UPC ieftineste cablul TV!
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5

Seb

QUOTE (cnikko @ Jan 17 2008, 13:21) *
cu toate ca nu am schimbat nimic in setarile de imagine ale televizorului ( un JVC), se vede mai ''spalacit'', culorile nu mai sunt ''vii''

Televizoarele "mai destepte" au setari independente de imagine pentru fiecare intrare (tuner TV intern - mufa RF; Composite; SCART; S-Video; Component etc.).
c_alecs
QUOTE (cnikko @ Jan 17 2008, 13:21) *
Tocmai au venit baietii de la UPC si au montat STB-ul. Am si eu o intrebare. Pana acum am fost pe analogic si vreau sa spun ca se vedea foarte bine la televizor. Ma refer la calitatea imaginii si la culori. Dupa ce am trecut pe digital, cu toate ca nu am schimbat nimic in setarile de imagine ale televizorului ( un JVC), se vede mai ''spalacit'', culorile nu mai sunt ''vii''. Am decuplat STB-ul, televizorul a trecut automat pe analogic si imaginea a redevenit buna. M-am uitat si in manualul STB-ului, unde se spune ca daca imaginea este, citez: '' nenaturala'', sa verific daca mufa SCART este introdusa corect. Am verificat de doua ori si e introdusa corect...
Sa fie cumva de la mufa; sa o schimb cu alta, sau pur si simplu asa este normal sa se intample?
Nu ar fi trebuit sa se vada mai bine cu semnal digital?
Multumesc

Intra in setup si pune semnalul pe FBAS nu pe RGB sau ce mai e acolo.

cnikko
QUOTE (c_alecs @ Jan 18 2008, 14:31) *
Intra in setup si pune semnalul pe FBAS nu pe RGB sau ce mai e acolo.

Rezolat. Multumesc! thumbup.gif
bodo 70
QUOTE (cnikko @ Jan 18 2008, 15:12) *
Rezolat. Multumesc! thumbup.gif

Deci nu mi s-a parut ca se vede mai slab. Bine ca se poate rezolva. O sa incerc si eu.
Seb
Trecerea de pe RGB pe Composite (daca FBAS e Composite) in mod normal nu are cum sa duca la o imagine mai buna. Din contra.

Poate nu stie TV-ul RGB sau stie, dar pe alta intrare SCART (daca are 2 SCART-uri si din cele doua numai pe o intrare SCART accepta semnal RGB, atunci de obicei prima mufa SCART e cea care stie RGB).
bodo 70
QUOTE (Seb @ Jan 18 2008, 16:50) *
Trecerea de pe RGB pe Composite (daca FBAS e Composite) in mod normal nu are cum sa duca la o imagine mai buna. Din contra.

Poate nu stie TV-ul RGB sau stie, dar pe alta intrare SCART (daca are 2 SCART-uri si din cele doua numai pe o intrare SCART accepta semnal RGB, atunci de obicei prima mufa SCART e cea care stie RGB).

AM setat FBAS si se vede mai bine si la mine
Norad
Azi a venit si la mine un tip de la UPC, care mi-a propus chestia cu abonamentul prezentat mai sus. (Dr. Taberei). Nu am semnat pentru ca vroiam sa ma lamuresc despre ce este vorba. Dincolo de faptul ca sunt niste nesimtiti de prima clasa cu pretul care l-au practicat pana acum, as ramane la ei pentru ca pot sa vad HBO ( decodor din piata, etc. ) Stiu ca la RDS nu mai merge de mult sa vezi HBO astfel. Totusi 2 ani e cam mult. Ma mai deranjeaza destul de tare chestia cu trasmisia digitala ( am 3 TV in casa si 2 tunere...). Tot aud ca in cativa ani vor sa treaca complet pe digital si chestia asta nu imi convine deloc.

smylle2u
Mai merg decodoarele vechi pe HBO la UPC?
laurentiu07
In Balta Alba UPC-ul este de kko!
Cind si-au schimbat infrastructura (????) a picat foarte frecvent internet-ul.
Ulterior recomandau cu toata puterea, la nenumaratele telefoane de nemultumire, sa schmbi decodor-ul! (Din analogic in digital)
La ultima factura fiscala, desi pachetul triplu specifica telefonul free for ever, au taxat si acest aparat care oricum nu merge decit in afara orelor de virf!
Good Bay Lenin
Welcome RDS (hungry???)
atlet1305

