johnny bravo
Aug 10 2004, 16:30
Mi-am gasit alt post, mai interesant, la o firma mai buna, mai bine platit. Acum trebuie sa imi dau demisia de la actualul loc de munca. Cum se redacteaza demisia tinand cont ca sunt obligat prin contract sa acord o perioada de preaviz? Se da intai preavizul apoi demisia sau scriu direct demisia cu o precizare a perioadei de preaviz?
tu iti dai demisia, iar ea devine efectiva dupa perioada de preaviz (preaviz e cand le spui: "sugeti ciorapii, eu plec la altii! apropo, sunt 2 saptamani de concediu la care am dreptul conform contractului de munca --- iar voi m'ati tot frecat la icre si nu mi le-ati dat; le iau de maine").
nu multi risca sa te mai dea in judecata si sa te mai vada si prin tribunale dupa preaviz
johnny bravo
Aug 11 2004, 10:13
Nu-mi fac griji de dat in judecata. Oamenii de aici sunt foarte corecti si nu mi-ar baga bete in roate insa eu plec intr-un moment in care as avea foarte mult de lucru si nu ar mai avea cine sa-l faca. Ar trebui sa angajeze repede un alt om pe post, lucru care nu prea se poate (repede adica).
Eminem
Aug 14 2004, 18:37
gandeste-te bine ce scrii in ea .. intotdeauna e bine sa lasi loc de un Buna Ziua
.. succes
altcineva ix
Aug 15 2004, 04:23
Din cate stiu eu, nu ai voie sa iei concediu in perioada de preaviz. Preavizul e o perioada in care esti obligat sa lucrezi .
Demisia cred ca se redacteza simplu, uita-te pt. detalii in codul muncii (il gasesti pe site-ul Ministerului Muncii).
Daca ai nevoie de informatii suplimentare incearca pe www.atentie.info (ii intrebi pe forum si ei iti fac un articol pe tema asta).
madman2711
Aug 16 2004, 01:38
demisia nu trebuie maotivata asa ca poti sa scri ce vrei tu sau chiar simplu imi dau demisia incepand de azi si aveti 15 zile de preaviz mersi al vostru Johnny
potzi eventual sa le spui direct situatzia. asha ar rezolva problema un pro, nu cu ascunzishuri. ei vor recatziona in felul urmator:
- ori itzi vor mari leafa ca sa te tzina
- ori te vor lasa sa pleci (si ai si loc de buna ziua, cum spunea cineva mai sus)
rezolvarile amiabile sunt cele mai bune.
johnny bravo
Aug 16 2004, 18:53
E hotarata plecarea mea. Ideea e sa formulez o demisie astfel incat sa nu enervez pe nimeni.
te duci la boss si ii zici asa: nene, mi-am gasit ceva mult mai bun, eventual ii zici unde & cat, si-i zici ceva de genul:
mai stau 15 zile la tine sa te ajut cat pot, dupa care imi iau o luna de concediu fara plata sa vaz daca imi place acolo. intre timp, iti caut pe cineva care sa se descurce in locul meu.
daca face fite: nene, ai iem sori, da' pe primul loc e interesul meu. in contract scrie preaviz de 15 zile, asa e legal, in 30 de minute ai pe birou hartia in care imi anunt demisia & preavizul de 15 zile.
Zubaida
Aug 17 2004, 13:22
Preavizul decurge din momentul inregistrarii demisiei, dar alice zice bine ce zice, te duci si discuti cu sefu al mare in tetatet, ii zici saru-mana ca m-ati tinut, ce nemaipomeniti sunteti, ce multe am invatat eu aici, dar a sosit momentul sa..., etc., va multumesc pentru intelegere, o sa va port in suflet si poza cusuta in pijama in dreptul inimii, bla bla bla...
dacuburebista
Aug 17 2004, 13:43
da in contract ai avut trecuta clauza de preaviz?
johnny bravo
Aug 17 2004, 19:05
Dap. 15 zile calendaristice.
honeybunny
Aug 20 2004, 16:53
Uite la acest link cateva sugestii in functie de ceea ce vrei sa le spui.
