santaj dupa accident
Pagini: 1, 2, 3

ladydykitty

acum trei saptamani sotul meu a avut un accident stupid. din cauza carosabilului in lucru a lovit frontal o alta masina condusa de o domnisoara. a fost dusa la spital si trimisa foarte rapid acasa pentru ca avea doar o contuzie provocata de air-bag (foarte lejera). ne-au cerut bani la cateva ore dupa accident, pe care evident nu i-am dat. aveam asigurari. saptamana asta ne-a sunat avocatul fetei, pentru ca a obtinut un certificat legal de 12 zile de ingrijiri medicale. acum ne santajeaza pentru bani, inbtr-un mod cum nu se poate mai josnic. rusine medicilor de la IML pentru ce au facut, si mai ales rusine acestei domnisoare care profita de un accident penibil. daca nu o scoteam eu de la spital, si daca nu stateam inca 7 ore in compania ei, poarte eram tentata sa cred ca a patit ceva. acum sunt intr-o situatie disperata. se poate oare contesta certificatul???? eu banii pe care-i cere nu am sa-i dau, deci probabil ne da in judecata. am mare nevoie de orice sfat, dar nu vreau sa-i fac rau- nu sunt genul asta de om
justitiaru2000
Daca respectiva d-soara nu-si retrage plangerea si dupa expertiza tehnica rezulta ca vina apartine sotului, fapta fiind infractiune, se va ajunge la condamnare la o pedeapsa cu suspendare si plata despagubirilor. Plus anulare permis. Sfatul meu este sa folositi calea amiabila. Este cea mai potrivita. Si cea mai ieftina rolleyes.gif

romaximusro
nu se poate constata falsul celor de la iml?
detective
Nu exista nici o dovada cum ca a fost externata de la spital in ziua respectiva ? Trebuie sa existe vreo dovada sau si medicii respectivi sunt aceiasi oala, ceva asemanator au patit si ai mei, este incredibil de sunt in stare unii oameni.Pt bani ar face orice.

L.E: Cat cere lipitoarea ?
sanddy1964
mai nene, spe frate... de unde le scoateti pe astea cu ANULARE permis?
Stii ce a facut omu, de ce este invinuit? Era baut critza, a depasit la Crucea SF Andrei? A omorat sute de oameni Carosabil umed,,,,ce sa faca amaratu...a gresit,,nu a incalcat legea cu premeditare.Si poate erau lucrari nesemnalizate, etc etc..cine stie exact ce era acolo?

Mergeti doamna la un avocat, dati acolo 5-6 sute de euro si va sfatuieste cum si ce...plus ca va reprezinta.Si daca i-l anuleaza si nu dati nici un ban ca depagubire, isi ia permis din nou.In doua luni da examen si ai carnet din nou.
Oricum, trebuie a avem date mult mai clare despre accident si despre procesul verbal consemnat de agentul de politie ca sa ne putem da cu presupusul...
infinitul8
La proces nu ar trebui sa prezinte pe langa certificatul constatator + procesul verbal al politiei si o fisa de spitalizare cu tratamentul aferent? Trebuie sa stii si tu ce-i trebuie altfel prin necunoastere doar le faci jocul. Nu poti sa aduci si tu martori care sa confirme ca au vazut-o la Mall (exemplu) atunci cand ea era internata? Sau sa organizezi o intalnire pentru intelegere amiabila tot in perioada "spitalizarii".
Mig VWFan
QUOTE (romaximusro @ Dec 2 2007, 20:29) *
nu se poate constata falsul celor de la iml?

de ce crezi ca e vorba de un fals? Zilele de ingrijire medicala n-au nici o legatura cu zilele de spitalizare.
Oricarui tip de traumatism ii corespunde un nr de zile de ingrijire medicala, ceva de genul:
contuzie simpla : x zile
contuzie + hematom : y zile
daca fata a dat cu mecla in airbag e normal ca i-au ramas ceva semne deci nu cred ca e vorba de niciun fals.

ortega
QUOTE (justitiaru2000 @ Dec 2 2007, 20:27) *
Daca respectiva d-soara nu-si retrage plangerea si dupa expertiza tehnica rezulta ca vina apartine sotului, fapta fiind infractiune, se va ajunge la condamnare la o pedeapsa cu suspendare si plata despagubirilor. Plus anulare permis. Sfatul meu este sa folositi calea amiabila. Este cea mai potrivita. Si cea mai ieftina rolleyes.gif

laugh.gif
Alt initiat in tainele justitiei.
De unde le scoateti..... huh.gif
Kitty, stai linistita si asteapta ca pt 12 zile ii da procurorul o amenda, atat.
Nici nu se ajunge la instanta.
morogan
Este un bluf al dpmnisoarei cu avocatul, cam cum fac cei de la KSI. Daca se sperie, sare cu banul, daca nu .. asta e
spe

