Eu am "decis" la un moment dat ca stiu raspunsul si totul o sa fie ok, o luam de la inceput si totul e bine. Orice ar face cel de langa tine, e greu sa ai din nou incredere. Increderea se castiga greu si se pierde instant. Nu afirm ca restul vietii tale va fi o lupta pentru a uita erorile comise de el dar nici nu cred ca o sa-ti fie usor.
Daca am dreptate si situatia noastra e cat-decat asemanatoare (excludem copii si statutul, ca restul imi par la fel, din ce ai povestit tu pana acum) ai 2 optiuni:
a) il lasi. O sa suferi mereu, niciodata nu o sa-l uiti si faptul ca aveti un copil complica enorm lucrurile. Trebuie totusi sa te gandesti si la binele lui. Plus o gramada de complicatii ep care nu le pot prevede.

ramai cu el. Il ierti. Treptat lucrurile o sa fie din nou frumoase. Sanse 50% - 50% ca totul sa fie din nou minunat sau sa se ajunga la dezastru total. Si aici apar un numar infinit de variante de complicatii posibile.
Eu votez varianta

pentru ca eu cred in forgive&forget si totusi avem o singura viata de trait. Oricat de mult ar fi gresit nu pot renunta, nu cred ca merita sa renunt pentru asa ceva.
Sunt lucruri mai importante decat "micile" greseli comise acum. Desigur, daca alegi sa-l ierti trebuie sa ai si taria ca de-a lungul anilor sa nu ii mai reprosezi ce a facut acum si sa il "ierti" cu adevarat, fara a-i baga din cand in cand cutitul in rana pentru ca, da.. si pe el il doare