Pot sa va dau cred ultimile informatii in legatura cu oferta UPC(fortata de catre RDS_RCS)Locuiesc in Dr.Taberei,Bd Timisoara.Ieri a venit un agent de la UPC si a umblat de nebun prin tot blocul facand noi contracte la greu.De ce?....Cu vreo 2 saptamani inainte a venit o echipa RDS_RCS si a cerut acceptul pentru a trage patul de cabluri si au pus si un afis oferta aia cu 45 ron(internet-telefon-catv-tel.mobil).Am un amic ce a lucrat la UPC acum a fost restructurat si l-au angajat insa cei de la RDS,si-mi spunea ca fostul ASTRAL,avea o conventie cu RDS sa nu se bage unii peste altii,de cand a preluat UPC intelegerea a cazut,si acum e ceva de genul cel mai bun sa castige.Pe mine personal nu poate decat sa ma bucure acest lucru caci m-am trezit acum cu un contract la ei,insa care e noutatea....21 de ron,insa doar pe 1 an.Sincer a semnat sotia careia agentul respectiv ia indrugat verzi si uscate,ca RDS nu sunt buni,etc,etc,eu normal ca atunci cand vine RDS in bloc am sters-o ...si asta numai din cauza ca au fost supermagari.Ne tin de ani de zile in abonament de 10 euro,suni cate jumate de ora,cand ai o problema,nu mai au personal care sa vina sa-ti rezolve rapid problemele,deoarece au dat afara in masa,netul la ei e de cacao.infrastructura e varza(nu au skimbat cablul de la noi de pe bloc de cand au aparut(cca 12 ani),asa ca ce incredere sa mai ai in ei....lumea se plangea pe la toate colturile iar pe ei i-a durut in fund de clienti!.....ei bine acum vor vedea ce inseamna sa mai si investesti,sa te mai uiti si in ochii clientului,daca nu vrei sa ramai pe dinafara.Toata stima pentru RDS...pentru ca ia pus in miscare! coolspeak.gif
Atasez modelul de contract:
alexandranyd
Se pare ca in Bucuresti, Timisoara si alte orase mai mici UPC a intrat peste RDS la modul masiv.

QUOTE (xndoe @ Jan 11 2008, 14:52) *
Raspund la atacul RDS; super-oferte DOAR prin agenti.

Cableaza intr-un numar de orase compus din 2 cifre....peste RDS. Asa raspunde UPC....
Maresalul
Carevasăzică, UPC-ul iar umblă cu pisica moartă prin fața autorităților...
Se poate întâlni următoarea situație: două blocuri vecine, din care unul "amenințat" de RDS, iar UPC-ul va lua 45 Ron de la cel în care are monopol și 21 RON de la cel "amenințat" de RDS w00t.gif

O fi legal? Eu nu cred...
Blackhawk
Dar e deja un fapt cunoscut. Toata lumea ramane impresioanata de calitatea CATV de la rds cand trec de la UPC. Iar digitalul e naspa ca nu merge pus la mai multe TV-uri.
Nu e chiar o noutatea ca s-a bagat rds peste astral. Eu am de 1 an rds si am in bloc si infrastructura astral veche de 12-14ani. S-a ales praful de ea. Cand i-am intrebat de net pe cei de la astral au zis ca nu suporta reteaua.
Iar intr-un bloc proportia de trecere la rds este de 80% mai ales din cauza netului care se poate compara cu reteaua locala.
Maresalul
QUOTE (Blackhawk @ Feb 4 2008, 07:43) *
Dar e deja un fapt cunoscut. Toata lumea ramane impresioanata de calitatea CATV de la rds cand trec de la UPC. Iar digitalul e naspa ca nu merge pus la mai multe TV-uri.
Nu e chiar o noutatea ca s-a bagat rds peste astral. Eu am de 1 an rds si am in bloc si infrastructura astral veche de 12-14ani. S-a ales praful de ea. Cand i-am intrebat de net pe cei de la astral au zis ca nu suporta reteaua.
Iar intr-un bloc proportia de trecere la rds este de 80% mai ales din cauza netului care se poate compara cu reteaua locala.

Multă lume se plânge de calitatea semnalului TV dar foarte puțini își verifică căblăraia.
Mi-au montat un cablu excelent dar am avut o perioadă în care calitatea era excrecabilă pe multe posturi. Ce credeți că era de vină? Un contact !!!
Cablurile TV au fir de cupru și acest metal are prostul obicei de a se coroda în timp. Curățați-le din când în când și veți vedea diferența...
Am un prieten (tot cu abo la UPC, dar alt cartier) pe care-l apuca damblalele când vedea ce calitate am la TV-uri. Am piedut o zi întreagă refăcându-i toată căblăraia (contacte varză, switch angro și cabluri turcescești) și a rămas tâmpit când a văzut diferența.