QUOTE (sanddy1964 @ Dec 2 2007, 20:39) *
mai nene, spe frate... de unde le scoateti pe astea cu ANULARE permis?
Stii ce a facut omu, de ce este invinuit? Era baut critza, a depasit la Crucea SF Andrei? A omorat sute de oameni Carosabil umed,,,,ce sa faca amaratu...a gresit,,nu a incalcat legea cu premeditare.Si poate erau lucrari nesemnalizate, etc etc..cine stie exact ce era acolo?

...

Somebody called me ? huh.gif

On topic, parca era nevoie de o perioada de spitalizare / ingrijiri mai mare de 12 zile pentru a "intra" la infractiuni, deci nu cred ca se va ajunge la prostii gen "anularea permisului". Pe de alta parte, nimeni nu cred ca o poate opri sa il dea in judecata pe cel care a accidentat-o. Cred ca poate cere despagubiri materiale, dar nu pentru masina, ci pentru... nu stiu, timpul pierdut, spitalizare, pierderile suferite ca urmare a absentei din campul muncii laugh.gif , eventuale sedinte la psiholog pentru "reparatii"... Si tot nimeni nu-l poate opri pe cel acuzat sa se apere.
ortega
QUOTE (spe @ Dec 3 2007, 09:23) *

On topic, parca era nevoie de o perioada de spitalizare / ingrijiri mai mare de 12 zile pentru a "intra" la infractiuni, deci nu cred ca se va ajunge la prostii gen "anularea permisului". Pe de alta parte, nimeni nu cred ca o poate opri sa il dea in judecata pe cel care a accidentat-o. Cred ca poate cere despagubiri materiale, dar nu pentru masina, ci pentru... nu stiu, timpul pierdut, spitalizare, pierderile suferite ca urmare a absentei din campul muncii laugh.gif , eventuale sedinte la psiholog pentru "reparatii"... Si tot nimeni nu-l poate opri pe cel acuzat sa se apere.

Trebuie sa fie mai mult de 10 zile la culpa, iar la intentie poate fi si o zi(dar la accodentele auto nu e intentie)
Poate sa dea separat in judecata, dar nu cred ca se risca, pt ca instanta poate aprecia daunele morale la 2 sau la 10 milioane.
Mai mult nu am vazut sa dea pentru asa ceva.
Dragon Warrior
In tarile civilizate asigurarea obligatorie se ocupa de plata spitalizarii si a tuturor despagubirilor cerute si castigate in instanta de cel accidentat. Pur si simplu cel care a comis-o nu mai aude nimic de la cel accidentat. Poate sa ceara si luna de pe cer ala.

Daca v-as povesti cum am fost eu tratat de firma de asigurari in Cipru dupa ce m-a lovit o ciprioata ati zice ca va mint. In momentul asta conduc o mazda nou nouta primita la schimb pentru perioada in care masina mea este reparata (sper sa dureze cat mai mult biggrin.gif). Intr-adevar, asigurare obligatorie mai ieftina de 10 milioane in Cipru nu exista. Mai scumpe da.
_Smiley_
Dragon Warrior, mai lasa-ne cu povestile din Cipru, ca nu coincid cu cele din Romania.

In primul rand, si asigurarea obligatorie din Ro (RCA-ul) plateste spitalizarea. Chiar si pierderea cauzata de imobilizarea masinii in caz de accident.

In al doilea rand, a spus deja cineva mai sus, zilele de spitalizare cu sunt identice cu zilele de ingrijiri medicale. Un exemplu mai simplist: daca-ti rupti un picior, stai o zi in spital sa-ti puna ghips (deci o zi de spitalizare) si 5-10 zile acasa pana se vindeca piciorul(zile de ingrijiri medicale).

@spe: daca sunt mai mult de 60 de zile de ingrijiri medicale, se intocmeste automat dosar penal. Daca sunt mai putin de 60 de zile, se incepe procedura penala doar daca victima depune plangere. In ambele cazuri, procedura poate fi oprita(din ce stiu eu) prin impacarea partilor(de obicei in urma platii unor despagubiri).