Sper sa iti iasa.
madman2711
Aug 20 2004, 16:57
chiar daca nu este trecut in contract in codul muncii este precizata acesta clauza care este obligatorie
georgerc
Aug 24 2004, 09:35
Originally posted by r3ddr
tu iti dai demisia, iar ea devine efectiva dupa perioada de preaviz (preaviz e cand le spui: "sugeti ciorapii, eu plec la altii! apropo, sunt 2 saptamani de concediu la care am dreptul conform contractului de munca --- iar voi m'ati tot frecat la icre si nu mi le-ati dat; le iau de maine").
nu multi risca sa te mai dea in judecata si sa te mai vada si prin tribunale dupa preaviz
Cred ca pentru faptul ca nu ti-ai luat zilele libere pana cand pleci de la ei trebuie sa le plateasca. Zilele aferente perioadei lucrate in an la locul vechi de munca nu pot fi transferate la noua firma.
Sfatul meu: fa cum a spus Alice. Vorbeste cu seful inainte de a scrie demisia. Ai sa lasi loc de buna ziua si e un gest frumos. Eu asa am facut si acum sunt binevenit la unle evenimente sociale organizate de vechiul loc de munca.
Vezi ca daca intr-adevar au nevoie de tine o sa incerce sa ta convinga sa nu pleci, insa daca esti hotarat trebuie sa te gandesti dinaninte la niste argumente de bun simt ca poti purta o discutie coerenta cu persoana respectiva.
johnny bravo
Aug 24 2004, 09:49
Hmmm, nu stiu exact cum e cu zilele astea libere. Mi-a fost o lene teribila pana acum sa vad ce prevede legea insa aici nu se da nici un ban daca nu ti le iei. Nu le-ai luat, le-ai pierdut. Eh... oricum, s-a rezolvat treaba. Adica plec. Multumesc pentru sfaturi.
georgerc
Aug 24 2004, 10:12
Pai nu e atat de simplu, pentru ca atunci cand pleci trebuie sa duci cu tine un formular de la vechea firma la noua firma si acolo scrie cate zile de concediu ti-ai luat si ce s-a intamplat cu diferenta. Sa ceri sa ti se plateasca pentru ca este dreptul tau. Daca nu, poti sa le faci reclamatie la Inspectia Muncii!!!!! Poti dovedi usor ca nu te-au platit, pentru ca trebuie sa aiba un fluturas semnat de tine ca ai primit banii!!!
cebinee
Aug 26 2004, 14:01
Georgec: nu mai este asa cum spui tu. Fiecare firma iti da concediu anual proportional cu nr. de zile lucrate la ei in anul respectiv. Daca ai luat mai multe si pleci te vor pune sa le dai banii inapoi iar daca nu le-ai luat si pleci ar trebui sa-ti dea ei banii pt. zilele respective
Johnny bravo:
te duci la seful 'al mai mare cu cererea:
Domnule Director,
Subsemnatul, yyyy, avind functia de zzz, va rog sa-mi aprobati incetarea contractului de munca la S.C. xxx conform articolului 55 lit. b din Codul Muncii (cu acordul partilor) incepind cu data de xx septembrie 2004.
Data
yyyy
Inregistrezi asta in registrul lor de evidenta si daca o depui cu mai mult de 15 zile in avans nu vad de ce nu te-ar lasa sa pleci.
In caz ca nu vrea schimbi formularea din cerere cu DEMISIE, o inregistrezi si pleci dupa 15 zile fara sa mai ai nevoie de vreo semnatura.
Succes.
cebinee
Aug 26 2004, 14:05
aaa... eu vorbesc din experienta.
de la 1 sept. plec spre al 3-lea loc de munca si nu am avut probleme cu conducerile anterioare. mi-au semnat cererea si mi-au dat si banii pentru zilele de concediu neefectuate.
georgerc
Aug 26 2004, 14:10
Originally posted by cebinee
aaa... eu vorbesc din experienta.
de la 1 sept. plec spre al 3-lea loc de munca si nu am avut probleme cu conducerile anterioare. mi-au semnat cererea si mi-au dat si banii pentru zilele de concediu neefectuate.
Mult succes la noul loc de munca!