Nu sunt fan UPC. Am multe posturi în care-i fac cu ou și cu oțet, dar aici am ceva semne de îndoială că ar fi numai vina lor...
Blackhawk
QUOTE (Maresalul @ Feb 4 2008, 12:05) *
...
Cablurile TV au fir de cupru și acest metal are prostul obicei de a se coroda în timp. Curățați-le din când în când și veți vedea diferența...
...

Da, in cele mai multe cazuri s-ar putea sa ai dreptate. Din pacate unii nici sa puna o mufa nu stiu, dar sa refaca cablaria la CATV. Mie in schimb imi place sa mesteresc biggrin.gif
atlet1305
QUOTE (Blackhawk @ Feb 4 2008, 13:01) *
Da, in cele mai multe cazuri s-ar putea sa ai dreptate. Din pacate unii nici sa puna o mufa nu stiu, dar sa refaca cablaria la CATV. Mie in schimb imi place sa mesteresc biggrin.gif

Personal,m-am izbit de incompetenta UPC.De cateva zile semnalul la tv,era mult mai prost,zgomot mare pe imagine,mai ales seara cand toata lumea era cu telecomanda in mana.Dupa cca 30' de sunat(am umflat buzunarul altei firme care taia si spanzura monopolista -ROMTELECOM),a raspuns cineva si a luat la cunostinta!
Dupa vreo 2 zile apare un pusti cu un aparat de masurat "decibelii",si-l pune intre cele 2 splitere deoarece am 2 tv-ri si spune nonsalant ca acolo e problema,ca scade semnalul cu 5 decibeli intre ele.I-am spus ca in tot blocul e aceeasi problema,mi-a spus ca atunci sa faca "tot blocul",reclamatie...la mine s-a rezolvat!Stiam deja ca sunt zdrente asa ca am inghitit galusca,nu avea rost sa divaghez discutia cu un neica nimeni.Dupa alte cateva zile a venit o echipa la telefoanele disperate date de mai multi vecini.....si,surpriza....era ars amplificatorul de la intrare in bloc!
Va las pe voi sa intelegeti cat de meseriasi sunt cei de la UPC,bine, nu chiar toti.....
wirespot
QUOTE (atlet1305 @ Feb 4 2008, 00:41) *
Pe mine personal nu poate decat sa ma bucure acest lucru caci m-am trezit acum cu un contract la ei,insa care e noutatea....21 de ron,insa doar pe 1 an.Sincer a semnat sotia careia agentul respectiv ia indrugat verzi si uscate,ca RDS nu sunt buni,etc,etc,eu normal ca atunci cand vine RDS in bloc am sters-o ...si asta numai din cauza ca au fost supermagari.

Nu contest că pot fi măgari, dar vezi că nu faci nicio afacere. Dacă renunți la UPC în interiorul unui an vei plăti diferența pînă la tariful normal, deci tot acolo ajungi. Afară doar dacă ce plăteai pînă acum e mai mult decît noul tarif normal.

Pe de altă parte, nu te culca pe-o ureche. Între momentul în care RDS cablează un bloc și pînă dau efectiv drumul la servicii pot trece luni bune.
atlet1305
QUOTE (wirespot @ Feb 4 2008, 15:29) *
Nu contest că pot fi măgari, dar vezi că nu faci nicio afacere. Dacă renunți la UPC în interiorul unui an vei plăti diferența pînă la tariful normal, deci tot acolo ajungi. Afară doar dacă ce plăteai pînă acum e mai mult decît noul tarif normal.

Pe de altă parte, nu te culca pe-o ureche. Între momentul în care RDS cablează un bloc și pînă dau efectiv drumul la servicii pot trece luni bune.

De aia am lasat-o mai moale,stiu ca RDS_RCS nu se misca asa cum credem noi,am auzit ca au 4 viteze(incet-foarte incet-pe loc si deloc),asa ca nu-mi fac iluzii ca apar maine in bloc,de aia,o sa stau sub contractul asta pana apar,o sa iau de la ei doar internet+telefonie,restul atunci cand scap de raia asta de UPC!
fl_wwy_tm
QUOTE (atlet1305 @ Feb 4 2008, 14:50) *
Dupa cca 30' de sunat(am umflat buzunarul altei firme care taia si spanzura monopolista -ROMTELECOM),a raspuns cineva si a luat la cunostinta!

Daca era dupa ora 18 ai gratuit, nelimitat in toate retelele fixe nationale, asa ca stai linistit. sleep.gif
Bobby_ro
QUOTE (alexandranyd @ Feb 4 2008, 00:57) *
Cableaza intr-un numar de orase compus din 2 cifre....peste RDS. Asa raspunde UPC....

Si asa fyou.gif raspund 90% din posibili noi clienti vizati de upc in acele zone sleep.gif

Acolo unde RDS a avut retea cu mult inaintea upc, toti cei care au avut nevoie de catv sunt deja clienti RDS si zau ca nu au nici un motiv sa treaca la yupc.