@ladydykitty: declansarea unui airbag nu-i niciodata "foarte lejera". pe langa lovitura (si posibilele rani interne), te mai alegi de obicei si cu arsuri la maini si cu traume emotionale.
oricum, cel mai bine e sa iei legatura cu un avocat. probabil ca certificatul medical poate fi contestat, se pot cere expertize, poate fi contestata si vinovatia in accident...se pot face multe. Spune-ne mai bine cati bani ti-a cerut victima. Daca e o suma decenta (cateva milioane) poate ca ar fi indicat sa platesti.
Dragon Warrior
QUOTE (_Smiley_ @ Dec 3 2007, 16:23) *
Dragon Warrior, mai lasa-ne cu povestile din Cipru, ca nu coincid cu cele din Romania.

Cam cine ti-a cerut tie parerea?

Rog un moderator sa observe ca acest post (#13) este provocator.

Hai sa ne bagam capul in nisip ce curu masii, sa ne-o luam peste bot de la orice taran care si-a facut firma de asigurari. Daca nu vreti sa stiti cum e prin strainatate, in lumea civilizata, exista un buton pe care scrie ignore user. Serios acum smiley, de ce iti faci tu nervi cu mine?
MAK
QUOTE (_Smiley_ @ Dec 3 2007, 16:23) *

Ca nu coincid e una, dar ca asa ar trebui sa fie este alta.
Si este bine de stiut cum este in alte tari, mai ales ca acum sintem in EU si asigurarile ar trebui sa faca ceva in afara de a cere bani in plus tot timpul.
Iar ce a spus Warior, nu cred ca sint povesti.
sanddy1964
QUOTE (spe @ Dec 3 2007, 10:23) *

Nu, acolo era de fapt: BRE,( nu spe.)...scuze,,ca tu nu aveai nici o chestie, nici nu postasesi macar...
Ma gandeam ca anularea permisului pt un simplu accident generat de cauze meteorologice sau independente de vreo culpa a omului respectiv e putin probabila.Eu m-as intelege cu partea vatamata, i-as da cei 2-3 sute de euro pe care-i cerseste si gata.
_Smiley_
QUOTE (Dragon Warrior @ Dec 3 2007, 16:52) *
.......exista un buton pe care scrie ignore user. ..........

foloseste-l cu incredere.

ladydykitty a cerut un sfat privind un accident in romania si urmarile lui. nu cred ca o ajuta cu nimic povestile din strainatate, indiferent daca sunt adevarate sau nu.
sanddy1964
QUOTE (_Smiley_ @ Dec 3 2007, 18:57) *
foloseste-l cu incredere.

off topic: spune si mie unde e butonul ala ca am si eu un client mai vechi.Mersi. laugh.gif Nu e vreunul de pe acest thread.
_Smiley_
ti-am spus pe PM
Dragon Warrior
Ideea este ca voi nu va cunoasteti drepturile. Eu sunt convins ca firma de asigurari trebuie (si este legal sa ii ceri asa ceva) sa plateasca despagubiri materiale si morale pagubitului din vina ta.

Parca asigurarea obligatorie s-a scumpit tocmai pe motiv ca acum tine loc de fosta carte verde in europa si se supune reglementarilor europene. Pai stimabililor, reglementarile europene spun ca asigurarea se ocupa de plata daunelor. Inclusiv spitalizare si plata tuturor pierderilor salariale suferite de pagubit. Daca voi aveti pofta sa dati din buzunar ceea ce ar putea sa plateasca firma de asigurare, problema voastra.

Eu m-as interesa mai indeaprope de problema. Dar momentan nu ma intereseaza sa fac sapaturi pentru ca nu e pielea mea pe bat, iar asigurarea mea se judeca in tribunal in locul meu daca eu provoc vreo paguba cuiva. Cand va fi nevoie sa imi fac o asigurare in Romania o sa citesc conditiile de 10 ori inainte sa arunc cu banii. Iar daca conditiile pot fi imbunatatite prin marirea primei de asigurare voi plati mai mult ca sa fiu cu adevarat protejat.

Acum ceva timp aveam senzatia ca nu conteaza ce asigurare obligatorie imi fac pentru ca oricum nu eu ma lovesc de ea in caz de nevoie. Acum am o optica radical schimbata. Vreau asigurare cat mai buna pentru ca am vazut ca se poate si ca nu te mai intereseaza nimic daca ai in spate un asigurator puternic si serios.
_Smiley_
Tu nu intelegi de fapt care-i problema discutata in topicul asta.

