Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Incalzire in pardoseala etapizata

Suprataxa card energie?!

Cum era nivelul de trai cam din a...

probleme cu ochelarii
 Impozite pe proprietati de anul v...

teava rezistenta panou apa calda

Acces in Curte din Drum National

Sub mobila de bucatarie si sub fr...
 Rezultat RMN

Numar circuite IPAT si prindere t...

Pareri brgimportchina.ro - teapa ...

Lucruri inaintea vremurilor lor
 Discuții despre TVR Sport HD.

Cost abonament clinica privata

Tremura toata, dar nu de la ro...

Renault Android
 

Deficit de atenție cu hiperactivitate (ADHD)

- - - - -
  • Please log in to reply
149 replies to this topic

#1
YoYo69ErS

YoYo69ErS

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,100
  • Înscris: 02.05.2005
De când mă știu am avut probleme cu atenția, cu memoria, controlul impulsurilor, agitația; lucruri care mi-au influențat negativ viața. Însă n-am știut că am de-a face cu o afecțiune neurologică decât până am citit pe net acum câteva luni despre ea. Am dat din greșeală de ADHD pe Wikipedia, însă când am citit simptomele parcă totul era iluminat. Mă rog, now to get to the point. Recent, am fost la un doctor psihiatru pentru a mă asigura că despre ADHD era vorba, având în vedere că nu-s vreun mare medic pentru a-mi da singur diagnostice. Însă am avut dreptate, am fost diagnosticat cu ADHD. Doctorul mi-a prescris două medicamente: Carbamazepină și Eglonyl. Aceste două medicamente au rezolvat problema hiperactivității; puteam în sfârșit să stau pe un scaun fără să-mi mișc picioarele maniacal sau să aștept tramvaiul în stație fără a mă legăna în continuu în stânga și-n dreapta. Problema însă este că nu au făcut mai nimic pentru deficitul de atenție. Tot de 3 ori trebuie să citesc fiecare frază dintr-o carte pentru a memora-o, doar ca să uit în mare parte ce-am citit o oră mai târziu. Dupa ce am fost programat iar la medic, n-a făcut decât să-mi prescrie mai multă Carbamazepină și Eglonyl. Așa că m-am uitat puțin pe net și am văzut că pe mai toate site-urile de specialitate medicamentele folosite pentru ADHD erau Ritalin (în general prescris la copii) și Adderall (în general prescris la adulți). Întrebările mele sunt: mie de ce mi s-a prescris altceva? Există acele medicamente în România? Dacă da, este mersul la alt doctor psihiatru o opțiune? Are cineva vreo recomandare?
Mulțumesc anticipat.

#2
adadoi

adadoi

    scorpie bătrână

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,603
  • Înscris: 25.10.2006
Din cate stiu eu, Ritalin si Adderall nu au autorizatie de punere pe piata (APP) in Romania, deci nu le vei gasi in farmacii. Cam toti copiii mei (adica cei care iau retete de la mine) inghit Strattera, carbamazepina si Rivotril. Am inteles de la parinti ca au ajutat si sedintele de consiliere psihologica si jocurile care sa-i ajute sa se concentreze. Majoritatea copiilor iau si vitamine din gama B, unii iau Gingko biloba si piritinol, pentru atentie.
Greutatea asta de a retine se manifesta numai la ce nu-ti place, sau la orice? De exemplu, retii cine si in ce minut a dat un gol, sau in ce an a scos formatia ta preferata un album, sau care-i ordinea melodiilor in acel album? Daca ai ceva interesant de facut, te mai legeni, sau dai din picioare?
Cati ani ai? Am vazut cativa copii diagnosticati cu ADHD care pur si simplu erau isteti si se plictiseau la scoala pentru ca nu li se oferea suficienta informatie, asa ca nu se mai concentrau la nimic. Nu-si faceau prieteni pentru ca nu aveau ce sa discute cu ei, nu citeau pentru ca nu aveau rabdare pana la inceputul actiunii, nu jucau fotbal pentru ca nu trebuiau sa se gandeasca la nimic. Visau tot felul de cai verzi pe pereti si faceau planuri. Parintii au refuzat sa le dea Strattera, din cauza efectelor secundare si au cautat pe internet "support-group"-uri, de la care le-a venit ideea sa ofere copilului multe alternative. Sunt doi copii, cei de care vorbesc eu: unul are 12 ani, si acum invata matematica de liceu, ii place trigonometria mai ales, profesorii lui au fost super-fericiti sa-l lase sa faca mate in clasa numai sa stea intr-un loc, notele i-au crescut, si cea mai fericita e bunica-sa, pe care o freca toata ziua. Al doilea are opt ani, ia strattera doar doua saptamani pe luna si merge mai bine la scoala, iar acasa picteaza. Am impresia ca in Romania medicii se grabesc sa puna acest diagnostic (la copii, pentru ca adultii sunt de obicei mai constienti de problemele pe care le au). Iti spun doar despre copii, pentru ca nu am nici un adult cu ADHD, dar ma gandesc ca se pot adapta strategiile folosite de acesti parinti si la tine.

