Program de administrat catalogul clasei.

pro_windows

Primul meu program bun de ceva facut in vb 2005.E prima versiunuie deci niste probleme.Daca-i bun de ceva spuneti-mi.
Aveti nevoie de .net framework si sql server(are baza de date.)

Multumiri speciale lui shiva.
AndreiASM
Ar fi OK daca ai intercepta exceptiile aparute cand dau click pe orice buton (si am SQL server instalat pe sistem). Meniul princpial nu prea functioneaza, in afara de Help - About. La Link puteai sa-l faci sa deschida automat linkul dorit, fara sa mai dai indicatia aceea kilometrica (vezi. System.Diagnostics.Process.Start(link)). Bafta pe mai departe! E un inceput bun!

pro_windows
Merci de sfat.Uite,am facut kit-ul de update.Mai astept pareri.
AndreiASM
Exceptiile tot nu sunt interceptate. Tot ceea ce ar punea genera o exceptie ar trebui pus intr-un bloc try...catch. wink.gif
pro_windows
Pe romaneste ce inseamna? wink.gif
big.brother
Nu merge. Error. mellow.gif
AndreiASM
Deci ca sa incepem cu inceputul, exceptiile apar cand o operatiune nu se incheie cu succes (de ex. vrei sa accesezi un fisier, poate e utilizat de un alt proces si nu reusesti, samd). Cum faci ca sa eviti exceptia? Folosesti un bloc try ... catch. Acesta arata cam asa:

CODE
try
   ' codul care ar putea genera eroare
catch ex as Exception ' ex va retine detalii despre eroare -> vezi ex.Message
   MessageBox.Show("O eroare a aprut in timp ce blablabla", "Eroare", MessageBoxButtons.OK, MessageBoxIcon.Error)
end try

In cazu in care nu se reuseste accesarea bazei de date, sau apare o eroare in timp ce preluzrezi etc., programul nu mai crapa, ci afiseaza un mesaj frumos de eroare. Acest bloc try ... catch il poti folosi pt. orice cod care ar putea genera o exceptie.

Bafta! smile.gif

pro_windows
Merci AndreiASM.Iar in legatura cu eroarea de la ce vine?Daca ai luat a doua arhiva nu merge pentru ca e update de la prima.Fac acu a treia si dau kit-ul normal.
pro_windows
S-a c-am uitat dar am lansat ultima versiune,cu un alt nume(Catalog.NET),alta editie(Ultimate Edition) cu interpretare de exceptii si cu o interfata noua.Sper sa ffie mai bun.
pro_windows

Am avut teza si din stres am uitat.

username: instaler1
password: us1
ralcr
ok ok, dar este folositor la ceva? poate ar fi daca ai face un program care administreaza notele dintr-o scoala si prin intermediul internetului le poti vedea si de acasa.
dani.user
Problema la programe dinastea e implementarea. Va fi foarte greu sa convingi o scoala sa il foloseasca
pro_windows
QUOTE (ralcr @ Dec 23 2007, 08:26) *
ok ok, dar este folositor la ceva? poate ar fi daca ai face un program care administreaza notele dintr-o scoala si prin intermediul internetului le poti vedea si de acasa.

M-am gandit la asta.Dar uite un pic la cate cunostinete am de vb.net,si cati ani am.Daca tot e open-source, de ce nu ne ajuti tu un pic si ne dai codul necesar.Programelul asta l-am facut in timpul liber pentru a invata visual basicul.Daca m-ai putea ajutta(in spiritul sarbatorilor)ar fi super.
Apropo,am uitat materia,Asa ca am mai facut si 4.1.Si inca ceva nou,am inclus un robotel:inceracti sa puneti note mici la Matematica(notele se pun cu litera mare la inceput)

Merry Christmas
pro_windows
QUOTE (ralcr @ Dec 23 2007, 08:26) *

M-am gandit la asta.Dar uite un pic la cate cunostinete am de vb.net,si cati ani am.Daca tot e open-source, de ce nu ne ajuti tu un pic si ne dai codul necesar.Programelul asta l-am facut in timpul liber pentru a invata visual basicul.Daca m-ai putea ajutta(in spiritul sarbatorilor)ar fi super.
Apropo,am uitat materia,Asa ca am mai facut si 4.1.Si inca ceva nou,am inclus un robotel:inceracti sa puneti note mici la Matematica(notele se pun cu litera mare la inceput)

Merry Christmas
mihaiboss
imi place... e bine k nu se pun absente smile.gif)
raul87ro
undei atasamentul?
sissi691
CITAT (pro_windows @ 19th November 2007, 21:08) *
Merci AndreiASM.Iar in legatura cu eroarea de la ce vine?Daca ai luat a doua arhiva nu merge pentru ca e update de la prima.Fac acu a treia si dau kit-ul normal.

Salut! Ma intereseaza si pe mine programul. De unde poate fi descarcat?
msmihai
autorul nu mai activeaza pe forum de circa 1 an si nu a avut bunul simt sa puna la vremea respectiva kit-ul de instalare. vedeti acum de ce am sugerat sa se uploadeze aici toate programele ? wink.gif mergi la software la cerere si vezi daca iti poate face cineva.
Reclama
In curand... autoevolution.ro

Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.