Sper că am deschis topicul unde trebuie.
Mă întreb de ce unii renunță la telefonia fixă? O.K., "Romtelecom" ajunsese la niște tarfie aberante... dar în anumite orașe exista opțiunea R.D.S.
Am auzit de oferte de la rețelele de telefonie mobilă... dar chiar și la acele super mega oferete, să-mi spună, dacă la telefonia mobilă puteai vb. 100-200 în rețeaua respuectivă plătind mai puțin decât la telefonia fixă - excepție erau centul la "Connex" care era valabil doar în week-end și minutele de la "Cosmote".... care în general erau valabile doar 1 an. Și nici ofertele de la telefonia mobilă de azi nu mi se par așa de extraordinare încât să renuți definitiv la fix. Hmm, poate dacă îmi dai ofertă de telefonie mobilă la care aș putea să vb pe viață, nelimitat, măcar în rețea, cu un abonament de 20 euro/lună (T.V.A. inclus) poate aș renunța la fix
Alt avantaj al telefoniei fixe: de obicei numrele de fix se schimbă mai greu, așa că uneori, chiar și după 10 ani poți să găsești o persoană la același număr, pe când la telefonia mobilă te poți trezi că după un an nu mai poți da de o anumită persoană pt. că și-a schimbat numărul de telefon.
Uff, ce sunt supărat pe mama mea că din cauză că vorbeam prea mult la fix a trecut pe centrală digitală că vb. eu cam mult pe fix... dacă nu se grăbea, poate eram digitalizat cu numărul vechi, care începea cu 64x... așa aveau mai multe șanse foștii colegi din generală să mă găsească.