#3
Mirovaia_Scorb

Mirovaia_Scorb

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,722
  • Înscris: 30.03.2004
Dar ti-ai facut analizele de baza ? calciu seric, glucoza, magneziu si ce mai trebuie. Cum si ce mananci(trebuie sa ai acid glutamic, mai multe)Ai facut un EEG ? Adica nu sunt maestru, dar am trecut si eu o data prin problema asta si am ascultat parerea catorva medici.
Cu viata sexuala cum stai ?Nu trebuie sa imi raspunzi mie, doar ti-am oferit niste repere de care sa te agati.
Incearca efort fizic, somn 7-8 h/zi, sa vezi cum te focalizezi.
Mie mi s-a dat Carbamazepin degeaba(doar fiindca parintii si-au depasit atributiile). Tin minte ca dupa ce luam, eram somnolent, parca lovit cu maciuca in cap.

Edited by Mirovaia_Scorb, 16 November 2007 - 10:30.


#4
YoYo69ErS

YoYo69ErS

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,100
  • Înscris: 02.05.2005
@Adadoi - Da, greutatea se manifestă în general când am de reținut ceva ce nu mă interesează în mod special. M-am gândit că așa e normal, oricine reține mai greu lucruri neinteresante, dar în cazul meu asta e aproape de imposibil... Am 19 ani. Am citit că la o mare parte din cei care au ADHD pe la vârsta asta ar trebui să se cam ducă simptomele, dar la mine doar hiperactivitatea s-a mai dus, în rest totul este la fel :(

@Mirovaia_Scorb - Nu, n-am mai făcut de o vreme bună analize. Și nici mâncatul nu este prea sănătos... Mănânc în general semi-preparate și fast foods... Și pe mine mă moleșa carbamazepina, de aceea nici n-am mai cumpărat a doua prescripție :)

O să încerc să fac/fac rost de recomandările voastre.

Edited by YoYo69ErS, 16 November 2007 - 12:33.


#5
ecotech

ecotech

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,248
  • Înscris: 05.03.2006
@YoYo69ErS: am cam trecut si eu prin problemele descrise de tine. Dar crede-ma, doftorii se cam grabesc cu diagnosticele de genul, au tendinta nasoala de a confunda hiperactivitatea cu ADHD. Cu carbamazepina am avut si eu distractii, imi era rau de la ea, asa ca elegant am zburat-o pe geam, acum vre-o 13 ani, si veci nu am pus mana pe ea. Intr-un final, toata chestia era mai mult de stil de viata si organizare, mai mult a trebuit sa lucrez la concentrare si atentie decat la asimilarea informatiilor. Acum, tot ce mi-a mai ramas e transpiratul in palme si obiceiul de a iesi de la cursurile excesiv de plictisitoare :)

#6
Mirovaia_Scorb

Mirovaia_Scorb

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,722
  • Înscris: 30.03.2004
Un documenatr facut de BBC (acum il iau de pe un tracker privat).

Quote

Panorama - ADHD - What Next for Craig?

Most of the estimated half million children in Britain with the behavioural condition Attention Deficit Hyperactivity Disorder (ADHD) receive no treatment at all.

