camera video mini DV Canon

gaskoe

Salutare.

Am o camera mini DV Canon, care refuza sa mai primeasca caseta. Sertarul casetei, fara caseta, se retrage; cind bag caseta, tamburul cu pastilele video incepe sa se invirta la o turatie destul de mare, iar dupa citeva secunde sertarul casetei se deschide, desi in mod normal ar fi trebuit sa traga caseta in jos, ca sa pot inchide capacul camerei. M-am uitat cu atentie, nu pare nimic deranjat inauntru, nu am vazut scame, praf sau alte asemenea. Am incercat cu mai multe casete. Este vreun senzor, microcontact pe care as putea sa il verific? Multumesc.
mister_rf
Mecanismele sunt sensibile si la o cercetare vizuala din exterior nu se poate identifica cauza blocajului.
Daca la introducerea casetei se pune in functiune motorul pentru tamburul cu capetele video se poate presupune ca senzorii de caseta sunt OK, actionarea ghidajelor este blocata din cauze mecanice sau electrice.
Mai exista sanse mici ca viteza acestuia sa nu fie controlabila si aici invalidarea comenzii de incarcare.
In general trebuie desfacuta camera si dupa o cercetare a ghidajelor si a mecanicii trebuie facute masuratori pe motorul sau driverul de incarcare...

Daca se face acest lucru pentru prima data este nevoie de surubelnite adecvate, multa atentie si rabdare la identificarea punctelor de fixare/deblocare pentru a nu distruge conectorii sau cablurile flexibile.

bit 61
Sau este posibil ca lantul cinematic de deplasare a benzii sa fie blocat si atunci nu se mai poate face testul
de deplasare FFsi REW dupa ce caseta este introdusa.Cand spun lant cinematic ma refer la motorul de
cabestan , curea canelata , role intermediare .
Dupa introducerea casetei vezi daca rolele din caseta se rotesc putin inainte si dupa aceea putin
inapoi (FF si REW).
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.