Tarom
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6

euro_gandacel

Buna!
Locuiesc in Targu Mures,te astept la aeroport,ofer "companie aeriana",exclus neserioasele:))

toXXik
Salut!

A mai patit cineva ca preturile rezervarilor on-line Tarom sa creasca in aceeasi zi?

Mi s-a intamplat azi, cand incercam sa rezerv un bilet pt cineva, si a sarit pretul de la ~200 eur la ~240, dupa doar 3-4 ore.
Ce-i drept, am incercat multe combinatii de zile pentru dus-intors, si, zic eu, probabil s-a marit pretul automat din cauza numarului mare de solicitari pe acea ruta. E posibil asa ceva? Zborul e in decembrie, si returul e in ianuarie. Sa mai astept? Se vor majora preturile cu cat se apropie data zborului?

Acum aproximativ jumatate de an, am mai patit ceva asemanator, tot cu Tarom. Incercam sa plec dintr-o tara straina, si am verificat disponibilitatea zborului in diferite zile ale saptamanii, apoi, a doua zi cand am verificat din nou, pretul crescuse cu ~10-15%. De plecat am plecat dupa aproximativ o saptamana de la intamplare, si am cumparat biletul cu 3 zile inainte sa plec, la pretul initial, nemajorat.

Mi se pare foarte ciudat si intreb daca a mai observat cineva acest comportament al sistemului de rezervari on-line Tarom.

Multumesc.

Imperator
CITAT (toXXik @ 21st October 2009, 00:58) *
Salut!

A mai patit cineva ca preturile rezervarilor on-line Tarom sa creasca in aceeasi zi?

Mi s-a intamplat azi, cand incercam sa rezerv un bilet pt cineva, si a sarit pretul de la ~200 eur la ~240, dupa doar 3-4 ore.
Ce-i drept, am incercat multe combinatii de zile pentru dus-intors, si, zic eu, probabil s-a marit pretul automat din cauza numarului mare de solicitari pe acea ruta. E posibil asa ceva? Zborul e in decembrie, si returul e in ianuarie. Sa mai astept? Se vor majora preturile cu cat se apropie data zborului?

Acum aproximativ jumatate de an, am mai patit ceva asemanator, tot cu Tarom. Incercam sa plec dintr-o tara straina, si am verificat disponibilitatea zborului in diferite zile ale saptamanii, apoi, a doua zi cand am verificat din nou, pretul crescuse cu ~10-15%. De plecat am plecat dupa aproximativ o saptamana de la intamplare, si am cumparat biletul cu 3 zile inainte sa plec, la pretul initial, nemajorat.

Mi se pare foarte ciudat si intreb daca a mai observat cineva acest comportament al sistemului de rezervari on-line Tarom.

Multumesc.

Asta se intampla la multe companii aeriene, cu cat se apropie data plecarii, in general preturile cresc. Asta se intampla in cazul in care cursa se umple. Tu ai avut ghinionul sa simulezi in jurul momentului in care crestea pretul. Exista posibilitatea ca daca exista prea multe locuri goale, preturile sa scada - mi s-a intamplat si pe Turkish spre Singapore in vara asta cand biletul initial costa 850 euro si apoi cu vreo 2 saptamani inainte a scazut la vreo 600 euro, asa ca am renuntat la vechiul bilet, platind amenda de 50 euro, dar luandu-l cu 600 smile.gif. Deci, ar trebui sa stii cum sta Taromul cu locurile din cursa respectiva, dar asta nu o s-o poti gasi on-line, ci doar la o agentie de turism.
remg
CITAT (toXXik @ 21st October 2009, 00:58) *
Salut!

Multumesc.

Si eu am patit asta, insa cauzele pot fi si altele.
Am facut o simulare iar a doua zi pretul crescuse cu vreo 40 EUR si am facut rezervarea. In ziua urmatoare de curiozitate m-am uitat din nou si pretul revenise la valoarea initiala.
Cred ca asta se datoreaza faptului ca se pot rezerva locuri fara sa se achite in momentul rezervarii ci intr-o perioada de maxim 24 ore, iar daca nu se achita devin din nou vacante.
toXXik
Multumesc pentru raspunsuri.

