Legend-of-sasser
1st January 2008, 14:05
Vrea sa imi iau un amplituner sony sg510 si vreau si io sa stiu daca cineva are asa ceva pe acasa si daca se merita sa-l cumpar. Daca aveti alte sugestii astept.
mister_rf
1st January 2008, 14:31
Probabil ca modelul este STR-DG510
http://www.sonystyle.com/webapp/wcs/stores...552921665061593
Acum daca merita achizitia... asta depinde la ce pret il gasesti si cum o sa-l integrezi cu echipamentele tale.
Te-ai gandit si la alte variante?

Legend-of-sasser
2nd January 2008, 00:03
Click pentru a vizualiza atașamentul
L-am gasit la 670 ron.Eu am acasa 2 boxe de podea pe 2 cai de80 watti fiecare si un subwoofer de 70 watti.Mai voiam sa imi iau si o pereche de boxe jamo s406parca.
SuperDuper
2nd January 2008, 01:00
Iti va trebui amplificator separat pentru subwoofer. Ai iesire de linie pentru canalul SUB.
In rest - cam putine intrari pe el. Dupa cum scria pe fata (SACD/CD) ma asteptam sa aiba si intrare analogica 5.1, dar nu are, are numai stereo. Aceea intare ti-ar fi fost utila la conectarea unui PC... daca nu iti trebuie e ok.
Ca intrari digitale are numai 2 optice si una coaxiala. Poate ca sunt eu rasfatat, dar sunt putine.
Legend-of-sasser
2nd January 2008, 12:32
QUOTE (SuperDuper @ Jan 1 2008, 23:00)

Iti va trebui amplificator separat pentru subwoofer. Ai iesire de linie pentru canalul SUB.
In rest - cam putine intrari pe el. Dupa cum scria pe fata (SACD/CD) ma asteptam sa aiba si intrare analogica 5.1, dar nu are, are numai stereo. Aceea intare ti-ar fi fost utila la conectarea unui PC... daca nu iti trebuie e ok.
Ca intrari digitale are numai 2 optice si una coaxiala. Poate ca sunt eu rasfatat, dar sunt putine.
Adica vrei sa spui ca nu pot sa imi conectez ampitunerul la pc printr-un rca?Poate stii f bine la ce ma refer dar ca sa fiu explicit este cablul acela care intra in placa audio a pcului si care are la celalalt capat 2 rca-uri. A si nu inteleg de ce nu pot pune subwooferul. NU are putere suficienta amplitunerul sau...... Nu ma prea pricep la astfel de aparate . Sper sa nu va fac nervi
SuperDuper
2nd January 2008, 13:15
Daca te legi cu un singur cablu cum ai zis tu, vei avea sunet stereo. Eu ma refeream la sunet suround 4.0 sau 5.1....
Subwooferul nu il poti pune pentru ca NU ai canal de putere pentru el in acel receiver (si de altfel in nici unul de acest gen, nu sunt la fel ca sistemele de boxe PC). NEcesita amplificatoare dedicate pt subwoofer... desi dupa cum am mai zis, nu este neaparat necesar un SUB, ai basi destui in boxele front.
Uita-te la mufele de difuzor de pe spate - ai doua front (plus inca doua suplimentare probabil comutabile cu primele), doua surround (laterale) si un center (canal central util la dialogurile din filme).
Legend-of-sasser
2nd January 2008, 14:59
QUOTE (SuperDuper @ Jan 2 2008, 11:15)