"Santajul" din titlu nu se refera la despagubiri morale, ci la intocmirea unui dosar penal. Daca cere daune morale, victima s-ar putea sa le obtina (conform articolului 51, paragraful 1.f din ordinul 113133/2006), dar vor fi foarte mici. Victima de fapt cere bani in schimbul nedepunerii plangerii la politie, care ar determina intocmirea unui dosar penal. Si nu ai cum sa te duci la asigurari si sa le spui "Dati-i niste bani, ca altfel imi face dosar penal". Si nici "Hai mai baieti, dati-i cateva zeci de milioane, ca daca-mi face dosar penal o sa-l tarasc toata viata dupa mine si-mi va provoca numai neplaceri".
filipxxx
Asigurarea RCA acopera daunele materiale pana intr-o anumita limita si prevede despagubiri in cazul vatamarii corporale sau deces, din nou pana intr-o anumita limita. Daca in urma procesului se stabileste o suma mai mare decat o prevede asigurarea o sa platiti doar diferenta. E legal ca o persoana accidentata sa ceara despagubiri, nu veti plati din buzunar suma pe care o cere, insa va trebuie neaparat un avocat care sa va reprezinte la proces. DA, RCA si in Romania, plateste si in cauza vatamarilor corporale nu doar ale masinilor.
sanddy1964
Pai e simplu dar la altii nu tre sa ai avocat-se judeca RCA-ul tau din oficiu cu cei care cer daune materiale.Asta e ideea.
Desigur santajul nu e ok, da acuma sincer, mai bine da ceva si scapa de chestia cu politia, etc etc..ca sta pe bara poate, pana ce se rezolva...alta prostie.
Discutia trebuia antamata si vazut cat cer oamenii, ca poate au impresia ca pot cere 20 de mii de coco, sa-si cumpere un teren pe undeva...
filipxxx
Mare dreptate ai la partea cu evitarea procesului sanddy. Soferul nu va putea conduce cel putin pana la terminarea procesului, care poate dura foarte mult. Am un caz in familie unde un unchi a avut un accident care s-a lasat cu 2 morti si 1 ranit, iar procesul dureaza de 3 ani dar se pare ca se apropie de sfarsit. Unchimiu e nevinovat, are si martori din microbuz(el era soferul) care au vazut masina cealalta intrand pe contrasens dupa ce au luat o curba in forta si au scapat controlul, lipsa aproape totala a franelor celor de pe contrasens, insa buba lui a fost ca l-au gasit cu probleme la frane si de asta s-a legat tatal (om cu multi bani) unuia dintre morti care cumva crede ca daca face cineva puscarie o sa fie sufletul lui mai impacat. In ultima instanta, daca iti cer prea multi bani, n-ai ce face decat sa mergi la un avocat sa te sfatuiasca cum sa procedezi mai departe.
_Smiley_
ba se poate conduce pe intreaga durata a procesului penal. asta e o diferenta dintre penalizarea civila (suspendarea permisului pe durata X) si procesul penal, la proces se pleaca de la prezumtia de nevinovatie si pana nu se termina procesul si se pronunta sentinta, ai dreptul sa conduci. e drept, beneficiezi de o dovada care trebuie reinointa periodic (lunar, daca nu ma insel) si ai de alergat, dar de condus poti conduce.

@sanddy, tocmai ca asta e ideea: asigurarile nu sunt implicate in situatia asta. ele acopera doar partea civila (despagubiri, reparatii), nu au treaba cu partea penala. si tocmai pe partea penala se bazeaza santajul: daca nu platesti, te alegi cu dosar penal. daca victima depuna plangere, singura urmare e ca vinovatul se alege cu dosar penal si cazier, victima nu castiga prea mult din asta (cel mult niste despagubiri morale, dar alea sunt infime si pe buna dreptate). in schimb, in cazul unui dosar penal, vinovatul are multe de pierdut: posibila puscarie (in majoritatea cazurilor cu suspendare) si stigmatizarea cauzata de existenta cazierului(poate sa-ti faca o gramada de necazuri in viata).

din pacate, legea te cam lasa la mana victimei, in cazul in care accidentul e cat de cat serios. mai mult, despagubirile platite pentru a nu face plangere sunt legale, deci nici de santaj nu poti acuza victima.
Pagini: 1, 2, 3
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.