@Imperator: Din fericire, Tarom ofera optiunea sa-ti alegi locul in avion, odata cu rezervarea biletului on-line. La acest pas am observat ca sunt ocupate doar aprox. 20% din locurile din avion. Voi mai astepta o scadere de pret pana maine si daca nu, pana la sfarsitul saptamanii, si voi reveni cu detalii.
toXXik
Wow, n-am crezut vreodata ca o sa se intample asa ceva.....

Am incercat mai inainte sa cumpar biletul respectiv, (la pretul crescut de acum cateva zile), incep sa umplu formularele, si cand ajung la sectiunea unde trebuia sa introduc detaliile de plata, sunt intors cu o eroare (spunea ca numele era prea lung, dar, era acelasi nume care l-am folosit data trecuta) la pagina principala, unde constat cu stupoare ca pretul a crescut cu INCA 30 EUR, si asta in 5 minute. M-am umplut de draci. Avionul tot aproape gol e.

Ce fac acum? Daca merg si depun mai multi bani pe cardul in euro, si revin acasa si introduc din nou numele, daca-mi da eroare si se scumpeste din nou? Pot introduce numai 2 din cele 3 nume?

Sincer sunt foarte dezamagit de Tarom, care incearca sa mulga bani de unde pot.
alexxxxx
Ca o observatie personala, am observat si eu comportamentul spus de tine, la anumite companii (sau poate tine de sistemul de rezervare, in cazul Tarom fiind amadeus, daca nu ma insel). La Tarom, de vreo 2 ori, tot frecand simulari la o destinatie, a crescut pretul. Peste 1-2 zile a revenit, nu stiu daca e din cauza rezervarilor facute pe net cu plata la agentie si neonorate sau alte "giumbushlucuri".
Am mai observat comportamentul asta la Tiger Airways (zbor Singapore-Hanoi), cand am fost convins ca a fost marit de ei sau de sistem. Zbor rezervat cu vreo 6-7 luni inainte, dupa simulari "asidue", pretul s-a triplat. Fix pe datele cerute de mine, pt alte date pretul nu se schimbase A trebuit sa astept vreo 3 zile, timp in care n-am intrat deloc, si preturile au revenit la normal.

Referitor la Tarom, eu as zice sa astepti o zi. Si nu e nevoie sa bagi ambele nume, am testat si eu (la mine numele complet are vreo 26 de cifre, nume+ambele prenume).

toXXik
CITAT (alexxxxx @ 23rd October 2009, 14:01) *
Ca o observatie personala, am observat si eu comportamentul spus de tine, la anumite companii (sau poate tine de sistemul de rezervare, in cazul Tarom fiind amadeus, daca nu ma insel). La Tarom, de vreo 2 ori, tot frecand simulari la o destinatie, a crescut pretul. Peste 1-2 zile a revenit, nu stiu daca e din cauza rezervarilor facute pe net cu plata la agentie si neonorate sau alte "giumbushlucuri".
Am mai observat comportamentul asta la Tiger Airways (zbor Singapore-Hanoi), cand am fost convins ca a fost marit de ei sau de sistem. Zbor rezervat cu vreo 6-7 luni inainte, dupa simulari "asidue", pretul s-a triplat. Fix pe datele cerute de mine, pt alte date pretul nu se schimbase A trebuit sa astept vreo 3 zile, timp in care n-am intrat deloc, si preturile au revenit la normal.

Referitor la Tarom, eu as zice sa astepti o zi. Si nu e nevoie sa bagi ambele nume, am testat si eu (la mine numele complet are vreo 26 de cifre, nume+ambele prenume).

Prima simulare am facut-o miercuri, pret: 195 eur. Buuuun. Plec de acasa, ajung pe la banca, depun banii pe cardul in euro, ajung acasa dupa 5-6 ore, pretul crescuse cu 30 eur. Zic, hai sa astept pana vineri poate revine pretul. Azi (vineri), fac o simulare, pretul era cel de miercuri (30 eur), dau sa platesc, ma intoarce la homepage si pretul crescuse cu inca 30 eur adica 260 smile.gif
Ce sa mai zic... am luat biletul acum, in caz ca mai survin mariri de pret pe parcurs...

