luly112
24th December 2007, 03:02
Incercand sa ma fac mai bine inteles, am postat un topic nou despre aceiasi problema:
Am nevoie sa transform o imagine color in imag. alb-negru cu simularea tonurilor de gri din puncte negre.
In final imaginea trebuie sa arate ca o poza alb-negru de ziar(punctele negre cu distributie uniforma)
Imprimantele laser pot printa asa ceva dar imaginea este generata de softul de rip sau driverul PostScript al imprimantei care poate face si separatie de culoare si nu cred ca am cum sa ma folosesc de fisierul tip prn generat de acesta.
Ma declar frustrat pt ca tipul de imagine este folosit la executarea a milioane de placi de tipografie iar eu nu pot sa fac aceasta transformare cu nimic!
Am obtinut ceva apropiat in Corel cu Effects>Color transform>Halftone si apoi pt a elimina tonurile de gri Image>Convert to B&W 1 bit> Line art. Singura problema este ca punctele nu sunt rotunde, in rest ar fi perfect!
Astept sa se aprinda cat mai multe beculete si sa ma lumineze si pe mine cineva! 
Merci mult!
kliviu
26th December 2007, 15:30
ma, eu rotunde le vad si tot cu efectul din corel am facut. Joaca-te cu rezolutia, fa-l grayscale inainte de efect, vezi ca bitmapul alb-negru se vede mai urit pe ecran decit listat pe hirtie.
luly112
28th December 2007, 10:37
QUOTE (kliviu @ Dec 26 2007, 15:30)

ma, eu rotunde le vad si tot cu efectul din corel am facut. Joaca-te cu rezolutia, fa-l grayscale inainte de efect, vezi ca bitmapul alb-negru se vede mai urit pe ecran decit listat pe hirtie.
Este adevarat, punctele sunt rotunde dar contin tonuri de gri iar eu am nevoie de puncte B&W. Pana aici am ajuns si eu. Daca incerc sa transform in B&W, punctele nu vor mai fi rotunde.
Oricum, merci mult! Sper sa gasesc solutia pana la urma!
floriniaru
28th December 2007, 13:48
QUOTE (luly112 @ Dec 28 2007, 10:37)

Este adevarat, punctele sunt rotunde dar contin tonuri de gri iar eu am nevoie de puncte B&W. Pana aici am ajuns si eu. Daca incerc sa transform in B&W, punctele nu vor mai fi rotunde.
Oricum, merci mult! Sper sa gasesc solutia pana la urma!
E simplu: Deschide imaginea in Photoshop si fa-o bitmap. Atentie la optiuni! Alegi Halftone screen. Important e cit de mari vrei sa fie dot-urile! De efect e cit mai mare, asa ca alegi o frecventa de sub 60 l/inch.
floriniaru
28th December 2007, 14:24
Vad ca nu mai pot edita. M-am grabit: faci poza gri. Alegi color half tone. Apoi o faci bitmap. Cu theresold.
kliviu
30th December 2007, 23:33
QUOTE (kliviu @ Dec 26 2007, 15:30)

Fii atent la ce spuneam acolo... Joaca-te un pic cu optiunile lui convert to black and white si listeaza rezultatul. Cind dai convert to bitmap black and white da rezolutie mare - 600 sau 1200 dpi si listeaza.