Blackhawk
QUOTE (Bobby_ro @ Feb 4 2008, 18:44) *
Si asa fyou.gif raspund 90% din posibili noi clienti vizati de upc in acele zone sleep.gif
Acolo unde RDS a avut retea cu mult inaintea upc, toti cei care au avut nevoie de catv sunt deja clienti RDS si zau ca nu au nici un motiv sa treaca la yupc.

Hai Bobby_ro, tu chiar crezi ca e o miscare gandita. O fac cred mai mult pt imagine sau o comanda disperata data de sus de catre cineva care nu stie situatia pe teren.
Prima regula pt o companie care vrea sa se extinda: trebuie sa aiba cele mai avantajoase oferte!. Iar oferta UPC e death.gif , cel mai grav dpdv tehnologic ca la pret se mai poate umbla un pic.
Nasol e ca se baga si la orase la bloc unde daca nu ai viteze gen retea de cartier "rad si curcile de tine", iar fiberlinkul cred ca e cea mai performanta solutie de pe piata.

Ma intreb cum se simt abonatii existenti UPC. La majoritatea(!?) li se infunda de tot netul la orele de varf si acum vad ca defapt UPC-ul are timp de extinderi. huh.gif

(reply de mai jos)@Bobby_ro:Da, adevarul e ca vor fi ca un ghimpe in coaste unul pt altul pt mult timp.
Bobby_ro
QUOTE (Blackhawk @ Feb 4 2008, 19:00) *
Hai Bobby_ro, tu chiar crezi ca e o miscare gandita. O fac cred mai mult pt imagine sau o comanda disperata data de sus de catre cineva care nu stie situatia pe teren.
Prima regula pt o companie care vrea sa se extinda: trebuie sa aiba cele mai avantajoase oferte!. Iar oferta UPC e death.gif , cel mai grav dpdv tehnologic ca la pret se mai poate umbla un pic.
Nasol e ca se baga si la orase la bloc unde daca nu ai viteze gen retea de cartier "rad si curcile de tine".

Cam asa o fi, se extind pentru imagine "uite ce tari santem noi, uite ce potenti suntem, cum ne extindem noi (degeaba)" sa dea bine la statistica nivelului de acoperire, asta doar in ochii oamenilor care nu au auzit pana acum ce le poate pielea, (cine e in tema va fugi de ei ca de dracu) in rest dzeu cu mila ca multe sanse de a concura cu RDS in zonele in care se baga acum peste ei nu au.

Dar oricum din toata miscarea asta tot clientul va avea de castigat in final, fie ca este abonat yupc sau RDS, ceea ce este un lucru bun smile.gif
DJ MOraleSs
QUOTE (Blackhawk @ Feb 4 2008, 19:00) *
Nasol e ca se baga si la orase la bloc unde daca nu ai viteze gen retea de cartier "rad si curcile de tine", iar fiberlinkul cred ca e cea mai performanta solutie de pe piata.

Ma intreb cum se simt abonatii existenti UPC. La majoritatea(!?) li se infunda de tot netul la orele de varf si acum vad ca defapt UPC-ul are timp de extinderi. huh.gif

(reply de mai jos)@Bobby_ro:Da, adevarul e ca vor fi ca un ghimpe in coaste unul pt altul pt mult timp.

Se extind pentru ca se bazeaza pe faptul ca oamenii sunt mai creduli in zonele in care nu au avut de-a face cu ei. Pierd mult acolo unde au retea. Asta din cauza preturilor si a serviciilor de internet care... hai sa fim seriosi, se misca din ce in ce mai prost.
Eu am scapat de ei si nu regret nicio clipa. Acum am o conexiune pe fibra optica (FTTH) la care nu as renunta pentru nimic din ce ar oferi UPC in viitor.

Feriti-va de ei!
alexandranyd
Orange, Romtelecom si RDS daca se unesc nu au puterea financiara a grupului care detine UPC. Terminati cu tampeniile, UPC intra in curand cu o oferta comuna 4play impreuna cu Orange.

Sa vedem daca ii cumpara Orange ....
Blackhawk
QUOTE (alexandranyd @ Feb 4 2008, 21:08) *
Orange, Romtelecom si RDS daca se unesc nu au puterea financiara a grupului care detine UPC. Terminati cu tampeniile, UPC intra in curand cu o oferta comuna 4play impreuna cu Orange.

Sa vedem daca ii cumpara Orange ....

Culmea, toti banii din lume, servicii de kkt! laugh.gif Daca mai vor sa si scape de ei cu atat mai putin baga bani, aici in RO ca asta ne intereseaza.
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.