Oricum.. in restul zilelor din saptamana pretul e undeva in jur de 400 euro, asa ca totusi am iesit ieftin pt un bilet dus-intors Madrid-Buc-Bc-Buc-Madrid.
euro_gandacel
Salut!
M-a rugat un prieten sa`i cumpar un bilet de avion ptr 17 decembrie,Paris-Bucuresti..de curiozitate,m-am uitat si la Tarom,poate,poate..astia ori sunt nebuni,ori statul(noi) platim intr`o veselie ca nesimtitii astia sa`si primeasca salariile(ptr ca al`fel ar da faliment)..660 de euro pretul biletului!!!.....
alexxxxx

Pai pt 17 decembrie probabil au avionul aproape plin, cum e cazul dealtfel pe la toate companiile pentru perioada aia. Deci e logic sa puna pretul ala. M-au mirat si pe mine preturile gasite de sarbatori, nu numai la Tarom, ci la majoritatea companiilor. Plus ca la multe companii de linie (printre care si Tarom), un bilet dus poate sa coste cateodata mult mai mult decat un dus-intors. Stai linistit, mai mult ca sigur ca avionul ala o sa zboare full....
euro_gandacel
CITAT (alexxxxx @ 25th October 2009, 12:14) *
Pai pt 17 decembrie probabil au avionul aproape plin, cum e cazul dealtfel pe la toate companiile pentru perioada aia. Deci e logic sa puna pretul ala. M-au mirat si pe mine preturile gasite de sarbatori, nu numai la Tarom, ci la majoritatea companiilor. Plus ca la multe companii de linie (printre care si Tarom), un bilet dus poate sa coste cateodata mult mai mult decat un dus-intors. Stai linistit, mai mult ca sigur ca avionul ala o sa zboare full....

Salut!
Eu stau foarte linistit,i-am cumparat omului bilet la Wizz cu 60 de euro(pe 15 euro la blue era 34 de euro,da` omu` voia neaparat pe 17,asta a propos de preturi "mari" in preajma sarbatorilor)..nu ti se pare diferentza de 600 de euro cam mare?..
toXXik
CITAT (euro_gandacel @ 25th October 2009, 14:22) *
Salut!
Eu stau foarte linistit,i-am cumparat omului bilet la Wizz cu 60 de euro(pe 15 euro la blue era 34 de euro,da` omu` voia neaparat pe 17,asta a propos de preturi "mari" in preajma sarbatorilor)..nu ti se pare diferentza de 600 de euro cam mare?..

Cand e avionul plin, prosti sa fie sa nu puna pretul ala... Cu ultimele locuri fac cei mai multi bani. Totusi, verifica si daca ai ales bilet la clasa business.
Btw, Tarom nu e companie low-cost. Wizzair, blueair si care or mai fi, sunt companii low-cost, si de aceea au preturi mult mai mici.
euro_gandacel
CITAT (toXXik @ 25th October 2009, 13:29) *
Cand e avionul plin, prosti sa fie sa nu puna pretul ala... Cu ultimele locuri fac cei mai multi bani. Totusi, verifica si daca ai ales bilet la clasa business.
Btw, Tarom nu e companie low-cost. Wizzair, blueair si care or mai fi, sunt companii low-cost, si de aceea au preturi mult mai mici.

Salut!
Prosti nu sunt cei care pun pretul ala,altii sunt:)..stiam si eu ca Taromu` nu e low-cost,e doar o companie cu pierderi acoperite din bugetul statului!
O zi buna!
alexxxxx
Pierderile alea, desi mare parte provin din management prost, au rolul lor pentru o companie aviatica de stat. Foarte multe din companiile de stat merg in pierdere. N-ai vrea sa stii ce preturi s-ar pune pe anumite rute daca n-ar exista tarom-ul. Uita-te doar la una din ultimele destinatii introduse de Tarom, Amsterdam. Inainte de cursa Tarom KLM-ul nu prea avea pret sub 300 de euro. Acum brusc au si ei oferte pe ruta asta, la sub 150.

Daca un stat n-are companie proprie, chiar daca merge in pierdere, sau e subdezvoltata, e trist. Uita-te cam ce preturi sunt pe destinatii din Bucuresti gen Podgorica, Pristina, Belgrad, Minsk, Zagreb, si multe altele. De statele africane ce sa mai zic, un bilet catre o tara care n-are companie proprie poate sa bata lejer spre 2000 de euro. E legea cererii si ofertei, plus monopoluri sau oligopoluri.

