Recomandare carti Marketing si Management
Pagini: 1, 2

Irishman

Salut! Am si eu o mica problema.

Lucrez la o firma ce ofera servicii (mai concret - Consultanta pentru implementarea standardelor ISO 9000). De curand am fost avansat in functie iar noul domeniu in care lucrez presupune si niste cunostiinte solide de marketing si management. Toate bune si frumoase, numai ca eu sunt la Politehnica si am o lacuna in domeniul asta.

Ii rog pe cei care au studiat ASE-ul sa imi recomande si mie niste carti "monumentale" in ceea ce priveste marketingul si managementul unei firme. Mentionez ca este vorba de o microinteprindere si ca furnizeaza servicii.

Va multumesc.
Goofy
Philip Kotler, Managementul marketingului, e super cartea. A aparut la Teora.

morpho
uite si in varianta electronica:

http://www.unibuc.ro/eBooks/StiinteADM/sic...ica/cuprins.htm
herske
Kotler e cartea de referinta.
zuppy
caut-o pe net ca nu cred ca au mai reeditat-o in ultima vreme. are peste 1000 de pagini.
Irishman
Se pare ca aceasta este cartea de referinta. Nu imi mai ramane altceva decat sa ma apuc sa o caut si apoi sa o citesc. Poate dau de ea in format PDF - daca tot nu s-a reeditata (sau e o utopie?).

Alte recomandari?

P.S.
Am dat un search pe net si am gasit-o la Teora (editia a treia), dar costa o gramada ... 1 milion si inca 80.000 pe langa ... hmmm, asta e - o sa fac un efort si am sa o iau. Sper sa imi fie de un real folos (am citit o recenzie si mi-a placut).
bertrand
Irishman, o am eu în format PDF. PM me si stabilim detaliile. Mai am si altele, atât de management, cât si de marketing, pe care ti le pot recomanda. OK?

bertrand
Într-adevar, o am in format PDF.
Aveam deja originalul, si am dat si de versiunea PDF pe huburile DC românesti. O puteti gasi si voi relativ usor, folosind (evident) "Kotler" ca search keyword.

Dar de abia aseara am observat ca PDF-ul are niste probleme de citire începând de la pagina 44. Ce tâmpenie.

O sa încerc sa caut un PDF fara erori, va anunt când îl gasesc.

Pentru citire am utilizat Acrobat 6.0 Pro.
Am încercat sa adaug tags, diverse manipulari etc., fara rezultat.

To be continued...
Irishman
Intradevar Bertrand ...

Azi, in timp ce citeam plin de interes cartea - foarte captivanta, de altfel - am observat si eu ca de pe la pagina 44 o ia razna.

Eu momentan nu am gasit-o pe huburile romanesti, dar inca mai caut
moartea

am cautat si eu pdf si tot cu erori am gasit. cred ca totusi ar merita cumparata, este pana intr-un milion la teora.
Irishman
E 1.800.000 mai exact.
bertrand
Originally posted by moartea
am cautat si eu pdf si tot cu erori am gasit. cred ca totusi ar merita cumparata, este pana intr-un milion la teora.

Cred ca tot mai bun e originalul în englezã decât traducerea de la Teora. "Traduttore, tradittore"... wink.gif
moartea
asta cam asa e //offtopic: in manualul unui cuptor cu microunde, in engleza scria sa nu incalzesti mancare in 'can' (conserva) si in romana era tradus 'cana' smile.gif
Azzido
Cartea costă în jur de 1.050.000 lei, nu 1.800.000.
stilnox
Cartea lui Kotler e prea heavyweight; daca vrei ceva inspirational si foarte aliniat cu asa numita New Economy (Internet Economy) cauta carti de Seth Godin.

Recommended

"Unleasing The Ideavirus"
http://www.sethgodin.com/ideavirus/01-getit.html
(o poti descarca legal in format PDF)

"Permission Marketing"
de pe Amazon.com
moartea
Tocmai m-am uitat pe editia in romana, "Managementul Marketingului, Editia a IIIa" si ii dau dreptate lui stilnox. Este foarte buna drept referinta, unde sa cauti o solutie la ceva, e de fapt un manual mai mult.
bertrand
Management:

1. General principles

Kenneth Blanchard, Spencer Johnson - The One-Minute Manager
Julie-Ann Amos - You’re in Charge Now! The First-Time Manager’s Survival Kit
Gary S. Topchik - The Accidental Manager: Get the Skills You Need to Excel in Your New Career
Gerard H. Gaynor - What Every New Manager Needs to Know: Making a Successful Transition to Management
Florence Stone - The Manager's Question and Answer Book