Those that do, tend to be given powerful stimulant medication like Ritalin and Concerta. These drugs can help inattentive and unruly children focus and have been the first choice for doctors treating ADHD over the last decade.

Similar to amphetamine, it can cause insomnia and suppress the appetite, causing weight loss and stunt growth. There have even been reports of children becoming suicidal on them.

Anxious parents though, have long been reassured by doctors that the benefits of medication far outweigh the risks. Children with ADHD are at an increased risk of delinquency, substance misuse and even of going to jail.

But - now that so many children have been on these drugs for years - what scientific evidence is there to support that?


#7
YoYo69ErS

YoYo69ErS

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,100
  • Înscris: 02.05.2005
Acele medicamente sunt într-adevăr stimulenți puternici care produc toleranță și dependență psihică, dar sunt cea mai sigură și rapidă modalitate de a-ți regula dopamina când ai ADHD... În general acele amfetamine sunt prescrise pentru a fi folosite în fiecare zi, dar dacă faci asta într-un an te prăjești destul de rău, așa că dacă ții la sănătatea ta le vei folosi doar când citești/înveți/ai nevoie să fi foarte atent.

#8
eddiezack

eddiezack

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 248
  • Înscris: 27.08.2007
Cand am auzit prima data de ADHD mi s-a aprins instant un beculet: astia au gasit o metoda de a creea omul leguma, omul supus, omul sclav, drogand potentialii "oponenti provocatori" de mici. Adica daca copilul meu ar fi prea activ, in viitor poate constitui un pericol pt autoritate. Dovada? am intrat pe adhd.ro, si iata ce am gasit: "Afecțiuni care pot apărea în paralel cu ADHD: "... "Tulburarea opoziționismului provocator (ODD , Oppositional Defiant Disorder) și tulburarea de conduită (CD , Conduct Disorder)
Conform National Institute of Mental Health (NIMH) din SUA, copiii cu ADHD, în special băieții, au un risc mai mare de a dezvolta două tulburări psihiatrice, tulburarea opoziționismului provocator și tulburarea de conduită .
ODD se caracterizează printr-un comportament nesupus, sfidător, negativ și ostil față de formele de autoritate, care persistă timp de cel puțin șase luni.
CD se caracterizează printr-un comportament persistent de violare a normelor sociale și a drepturilor altora.
Deoarece în prezent nu există tratamente aprobate pentru ODD sau CD, părinții pot avea nevoie o susținere suplimentară pentru a putea controla aceste manifestări ale copiilor cu ADHD."
adicatelea, traiasca omu leguma, care se supune fara intrebari autoritatii, executa mereu ce i se spune, nu pune si nu isi pune intrebari... oare... nu e clar ce crima se face? ni se drogheaza copii pt a fi cetateni de nadejde.... o alta gaselnita americana in crearea societatii sclavagiste moderne.. cei care nu realizati asta, mergeti ca oile cu copii la abator!

#9
Anorien

Anorien

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 230
  • Înscris: 09.12.2006

 eddiezack, on Dec 1 2007, 18:59, said:

adicatelea, traiasca omu leguma, care se supune fara intrebari autoritatii, executa mereu ce i se spune, nu pune si nu isi pune intrebari... oare... nu e clar ce crima se face? ni se drogheaza copii pt a fi cetateni de nadejde.... o alta gaselnita americana in crearea societatii sclavagiste moderne.. cei care nu realizati asta, mergeti ca oile cu copii la abator!


Nu e chiar asa. ADHD nu este o inventie. ADHD exista. Traiesc in casa cu un copil cu ADHD si nu mi-a trebuit sa imi spuna nimeni ca are ADHD, ci pus si simplu se vede ca ceva e in neregula cu el. Iar ADHD este un sindrom neurobiologic, de aceea poate raspunde bine la medicamente, dar niciun medic nu te va obliga ca si parinte sa ii administrezi copilului tau chimicale. De cele mai multe ori terapia este cea care da cele mai bune roade. In plus, ca si parinte tre sa inveti cum sa iti tratezi copilul, astfel incat sa ii eviti crizele: de hiperactivitate, de nervi, de violenta, de agresivitate.
Ar fi multe de spus, dar stiu ca m-as batea cu morile de vant daca as incerca sa iti dovedesc existenta ADHDului.