Parerea mea e ca, in ultimul timp, Tarom-ul si-a mai revenit, a bagat destinatii noi, promotii destul de bune, preturi ok si servicii (prin servicii ma refer in primul rand la punctualitate si siguranta efectuarii zborului) mai mult decat ok. Iar comparatii de genul Wizzair contra Tarom sunt foarte deplasate, comparam pensiuni cu hoteluri, mere cu pere. Nu de altceva, dar pe topicul dedicat sunt nenumarate cazuri de amanare a zborului sau chiar anulare, nemaivorbind de intarzieri. La Tarom n-am prea auzit sa anuleze un zbor dintr-o zi ca n-au load factor si nu renteaza sa zboare. Iar cand e important sa ajungi azi si nu poimaine, lucrurile astea fac diferenta.
My 2 cents...
MiG29
CITAT (toXXik @ 21st October 2009, 12:10) *
@Imperator: Din fericire, Tarom ofera optiunea sa-ti alegi locul in avion, odata cu rezervarea biletului on-line. La acest pas am observat ca sunt ocupate doar aprox. 20% din locurile din avion. Voi mai astepta o scadere de pret pana maine si daca nu, pana la sfarsitul saptamanii, si voi reveni cu detalii.

Nu te baza pe chestia asta. Acolo apar doar cei care isi selecteaza efectiv locurile la booking. Pe net cursa Bucuresti-Paris era pe trei sferuri goala, sambata seara, iar luni dimineata au fost doar 2 locuri goale in tot avionul happy.gif
Kokoshmare
Ceva Impresii despre cursa Bucuresti Amsterdam Bucuresti.

Punctualitate ireprosabila desi au fost conditii meteo naspa
Mancarea in avion a fost o surpriza foarte placuta eu fiind unul dintre cei mai mofturosi oameni din lumea asta

Insotitorii de zbor desi politicosi totusi nu sunt la fel de zambitori ca la alte companii

Desi nu tine de Tarom neaparat , distanta dintre facilitatile oferite de Schiphol si cele ale Otopeniului este astronomica.

coolspeak.gif Kokoshmare are 1000 de posturi !! Felicitari myself !
mortis
stiam ca am zburat cand eram ceva mai mic cu Tarom-ul , in rest acum am preferat masina sau mijloace mai lente sa mai admir prin jur. Din ce intalnesti in tara asta cred ca Tarom-ul e totusi unul din putinele care nu prea e patat si cum spunea cineva mai sus daca ar fi sa mearga doar pe baza de profit chiar si minim probabil ar calatorii mai mult strainii romanii mergand cu low coturi straine.
metalactual
Vreau sa iau bilete dus-intors OTP-MAD-OTP, la dus este ok, zbor direct, dar la intors vad asa:

Departure: 19:00 Madrid, Spain - Barajas, terminal 4S
Arrival: 01:15 +1 day(s) Bucharest, Romania - Otopeni International
Note: includes 1 technical stop(s)

Stie cineva ce inseamna acesta oprire tehnica ?
Imperator
CITAT (metalactual @ 16th November 2009, 09:14) *
Vreau sa iau bilete dus-intors OTP-MAD-OTP, la dus este ok, zbor direct, dar la intors vad asa:

Ce companie aeriana e ? Daca e Blue Air, opreste la Sibiu
alexxxxx

Face escala la Cluj.
metalactual
Thx !
Se pare ca asa este:

Arrival: 23:40 Cluj, Romania - Napoca
Airline: Tarom RO414

Pleaca mai departe spre OTP...Arrival: 01:15 +1 day(s) Bucharest, Romania - Otopeni International

bogy196

La Madrid se imbarca pasageri si pentru Otopeni si pentru Cluj. Acel technical stop este necesar pentru debarcarea pasagerilor care si-au cumparat bilet pana la Cluj.
De multe ori se intampla ca aterizarea la Otopeni sa fie in jurul orei 00:30.
mdt
Am cumparat on-line bilete la Tarom si nu am selectat preferinte privind locurile in avion.
Le mai pot selecta acum?
bogy196
CITAT (mdt @ 17th November 2009, 09:19) *
Am cumparat on-line bilete la Tarom si nu am selectat preferinte privind locurile in avion.
Le mai pot selecta acum?

Acum nu mai poti dar daca mergi la check-in cu 2 ore inainte de zbor si ceri un anumit loc, cu siguranta il vei primi.
mdt
OK, multumesc.
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.