Philip J. Kaplan - F'd Companies: Spectacular Dot-Com Flameouts (o super-carte despre cum NU trebuie sa conduci o companie)

2. Leadership

Elizabeth O'Leary - 10 Minute Guide to Leadership
Peter A. Topping, Ph.D. - Managerial Leadership
Jeff Cannon, Lt. Cmdr. Jon Cannon - Leadership Lessons of the Navy Seals: Battle-Tested Strategies for Creating Successful Organizations and Inspiring Extraordinary Results

3. Communication

Gini Graham Scott - A Survival Guide for Working with Humans
Dorothy Leeds - PowerSpeak: Engage, Inspire, and Stimulate Your Audience
Jerry Weissman - Presenting to Win: The Art of Telling Your Story

4. Negotiation

David Oliver - How to Negotiate Effectively
Dr. Gabriel and Nili Raam - Masters of Body Language
David J. Lieberman, Ph.D. - Never Be Lied To Again

5. Finance

John Leslie Livingstone, Theodore Grossman - The Portable MBA in Finance and Accounting
Joseph T. Straub - The Agile Manager’s Guide To Understanding Financial Statements

6. Project Management

Paula Martin, Karen Tate - Getting Started in Project Management
Kim Heldman - Project Management JumpStart
Michael W. Newell, Marina N. Grashina - The Project Management Question and Answer Book
PMBOK - A Guide To The Project Management Body Of Knowledge (manual de referinta, util pt. PMP Certification, dar greu de asimilat)
Peter Nathan, Gerald Everett Jones - PMP Certification For Dummies
Claudia Baca, Patti Jansen - PMP: Project Management Professional Workbook

Marketing:

Philip Kotler - Marketing Insights from A to Z: 80 Concepts Every Manager Needs To Know
Philip Kotler & al. - Principles of Marketing, European Edition (excelenta pt. piata EU)
Philip Kotler - Marketing Management (manualul de referinta wink.gif )
Jay Abraham - Marketing Concepts They Won't Teach You at Harvard Business School
Jay Conrad Levinson - The Best of Guerrilla Marketing
Joe Grimaldi & al. - Inside the Minds: The Art of Advertising

Lista ramâne bineînteles deschisa, astept noi sugestii ohmy.gifK:
Irishman
Originally posted by Azzido
Cartea costă în jur de 1.050.000 lei, nu 1.800.000.

Aici trebuie sa fac o rectificare. Am scris in graba si am gresit. Nu 1.800.000 ci 1.080.000
dragosul
sunt si eu interesat de formatele PDF. Daca cineva doreste sa faca o donatie ... dragos |@| allnet.ro
cristi33
QUOTE(morpho @ Aug 1 2004, 22:30)

Nu pot deschide acest site, se poate sa imi trimiti la mail cristi33@email.ro cartea in orice format a lui ph. kotler: managementul marketingului. multumesc, pt. orice ajutor
cristi33
QUOTE(bertrand @ Aug 3 2004, 08:17)
Irishman, o am eu în format PDF. PM me si stabilim detaliile. Mai am si altele, atât de management, cât si de marketing, pe care ti le pot recomanda. OK?
*

Vreau sa te rog si eu dc. poti sa imi trmiti la mail cristi33@email.ro cartea de ph. kotler managementul marketingului?
cristi33
QUOTE(bertrand @ Aug 4 2004, 09:49)
Într-adevar, o am in format PDF.
Aveam deja originalul, si am dat si de versiunea PDF pe huburile DC românesti. O puteti gasi si voi relativ usor, folosind (evident) "Kotler" ca search keyword.
Dar de abia aseara am observat ca PDF-ul are niste probleme de citire începând de la pagina 44. Ce tâmpenie.
O sa încerc sa caut un PDF fara erori, va anunt când îl gasesc.
Pentru citire am utilizat Acrobat 6.0 Pro.
Am încercat sa adaug tags, diverse manipulari etc., fara rezultat.
To be continued...
*

Poti sa dai un mail la cristi33@email.ro in caz ca gasesti cartea ph. kotler managementul marketingului fara erori?
Irishman
Verifica mail-ul
Irishman
Verifica mail-ul
Azzido
Damaged file. Daca ai fisierul bun, il vreau si eu la azzido @ gmail.com. THX!
Pagini: 1, 2
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.