Daca te legi cu un singur cablu cum ai zis tu, vei avea sunet stereo. Eu ma refeream la sunet suround 4.0 sau 5.1....
Subwooferul nu il poti pune pentru ca NU ai canal de putere pentru el in acel receiver (si de altfel in nici unul de acest gen, nu sunt la fel ca sistemele de boxe PC). NEcesita amplificatoare dedicate pt subwoofer... desi dupa cum am mai zis, nu este neaparat necesar un SUB, ai basi destui in boxele front.
Uita-te la mufele de difuzor de pe spate - ai doua front (plus inca doua suplimentare probabil comutabile cu primele), doua surround (laterale) si un center (canal central util la dialogurile din filme).
In concluzie chestia asta nu e cea ce imi trebuie? Io vreau o statie ceva care sa imi tina boxele de mai sus cu subwooferul si cu 2 boxe Jamo s 406(cele de podea). Adica vreau sa am cate o boxa in fiecare colt al camerei si subwooferul. Poate imi poti spune ce sa iau la ce as vrea, plus ca vreau neaparat sa se conecteze la calculator.
SuperDuper
3rd January 2008, 03:16
Nu trebuia sa mai deschizi un topic cu acelasi subiect...
Pentru subwoofer iti va trebui un amplificator separat, mono. Personal cred ca nu este necesar la boxele alea care le ai, dar l-ai luat, acum este tardiv... de asta nu scapi.
Pentru conectare la PC iti trebuie un amplificator cu intrare analogica cu 5.1 canale (care in fapt va avea 5 canale de putere si unul pas-trough pentru SUB). Oricum la PC vei avea mari dificultati sa folosesti 4 difuzoare cu subul (4.1) in general sunt selectabile 4.0 si 5.1... depinde si de ce placa audio ai.
Daca vrei sa poti viziona si filme pe el de pe un DVD-player stand-alone, va trebui sa fie un amplificator gen "receiver digital" capabil de decodare DolbyDigital si eventual DTS. Daca il vei folosi exclusiv pentru PC, nu ai nevie de facilitatea asta (decodare digitala).
Alta alternativa ar fi un amplificator stereo cu cate 2 boxe pe fiecare canal. Asta daca nu te intereseaza decat sa se auda "tare".
Eu pot sa iti recomand orice, problema este ce se gaseste in orasul tau si in gama ta de pret.
Legend-of-sasser
3rd January 2008, 09:17
Mai uite care e treaba. Boxele Jamo pot sa scap repede de ele.Adica le dau lu fratemiu in camera de langa mine.Asta nu te interesa oricum.Acum daca raman cu boxele mele si cu subwooferul imi poti oferii ceva care sa se auda bine nu neaparat tare, si cu intrare analogica cum ziceai pt pc.Sunt din bucuresti asa ca am o pita f larga+internet, unde sunt chiar mai ieftine. Io am o statie Dual din clasa A dar care am dat-o la reparat si mi-a zis ca e praf ca au imbatranit lucurile prin ea si ca ma costa o gramada sa o fac.O conectam cu rca si avea 4 iesiri de cica 100 watti.
andi_b
5th January 2008, 11:55
sal si pe mine ma interesa eu am placa de sunet c-media7.1 si vroiam sa achizitionez si io un amplituner dinasta ...Intrebarea e daca pot sa il leg la calc si cum o sa fie sunetu ....(doar stereo??)
SuperDuper
5th January 2008, 15:38
Exemple de recivere care au intrare analogica directa pe 6 canale:
http://www.harmankardon.com/product_detail...230&sType=C
sau
http://www.harmankardon.com/product_detail...230&sType=C
Habar nu am ce se gaseste in orasele voastre... duceti-va in magazin si uitati-va daca au mufe pe spate pentru intrare analogica cu 6 canale (5.1).
Legend-of-sasser
5th January 2008, 18:28
QUOTE (SuperDuper @ Jan 5 2008, 13:38)

Exemple de recivere care au intrare analogica directa pe 6 canale:
http://www.harmankardon.com/product_detail...230&sType=Csau
http://www.harmankardon.com/product_detail...230&sType=CHabar nu am ce se gaseste in orasele voastre... duceti-va in magazin si uitati-va daca au mufe pe spate pentru intrare analogica cu 6 canale (5.1).
ceva pana in 10 mil nu se gaseste?
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.