Sebastian
Aug 26 2004, 23:38
Arty si cebinee au punctat foarte bine. Asculta de ei.
johnny bravo
Aug 27 2004, 14:00
OK. Multumesc. De inregistrat am inregistrat ceva pe 10 august. Eu aveam de dat si 15 zile preaviz, deci e ok. M-am inteles cu cei de aici sa stau pana la sfarsitul lunii insa nu am facut inca nici o hartie si asta vroiam sa aflu, daca sa zic ca imi dau demisia sau doresc incheierea contractului cu acordul partilor.
BTW. eu mai am zile de concediu neefectuate, la noi aici nu s-au dat bani pentru concedii neefectuate la nimeni. Legea ce spune? Sunt obligati sa imi dea bani? Sau ramane la latitudinea angajatorului?
georgerc
Aug 27 2004, 14:19
Sunt obligati, pentru ca zilele alea nu o sa ti le dea noul angajator si de la ei nu le mai primesti cu siguranta!
cebinee
Aug 27 2004, 14:31
Uite:
CODUL MUNCII din 24 ianuarie 2003 (LEGEA nr. 53 din 24 ianuarie 2003)
"
Art. 141
(1)Concediul de odihna se efectueaza în fiecare an.
(2)Prin exceptie de la prevederile alin. (1), efectuarea concediului în anul urmator este permisa numai în cazurile expres prevazute de lege sau în cazurile prevazute în contractul colectiv de munca aplicabil.
(3)Angajatorul este obligat sa acorde concediu, pâna la sfârsitul anului urmator, tuturor salariatilor care într-un an calendaristic nu au efectuat integral concediul de odihna la care aveau dreptul.
(4)Compensarea în bani a concediului de odihna neefectuat este permisa numai în cazul încetarii contractului individual de munca.
"
Dupa cite stiam eu orice firma este obligata sa prezinte angajatilor Contractul Colectiv de Munca personalizat pentru firma respectiva si inregistrat la Oficiul Muncii sau cum se mai cheama.
Dupa cum reiese din articol, nu sunt obligati sa-ti dea banii.
Sorry
cebinee
Aug 27 2004, 14:34
Interesant codul muncii ala... daca il vrea cineva pe tot sa-mi spuna ca fac un PASTE...
Sebastian
Aug 27 2004, 15:15
Posteaza-l pe tot, dar nu aici. Sunt arii mai potrivite.
dani_sb
Jun 2 2006, 22:15
In cazul in care mai am 15 zile de concediu din anul curent, si preavizul este tot de 15 zile pot sa dau o demisie si o cerere de concediu si sa nu ma mai duc?
warning: daca ai functie de conducere preavizul e de 30 zile
akajohn
Jun 6 2006, 10:34
QUOTE(dani_sb @ Jun 2 2006, 23:15)

In cazul in care mai am 15 zile de concediu din anul curent, si preavizul este tot de 15 zile pot sa dau o demisie si o cerere de concediu si sa nu ma mai duc?
nu este permis prin lege asta insa banii pe zilele neluate trebuiesc platiti de firma respectiva... suplimentar ai dreptul sa vii doar 4 ore la munca in ideea ca trebuie sa-ti cauti un alt loc de munca...
MATRIXU
Jun 8 2006, 11:44
Asta cu 4 ore nu era daca te dau ei afara?
In preaviz cica nu ai voie sa iti iei din zilele de concediu, dar 99% te lasa sa iti iei ca sa nu mai fie nevoie sa iti plateasca si zilele alea de concediu.
Prima demisie e mai grea,urmatoarele sunt floare la ureche, dar sa nu devina o obisnuinta
.
catalinjora
Jun 13 2006, 10:32
Ai un exemplu simplu de demisie la: http://jora.home.ro/
Clcik dreapta + save pe Resignation letter[RO]
JustDeals
Apr 8 2008, 01:39
Si eu as vrea sa imi dau demisia in timpul concediului de odihna si sunt curios daca se poate.
Deci o sa imi iau concediu de odihna de 14 zile lucratoare si as vrea ca pe la sfarsitul concediului, dar in timpul lui, sa ma duc sa dau preavizul de 15 zile pt demisie.
Oare e posibil?? cum se rezvola treaba cu vechimea in cazul unei demisii??
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please
click here.