razvansor
23rd December 2007, 20:20
Am vazut intr`un magazin o gresie neagra care avea in ea un fel de cristale mici care la lumina straluceau. as dori sa stiu cum se numeste acea gresie, dar nu sunt sigur k era gresie...
Neohori
23rd December 2007, 20:33
Dupa descriere sa nu fie piatra fasonata pentru placari . Aici depinde si cit era de groasa , daca fata era ca spatele - ma refer la faptul ca gresia numai pe o parte are model si eloxare la cald vs smalt , pe cealalta are culoarea argilei
Clovis
25th December 2007, 17:43
QUOTE (razvansor @ Dec 23 2007, 20:20)

Am vazut intr`un magazin o gresie neagra care avea in ea un fel de cristale mici care la lumina straluceau. as dori sa stiu cum se numeste acea gresie, dar nu sunt sigur k era gresie...
Cred ca era gresie de la MIRAGE. Cum se numea magazinul?
Dragon Warrior
25th December 2007, 17:48
QUOTE (Neohori @ Dec 23 2007, 20:33)

Dupa descriere sa nu fie piatra fasonata pentru placari . Aici depinde si cit era de groasa , daca fata era ca spatele - ma refer la faptul ca gresia numai pe o parte are model si eloxare la cald vs smalt , pe cealalta are culoarea argilei
Serifule, vezi ca gresia este o piatra naturala. Ce spui tu acolo este gresie ceramica. Adica o ceramica care imita gresia.
Neohori
25th December 2007, 18:51
QUOTE (Dragon Warrior @ Dec 25 2007, 17:48)

Serifule, vezi ca gresia este o piatra naturala. Ce spui tu acolo este gresie ceramica. Adica o ceramica care imita gresia.
Corect , ai dreptate . M-am referit la cuvintul des utilizat desprins din " gresie si faianta" care il foloseste toata lumea , nu la geologicul gresie . Gresie naturala cred ca putina lume pune la interior avind in vedere aspectul mai dur pe care il are , mai mult am vazut placari de exterior si trepte de acces in imobile - ca in figura de mai jos :
Dragon Warrior
26th December 2007, 16:21
Eu nu cred ca lumea isi pune prea putin gresie datorita aspectului "dur". Eu cred ca datorita pretului "dur" nu isi pune lumea gresie naturala. Care intre noi fie vorba, e de mare efect.
razvansor
28th December 2007, 23:05
am vazut`o la un magazin optica.. neagra si se vedeau punctulete stralucitoare de park ar fi fost crstale in ea.. chiar nu stie nimeni cum se numeste ?
joannes
2nd January 2008, 00:28
sunt fel si fel de ceramici cu tot felu de tampenii in ele. de ai bani, ti se face pe comanda ceramica si cu lana de oaie din strutz de camila in ea, de vrei...
a recunoaste o ceramca dupa o descriere atat de sumare, e cam dificil si oricum daca vrei ceva, trebe sa arati o poza, nu dupa metoda: si al cui e maica din kinsasa?