Edited by Anorien, 01 December 2007 - 20:32.


#10
eddiezack

eddiezack

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 248
  • Înscris: 27.08.2007

 Anorien, on Dec 1 2007, 21:31, said:

Nu e chiar asa. ADHD nu este o inventie. ADHD exista. Traiesc in casa cu un copil cu ADHD si nu mi-a trebuit sa imi spuna nimeni ca are ADHD, ci pus si simplu se vede ca ceva e in neregula cu el.

Daca gaselnita exista cand eram eu copil, si daca as fi avut parinti tampi, probabil m-ar fi tratat de ADHD. Am un IQ de 125 si am avut toate simptomele ADHD. Depresia survenita in timp la o asemenea persoana e normala, atata timp cat el poate sa-si creeze o imagine de ansamblu a lumii in care traim, pe cand o leguma nu e in stare de asa ceva. Deci, in lumea de azi, daca ai mai multi de 2,5 neuroni, e anormal sa NU fii depresiv, nu sa fii. Ne conduc jeguri umane, zeul omului de azi e banul, esti neputincios in a face ceva, etc, etc.
Am sa iau simptomele descrise pe adhd.ro si am sa le comentez:
Adeseori ignoră detaliile; greșește din neglijență.
Cunosc adulti care fac asta, iar cei despre care este vorba in propozitie sint copii..

Adeseori își menține cu greutate concentrarea la lucru sau la joacă.
Idem cu precedenta.

Adeseori pare să nu asculte atunci când cineva i se adresează direct.
Pare. Vb-esc din experienta. Sau daca e neinteresant pt el, atunci chiar nu asculta.

Adeseori nu respectă instrucțiunile; nu termină ceea ce a început.
Instructiuni inseamna reguli. Reguli inseamna dresaj. Dresajul e pt animale mai putin inteligente, cum ar fi cainii, nu pt animale inteligente si cu personalitate cum ar fi felinele. Si... ca adult.. duci la capat tot ce incepi?

Adeseori are dificultăți în a-și organiza sarcinile și activitățile.
E copil. Si adultii fac asta. Si ei n-au scuza.

Adeseori evită activitățile care necesită efort intelectual susținut.
Idem cu precedenta. Sau, e neinteresant pt el. Faceam uneori in cap ceea ce pt altii era "efort sustinut" si ma distram apoi...

Adeseori pierde lucruri de care are nevoie.
Un copil cu asa zisul ADHD are neuronii mereu in priza. Cand lucrez de ex. ma gandesc la chestii total fara nici o legatura cu ce fac in momentul respectiv. Si uneori, cand termin lucrul, uit unelte la locul unde am lucrat.

Adeseori este distras de zgomote exterioare.
Un copil atent in jur e bolnav?

Adeseori este uituc în activitățile cotidiene.
Un copil cu asa zisul ADHD are neuronii mereu in priza. Nu ceea ce considera legumele a fi important considera si el important. Se gandeste la ce ii face placere sa se gandeasca, nu la ce vor legumele.

Adeseori se agită sau se foiește.
Vreti copil static, luati-va un melc sau un morcov.

Adeseori trebuie să se ridice de pe scaun.
Idem precedenta.

Adeseori aleargă sau se cațără atunci când nu ar trebui.
Idem precedenta.

Adeseori are dificultăți în desfășurarea activităților de timp liber nezgomotoase.
Face zgomot? Copilul care face zgomot e bolnav? Luati-va peste.

Adeseori este în mișcare, parcă ar fi animat de un motor.
Vreti copil static, luati-va un melc sau un morcov.

Adeseori vorbește excesiv.
Iar peste...

Adeseori răspunde înainte ca întrebările să fie complete.
La IQ 126 intuiam intrebarea inainte sa o aud pe toata. Pt o leguma e anormal, desi in cele mai multe cazuri intuiam bine.

Adeseori are dificultăți în a-și aștepta rândul.
N-am patit... probabil plictiseala..

Adeseori întrerupe sau deranjează alte persoane.
Am facut-o doar daca mi s-a parut interesant. daca persoanele nu au fost in stare sa sustina discutia, a fost un deranj pt ele. daca au fost in stare, a fost o placere.

