netul si toata sandramaua rolleyes.gif . Cel putin la mine in cartier, poate in alta parte or avea UPS-uri la echipamente, nu stiu, dar aici nu au.

Da, însa în cazul în care toate cunostintele sunt în Romtelecom (buncii utilizeaza RTC-ul, si toata agenda lor e în Romtelecom sau mobil, în afara de 2 sau 3 persoane din Bucuresti pe RDS)... mellow.gif
De aceea spuneam ca nu are nici un rost sa tai RTC-ul, mai ales cel de la tara.

Depinde de fiecare, la mine e tocmai invers, cam in toata agenda am numere de mobil RO, fix & mobil EU si ceva rds. Pt mine e mai mult decat binevenit ceea ce ofera rds.
unchiujim
am 3 mobile si fixul de la rtc ! fiecare are rostul lui bine definit ! referitor la fix ,nu am de gand sa renunt la el ! au reinceput oamenii sa_si puna fix de la rtc si deja agenda mea a reinceput sa se umple cu nr de fix rtc ! e bun si cel de la rds dar daca apar (si apar !!!)fluctuatii de curent si caderi de tensiune ..... . pe international folosesc doar fixul iar seara in RO spre orice retea fixa functionala tot fixul . si sa nu uit de internetul de la ei care pt mine cel putin e excelent !in ultima vreme fixul incepe sa-si arate potentialul (asa scazut cum e el!!!!).iar daca unii prefera DOAR mobilul e optiunea lor ,sunt banii si beepurile lor ,etc ! si mai sunt multe de spus dar se pare ca deranjez lumea pe aici ......
Alexxfl

1 eurocent in retea
2 eurocenti in oricare alta retea fixa nationala
8 eurocenti spre orice operator fix din europa
8 eurocenti spre orice operator mobil national
18 eurocenti spre operatori mobili din Europa!.

Iar la rtc ai convorbiri nelimitate seara si in week-end pt. 7,5 euro/luna. Daca vb. pe fix mult, f mult, iesi in avantaj cu rtc-ul ... daca il tii pe post de bibelou, iesi mai ieftin cu rds-ul
razyell_3x
QUOTE (Alexxfl @ Jan 6 2008, 00:49) *
Iar la rtc ai convorbiri nelimitate seara si in week-end pt. 7,5 euro/luna. Daca vb. pe fix mult, f mult, iesi in avantaj cu rtc-ul ... daca il tii pe post de bibelou, iesi mai ieftin cu rds-ul

Depinde unde suni, faza cu bibeloul e discutabila la maximum, nu toata lumea are de sunat in aceasi retea sau doar pe fix! daca tu ai de sunat iubita noaptea (18 la 8) si in weekend in retele fixe gratuit, afla ca altii au de sunat 90% din timp in cursul saptamanii! ziua mai mult. In cazul meu, (am si spus mai sus) in general pe mobil national si europa fix preponderent.

Cu rtc-ul ma usuc la buzunare la faza asta comaparat cu rds telul smile.gif sau digi mobil de ceva vreme care inlocuieste cu succes fixul rds. Toate astea fara abonament lunar! nu pe 7.5 euro sau mai stiu cat. Exemplul de mai sus era dat cu cel mai mic abomanent RDS (adica 0 lei)
razyell_3x
QUOTE (unchiujim @ Jan 6 2008, 00:36) *
am 3 mobile si fixul de la rtc ! fiecare are rostul lui bine definit ! referitor la fix ,nu am de gand sa renunt la el ! au reinceput oamenii sa_si puna fix de la rtc si deja agenda mea a reinceput sa se umple cu nr de fix rtc ! e bun si cel de la rds dar daca apar (si apar !!!)fluctuatii de curent si caderi de tensiune ..... . pe international folosesc doar fixul iar seara in RO spre orice retea fixa functionala tot fixul . si sa nu uit de internetul de la ei care pt mine cel putin e excelent !in ultima vreme fixul incepe sa-si arate potentialul (asa scazut cum e el!!!!).iar daca unii prefera DOAR mobilul e optiunea lor ,sunt banii si beepurile lor ,etc ! si mai sunt multe de spus dar se pare ca deranjez lumea pe aici ......

Au reinceput sa isi puna fix de RTC? laugh.gif pe unde prin ce catun?
unchiujim
QUOTE (razyell_3x @ Jan 6 2008, 00:53) *
Depinde unde suni, faza cu bibeloul e discutabila la maximum, nu toata lumea are de sunat in aceasi retea sau doar pe fix! daca tu ai de sunat iubita noaptea (18 la 8) si in weekend in retele fixe gratuit, afla ca altii au de sunat 90% din timp in cursul saptamanii! ziua mai mult. In cazul meu, (am si spus mai sus) in general pe mobil national si europa fix preponderent.

Cu rtc-ul ma usuc la buzunare la faza asta comaparat cu rds telul smile.gif sau digi mobil de ceva vreme care inlocuieste cu succes fixul rds. Toate astea fara abonament lunar! nu pe 7.5 euro sau mai stiu cat. Exemplul de mai sus era dat cu cel mai mic abomanent RDS (adica 0 lei)

ai dreptate dar nu in totalitate ! rtc sta excelent la calitate si profesionism iar de ab zero de la ceilalti nu mai zic nimic -cat crezi ca-si vor mai permite sa mearga in paguba ? da la noi inca prinde ,, dincolo era mai ieftin(ba era moca)"
razyell_3x
QUOTE (unchiujim @ Jan 6 2008, 01:04) *
ai dreptate dar nu in totalitate ! rtc sta excelent la calitate si profesionism iar de ab zero de la ceilalti nu mai zic nimic -cat crezi ca-si vor mai permite sa mearga in paguba ? da la noi inca prinde ,, dincolo era mai ieftin(ba era moca)"

Get real thumbdown.gif

Nu ma intereseaza ca merg in paguba sau merg in limba, atata timp cat imi ofera un serviciu mai mult de cat ok la un pret decent si niste tarife foarte fair, care este problema?

Sau trebuie sa ma duc la altii care nu merg in pierdere si sa le platesc abonament lunar fie ca folosesc telefonul fie ca nu? pentru ce? aici daca vorbesc platesc, daca nu vorbesc nu platesc nimic, scurt.

LE: atata timp cat nu am nici o probleam si am niste tarife super ok nu dau doi bani pe "calitatea" si profesionalismul RTC. Le-am pompat destui bani in fund de pomana cand nu aveam alternativa.
Alexxfl
QUOTE (razyell_3x @ Jan 6 2008, 00:53) *

Unii mai muncesc in timpul zilei wink.gif. Si de curiozitate, daca vorbesti mai mult de 20 de ore/luna, in orice retea fixa, unde iesi mai ieftin? rds? rtc? upc? altii? ... si se tot pot face calcule de te plictisesti
razyell_3x
QUOTE (Alexxfl @ Jan 6 2008, 01:10) *
Unii mai muncesc in timpul zilei wink.gif. Si de curiozitate, daca vorbesti mai mult de 20 de ore/luna, in orice retea fixa, unde iesi mai ieftin? rds? rtc? upc? altii? ... si se tot pot face calcule de te plictisesti

Tocmai munca mai inseamna si telefoane date in stanga si in dreapta nu doar dat la lopata naughty.gif . Daca tu faci alea 20 de ore noaptea si in weekend probabil ca iesi mai ieftin, dar deschide ochi! marea majoritate nu vorbeste noaptea. Si mai sus spuneam ca am de sunat in general pe mobil in RO si europa fix, citesti printre randuri?
Alexxfl
QUOTE (razyell_3x @ Jan 6 2008, 01:15) *
Tocmai munca mai inseamna si telefoane date in stanga si in dreapta nu doar dat la lopata naughty.gif . Daca tu faci alea 20 de ore noaptea si in weekend probabil ca iesi mai ieftin, dar deschide ochi! marea majoritate nu vorbeste noaptea. Si mai sus spuneam ca am de sunat in general pe mobil in RO si europa fix, citesti printre randuri?

Eu am fost destul de clar ... depinde cum folosesti fixul wink.gif ... eu am dat un exemplu, tu sari in sus si dai alte exemple ... sau tu crezi ca toate lumea are voie sa foloseasca fixul companiei?!
razyell_3x
QUOTE (Alexxfl @ Jan 6 2008, 01:27) *
Eu am fost destul de clar ... depinde cum folosesti fixul wink.gif ... eu am dat un exemplu, tu sari in sus si dai alte exemple ... sau tu crezi ca toate lumea are voie sa foloseasca fixul companiei?!

Se pare ca nu intelegi nimic sau te faci ca nu intelegi, ce legatura are fixul companiei cu discutia de pe acest topic? confusedsmiley.png

unchiujim
QUOTE (razyell_3x @ Jan 6 2008, 01:07) *
Get real thumbdown.gif

Nu ma intereseaza ca merg in paguba sau merg in limba, atata timp cat imi ofera un serviciu mai mult de cat ok la un pret decent si niste tarife foarte fair, care este problema?

Sau trebuie sa ma duc la altii care nu merg in pierdere si sa le platesc abonament lunar fie ca folosesc telefonul fie ca nu? pentru ce? aici daca vorbesc platesc, daca nu vorbesc nu platesc nimic, scurt.

LE: atata timp cat nu am nici o probleam si am niste tarife super ok nu dau doi bani pe "calitatea" si profesionalismul RTC. Le-am pompat destui bani in fund de pomana cand nu aveam alternativa.

fara comentarii ! tarifele alea superok cine ti le plateste ???
Reclama
Toamna se numara... ofertele. Noi ti-o oferim pe cea mai buna !

In perioada 22 septembrie - 22 noiembrie orice sistem sau notebook Maguay, echipat cu Microsoft Windows Vista si Office 2007 are un pret special, prin partenerii Maguay.

Afla detalii acum!
Pages: 1, 2
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.