Cam astea sint...
Grija... daca nu sinteti in stare sa va intelegeti copilul nu inseamna ca e bolnav. Si daca copilul e cel descris de mine mai sus in comentarii, vi-l imbolnaviti singuri. Chiar legume fiind, nu va jucati cu viata copilului dvs.

Cu drag, opozitionistul provocator...
Rad cand spun asta, dar e un ras amar. Putini neuroni in lume, si stiu altii sa profite de acest lucru..

Edited by eddiezack, 02 December 2007 - 01:23.


#11
eddiezack

eddiezack

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 248
  • Înscris: 27.08.2007
Cand e cu sotia, fetita ar putea fi catalogata ca avand ADHD. Cand e cu mine, e totul ok. Concluzie: daca nu sinteti in stare sa va intelegeti si sa va stapaniti copii, daca va simtiti stresati de ei, nu-i mai faceti, decat sa-i indopati cu droguri. Urmati-mi sugestiile cu melc, morcov, sau peste. sau, daca tot i-ati facut, mergeti DVS la un control!

#12
Anorien

Anorien

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 230
  • Înscris: 09.12.2006
eddie atunci fetita ta nu are ADHD. Foarte simplu.
Celalt post nu am sa il comentez. E clar ca nu ai interactionat niciodata cu un copil cu ADHD si n-are sens sa ne argumentam degeaba si apropo sunt CONTRA tratamentului medicamentos in ADHD! DAr de la a fi contra medicamentatiei la a nega existenta ADHD e o diferenta.
ADHD e un tulburare/sindrom neurobiologic. Nu psihic.

Edited by Anorien, 02 December 2007 - 06:29.


#13
Franco222

Franco222

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,191
  • Înscris: 16.11.2005
Eu nu inteleg aceasta procustare a bietului creier, otravit cu diverse chimicale...in ce scop? Esti diferit - poarta-te diferit. Raspunde cinstit la intrebarea: cine doreste sa fii altfel?
Atatia oameni sufera ca n-au suficienta energie pentru tot ce vor sa faca, iar cei care au "prea multa" duc lipsa de idei despre cum sa si-o foloseasca. Esti nervos...fa sport, fa sex, si apoi relaxarea e garantata.
Da-mi un PM cu data nasterii sa vad ce zodie "disperata" esti :D

LE: am vazut la profil

Quote

Fecioara...nu stie deloc sa se relaxeze, deoarece este mereu nervoasa si tensionata
Cauta pe net descreierea zodiei tale si lasa drq descrierea DH..A..ma rog, cum ii zice
Traieste asa cum esti

Edited by Franco222, 02 December 2007 - 12:19.


#14
YoYo69ErS

YoYo69ErS

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,100
  • Înscris: 02.05.2005
Eddiezack, cel mai probabil fetița ta nu are ADHD. Orice copil este puțin zbuciumat. Însă după cum a spus și Anorien, ADHD este o afecțiune neurologică. E ceva real, e ceva care se vede la un PET scan.
[ http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/5/5a/Adhdbrain.gif - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
În stânga este un creier normal și în dreapta este un creier afectat de ADHD. Se vede clar lipsa de neurotransmițători. Și în cazul acesta, oricâtă terapie, oricâtă dragoste sau oricâtă bătaie îi dai copilului, el tot nu va putea învăța și tot nu va putea să stea locului. În cazul acesta nu prea ai de ales, trebuie să iei o decizie. Ori lași copilul așa și speri să reușească măcar să intre la liceu, ori îl ții pe amfetamine până termină studiile. Vezi, ambele metode au dezavantaje. Dacă nu-l tratezi va avea foarte mult de pierdut în viață și dacă îl tratezi riscă alte eventuale complicații care pot apărea în urma consumului masiv de medicamente.

Eu la fel, am un IQ peste medie, nu mai țin minte exact cat era dar când am făcut testul știu că se apropia de 130, dar cumva am reușit să pic la examenul de capacitate, pe când alți copii cu care eram în clasa aproape retardați au trecut. Și nu e pentru că nu am învățat, ci din cauză că citeam și citeam degeaba. Citeam o frază de 3 ori ca s-o rețin/înțeleg și a 2-a zi nu mai țineam minte nimic. Acum spune-mi și mie, ce altă alegere am eu sau orice alt pacient de ADHD în viață dacă nu ne riscăm corpul și mintea luând acele medicamente?

#15
Franco222

Franco222

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,191
  • Înscris: 16.11.2005
Am inteles, n-ai reusit sa fii un tocilar bun...imi pare rau B)  now go get ur pills.
Perfectiunea cere sacrificii. :drac:

Edited by Franco222, 03 December 2007 - 19:37.


#16
YoYo69ErS

YoYo69ErS

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,100
  • Înscris: 02.05.2005

 Franco222, on Dec 3 2007, 19:35, said:

Am inteles, n-ai reusit sa fii un tocilar bun...imi pare rau B)  now go get ur pills.
Perfectiunea cere sacrificii. :drac:
Îmi amintești de tata sau orice alt om trecut de prima vârstă: "dacă nu se vede cu ochiu' liber nu e boală, e răsfăț/sunt figuri!"
On a more serious note... Cerând cuiva cu ADHD să tocească este ca și cum i-ai cere unei persoane paralizate să-și miște picioarele alea leneșe... Gen. Probabil exagerez puțin, dar altă comparație nu-mi trece prin cap la ora asta :D .

#17
Franco222

Franco222

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,191
  • Înscris: 16.11.2005

 YoYo69ErS, on Dec 3 2007, 19:49, said:

Îmi amintești de tata sau orice alt om trecut de prima vârstă: "dacă nu se vede cu ochiu' liber nu e boală, e răsfăț/sunt figuri!"
On a more serious note... Cerând cuiva cu ADHD să tocească este ca și cum i-ai cere unei persoane paralizate să-și miște picioarele alea leneșe... Gen. Probabil exagerez puțin, dar altă comparație nu-mi trece prin cap la ora asta :D .

Da, am inteles...oricum, la cum scrii, numa probleme nu vad  la tine. Am inteles - nu poti sa tocesti - ai alt stil de a invata...bravo...care-i problema.
Daca ar exista substante care sa compenseze deficitul de ce-o fi...ar fi ok. Dar cred ca ai vazut si tu pe pielea ta ca asa zisele medicamente mai rau strica decat ajuta. Daca gasesti vreodata vreo combinatie cu care sa iti fie mai bine decat fara (excluzand cazul de dependenta) sa ne spui :)
Pana atunci eu zic ca asa cum ai trait pana acum, poti trai si mai departe. Daca vrei sa intri in randu lumii fa si tu niste greseli de ortografie si gata, ai rezolvat.

Si daca vrei sa fii prea tare pentru timpurile astea, incerca sa iti disciplinezi mintea cu meditatie, arte martiale sau alte antrenamente, chestii ce tin de vointa. Pe urma te trezesti mai castigat decat unul normal.

Stiu ca e usor de zis, greu de facut, inteleg ca speri in niste solutii oferite de stiinta, dar eu nu stiu sa existe. U're on ur own.

Edited by Franco222, 03 December 2007 - 20:11.


#18
Anorien

Anorien

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 230
  • Înscris: 09.12.2006

 Franco222, on Dec 3 2007, 19:59, said:

Si daca vrei sa fii prea tare pentru timpurile astea, incerca sa iti disciplinezi mintea cu meditatie, arte martiale sau alte antrenamente, chestii ce tin de vointa. Pe urma te trezesti mai castigat decat unul normal.

meditatia, artele martiale cer concentrare si atentie. E foarte dificl pentru copiii cu ADHD sa fie atenti. Nu petru ca nu vor, nu pentru ca nu au vointa, sau ambtitie, ci pentru simplul fapt ca exista disfunctionalitati ale neurotransmitatorilor responsabili in  controlul atentiei si activitatii (dopamina si norepinefrina). De asemenea exista dovezi ale unei activarii a "unor regiuni cerebrale responsabile de mecanismele de inhibitie (lobii frontali), ceea ce duce la dificultati in inhibarea reactiilor emotionale, cognitive si comportamentale"

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate